ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ & ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗ ΛΕΝΕ Β ΗΠΕΙΡΟ


2 σχόλια:

ΑΘΗΝΑ είπε...

Τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα και η Ελευθερία χωρίς αίμα!

Αυτό το καθαρό και κρυστάλλινο μήνυμα αντλούμε από τη 17η Μαΐου 1914, ημερομηνία κατά την οποία, ο εξεγερμένος Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός κέρδισε με το αίμα της καρδιάς του και τη συνακόλουθη υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας την Αυτονομία.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82


Παρόλο που το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητή Αθηνά....ναι το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν εφαρμόστηκε ποτέ, γιατί δυστυχώς τα σύνορα δεν διαμορφώνονται με βάση τα δίκαια των λαών...άλλα πρωτίστως με βάση τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και τους σχεδιασμούς τους για το μέλλον της περιοχής .

Το πρώτο βήμα εκχώρησης της Βορείου Ηπείρου στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος έγινε το Οκτώβριο-Νοέμβριο του 1921, με την αποδοχή από την Κοινωνία των Εθνών της αλβανικής δήλωσης «Περί αναγνώρισης των μειονοτήτων» στην επικράτειά της. Στα μετέπειτα χρόνια το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα απασχόλησε την διεθνή διπλωματία δύο φορές.Το 1946, όταν αποφασίστηκε να αφεθεί στην αρμοδιότητα των Μεγάλων Δυνάμεων και να τεθεί προς επίλυση μαζί με το Γερμανικό και το Αυστριακό Ζήτημα.Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα από τότε εκκρεμεί, ενώ τα άλλα δύο αντίστοιχα, το Γερμανικό και το Αυστριακό Ζήτημα λύθηκαν. Το «Αυστριακό», το 1955 με την «ουδετερότητα» και το Γερμανικό, το 1991 με την Ένωση των δύο Γερμανιών.

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ...ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Γ'ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Το αίμα κινεί την ιστορία, και τα αγαθά κόπους κτώνται. Αν νομίζουν κάποιοι ότι έχουν νικήσει χωρίς να ματώσουν, η χωρίς να ιδρώσουν… αυταπατώνται οικτρά! Διότι στην τελική και θα ματώσουν και θα ιδρώσουν και αυτό για να εκτιμήσουν την (μυθολογική) Νίκη τους.