ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Δείχνουν το Ιράν χωρίς να το ονοματίζουν

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Γράφαμε τότε στις 11/9/2018....εδώ : " Πίσω από κάθε επίθεση με χημικά στην Συρία, βρίσκεται το Ισραήλ.!!..Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο παρελθών επί Σ. Χουσείν με τους Κούρδους στην επιχείρηση «Ανφάλ» το 1988… φαινομενικά την ευθύνη της επίθεσης με χημικά την φέρνουν οι Ιρακινοί… σε αυτούς καταγράφεται το όλο συμβάν.".....αλλά δεν ήταν οι Ιρακινοί. Όπως και τώρα δείχνουν το Ιράν...αλλά δεν είναι το Ιράν.
Πίσω από το σαμποτάζ σε  βάρος των τεσσάρων  δεξαμενόπλοιων στα ανοιχτά της Φουτζέιρα, στα χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,κρύβεται πάλι το Ισραήλ...και είναι αυτός ο «κρατικός παράγοντας» που δεν αναφέρουν. Φυσικά και η υπόθεση έχει άμεση σχέση με το Μεγάλο Ισραήλ και την αλλαγή καθεστώτος σε 7 χώρες, μεταξύ των οποίων το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία και  «Κυριαρχία  πλήρους φάσματος» σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή για το Ισραήλ.
" Το Ισραήλ εκ του ασφαλούς θα προσπαθήσει κάτω από σωστές αστρονομικές συζυγίες (δεν αναφέρω χρονολογία) να παρασύρει τις Η.Π.Α. σε ένα γενικευμένο πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν θα τα καταφέρει, έτσι μου είπε ο Ωρίωνας. "
Ουδείς εκτός από το ιστολόγιο Ζ.Ε έχει αναφέρει ότι πίσω από το σαμποτάζ κρύβονται οι Ισραηλινές μυστικές ειδικές δυνάμεις. Και ούτε θα το δείτε γραμμένο πουθενά αλλού.
Το πρόσφατο σαμποτάζ εις βάρος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στα ανοιχτά της Φουτζέιρα, στα χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπήρξε κατά πάσα πιθανότητα έργο «κρατικού παράγοντα». Αυτό αναφέρει ντοκουμέντο που κατέθεσαν τα Εμιράτα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ γύρω από το επεισόδιο της 12ης Μαΐου, για το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπευσαν να ενοχοποιήσουν το Ιράν. Η Τεχεράνη αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το συμβάν, το οποίο προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές σε τέσσερα τάνκερ (δύο των Εμιράτων, ένα της Νορβηγίας και ένα της Σαουδικής Αραβίας), χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Το ντοκουμέντο που κατέθεσαν τα Εμιράτα βασίζεται στα πρώτα συμπεράσματα έρευνας που οργάνωσαν από κοινού με τη Νορβηγία και τη Σαουδική Αραβία. Το πόρισμα δεν αναφέρει ονομαστικά το Ιράν, ούτε άλλο κράτος. Πιθανολογεί ότι το σαμποτάζ διαπράχθηκε με μαγνητικές νάρκες Limpet, οι οποίες τοποθετήθηκαν από έμπειρους δύτες, (ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :Ειδικές Δυνάμεις ήταν) έτσι ώστε να προκαλέσουν βλάβες, αλλά όχι και να βυθίσουν τα πλοία. Η δυσκολία και ο άριστος συντονισμός της επιχείρησης στηρίζουν την υπόθεση των ερευνητών ότι πίσω από αυτή βρισκόταν κάποιος κρατικός παράγοντας. Τις προηγούμενες ημέρες, ανώτατοι στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν σπεύσει να ενοχοποιήσουν τους Φρουρούς της Επανάστασης, επίλεκτη στρατιωτική δύναμη του Ιράν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ενδεχόμενο εμπλοκής του Ιράν δεν αναφέρθηκε καν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο δεν κατέληξε σε καμία απόφαση. Ωστόσο, ο Σαουδάραβας πρεσβευτής στον ΟΗΕ Αμπντάλα αλ Μουάλιμι επέμεινε ότι «το Ιράν φέρει στους ώμους του την ευθύνη των επιθέσεων». Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρεσβευτής Βλαντιμίρ Σαφρόνκοφ δήλωσε ότι «δεν πρέπει να σπεύσουμε σε βιαστικά συμπεράσματα», προσθέτοντας πως οι έρευνες θα συνεχιστούν. Στο μεταξύ, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε έκκληση του Εμανουέλ Μακρόν για νέες διαπραγματεύσεις, όπου θα τεθεί επί τάπητος το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, κάτι που ζητούν επίμονα οι ΗΠΑ. Η Τεχεράνη απέρριψε κάθε νέα διαπραγμάτευση και επέμεινε να εφαρμοστεί η διεθνής συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό της πρόγραμμα, από την οποία αποσύρθηκαν μονομερώς οι ΗΠΑ.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: