ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Παρότρυνση Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία για απομάκρυνση του Γιαβούζ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όπως έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές υπάρχουν 2 κέντρα ισχύος στην Αμερική....το ένα υποστηρίζει τους μογγόλους και το άλλο θέλει να τους τελειώσει μια και καλή. Το δεύτερο κέντρο ισχύος δεν έχει χάσει ποτέ.!!
Παράνομες χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου Γιαβούζ, ανοικτά της Καρπασίας, καλώντας την Τουρκία να τις τερματίσει και να απομακρύνει το γεωτρύπανο από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
Ερωτηθείς για τις δραστηριότητες του Γιαβούζ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία, ενεργώντας μέσω της κυβέρνησής της, μπορεί να συναινέσει σε δραστηριότητες όπως οι γεωτρήσεις εντός των χωρικών της υδάτων».
«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου Γιαβούζ, το οποίο λειτουργεί εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό το προκλητικό βήμα αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι ΗΠΑ «ενθαρρύνουν όλα τα μέρη να ενεργούν συγκρατημένα», επαναλαμβάνοντας τη θέση της Ουάσιγκτον πως «η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να προωθεί τη συνεργασία και να παρέχει μια βάση για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε όλη την περιοχή».
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εξεύρεση μιας ακριβοδίκαιης λύσης για διαμοιρασμό των ωφελημάτων από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου μεταξύ των δυο κοινοτήτων» πρόσθεσε.
Τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως και τέταρτο τουρκικό πλοίο, το «Ορούτς Ρέις», βρίσκεται καθ’οδόν για την ανατολική Μεσόγειο. Απαντώντας στον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε δηκτικά πως προφανώς ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου νομίζει πως το «Φατίχ», το «Γιαβούζ» και το «Μπαρμπαρός» είναι ελληνικά πλοία.
Πηγή: naftemporiki.gr

7 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Φίλε Λύκαστρε,δύο κέντρα ισχύος σα να λέμε ρεπουμπλικανοί και δημοκρατικοί;Μητριαρχία και πατριαρχία;Το κέντρο που έχασε(στο Βιετνάμ συγκεκριμένα) είναι οι δημοκρατικοί.Επομένως αναφέρεσαι στους ρεπουμπλικανούς ως αυτούς που θέλουν να τελειώσουν την τουρκία,ωστόσο ο τράμπας τούς υποστηρίζει.Εγώ μπερδεύομαι ή κάτι δεν πάει καλά;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη συγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση..αλλά δεν βρίσκομαι στον υπολογιστή μου. Τα σχόλια τα ανεβάζω απο το κινητό μου...και για να απαντήσω πρέπει να είμαι στον δικό μου υπολογιστή. Λοιπόν ναι από την μια είναι οι Ρεπουμπλικάνοι που υπηρετεί ο Τράμπας, το γηγενές Τεξανικό κεφάλαιο, και τα γεράκια του Στρατού, από την άλλοι είναι οι δημοκρατικοί...δηλαδή το διεθνές κεφάλαιο...το οποίο ελέγχει όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και CIA.

Στο Βιετνάμ μπλέχτηκαν και οι δύο παρατάξεις. Ναι μεν ξεκίνησε επί στρατηγού Αϊζενχάουερ, αλλά κυριολεκτικά πήραν ενεργό μέρος τόσο οι Δημοκρατικοί με τον Κένεντι και Τζόνσον όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι με τον Νίξον.
Αν δες να καταλάβεις τι παίζει...θυμήσου όταν ο εβραίος Σημίτης είπε ..."ευχαριστούμε τους αμερικάνους" την βραδιά των Ιμίων...ποιος ήταν Πρόεδρος της Αμερικής;;;

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

προς ανώνυμο 10:33 π.μ.

Το σωστό είναι ρεπουμπλικανοί → πατριαρχία
και δημοκρατικοί → μητριαρχία

Δημήτρης είπε...

Φίλε Λύκαστρε,είχα αναρτήσει ένα σχόλιο εχθές αλλά δεν το βλέπω πουθενά.Να τα ξαναγράψω ή το βλέπεις κάπου;

Δημήτρης είπε...

Φίλε Διόδοτε,ευχαριστώ για τη διόρθωση αν κι αυτό εννοούσα.Δεν το ανέφερα με ακριβή αντιστοιχία αλλά καλά έκανες που το τόνισες.Ούτως ή άλλως,τα ίδια χάλια είναι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ : Φίλε Λύκαστρε,είχα αναρτήσει ένα σχόλιο εχθές αλλά δεν το βλέπω πουθενά.Να τα ξαναγράψω ή το βλέπεις κάπου;

Αγαπητέ Δημητρη...δεν βρήκα κανένα σχόλιο δικό σου χθες. Ότι βρήκα δικό σου σαν σχόλιο το έχω ανεβάσει...αν θέλεις να κάνεις έναν κόπο και να το ξαναγράψεις, διότι το έφαγε η μαρμάγκα του συστήματος.

Δημήτρης είπε...

Χαχα μη σκας Λύκαστρε,συμβαίνουν κι αυτά.Η απορία μου συνίσταται στο εξής:στο αμέρικα διαπιστώνεις εύκολα πως υπάρχουν δύο κέντρα εξουσίας,ο γάιδαρος κι ο ελέφαντας.Παρ'όλες τις διαφορές τους,παρατηρεί κανείς πως υπάρχουν κάποια πράγματα στην εξωτερική τους πολιτική που μένουν πάντα ίδια.Η στάση προς το Ισραήλ κι η στάση προς την Τουρκία.

Κανένας πρόεδρας των χιλίων φυλών δεν πείραξε το AIPAC και τα τεράστια ποσά κι εξοπλισμοί που δίνονται αβέρτα στους μυτόγκες,κανένας πρόεδρας δεν επιτέθηκε έμπρακτα κατά της Τουρκίας σε σχέση με τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.Κι αυτό είναι ανεξάρτητα του ποιος κωλοκάθεται στον μπορντοροδοκόκκινο οίκο.Συγκεκριμένα:

1)ο δημοκρατικός ρούσβελτ δεν επέβαλε καμιά ποινή στην Τουρκία για τις τεράστιες ποσότητες μεταλλευμάτων που πουλούσε στη ναζιστική Γερμανία(ούτω και κανένας "σύμμαχος" σκέφτηκε να χτυπήσει την Τουρκία και να τελειώσει τον πόλεμο απ'τον πρώτο χρόνο)

2)ο ρεπουμπλικανός άιζενχάουερ έκανε την πάπια στα Δεκεμβριανά του 55 σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη

3)ο δημοκρατικός τζόνσον έκανε την πάπια στα Δεκεμβριανά του 63 στην Κύπρο

4)οι ρεπουμπλικανοί νίξον/φορντ κάνανε την πάπια στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο

5)ο δημοκρατικός κλίντον ξανά την πάπια(μπορεί και τη χήνα) στα Ίμια του 96

Μπορείς να χαρακτηρίσεις την ανωτέρω ατέρμονη υποστήριξη ως δώρα που κόβονται πλέον επειδή η Τουρκία δεν τους κάνει τα χατίρια;Υπενθυμίζουμε ότι οι αμερικανοί στην εισβολή του 74,δράσανε υπέρ της σοσιαλιστικής Τουρκίας εν καιρώ ψυχρού πολέμου.

Γνώμη μου πάντα,αλλά το ρητό "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" είναι απ'τις μεγαλύτερες πατάτες που έχουν ακουστεί στη Γη.Τρανή απόδειξη αυτού οι εχθροί γαιδουρελέφαντες που τα βρίσκουν μια χαρά όταν είναι να χτυπήσουν την Ελλάδα.