ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Κατάρ: Δέσμευση για άμεσες επενδύσεις ύψους 15 δισ. δολ. στην Τουρκία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το 70% του χρέους της Τουρκίας είναι σε ευρώ και δολάρια εν μέσω αύξησης επιτοκίων στις Η.Π.Α . Το έλλειμα τρεχουσών πληρωμών της Τουρκίας ανέρχεται σε 50 δις δολάρια. Οι τουρκικές επιχειρήσεις πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν 190 δις στο 12μηνο....και όλα αυτά με 40% υποτίμηση του εθνικού τους νομίσματος στο 6μηνο και 20% πληθωρισμό έως τώρα.
Και ο Ερντογάν ζητάει απο το Κατάρ 15 ψωρο δις δολάρια και μαζί με τον Πούτιν θέλει να συναλλάσει τις λίρες απ'ευθείας με ρούβλια. Θα δίνει σαπουνόφουσκες  και θα λαμβάνει συννεφάκια χα χα  καλά τα πιστεύουν αυτά που λέει;;; Usdtry 5.92 $  ΕΔΏ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΩΝ Η.Π.Α μέχρι την Παρασκευή πρέπει  οπωσδήποτε να δούμε ισχυρή πτώση της λίρας.

Άμεσες επενδύσεις ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία υποσχέθηκε ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.
Η κίνηση αυτή στοχεύει στη στήριξη της τουρκικής οικονομίας, που έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας της πτώσης της τουρκικής λίρας με φόντο τη διπλωματική κρίση με τις ΗΠΑ και τις κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τουρκική κυβερνητική πηγή , τα χρήματα θα διοχετευτούν στις τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές και τις τράπεζες.




 










Δεν υπάρχουν σχόλια: