ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Η Ρωσία νίκησε στο αρματικό δίαθλο 2018, προσκαλεί σε συμμετοχή τις νατοϊκές χώρες

Η Ρωσία νίκησε την Κίνα και 30 άλλες χώρες στον μεγαλύτερο ως στιγμής Διεθνή Διαγωνισμό Στρατιωτικών Αγωνισμάτων, ο οποίος ολοκληρώθηκε αφότου 28 διαφορετικοί συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε εφτά χώρες. Μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης έκδοσης του ετήσιου διαγωνισμού με την Ρωσία να κερδίζει την πρώτη θέση στο Αρματικό Διαθλο – το πιο δημοφιλές αγώνισμα αυτού που έχει γίνει η στρατιωτική έκδοση των Ολυμπιακών Αγώνων- στα πεδία ασκήσεων ακριβώς έξω από την Μόσχα, ο υπουργός άμυνας Σεργκει Σοϊγκου εξέφρασε την έκπληξη του στην ταχεία διεύρυνση του διαγωνισμού.

“Περιμέναμε αυτά τα αγωνίσματα να μεγαλώσουν τόσο πολύ; Δεν το σκεφτήκαμε καν, αλλά το ονειρευτήκαμε. Και τώρα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες σ’ όλον τον κόσμο που ακολουθούν αυτό τον μοναδικό διαγωνισμό. Παρακολουθούν και σκέφτονται: Καλύτερα να μην τα βάλουμε με αυτούς τους τύπους. Αντιλαμβάνονται -ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν αυτοί οι τύποι ειναι τέλειος, κι ειναι άριστοι χειριστές του,” δήλωσε ο Σόϊγκου.

Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται κάθε χρόνο, ακόμα και με γεωπολιτικούς αντιπάλους όπως το Ισραήλ και το Ιράν, την Ινδία και το Πακιστάν να συναγωνίζονται δίπλα-δίπλα, ο Σόϊγκου απεύθυνε πρόσκληση προς τους μεγαλύτερες απούσες ένοπλες δυνάμεις – τις νατοϊκές χώρες.

“Έχει συζητηθεί, και είμαι σίγουρος ότι θα επαναληφθεί. Υπάρχουν μόνο δύο τοποθεσίες όπου μπορείς να επιδείξεις πραγματικά τις ιδιότητες του εξοπλισμού σου και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του σε συνθήκες υψηλής πίεσης. Μια ειναι στο πεδίο της μάχης, η άλλη ειναι εδώ -όπου χρησιμοποιούμε πραγματικά πεδία, και αληθινά πυρομαχικά, κι οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέσα σε δευτερόλεπτα,” δήλωσε ο αξιωματούχος.
Ένα άλλο αγώνισμα κύρους όπου η Ρωσία νίκησε την Κίνα (δεύτερη θέση) ήταν το Aviadarts, ένας διαγωνισμός αεροπορικής στόχευσης ανάμεσα σε μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά που συναγωνίστηκαν στην προσβολή “εχθρικών” επίγειων στόχων.

Συνολικά, ο διαγωνισμός για την Ρωσία, η οποία έχει ιστορικά κυριαρχήσει στα αγωνίσματα, ως ο ιδρυτής και πρώτος διοργανωτής, έχει γίνει πιο σκληρός, με το Καζακστάν και την Λευκορωσία να έχουν δυνατές επιδόσεις, και το Ιράν να λαμβάνει το μοναδικό χρυσό σε διαγωνισμό κατάδυσης με άριστη βαθμολογία.
© Maksim Blinov / Sputnik | Αεροσκάφος Il-76MD στα Διεθνή Στρατιωτικά Αγωνίσματα 2018.
Απόδοση/Μετάφραση απο το «rt.com” για την Προέλαση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: