ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΟΙ ΘΟΛΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΗΙΔΟΣ


Γράφει ο Μαύρος Αετός :

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Θόλο των Δελφών ανήκει στα οικοδομήματα που κοσμούσαν το ιερό της Αθηνάς της Προναίας. Σε τέλειο κυκλικό σχήμα, ο ναός/Θόλος  και στο εσωτερικό του, ήταν τοποθετημένο ένα λίθινο θρανίο, στο οποίο πατούσαν δέκα  (παίζει σημαντικό ρόλο αυτός ο αριθμός) ημικίονες κορινθιακού ρυθμού, όλοι τους προσκολλημένοι στην κοίλη επιφάνεια του τοίχου. Οι Θόλοι σε Δελφούς , αρχαία Ολυμπία και Αθήνα.... μυθολογικά στηρίζονται στους Θόλους της Αιγηίδας....από εκεί ξεκινάει η  ιστορία τους.


 Λοιπόν οι Θόλοι είναι/ήταν  πανάρχαιες κατασκευές,  εμφανίστηκαν στην Χθόνα όταν κάποιοι ενεργοποίησαν γραμμές φωτός και ενέργειας που ήταν ήδη παρούσες στο αιθερικό σκελετικό ιστό του πλανήτη. Τεχνικά για να είμαστε ακριβείς θα λέγαμε ότι οι Θόλοι υπάρχουν μεταξύ πνεύματος και ύλης.Ήταν παρόντες 3 φορές στην πλανητική ιστορία....οι Θόλοι ήταν κάτι σαν δια-στατικοί μαγνητικοί ενεργειακοί βοηθοί που περιβάλλουν το φυσικό τοπίο.....στην πρώτη παρουσία των Θόλων στην Χθόνα δεν υπήρχαν άνθρωποι στην Γη....στην δεύτερη παρουσία τους υπήρχε πρωτόγονη ανθρώπινη ζωή.....στην τρίτη παρουσία τους υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που μπορούσαν να τους δούν ξεκάθαρα και να καταλάβουν την λειτουργία τους.

 Αυτό που είδαν αυτοί οι άνθρωποι αναφέρεται σε πολλές μυθολογίες (κυρίως Ιρλανδών και των Σουμερίων) ως "Οίκοι των Θεών του Ουρανού". Όταν οι Θόλοι ήταν παρόντες που με βάση την πεποίθηση μου υπήρχαν για πολύ καιρό....άφησαν άμεσα ενεργειακά-συνειδησιακά αποτυπώματα (1/4 με 1 μίλι σε διάμετρο) πάνω στην επιφάνεια της Γης.....αυτά ήταν μόνιμα αντηχόντα μοτίβα δομημένα σαν Θόλοι η σαν Σκιάστρα τοποθετημένα πάνω σε λόφους και βουνά...αυτό είναι ένα ταλαντευόμενο μοτίβο που θα παραμείνει μέχρι η Γη να σταματήσει να υπάρχει...η μέχρι να ανανεωθούν η να αλλάξουν από μια άλλη επίσκεψη Θόλων.

Στην πραγματικότητα αυτές οι αποθέσεις ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ υπάρχουν σε εκατοντάδες ιερά βουνά και μεγαλιθικές τοποθεσίες...και είναι αιθερικές ενεργειακές μνήμες των κάποτε παρόντων θόλων.....αν και σήμερα οι θόλοι έχουν φύγει η αποτύπωση της παντοδύναμης αιθερικής τους ενέργειας παραμένει, όπως η μόνιμη ιριδική εικόνα ενός γλόμπου που τοποθετείται μπροστά στα μάτια μας σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.
Μορφολογικά οι θόλοι ήταν ποικίλοι σε διαστάσεις ....περιεχόμενο και λειτουργίες, τοποθετημένοι γύρω από τον πλανήτη σε ένα προκαθορισμένο αριθμητικά σταθερό ΠΛΕΓΜΑ.....τοποθετημένο προσέξτε σύμφωνα με τους αστρικούς σχηματισμούς του ουράνιου θόλου.!!
Η ακριβής τοποθέτησή τους πάνω στην Γη ήταν μια μικροσκοπική αποτύπωση εσωτερικών μακροκοσμικών αστρικών Γεωμετριών.!!Υπήρχαν οι "αρχηγοί" θόλοι οι οποίοι μοίραζαν ενέργεια στους υπόλοιπους και μικρότερους ...η λεγόμενη αστρική γεωμετρία ήταν αυτή που χρησιμοποιήθηκε για την απορρόφηση ενέργειας από τους ενεργειακούς λώρους κατά μήκος των οποίων σχηματίζονται οι αστερισμοί...τα άστρα των αστερισμών απέχουν πολύ μεταξύ τους αλλά ανήκουν στον ίδιο ενεργειακό λώρο....κοινώς στην ίδια ενεργειακή υπερίνα...

Σκοπός της ύπαρξης των θόλων ήταν να μπορέσει η Γη να φιλοξενήσει αυτό που ονομάζουμε βιολογική ζωή.....επιπλέον σε πλανητική βάση όλοι οι θόλοι συνδέονται με τρόπο διαπλεκόμενων χρυσών και ασημένιων γραμμών που διασκορπίζονται σαν χορδές από τα κέντρα τους και συνδέονται μεταξύ τους σε έναν συγκεκριμένο πλανητικό κόμβο που είναι ο ομφαλός και ο κύριος θόλος του πλέγματος....που είναι στους Δελφούς.!!

Εξαιτίας των ενισχυμένων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που υπήρχαν εκεί ,οι περιοχές των θόλων ήταν κάτι σαν ένα μέρος όπου οι ανθρώπινη αντίληψη μπορούσε να θεραπευτεί, και να ανυψωθεί και να μεταφερθεί διαστατικά μέσα από τα θολωτά σημεία εξόδου που υπήρχαν.Μέσω αυτών των ηλέκτρομαγνητικών πεδίων αλλά και δονήσεων επηρεάζανε όλο το πλανητικό σύστημα και περιβάλλον με τις εξελικτικές τους ενέργειες.

Το ενεργειακό σώμα της Γης παραμένει ενεργό και υφίσταται μέσα απο την βιόσφαιρα....όπως το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου μέσα από το βιολογικό του. Οι Θόλοι λειτουργώντας και σαν κεραίες λαμβάνουν "εντολές" και τις εκπέμπουν μέσω των ενεργειακών γραμμών σε κάθε υλικό  έμβιο και μη πάνω στον πλανήτη !! Στα πρόσφατα χρόνια πιστεύω ότι το πλέγμα έχει επανε-ενεργοποιηθεί ξανά.!!!
Οι Θόλοι στην Σελήνη έγιναν διότι έτσι εξοικονομούσαν τεράστιες ποσότητες ενέργειας, που θα πήγαιναν χαμένες .Διότι ειδικά στην Σελήνη όταν καταστράφηκε η ατμόσφαιρα ήταν ο μόνος τρόπος να μην υπάρχει σπατάλη οξυγόνου αλλά και μετάλλων.

6 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Σωστότατα!
Σωστότατος!!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Κώστα η Θόλος είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην αρχαία ιστορία και αρκετά θολό έτσι όπως το έχουν καταντήσει.
Λίγο να μελετήσεις την αρχαία Θόλο των Αθηνών και θα καταλάβεις πολλά.Γιά να στο κάνω και λίγο πιό ενδιαφέρον σου υπενθυμίζω το όνομα Βαρ-θολο-μαίος...χαχα
Τι το περίεργο με αυτό το όνομα;;
-Σημαίνει Μετέωρος ή κρεμμασμένος πάνω απ΄τα ύδατα.(Ησύχιος).

Ύδατα όμως που δεν έχουν σχέση με νερό....χα χα χα αλλά με τον ΑΙΘΕΡΑ.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Ευτυχώς φίλε μου που ΥΠΑΡΧΕΙΣ και μού υπενθυμίζεις ότι ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

να είσαι πάντα υγιής και δυναμικός
και παραγωγικός μέσα από το σπάνιο μπλογκ σου.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Πολύ διαφωτιστικά, εμβριθή και μυητικά τα όσα αναφέρεις, τανύπτερε Αετέ,
και ουδόλως της αιθεροβάμονος αληθείας απάδοντα. Προς τούτοις δε καγώ ήθελον αν προστιθέναι ότι: η έκστασις-επικοινωνία, κατά τας ιερατικάς και βασιλικάς μυήσεις (Βακχείας) , μετά των υπερπέραν διαστάσεων και καταστάσεων επεβοηθείτο και επετυγχάνετο ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΘΟΛΟΥ και δια της χρήσεως ορισμένων εισπνεομένων ψυχοδραστικών ουσιών (δια της πεντακορύμβου κισσού θυρσοτινάξεως), χρήσεως αυστηρώς ηλεγμένης υπό των ιερατείων δόσεως και αποτελεσματικότητος , - ουδεμία σχέσις προς τα ημετέρας εξαρτησιογόνους ναρκωτικάς ουσίας - ουσιών χορηγουμένων κατά συγκεκριμένας βασιλικάς, ιερατικάς Βακχείας-μυηήσεις. (όρα τας, επί της σφενδόνης χρυσών μινωικών δακτυλιδίων Βαφειού (δακτυλίδιον Μίνωος ) και Αρχανών Κρήτης, παραστάσεις ιερών γάμων δια της πεντακορύμβου κισσού θυρσοτινάξεως.)
Θόλος = Βακχείον, (Βακχείν= Άβαξ +χεύειν =κατά(κάτω)χέεσθαι τα του άβακος ειδικά τελετουργικά φυτά), (άβαξ= ά(νω) +βάσις, εφ’ ού εδράζεται το κιονόκρανον)
Αι μυστηρικαί στέψεις βασιλέων, ιερέων, μυουμένων εις θιάσους ελάμβανον χώραν εν τοις Θόλοις και ουχί εν τοις ναοίς εν οίς τοιαύται δραστηριότητες ήσαν άγνωστοι.
Η Θόλος των Δελφών ήτο σαφώς χώρος μυήσεων όπως διασώζει και ο περιηγητής Παυσανίας αναφερόμενος εις τας πλησίον της Θόλου εναποτεθειμένας κατά την εποχήν του εικόνας (προτομάς) των μυηθέντων φιλελλήνων Ρωμαίων αυτοκρατόρων.. .

Υ.Γ. Το ¨θολός,¨ και ¨θολούρα¨- ζάλη θόλωμα του νου - ίσως σχετίζεται προς τας εκ της ¨Θόλου¨ αυτής μυστηριακάς-εκστατικάς εμπειρίας των μυουμένων λόγω ίσως της καταχρηστικής εισπνοής των αναθυμιάσεων των κορύμβων(ανθέων) του κισσού, πιθανόν δε και η μυστηριώδης Θούλη των Υπερβορείων και του Απόλλωνος χειμερινόν κατάλυμα, αλλά αυτά εκφεύγουσι αμέτρως της παρούσης αναφοράς.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Κώστα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια.Όταν γνωρίζει κανείς την αλήθεια τότε ΔΕΝ πέφτει σε παγίδες.Σαφέστατα και δεν είπαμε την τελευταία μας λέξη....και στο τέλος αυτό που θα δημιουργήσουμε θα γίνει ξανά το τρίφωτο ΦΩΣ κόσμου για χίλια χρόνια.
Η μισή Τουρκία δυτικά από την νοερή γραμμή Λευκωσίας - Κωνσταντινούπολης (πάρε έναν χάρακα και τράβα την γραμμή ) θα περάσει ξανά στους Έλληνες στους οποίους ανήκει οριστικά από καταβολής κόσμου. Οι δύο ακτές του Αιγαίου θα ενωθούν και θα ανήκουν ξανά στους Έλληνες.

Να θυμάσαι τα λόγια μου. Και ότι λέω εγώ ο "τανύπτερος προξενητής" χα χα αυτό και γίνεται.

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με αυτή σου την εκτίμηση αγαπητέ Αετέ,
και όπως είπα και στον ΑΡΡΙΟΝΑ στην νεότερη ανάρτηση, το ελληνικό αυτό μέλλον..είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ.