ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Η ΠΟΥΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΑ

Γράφει ο Μαύρος Αετός :

Μου γράφει ο ανώνυμος στις 21 Αυγούστου 2018 - 12:46 μ.μ.... εδώ " ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΟΙΒΕΣΘΕ ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ"

Για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και σαν χώρα και σαν έθνος και σαν κοινωνία...διότι ο καθένας κοιτούσε την πάρτη του και το προσωπικό του συμφέρον.!!
Από προσωπική εμπειρία γράφω… ακόμα και αν κάποιος πριν από 30 η ακόμα και από 15 χρόνια να τα έλεγε όλα αυτά που ζούμε με λεπτομέρειες… ο ξεφτιλισμένος κάτοικος της χώρας των Ελλήνων, αρχικά θα τον ειρωνεύονταν και θα τον περιγελούσε… αν πάλι αυτός ο κάποιος συνέχιζε και επέμενε στα λεγόμενα του, τότε θα άκουγε προπαγανδιστικά λόγια που θα εμπεριείχαν προσωπικές αίολες ενοχές… και τελικά αν αυτός ο κάποιος τολμούσε να συνεχίσει την αναφορά του, τότε θα τον έβριζαν!!

Εδώ και χρόνια έχω περάσει αμέτρητες φορές και από τα 3 επίπεδα… δεν μπορείς να φανταστείς  τι άκουσα όταν σχολίαζα σε άλλα ιστολόγια...από το δίποδο που κατοικεί στην χώρα των Ελλήνων και νομίζει ότι έχει σχέση μαζί τους.!!Όταν πεις σε κάποιον την αλήθεια, αυτός δεν θα την δεχθεί λόγο αποστροφής και συμφέροντος, έτσι το ποιο πιθανό είναι αρχικά να σε ειρωνευτεί, η να σε βρίσει. Αν πάλι του πεις ψέματα, με ευχαρίστηση θα δεχθεί το ψέμα, αλλά με τον καιρό που αυτό θα καταπέσει και θα φανεί η αλήθεια, θα σε κατηγορήσει ότι του είπες ψέματα! Αν πάλι δεν του δώσεις σημασία και δεν του μιλήσεις καθόλου, πάλι θα σε κατηγορήσει, ότι αν του έλεγες την αλήθεια αυτός θα σε άκουγε και θα ελάμβανε τα μέτρα του, προς της καταστροφής!

 Μια πούστικη γενιά γεννήθηκε στην χώρα των Ελλήνων, λίγο πριν και αρκετά μετά τον Β΄Π.Π. πόλεμο… η γενιά των γονιών μας. Αυτή η γενιά είναι που έστησε όλο αυτό το σάπιο οικοδόμημα, αυτή η γενιά είναι που γάμησε τα παιδιά της, τα εγγόνια της και τα δισέγγονα της, με μοναδικό σκοπό να περάσει καλά! Εμείς είμαστε οι επίγονοι της, τα τέκνα της… ο Τσίπρας,ο Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης και όλοι οι υπόλοιποι που είναι εντός και εκτός βουλής… όλοι τέκνα της δικιά μας γενιάς είναι! Αλλά που ακόμα τους ψηφίζει επί το πλείστον αυτή η καταραμένη πολυπληθή γενεά σε μια χώρα γερόντων, η γενιά των γονιών μας!

Μετά από 10 χρόνια, σε όλα τα ελεύθερα κράτη… θα μας παρουσιάζουν ως παράδειγμα προς αποφυγήν, τι να πρέπει να κάνεις για να μην γίνεις σαν και αυτούς! Αλλά ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ...ποιος είναι άραγε ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;; Δεν είναι οι Τούρκοι, ούτε οι Γερμανοί ,ούτε οι Αλβανοί..κ.λ.π Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΠΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Υ.Γ Αυτή η γενιά όσο και οι απόγονοι της....θα εξαφανιστούν.!!


Ανώνυμος

41 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Kατανοητός ο θυμός,η αγανάκτηση,η οργή....
Η αντιληπτικότητα που(έχουμε)όμως φθάνει μέχρι στο στάδιο της γνωστοποίησης υπάρχων γεγονότων,απο εκεί και πέρα μόνο εικασίες-προσδοκιες-παραφωνίες.Τι σημαίνει αυτό;Στην καλύτερη,αδυναμία αντιμετώπισης σύνθετης διαμορφούμενης καταστάσεως.
Απο που να αρχίσουμε για να το πιάσουμε το θέμα...ζούμε ήδη εν μέρη το χάος,αλλά η ελλειπής παρατήρηση δεν αφήνει περιθώρια κινήσεων.Είμαστε στο στάδιο χωρίς να παρεξηγηθώ,(ο σώσων εαυτόν σωθήτω).
Θα μου πεις ο κόσμος έχει περάσει πολύ πιο τρελλά και τραγικά στο παρελθόν,ναι βεβαίως....να υπενθυμίσω ότι ο πάπας δεν πιάνεται απο τα @ρχίδι@,αυτός μας τα εχει πιάσει και μας τα στρίβει όπως θέλει.Γιατί συμβαίνει αυτό....επειδή έχει τη δύναμη και που βρήκε τη δύναμη,μέσω της γνώσης,που δεν έχουμε εμείς,βλέπε(στρίφιμο @ρχιδιών)Όταν λέμε γνώση όμως δεν εννοούμε μπλά μπλά,αλλά εφαρμοσμένη πρακτική του κάνω ότι θέλω....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ρένο...ακόμα δεν έχουμε αρχίσει να έχουμε ΧΑΟΣ αυτό που ζούμε μέχρι στιγμής είναι απλά οι πρώτες "ψιχάλες" από τον τυφώνα που έρχεται.Θα πρέπει να γνωρίζεις κάτι πολύ σημαντικό, πριν την έλευση του Αλέξανδρου γ’ του Φιλίππου και του Ιησού Χριστού, υπήρχε μεγάλη παρακμή και θυσία… τόσο από τον πελοποννησιακό πόλεμο, όσο αφορά την χρονική περίοδο του Αλέξανδρου, όσο και από τους Ρωμαίους όσο αφορά την χρονική περίοδο του Ιησού Χριστού. Θα πρέπει να περάσουμε είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε από την παρακμή και από την θυσία για να έρθει κάτι άλλο.

Η λέξη Θ Υ Σ Ι Α τι νομίζεις ότι σημαίνει;;; Θυσία δίχως αίμα γίνεται;; Δεν γίνεται.!!!

ΑΡΡΙΩΝ είπε...

Χαίρειν και συγχαίρειν τω φιλτάτω και ποθητοτάτω.

(Θεριναί Ποσειδώνιοι σπονδαί προς πνευματικήν τέρψιν.)


Γηγενείς εν τοις κιγκλιδώμασιν.

Υπό το άχρηστον κράτος μιας τεραστίας παρεξηγήσεως.

Τεσσαράκοντα τέσσερεις λαθροναυαγοί υπό σκιάν.

Τι Τρώες, τι (Τ)Ρωμαίοι, Τυρρηνοί, Τουρανοί!

Τι Κάιν, τι Κίνα, Ίωνες και Ουρανίωνες.

Αγχιβαθής ακτή, αλιαπρόσιτος ακόμα και δια Δηλίους σπογγαλιείς.

Μια εκατόμβη παχυλών ασυλούχων πορνοπολιτικών,

προσφορά τοις πεπτωχευμένοις θεοίς του αθανάτου Ψεύδους.

Τελήεσσα, τελεσφορούσα και αδημονούσα.


Ζήτω η Ελληνίς επτερωμένη θεά Νίκη!


Ο νοών απορήτω...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Aγαπημένε και Φίλτατε Αρρίωνα...η χαρά που μου δίνεις..μας δίνεις τόσο εμένα όσο και σε άλλα άτομα τόσο με τα κείμενα σου όσο και με την ευγενική και ελληνοπρεπή σου παρουσία είναι τεράστια.
Δια του λόγου το αληθές δες εδώ :
https://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/08/blog-post_89.html?showComment=1534600123113#c606911691043212598

και εδώ :
https://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/08/blog-post_4.html?showComment=1533850316466#c1521713280075320813

Σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για όλα αυτά που μας δίνεις απλόχερα και με αγάπη, τα οποία είναι ένας φάρος φωτός μέσα στο σκοτάδι που μας περιβάλλει.

Εξοχώτατε φίλε έσο πεφιλημένος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπημένε μου Αρρίωνα γράφεις :

" Τι Τρώες, τι (Τ)Ρωμαίοι, Τυρρηνοί, Τουρανοί! "

Aκριβώς το ίδιο πράγμα είναι..εν και το αυτό.Η ίδια ρίζα για όλους αυτούς.Οι Τρώες ήταν Φρύγες, ήταν και Φρύγες...η Τροία ήταν πολυεθνική πόλη.Το όνομα του Πάρι ήταν Paris-Zitis που βγαίνει απο το Uhha-Zitis και του Πρίαμου ήταν Priam που βγαίνει απο το Piyama Muwas η Piyama-Randu.
Επίσης άλλο στοιχείο στην αναζήτηση σας ( αν φυσικά θέλετε) είναι να βρείτε σε ποιους ήταν δούλος ο Πρίαμος πριν τον ελευθερώσει ο Ηρακλής (δλ.οι Ηλιακοί Έλληνες)Πρίαμος σημαίνει ο ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΣ, πρίν ονομαζόταν Ποδάρκης, και η αδελφή του έδωσε την ΧΡΥΣΉ καλύπτρα της κεφαλής της για να τον εξαγοράσουν.Το όνομα Σκύθης είχε την έννοια του ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ, αυτού που είχε σκυθρή την όψη (ωψ),του θυμωμένου του άγριου, του δολοφονικού, Σκυθικό Πόντο ονόμαζαν και την Μαύρη Θάλασσα.
Τους Σκύθες τους τοποθετούσαν οι αρχαίοι συγγράφείς ακριβώς εκεί που είναι η σημερινή Γεωργία και τα υπόλοιπα παραμάγαζα, λέγεται μάλιστα ότι ο Σκύθης ήταν ο πατέρας του ΚΑΔΜΟΥ.!!
Συνώνυμο του Σκύθη είναι ο ΧΑΛΥΨ (ο Ορφέας τους ονομάζει Χάλυβες) η αλλιώς Χαλδαίους.! Οι οποίοι ήταν βίαιοι άνθρωποι, τέλος το όνομα "Σκόλοτοι" επιβεβαιώνει το "Σκότιον" Σκιερό, Σκοτεινό,Σκληρό,Κακό πρόσωπο του Κόλχα η Κοχλία η ανθρακωρύχου (Σμινθέα) κατοίκου της περιοχής.

ΧΑΛΥΒΕΣ=ΑΛΥΒΕΣ=ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΧΑΛΥΒΕΣ η ΑΛΥΒΕΣ-ΧΑΛΔΑΙΟΙ=ΧΑΖΑΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

https://books.google.gr/books?id=rbJfAAAAcAAJ&pg=PA245&lpg=PA245&dq=%CE%A7%CE%91%CE%9B%CE%94%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%99&source=bl&ots=2ogYtLdqNd&sig=TYfpLMfGisuYU9IQFUSzU8UbAV0&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwjujJKB_fzLAhWIESwKHV_JBlE4FBDoAQgeMAI#v=onepage&q=%CE%A7%CE%91%CE%9B%CE%94%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%99&f=false

Συνεχίζεται

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πάμε να δούμε και τι σημαίνει το Όνομα Τρώας, βγαίναι απο το Τρωσί(ν) αρσενικό δοτική πληθυντικού του Τρώς
https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF

Τρώς όμως είναι ο κάτοικος της Τροίας
ΤΡΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ....τρώση <αρχ. τρῶσις < τιτρώσκω= τείρω ,τρυπώ δηλαδή ανοίγω τρύπες,στοές, μεταλεία.
https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CF%8E%CF%82

Το όνομα "Κόχλες" είναι αναγραμματισμός του "Κόλχες", σίγουρα γνωρίζουμε ότι η "Σπείρα" ηταν ένας δημοφιλής τρόπος δημιουργίας στοών μέσα στα ορυχεία,αλλά έτσι ονόμαζαν και τα τρυπάνια.Επομένως η περιοχή των Χαλύβων που μας αναφέρει ο Ορφέας βοηθά στην εδραίωση του ονόματος Κόλχες (Κόχλες) δηλαδή των ανθρώπων που ζούσαν μέσα στο σκοτάδι (Kolge).
Επίσης σύφμωνα με το λεξικό Σιν-δίς=Σκυθία και αυτο μου φέρνει στο νου Αινεία (Τρώας που έφυγε μακριά μετά την καταστροφή της Τροίας και όχι μόνος του), ο οποίος είναι και ο γενάρχης τον Λατίνων ...έχουμε τους Ρωμαίους ΣΙΝ-ΑΤΟΡΕΣ που φορουσαν τις λεγόμενες ΣΕΛΗΝΙΔΕΣ ως διάκοσμο στα υποδηματά τους , δηλαδή οι υψηλόβαθμοι Γερουσιαστές οι οποίοι είχαν συναίσθηση της καταγωγής τους , αλλά ΣΕΛΗΝΙΔΕΣ ήταν και υποδήματα ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ σύμφωνα με τον Κάστωρ(α).

http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A2008.01.0209%3Astephpage%3D282a

Plutarch, Quaestiones Romanae
Frank Cole Babbitt, Ed.

"διὰ τί τὰς ἐν τοῖς ὑποδήμασι σεληνίδας οἱ διαφέρειν δοκοῦντες εὐγενείᾳ φοροῦσιν;’

πότερον, ὡς Κάστωρ φησί, ΣΥΜΒΟΛΟΝ ἐστι τοῦτο τῆς λεγομένης ΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ καὶ ὅτι μετὰ τὴν τελευτὴν αὖθις αἱ ψυχαὶ τὴν σελήνην ὑπὸ πόδας ἕξουσιν, ἢ τοῖς παλαιοτάτοις τοῦθ᾽ ὑπῆρχεν ἐξαίρετον; οὗτοι δ᾽ ἦσαν Ἀρκάδες τῶν ἀπ᾽ Εὐάνδρου Προσελήνων λεγομένων.

ἢ, καθάπερ ἄλλα πολλά, καὶ τοῦτο τοὺς ἐπαιρομένους καὶ μέγα φρονοῦντας ὑπομιμνήσκει τῆς ἐπ᾽ ἀμφότερον τῶν ἀνθρωπίνων μεταβολῆς παράδειγμα ποιουμένους τὴν ΣΕΛΗΝΗΝ, ὡς "

ΑΡΡΙΩΝ είπε...

ΕΛΛΗΝΟΔΟΞΙΑ

Πολιτική πελατειακή πατρωνία,
η ανεπίσημος θρησκεία, η μυστική λατρεία
της καρέκλας και του ευνοιοβολευτισμού.
Η αληθής θρησκεία όλων των εξουσιομανών
ψευδοθρησκειών. Επί ασπαλάθων.

Επομένως ουδείς οίκτος και έλεος, και ουδεμιά
νοσογόνος ευσπλαχνία ή θανατηφόρος μακαριότης
τοις καιροσκόποις ταπεινοίς τω πνεύματι.

Εκάς πάραυτα, εις τα προβατοσφαγεία της κολάσεως.

Κι εσύ ψευδοΛάζαρε, ψευδοΡωμαίε, νεοέλλην ελεεινέ,
Δεύρο πάραυτα έξω εκ του ιουδαιοχριστιανικού σου τάφου,
Αρκετά εκοιμήθης, αρκετά προσεποιήθης, αρκετά υπεκρίθης.
Δεύρο έξω ίνα τιμίως αγωνισθείς μετά ταύτα κριθής. Το γαρ
της ψυχής βραβείον της θεοπολιτισμικής μνήμης
κριτικόν έργον εστί και ουχί του θρησκευτικού ληθάργου.
Ναι, θεοείκελε Έλλην εσύ, εγέρθητι και στήθι προγονικώς, ευκλεώς
Συ, το αρχαιότερον και καλύτερον δείγμα ανθρώπου,
ο ηθικός καταλύτης των ιστορικών κοσμογονικών εξελίξεων.
Ίνα και ημείς τότε φημίσωμεν και διαμηνύσωμεν δικαίως
και υπερηφάνως. και ουχί υποκριτικώς και γραφειοκρατικώς,
τοις πάσι νεκροφίλοις και ταφοληπτικοίς:
¨ Ανέστη όντως ελληνικώς και ανέστη άπαξ δια παντός,
ίδετε και ημείς ιδίοις όμμασιν, ουκ έστιν ώδε.¨

* * *

Σώπασον ούν κυρά Δέσποινα, και μη πολυδάκρυζε.
Ημείς οι Έλληνες εις θρησκειών ου πιστεύομεν θεούς
όπως οι βάρβαροι τρομοκρατημένοι δούλοι
αλλά ελευθερόφρονες όντες και εξ αίματος
θνητοί υιοί αθανάτων ουρανίων θεών
ημείς αυτοί συνδημιουργούμεν και αναπαράγομεν θεούς.
Καθάπερ και των θρησκειών ει και θεούς εχόντων
οι θεοί εκπτωτικήν θρησκευτικήν ταυτότητα ουκ έχουσιν.


* * *

Και ο μεν Έλλην σοφός λόγος μυθολογικώς συγκαλύπτων
αποκαλύπτει,
ο δε βάρβαρος πονηρός λόγος θεολογικώς αποκαλύπτων
συγκαλύπτει και αποκρύπτει.



Υ.Γ.
Ω, τι ωραίοι άνθρωποι υμείς, και τι ομοούσιος παρέα!
Η χαρά και ευχαρίστησις αμοιβαίως και ημετέρα και υπερτέρα,
φίλη κεφαλή, Μ.Α και λοιποί Ελληνόδοξοι φίλοι.
Εξάλλου η διάπυρος υποδοχή ημών αποτελεί και δι εμέ πηγήν ιεράς εμπνεύσεως, ηθικοπνευματικής ανατάσεως και ηλυσίων πτήσεων.

Υ.Γ.2

Το παρατιθέμενον συγκριτικόν μυθολογικόν σου πάμπλουτον υλικόν, εμβριθέστατε Μ.Α., είνε όντως εκπληκτικόν και άξιον πολλών επαίνων και συγχαρητηρίων. Έμεινα ενεός περιδιαβάζων εις τον Κ.Δ.
Προσεχώς έχω καγώ συν τοις άλλοις εκπληκτικόν τι ανακοινώσαι δια τον θάνατον του Μενελάου. ¨Εκβάλλει όμματα¨ η σχετική περιγραφή του Ομήρου εις την ¨Οδύσσειαν.¨ Και οι αρχαιόσοφοι και φιλόλογοι τσιμουδιά. Μα καλά….
Αλλά ας όψεται η Παυλική περιτομή...

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Τοις του Ζηνός ελαύνοντος συντεταγμένοις και τωι Μέλανι αετώι ηγήτορι
πολλά χαίρειν.




ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ


Είδον, είδον και αγαλλιάσας επανείδον τας εωθινάς σημαίας
ψηλά αναπεπταμένας, τας σημαίας του έθνους και της τιμής,
ένιωσα δε την υψηλήν άρρητον υπερσυγκίνησιν
εκείνην της πνευματικής αφής μιας ιδανικής υπερπραγματικότητος.
Αρετής πνοή, ψυχής εορτή.

Και τι, ει σπανίζουσιν πλέον αι των ηρώων αξίαι και θυσίαι
ώσπερ και οι καθαροί Έλληνες; Τούτο ουδόλως σημαίνει
δι’ αυτά το μη υπάρχειν και άρχειν. Εις πείσμα των ωργισμένων
καιρών οι ουρανοί ορίζουσιν και καθορίζουσιν το διηνεκές.

Θάρρος και αυτοεμψύχωσις , το άλας της γης. Η του θεού σφραγίς
εις το αμβρόσιον βάπτισμα των κυττάρων, την ολυμπίαν χημείαν των γονιδίων.

Το έσω και έξω κάλλος, το ελληνικόν, αυτό πέπρωται
και πάλιν σώσειν και θεοτικώς ανυψώσειν τα ανθρωπίνως
εκπεσόντα. Αεί πεποιθότες.

Εξηντλημένοι, υμείς, του αγαθού τούτο σκέφθητε:
Και το κακόν μαχόμενον καθ’ ημών εξήντληται πολλαπλασίως.
Και οι χορηγοί αυτού αντιθεοί ωσαύτως.

Νίκη τε και μνημοσύνη και πειθώ εδόξασαν το γένος ημών.
Όπως μέλλουσιν τούτο και πάλιν. Κύκλος γαρ
τα πάντα και το αρχαίον υπερτερεί και κατηχοί το νέον.
Τα δε δεινά του κόσμου τούτου τοις ηρωικώς
εξεγηγερμένοις και σκεπτομένοις μαχητά.
Προς τούτοις και εν μειδίαμα του Υψίστου αρκεί
του αποσβέσαι αυτά όπως το του ηλίου νεύμα
τα βάρβαρα στίφη των νεφών.

Ενεδυνάμωσαν τον εισβολέα Οθωμανόν φοβούμενοι
τον γηγενή λαόν και την έδρα γην του θεού του λαού αυτού,
την εκδίκησιν της ιστορικής μνήμης του λαού αυτού
και της αρχαιολογικής μνήμης της ιεράς γης αυτού.
Μνήμης ουρανίας πατρικής τα ιερά της οποίας ίχνη
αφικνούνται μέχρις εις τα χαλκά επίπεδα των αθανάτων.
Μνήμης ήτις ευλογείται εν τοίς ακοιμήτοις ναοίς των άστρων.
Ένθα ο γήινος κύκλος της ιστορίας και του ανθρώπου τελειούται.

Και ει εδώ οράς λαθραίους ανθρώπους και λαθραία χρήματα.
Τραπεζικά πλυντήρια βρώμικων κεφαλαίων
και θρησκευτικά τοιούτα βρώμικων πνευμάτων.
Αλλέως όμως λειτουργεί τα ουράνια δκαστήρια.
Άδικοι και πονηροί ανεξαιρέτως μένουσιν έξω.
Κατά δε την βαρύτητα έκαστος των εγκλημάτων αυτού
αναλόγως βυθίζεται εις τον συμπαντικόν άφεγγον βόθρον.
Εκεί ευδοκιμήσεται μετά των συγγενών αυτού βορβορολυμάτων
δια το μη μολύνειν δια της παρουσίας του το αγνόν φως
της υγείας, του κάλλους και της καθαρότητος.

Οι ελληνόσοφοι μήστορες πάντως εις τούτο συνομολογούσιν:
ότι, του Έλληνος ιστορικώς αναβαθμιζομένου, συμπαθώς
και η ανθρωπότης ανάγεται, υποβαθμιζομένου δε τούτου,
ώσπερ και νυν, την κατιούσαν και αυτή τιμωρητικώς άγει.

Είπατέ μοι λοιπόν, τις έστιν δικαιότερος, τις ευγενέστερος
και φιλανθρωπότερος θεός άλλος, ιστορικώς και πολιτισμικώς
αποδεδειγμένος, ει μη ο της Ελλάδος θεός και οι θεοί και ήρωες
απόστολοι του λόγου αυτού καθώς οι ιστορικοί τίτλοι
και τα θρησκευτικά διπλώματα αυτού, εθνικά και χριστιανικά,
προσμαρτυρούσι και ευλόγως αποδεικνύουσιν;

Το προμαχείν άλλωστε υπέρ της εθνικής ελευθερίας
και ευνομίας εστίν, ούτως ή άλλως, η φυσική θρησκεία
γης τε και ουρανού, η θρησκεία των θρησκειών,
η επιτομή των αρετών, και η οδός της ειρήνης.
της ευδαιμονίας και της παγκοσμίου αδελφοσύνης.

Και ει ζητείτε λόγους και θαύματα, αδελφοί μου,
έχω καγώ λέγειν. Και γαρ εώρακα ποτέ, εις Άργους ανατολάς,
Έλληνας θεοείκελους αληθινούς. αιθερίας πρωίας άγγελοι,
νομίσματα της αφθαρσίας, αγλαϊσματα του αωνίου.
Θάμβος δε και δέος ιερόν κατέλιπον προχωρούντες οπίσω αυτών.
Ώστε εκστατικώς ορώντων χαμηλοφώνως είπεν τις:
¨Υπάρχουσιν εισέτι Έλληνες, το αρχαίον ανθρώπινον είδος,
άρα υπάρχει συνέχεια,υπάρχει μνήμη και υπάρχει θεός….
Και υπάρχουσιν τέλος τα εις τον αιώνα βιωσόμενα
και εις ουρανούς υψωθησόμενα χρυσά γένη των ηρώων,
των ημιθέων, των αγχιθέων και των ισοθέων,
τα εσόμενα νέα γένη των της πρώτης τάξεως θεών αθανάτων!¨

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα αγαπημένε μας ΑΡΡΙΩΝ...ειδικά αυτές τις μέρες είχα τόσο ανάγκη να διαβάσω δικό σου κείμενο.Να είσαι πάντα καλά και γεμάτος δημιουργική ενέργεια.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



ΤΟ ΦΩΣ ΑΛΛΟΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΤ Ε ΤΥΦΛΩΝΕΙ

Το ελληνικόν πνευματικόν φως είνε ευγενές, εξαγνιστικόν, εξημερωτικόν και ελευθεροποιούν. Το ανατολικόν εστί οχλώδες, εξαγριωτικόν, καταδυναστευτικόν.

Ο θεός ευλογείη τας ημέρας σου και φωτίζειε τας νύκτας σου.

Τα θρησκευτικά δόγματα δημιουργούσι πνευματικάς διακρίσεις. Η λογική όμως απευθύνεται ώσπερ αγαθός θεός εις όλα τα πνευματικά βαλάντια.

Ο εθνικός αποχρωματισμός δημιουργεί διαφυλετικά σχιζοειδή τραβέλια και ψυχοδιανοητικά εκτρώματα.

Ο καλός άνθρωπος δεν υπάγει εις ουδένα παράδεισον. Ο παράδεισος υπάγει εις αυτόν.


ΚΡΑΤΗ Τ(Κ)ΚΕΡΑΤΑ

Και γαρ ούτω πως διοικείται σήμερον ο εκπεπτωκώς κόσμος:
Μεταξύ των υπερπαρανόμων ο μέγιστος ιδρύει κράτος
και κυβέρνησιν υποχρεώνων τους άλλους υπερπαρανόμους
ανταγωνιστάς του ικανήν προμήθειαν αυτώι καταβάλλειν
δια το νομιμοποιείν τας παρανομίας και ληστείας αυτών.
Όσον δια τον λαόν δε ουδένα μέλλει, αυτός γαρ
βιάζεται πολιτικοικονομικώς κανονικότατα και κυνικότατα
παρ’ αμφοτέρων. ήτοι φορολογείται, τόσον κλασικώς
ώσπερ πρόβατον παρά των κυβερνητών του
δια την νομιμοφροσύνην του όσον και,
ανορθοδόξως και εξαιρετικώς, υπό των
παρακρατικών ληστών συγκυβερνητών του.


ΑΙΩΝΙΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Οι καθαροί Έλληνες ουκ εισίν τέκνα εξώγαμα,
πνευματικά έστω, του Χαλδαίου εκείνου τυχοδιώκτου
συζυγοπροαγωγού και εξουσιομανούς σατανικού αρχιμάγου,
του Αβραάμ. Όστις ελέω χριστιανισμού παρεισέφρυσεν,
πρωταγωνιστικώς μάλιστα, εις την θρησκευτικήν ημών παιδείαν.
Ημείς γαρ έχομεν πνευματικούς πατέρας τους αυτούς
ως και βιολογικούς, τους αθανάτους δη Έλληνας πρίγκιπας
του αιθέρος, όντες η ωμορφοτέρα και ευγενεστέρα
φυλή ανθρώπων εκ της αντιστοίχου ουρανίας αθανάτου
ανθρωπομόρφου φυλής αγαθών εκπολιτιστών καταγομένη.

Διο και όπου ακούετε ¨πνευματικός πατήρ¨, πάραυτα εκβάλατε
αυτόν έξω, ωτοκρατητί, εμπεπτυσμένον και εκ της συντομοτέρας εξόδου.
Έμπορος γαρ τυγχάνει ο τοιούτος και ανήθικος πλαστογράφος
πιστοποιητικών πνευματικής και θρησκευτικής γνησιότητος.
Μέχρι και ουράνια θρησκευτικά διαβατήρια ούτος μονοπωλεί
μετά φόβου και τρόμου. Αντιηλιακά αθανασίας.
Αλχημιστής του αυταποδείκτου λόγου. Εκάς ούν και στατσακιδί!


Υ.Γ.

Χαίρε τα μάλιστα και μετά πάντων, φίλτατε Μ.Α.

Το ιστολήμμα σου αποτελεί δι' εμέ φιλόξενον εστίαν και πηγήν εμπνεύσεως. Ελπίζων ότι δεν καταχρώμαι του χώρου ή και της αναγνωστικής υπομονής υμών.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ και υπέροχε φίλε, περιμένουμε όλοι πως και πως τα σχόλια σου, τα κείμενα σου.
Ο τρόπος της δημιουργικής σου γραφής, έχει έναν μαγικό ρεαλισμό που μας αποκαλύπτει κάτι ονειρικό, που υπάρχει μέσα μόνο στα "ιερά κείμενα".

Για σένα για μια μελωδική καληνύχτα.
https://tinyurl.com/ot9c9w9

Και κάτι διαφορετικό.
https://tinyurl.com/y8zaqutq

Διαβάζοντας τα κείμενα σου, καταλαβαίνω πως υπάρχει μια πραγματικότητα χειροπιαστή στην οποία μας "μπολιάζεις" σιγά-σιγά....ώστε να θυμίζεις τις άβολες αλήθειες.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Ευχαριστώ φίλτατε δια τας μελωδικάς αφιερώσεις.

Μουσικαί εκστατικαί εικόνες του μυστικού ανεξερευνήτου μεγαλείου και των θαυμαστών ιερών αδύτων της ανθρωπίνης ψυχής.
Επί τοιούτων ήχων ιπτάμενοι άρα ευωχούνται τερπόμενοι και ανανεούντες την αθανασίαν αυτών οι μάκαρες θεοί;

Μουσική από γλυκείαν χιόνα ο πρώτος

αλλά και ο Ρόρις,οιονεί ανεπανάληπτος τις θεός κρούων την διπλανήν χήραν θύραν...

Υποκλίνομαι.



Α, και παρεμπιπτόντως.

Εξελληνιστικαί γλωσσικαί προτάσεις:

Φέισμπουκ = προσωπολόγιον

Μεγαμπάιτς. Μεγαβυτία.

Λάικ = αρεστόν

Ντισλάικ = μη αρεστόν

Γουόναμπι = οιονεί


Διότι ελευθερία και πνεύμα έχουσιν αφετηρίαν την γλωσσικήν μουσικήν, την ιδιοφυή φωνητικήν αρμονικήν δόνησιν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπημένε μου ΑΡΡΙΩΝ συμφωνώ και επαυξάνω.!!

Λάικ = αρεστόν , θα μπορούσαμε να το πούμε και Αρέσκω;;χαχα

Οι διατάξεις και οι δονήσεις των στοιχείων (γραμμάτων) της Ελληνίδας φωνής είναι απολύτως συγχρονισμένες με την ΡΟΗ-ΓΕΝΝΕΣΗ-ΕΞΕΛΙΞΗ και ΔΟΜΗ του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.

Φίλε της Καρδιάς μου...η μουσική είναι πολύ σημαντική....γιατί τι είναι η μουσική;;;Δονήσεις με συγκεκριμένο ρυθμό , μέτρο και ενέργεια, που επηρεάζει τόσο το σώμα όσο την ψυχή και το πνεύμα μας. Η ποσότητα και η ποιότητα της ύλης επηρεάζεται και διαμορφώνεται από την δόνηση...επηρεάζει απότομα η ακόμα και σταδιακά την μεταστροφή και μεταμόρφωση της γεωγονικής δομής και μορφής του πλανήτη μας.!!! Πώς νομίζεις δημιουργήσαμε τα πάντα σε αυτόν τον πλανήτη...αλλά και τον πλανήτη;;;; Απλά ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ.!!

Τι θα έλεγες για μια ροκ μπαλάντα;;
https://tinyurl.com/h9lx5la

και μετά για αυτό;;
https://tinyurl.com/y8h9x2x7

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


ΚΟΛΑΣΙΣ

Αι μεν οικίαι αποχωρητήρια αι δε πόλεις υπονόμους έχουσι
δια το διατηρείσθαι καθαράς, υγιείς και περιβλέπτους.
Παρεμφερώς και ο σύμπας κόσμος σκοτεινόν έχει βόθρον αυτού
τον ίδιον αυτών ως και την των θρησκολογούντων,
την των ακαθάρτων λυμάτων και ψυχών κόλασιν.


ΑΝΔΡΩΝ ΤΕ ΘΕΩΝ ΤΕ

Εκ της θεότητος μεταλαμβάνουσιν ομοίως, ει και ουχ εξ ίσου,
θνητοί γήινοι άνθρωποι και θεοί ουράνιοι αθάνατοι.
Οι μεν ως θεοί ληθαργούντες, οι δε ως άνθρωποι
αληθείς, τέλειοι, δεδοκιμασμένοι.


Υ.Γ.
Ευχαριστών σε δια τους ιερά σου λόγια σου, φίλη κεφαλή,
τους δια της ευγενούς και αγνής σου εκτιμήσεως
την εμήν αυτογνωσίαν προάγοντα ήτοι το ό,τι
εντός και εκτός ημών, ιερότερον και πολυτιμότερον.

Συναρπαστικά τα προτεινόμενα μουσικά σου κομμάτια.
Και παρ’ εμού κάτι εθνικόν : https://www.youtube.com/watch?v=ocIn4GcyMa4
Και αγγελικόν εκ του αστερισμού του Σκορπιού: https://www.youtube.com/watch?v=1UUYjd2rjsE&list=RDaY6PoQTnGSo&index=4

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπημένε μου Αρριων

Η μουσική ήταν και είναι πολύ σημαντική για εμάς τους Έλληνες.Ο Αχιλλέας εκτός από την τέχνη του πολέμου και την ιατρική, διδάχτηκε από τον δάσκαλο του και μουσική.!!Και είχε τόσο ωραία και μελωδική φωνή που ο δάσκαλος του του είχε δώσει το όνομα Λιγύρων.!! Το ίδιο και ο Μ.Αλέξανδρος, διδάχτηκε και αυτός από τον δικό του δάσκαλο ΚΑΙ μουσική, ήταν αρκετά καλός, μέχρι που ο Φίλιππος του είπε ότι όλα αυτά είναι για κορίτσια τον πρόσβαλε, ο Αλέξανδρος θύμωσε και τα παράτησε.

Ο όρος μουσική στους αρχαίους Έλληνες σήμαινε την «Εγκύκλιον Παιδείαν», δηλαδή ένα σύνολο γνώσεων που περιλάμβανε -εκτός από την τέχνη των ήχων, η οποία ονομαζόταν αρμονική- τα μαθηματικά, την αστρονομία τη ρητορική, την ποίηση και τη φιλοσοφία. Οι ίδιοι οι ήρωες της Οδύσσειας και της Ιλιάδας φέρονται να παίζουν κάποια στιγμή ένα μουσικό όργανο.Ο πραγματικά μορφωμένος άνθρωπος είχε μουσική παιδεία και γνώριζε τη χρήση τουλάχιστον ενός μουσικού οργάνου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Θεμιστοκλής παραδεχόταν πως η μόρφωσή του ήταν ελλιπής γιατί δεν είχε μάθει να παίζει καλά κιθάρα.

Υ.Γ Πολλά λόγια για να σου στείλω και σήμερα τραγούδι...χα χα σήμερα σου έχω κάτι κλασσικά διαχρονικό και υπέροχο.

https://tinyurl.com/ycwn2bbg

https://tinyurl.com/y9ug85ta

και κάτι διαφορετικό.
" Iron Walls and Chains surround us
Yet we are Proud and Free
Nothing Kills the Ties that Bind us
I'll meet you at the GATE OF KINGS!!!"

https://tinyurl.com/y9nk5sbb

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



THE GATE OF KINGS

Δι' ενός κλάδου αιωνιότητος
και ενός δάκρυος αφανισμού
απεχαιρέτησαν ημάς
οι νεκροί της Τροίας.

Ημών ο κονιορτός του ιππικού των,
ο κονιορτός της μνήμης
όν άφησαν οπίσω των.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ

Η μεν πίστις έρχεται εν βήμα προ της απιστίας,
η δε απιστία εν βήμα προ της πίστεως.
Η πίστις ρέπει εις την κολακείαν,
η απιστία εις τον θυμόν και το μίσος.

Η σοφία ίσας αμφοτέρωθεν
τηρεί αποστάσεις.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπημένε μου ΑΡΡΙΩΝ γράφεις :

" Δι' ενός κλάδου αιωνιότητος
και ενός δάκρυος αφανισμού
απεχαιρέτησαν ημάς
οι νεκροί της Τροίας."

Έχω την εντύπωση ότι ΔΕΝ μας αποχαιρέτησαν καθόλου.!! Όλοι όσοι έπεσαν στην ΕΠΤΑΠΥΛΗ Τροία και ΕΠΤΑΠΥΛΗ Θήβα ενσαρκώνονται ξανά και ξανά.Μην ξεχνάς ζούμε στο ΠΕΜΠΤΟ γένος....έχουμε άλλα δύο ακόμα.
Ο Αχιλλέας ήξερε ότι κουβαλούσε ΔΥΟ πεπρωμένα...οι απλοί άνθρωποι έχουν μόνο ένα, μπορούσε να διαλέξει όπως και διάλεξε...καθότι ήταν ημίθεος....μισός-μισός δηλαδή είχε και ανθρώπινη υπόσταση αλλά και θεϊκή.Για να έχει όμως κανείς διπλό πεπρωμένο..θα πρέπει να έχει και διπλό dna ...ήταν κάτι που είχε και ο Αλέξανδρος....δηλαδή διπλό dna.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Επίσης φίλτατε και ευγενικέ ΑΡΡΙΩΝ γράφεις :

" Η σοφία ίσας αμφοτέρωθεν
τηρεί αποστάσεις"

Δηλαδή μεσότητα που σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι η Αρετή , μεσότητα ανάμεσα σε δύο άκρα είτε Φώς είτε και Σκοτάδι ...ούτε έλλειψη αλλά ούτε και υπερβολή ενός από των δύο στοιχείων.Βέβαια άλλη η μεσότητα στον άνθρωπο και άλλη στα μαθηματικά.Άρα το μέσον ορίζεται πάντα με βάση τον Άνθρωπο...αλλά αφού δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, ΠΩΣ μπορούν να έχουν την ίδια μεσότητα η την ίδια Αρετή;; Αλλά αν τόσο ο Αχιλλέας και ο Αλέξανδρος επέλεγαν την μεσότητα πως θα γίνονταν αυτοί που ήταν;;;

Την καλημέρα μου φίλε μου.

https://tinyurl.com/yao3da96



Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη η αρετή είναι η μεσότητα ανάμεσα σε δυο άκρα, την έλλειψη και την υπερβολή

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Υψιπέτα ομόθυμε φίλε.

Ευλογοφανής, ευψυχική και εμψυχωτική η ερμηνεία σου.
Ο σκληρός δίσκος της αιωνιότητος όντως τα πάντα καταγράφει μνημονεύων. Εις αυτόν όμως έχουσιν πρόσβασιν απόλυτον μέσω της επιστημονικής γνώσεως μόνον οι μάκαρες αγαθοεργοί θεοί, (διότι εις αυτούς μνήμη και γνώσις ταυτίζονται) οι δε φίλοι αυτών και των μουσών πρόγευσιν τινα έχουσι (μέθεξιν) αυτής της τελείας μνήμης...

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Θέτεις ένα αρχαίον φιλοσοφικόν πρόβλημα, άλυτον μέχρι σήμερα. Η λύσις του ίσως έγκειται εις την διαφοράν του ΄δυνάμει¨ και ¨ενεργεία.¨
Η αρετή είνε η τελεία ανάπτυξις και πραγματοποίησις των εμφύτων δυνατοτήτων και ικανοτήτων εκάστου. Εδώ ισχύει μεν το μέτρον του εφικτού ως προς το ενεργεία-επιδιωκόμενον αποτέλεσμα (Θνητά δίωκε και θνητά φρόνει. μηδέν άγαν, μηδέ Ύβρις.) αλλά δεν ισχύει η μεσότης και η μετριοπάθεια ως προς το δυνάμει-προσπάθειαν-βούλησιν δια την επίτευξιν του επιδιωκομένου αποτελέσματος. (Κάτι ωσάν εις την μάχην το χρησιμοποιείν το μισό σου οπλοστάσιον.)

Η πίστις αγκυλωθείσα γίνεται δόγμα και αίρεσις. Η εξ εθισμού απιστία από δημιουργική αμφιβολία γίνεται στείρος αρνητισμός και μηδενισμός. Μη σοφά (γνωστικά) πράγματα αυτά.
Ελπίζω πεφωτικέναι ολίγον τι το θέμα.

Πρβ. ¨Σπεύδε βραδέως¨ (αφού δεν απεφάσισες οριστικώς) αλλά και ταχέως (άπαξ το απεφάσισες)

Χαίρειν ευγενέστατε φίλε και υγιαίνειν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εξαιρετικέ συνομιλητή έχεις δίκιο όταν γράφεις...." Ο σκληρός δίσκος της αιωνιότητος όντως τα πάντα καταγράφει μνημονεύων"

Έτσι είναι, στο Συμπαντικό αιθερικό αρχείο καταγράφονται τα πάντα.Μέσα εκεί βρίσκεται και το παρών το μέλλον αλλά και το παρελθών.Ας πούμε ότι είναι μια συμπαντική βιβλιοθήκη, μέσα από την οποία μπορεί κάποιος να πάρει πληροφορίες.
Για να μπορέσει όμως κανείς να κολυμπήσει μέσα σε αυτά τα "Ύδατα" που φέρουν τις ιδιότητες του νερού και σε αυτά κολυμπάμε όλοι και λέγεται ΑΙΘΗΡ , και να μπορέσει να πάρει αυτές τις πληροφορίες θα πρέπει να έχει και το 5 στοιχείο μέσα του τον ΑΙΘΕΡΑ, να είναι πλασμένος από αιθέρα. (ΓΗ-ΥΔΩΡ-ΠΥΡ-ΑΗΡ-ΑΙΘΕΡΑΣ).ο Έλλην έχει και τα 5 στοιχεία μέσα του.Δεν μπορείς να μπεις μέσα στα Μορφογενετικά Πεδία....αν δεν έχεις το "κλειδί". Κάποιοι Έλληνες έχουν αυτήν την ικανότητα εκ γενετής...κάποιοι άλλοι μαθαίνουν να την αναπτύσσουν.

Αυτός λοιπόν ο αιθέρας έχει σχέση με τις αόρατες ενεργειακές διαστάσεις του σύμπαντος ,που καλούνται "Ύδατα".

Όμως όπως υπάρχει ο "σκληρός δίσκος" του Σύμπαντος, έτσι υπάρχει και ο "σκληρός δίσκος" της ψυχής.!!! Πριν αναχωρήσει η ψυχή από το σώμα, κάνει κάποιες εγγραφές εκεί, ακολουθεί μια διαδικασία καταγραφής όλων όσων έζησε και αισθάνθηκε μέσα στην ζωή που πέρασε.Χρειάζεται περίπου 14 ώρες για να ολοκληρωθεί αυτή η καταγραφή στον σκληρό της δίσκο.....μετά από αυτό αναχωρεί για άλλες διαστάσεις.

" Η λύσις του ίσως έγκειται εις την διαφοράν του ΄δυνάμει¨ και ¨ενεργεία.¨"

Μπορούμε να πούμε ότι «Δυνάμει» όλοι οι άνθρωποι είναι πρόσωπα. «Ενεργεία» όμως όχι.Η αριστοτελική διάκριση «δυνάμει» και «ενεργεία», εφαρμοζόμενη επί του προσώπου, παραπέμπει σε συγκεκριμένο ψυχοκοινωνικό πρόσκτημα. Αν αυτό υπάρχει τότε έχουμε πρόσωπο, όχι μόνο ως δυνατότητα.
Για να μπορέσει το «Δυνάμει» να γίνει «Ενεργεία» χρειάζεται ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ.

Υ.Γ Πάντα η συζήτηση μαζί σου, είναι εκτός απο ευχάριστη...και δημιουργική.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλτατε ΑΡΡΙΩΝ γράφεις :

" Εις αυτόν όμως έχουσιν πρόσβασιν απόλυτον μέσω της επιστημονικής γνώσεως μόνον οι μάκαρες αγαθοεργοί θεοί, (διότι εις αυτούς μνήμη και γνώσις ταυτίζονται) "

Όσο έχουν ανάγκη οι άνθρωποι τους θεούς, τόση ανάγκη έχουν και οι θεοί τους ανθρώπους.Χωρίς τους πρώτους (ανθρώπους)δεν υπάρχουν οι δεύτεροι ( θεοί). ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Τέτοια έλεγε και μετά τον τάισαν στα σκυλιά, κάποιοι που είχαν άλλες διαφορετικές ισχυρές πεποιθήσεις. Οι θρησκείες χτίζουν συλλογικά ισχυρά πιστεύω (φορμάρουν εγκεφάλους) σε συγκεκριμένους θεούς.Όσο πιο ισχυρά αυτά τα πιστεύω κι όσο πιο πολλοί αυτοί που τα πιστεύουν , τόσο πιο ισχυρός ο θεός της συγκεκριμένης θρησκείας.
Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι....άραγε υπάρχει "πραγματικός" θεός που δεν βασίζεται στα πιστεύω των ανθρωπίνων οντοτήτων για την ύπαρξη του;;;

Επίσης ένα καλό ερώτημα...
Αν πολλοί πιστεύουν ισχυρά στον "Α" θεό και εσύ όχι, τότε αναγκαστικά και εσύ δεσμεύεσαι απο τις βουλήσεις του "Α" θεού;;; Τι γίνεται αν λίγοι πιστεύουν σε έναν άλλο θεό "Β" και πολλοί στον "Α";; Νομίζω ότι οι θεοί έχουν εξουσία ΜΟΝΟΝ πάνω στους αποδέκτες τους, και σε κανέναν άλλον.
Το θέμα είναι πως οι συλλογικές συνειδήσεις-θεοκλήσεις -πιστεύω των "Α" έχουν διαμορφώσει και διαμορφώνουν (λόγω πλήθους) ένα "Σύμπαν" στο οποίο οι υπόλοιποι απεχθάνονται δυσανασχετούν και δυσφορούν.

Οι ισχυρές πεποιθήσεις τροποποιούν και διαμορφώνουν τον κόσμο γύρω μας. Τα πιστεύω του παρατηρητού διαμορφώνουν "Σύμπαντα".

Καληνύχτα αγαπητέ μου φίλε.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Βρε, βρε κοίτα πού με υπήγαγες τώρα!

ΨΥΧΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΕΩΡΗΜΑ

Τους, Ωρίωνα και Κύνα, και Αργώ και Πλειάδας,
τα δια χειρός νυκτός κεχαραγμένα αυτά αθάνατα
γράμματα της ουρανίας βίβλου, μη αναγνωρίζοντας
και θαυμάζοντας και μελετώντας,
μηδέ εις τα υψηλά, θαυμαστά και αιώνια
οράματα τα της ψυχής όμματα
στρέφοντας και τρέφοντας…

αγραμμάτους ου μην αλλά και αθέους
δει αυτούς καλείσθαι. Μηδέποτε γαρ τοιουτοτρόπως
ούτοι τους αθανάτους αυτών πατέρας αναγνωρίσουσι
και τας ουρανίας αυτών οδούς όψονται,
μήτε και την αστρικήν αυτών θείαν καταγωγήν επιγνώσονται.

Αλλ’ ως απόκληροι των Μουσών, τυφλοί, αμνήμονες βιώσαντες,
νωθραί και βοσκηματώδεις αι εις Άδου ψυχαί αυτών
κατά την ψυχοστασίαν
ήσσονα λόγον αποδώσονται εξεταστικόν
δια τας ηθικοπνευματικάς αυτών επιδόσεις
εισπράξοντες κρίσιν ισαξίαν.


Υ.Γ. Συνέλαβον αργά το τελευταίον σου σχόλιον, φίλτατε. Όθεν επιφυλάσσομαι σχολιάσαι προσεχώς.

Έχε κι εσύ παρομοίως ονειρώδη την επερχομένην αμβροσίαν νύκτα.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΗΜΩΝ ΕΜΠΙΜΠΡΑΜΕΝΩΝ…

(Εξ αφορμής μιας προσφάτου συνεντεύξεως του Έλληνος Π.τ.Δ., μετά πάθους υπερασπιζομένου τας λαθρολάγνους (μετά του αζημιώτου) ευρωμηδενιστικάς αξίας.)

Των ξενοδούλων άμα τε και κενοδόξων πολιτικών ανδρών ημών
βουλομένων ηλιθίως τα της ημιπαράφρονος και αυτοκτονικής
Ευρώπης τα λαθρομεταναστευτικά δίκαια και αξίας υπερασπίσαι,
των εθνικών ημών πισινών εμπιμπραμένων,
έρχεταί μοι αληθώς, ω παίδες Ελλήνων,
εκπηδηχθήναι πάραυτα,ηρωικώς και Ζαλογγικώς
εκ της πλησιεστέρας, ανοικτής ή κλειστής, θυρίδος.

Ο εκάστοτε γαρ εκπρόσωπος του ιστορικοτάτου και ιεροτάτου
έθνους ημών χρή επί τέλους κατανοήσαι ότι η Ελλάς
και κατ’ επέκτασιν η Μεσόγειος και η Ευρώπη ουκ αποτελεί
βαλβίδα μεταναστευτικής εκτονώσεως της εκάστοτε αφρασιατικής
πλημμυρίδος, αι δε πολιτισμικαί και ανθρωπιστικαί αξίαι αυτής
εισίν ιστορικώς συνυφασμέναι, συν τοις άλλοις, προς αυτό το δόγμα
ήτοι την πάσηι σπαρτιατικήι θυσία πατριωτικήν
ανάσχεσιν αυτής της, ασιατικής κυρίως, πλημμυρίδος
της απειλούσης ου μόνον αλλοιώσαι την πολιτισμικήν φυσιογνωμίαν
και ακυρώσαι τας ανθρωπιστικάς πολιτικάς κατακτήσεις αυτής,
τας μετά πολλού και μακροχρονίου κόπου και θυσιών αποκτηθείσας,
αλλά και αυτήν ταύτην την βιολογικήν ύπαρξιν των κατοίκων αυτής.


Υ.Γ.
Διάβολε, ακόμα και ο σούπερ άγιος της δημοκρατίας, ο Αθηναίος Περικλής, ο δια τρεις ελληνικούς εμφυλίους (Σαμιακός, Πελοποννησιακός και Σικελικός) βασικός υπαίτιος - μόνον ο φασιστής Κίμων απέθανε μαχόμενος εις Κίτιον Κύπρου κατά του εξ Ανατολών εθνικού εχθρού.-
Αυτός ο ρήτωρ Περικλής λοιπόν ενδομύχως προσηύχετο αναβαίνων εις το βήμα της Βουλής ίνα μην εκστομίση αθελήτως προς το πλήθος μαλακίαν τινα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

A Π Α Ι Χ Τ Ο Σ .!!!!

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


ΦΑΙΟΝ ΠΡΟΣ ΠΑΜΜΕΛΑΝ
(ΓΚΡΙΖΟΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟΝ)

...ευξάμενος Διί πατρί (Αυτομέδων) αλκής και σθένεος πλήτο φρένας αμφιμελαίνας... (Ιλιάς, Ρ 499)



Ζώμεν εις την εποχήν του φαιού προς παμμέλαν.
(Λευκόν του ελληνισμού, φαιόν του ιουδαιοχριστιανισμού,
παμμέλαν ου ιουδαιοϊσλαμισμού.) Εξ’ ού και τα ανάλογα
παραδείγματα, αποτελέσματα αυτής της ιουδαιοχριστιανικής
και υποκριτικής ημών παιδείας και αγωγής.
(Ο ελληνοχριστιανισμός εδώ απέτυχεν παταγωδώς...)

Αφ’ ότου γαρ επεκράτησεν παγκοσμίως ο Ιουδαιοχριστιανισμός,
το παρά φύσιν (πλαστογραφικόν, πλαστικόν και ψευδεπίγραφον)
γέγονεν η δευτέρα φύσις και αντιαλήθεια του κόσμου τούτου:

-Ψευδεπίγραφος δημοκρατία (= χρηματιζόμενος και εκφυλιστικός
πλουτοκρατικός κοινοβουλευτισμός.)

-Ψευδεπίγραφος θρησκεία της αγάπης (= θρησκεία ολοκληρωτική
και μισαλλόδοξος, ως αίρεσιν σατανικήν δογματίζουσα και δια της βίας
απαγορεύουσα πάσαν άλλην θρησκείαν πέραν της ιδικής της.)

-Πλαστογραφημένη ιστορική αλήθεια. ( Ινδοευρωπαική γλώσσα και φυλή
ενώ ανακαλύψεις αρχαιολογικαί και εθνικά ξένα μουσεία βοούσι
δια την ελληνικήν του πλανητικού πολιτισμού καταγωγήν.)

- Αποκορύφωμα όλων αυτών η πρόσφατος, ανιστόρητος
και αντιεπιστημονική, η δια λόγους πολιτικής σκοπιμότητος,
αναγνώρισις της ψευδεπιγράφου Μακεδονίας ( γη, γλώσσα και φυλή)…

Όντως οι κριταί του Άδου δεήσει είναι λίαν επιφυλακτικοί
προς τους τοιούτους δημοκρατικούς του κόσμου τούτου,
και τα μάλιστα προσέχειν δια το μη υπ’ αυτών αισχρώς εξηπατείσθαι.
Αδίστακτοι όντες ούτοι τα μάλιστα,
και ικανοί παρουσιάσαι ως ιδικήν των μιαν άλλην ξένην
προς κρίσιν ψυχήν. Οι άνθρωποι δεν παίζονται.
Του τρίτου φύλου και άνευ ειλικρινούς θεού και φίλου!

Υ.Γ.
Χαίρειν και υγιαίνειν τοις πάσιν και εν παντί.


ΑΡΡΙΩΝ είπε...



ΕΛΛΗΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ (1)

Έθνος εστί το ταυτοτικόν της φυλής επώνυμον.
θεός, το πατρώνυμον, η δε ιστορική μνήμη η διαχρονική
της εθνοφυλής συνέχεια όπως και ο πολιτισμός της
η γενετική προδιαγραφή-εντελέχεια αυτής.

Επειδή το μέγιστον κακόν είθισται κρύπτεσθαι εις το μέγιστον καλόν,
μέγιστον δε καλόν τοις απλοϊκοίς και αγαθοίς η θρησκεία
κάλλιον το αναγνωρίζειν τον θεόν ή το πιστεύειν εις αυτόν
Το μεν γαρ αναγνωρίζειν της αδόλου μνήμης εστί προϊόν,
το δε πιστεύειν, ως το της μνήμης υποκατάστατον
και εκ της λήθης τροφοδοτούμενον, πολλήν ενέχει πλάνην και απάτην.
Διο και ημείς ως σύγχρονοι Έλληνες εις τους προπάτορες ημών
γενάρχας Ολυμπίους την προγονικήν οφείλομεν προ πάντων αναγνώρισιν,
τιμήν και λατρείαν ως πολύ σπουδαιοτέραν ούσαν και οσιοτέραν
της θρησκευτικής. Η δε των αρχαιοελληνικών επανίδρυσις θρησκειών
ουκ έχει πέραν του κερδοσκοπικού νόημα και σκοπόν ουδένα.
Βρίθομεν τοιούτων θρησκειών ώστε μη έχειν χρείαν και των αρχαίων.
(Θρησκείαι γαρ είδωλα θεών, αρχαίαι αρχαία, νέαι νέα.)
Άλλωστε οι καιροί, καλώς ή κακώς, ου θρησκευτικοί.
Ο δε του ηρωισμού και της αρετής θρίαμβος των ευγενών
πνευματικών μορφών πέπαυται ήδη προ πολλού
εκ των θρησκευτικών διέρχεσθαι λεωφόρων.

Άλλωστε και η θρησκεία, (η μεταφυσική της πολιτικής),
η δημαγωγεστέρα εστί μορφή πολιτικής,
μια πέραν του καλού και του κακού
παρασιτική πολυεθνική υπεροργάνωσις,
η εν ονόματι του θεού προστασίαν δια το ατυχές πωλούσα
και δια το ευτυχές προμήθειαν ευχαριστιών απαιτούσα,
και αμφοτέρως εξαπατούσα και εξ άπαντος θησαυρίζουσα,
το βαθύ των κρατών κράτος ούσα και την ανθρωπότητα
και τα έθνη απομυζώσα και καρκινογονούσα.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



ΕΛΛΗΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ (2)

Διό και τι αναξιότερον δια τους Ολυμπίους ημών πατέρας
του δια τοιούτων θεοκαπήλων θρησκειών εκπροσωπείσθαι
και ανίερα ιερατεία εξουσιοδοτείν και δι αυτών
ζημιούν και κλέπτειν τας ψυχάς των ανθρώπων
αντί του ωφελείν αυτάς και θεοποιείν;
Δια τούτο άλλωστε και οι της σοφίας φίλοι
την ιεροσυλίαν θέλοντες αποφεύγειν της θεότητος
απέχειν προτιμούσι των θρησκευτικών ή συμμετέχειν ως οι πολλοί,
πνευματικούς οίκους ανοχής τους ναούς θεωρούντες
και τα ιερατεία οιονεί μαστρωπούς της θεότητος,
τους δε οπαδούς αυτών μοιχούς και βεβήλους
ψυχάς έχοντας και μη ήθος σοφίας ουδέ πνευματικήν σύζυγον,
διό και εις τοιούτους οίκους μαζικής του θείου εκπορνεύσεως
δια τας πνευματικάς αυτών ανάγκας καταφεύγοντας.
(άθρησκοι, άπιστοι και άθεοι φαινόμενοι υπό του πλήθους
και κρινόμενοι, αδίκως όμως και μη ορθώς.)

Ότι ήδη προ πολλού εκτέθειται αυτή η θρησκεία
την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν απωλέσασα,
αναντικατάστατος αποβάσα σύμμαχος και διαφημιστής
του αθέου χρήματος και της αντιθέου εξουσίας.
(Μια πολυεθνική επιχείρησις θεατρικής του θεού διαπομπεύσεως
και εκπορνεύσεως, ο δεινός της εξουσίας συμπαίκτης
και καθαγιαστής ως και του λαού μετ’ αυτής ο συνεκμεταλλευτής!)
Διό και η εξουσία, ευγνωμώνως και ανταποδοτικώς,
υποχρεωτικήν έως και εκβιαστικήν την παρακολούθησιν
των θρησκευτικών παραστάσεων και τελετών αυτής
δια το καλό των ψυχών επιβάλλει νομοθετικώς, ει και ερήμην αυτών.

Θρηνείτε ούν οι ναοί υμών, άσυλα των μαστρωπών και
ιερά πορνεία των μοιχών και βεβήλων μοναχικών ψυχών.
φροντιστήρια έρωτος των σειρήνων.
Απώλετο η ιδιωτική προσευχή, ο ιδιωτικός βωμός,
ο ιδιωτικός αυτόνομος παράδεισος. Αναιδώς δημόσια τα πάντα.
Ένθα οι μεν θεοί ως εμπορεύσιμα εκτίθενται καταναλωτικά
προϊόντα, οι δε πιστοί αυτών καταναλωταί,
τα είδωλα των θεών αυτών ανυπόπτως καταναλίσκουσι,
τιμώσι και λατρεύουσι τον οβολόν αυτών αφελώς κατατιθέντες
την τε ψυχήν αυτών επικινδύνως εκτιθέντες...


Υ.Σ.

Υψιπέτα ιερέ φίλε, που τρέχει ο λογισμός σου.
Αναμένομεν στίγμα της ελληνικής πυρηνικής σου ευψυχίας.


.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλτατε συναντιλήπτορ, και αγαπημένε μου ΑΡΡΙΩΝ εδώ είμαι...πάντα θα είμαι εδώ για σένα.Η ελληνική πυρηνική μου ευψυχία το τελευταίο διάστημα πέρασε δύσκολες μέρες, τα κείμενα σου όμως είναι ο καλύτερος "γιατρός" για μένα.

Εμείς οι δύο είμαστε φλόγες από την ίδια φλόγα.....στο σκοτάδι των κόσμων γύρω μας....φωτίζουμε πιο πολύ μαζί...παρά όταν είμαστε χώρια.

Θα διαβάσω με πολύ προσοχή ότι έχεις γράψει, και θα σου απαντήσω αύριο αναλυτικά....καλό βράδυ να έχεις φίλε μου.

Έσο πεφιλημένος.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Ο παράγων σκέψιν (διανόημα, διανοούμενος) παράγει νόημα.
Το δε τέλειον νόημα εστί η ψυχή του κόσμου. (anima mundi.)

Μελέτη, έρευνα, γνώσις, αι της σοφίας θυγατέρες, συγκροτούσι το πνεύμα,
το αξιακόν ηθικόν σύστημα συγκροτούσι την ψυχήν, το τε κοινωνικοπολιτικόν
σύστημα, το σώμα-ναόν του ανθρώπου.
Καθάπερ δε τοις γεωργοίς ευτυχία εστί η ευδοκίμησις των γεωργημάτων
αυτών, ουκ έστι ευδαιμονία και ανάπαυσις θεών
άνευ της των ανθρώπων τελειότητος και ευδαιμονίας.

Εν ώρα δε ηθικοπνευματικής κρίσεως, δια την πνευματικήν ημών
ανεπάρκειαν και εξάντλησιν ως και δια την ηθικήν-ενεργειακήν
αφλογιστίαν ευθύνονται δυο τινά:
Είτε το αξιακόν, ηθικοαμυντικόν ημών σύστημα - οπότε έχομεν
ανάγκην ηθικής εξασκήσεως- αυτοβελτιώσεως. - Είτε αι ακατάληλοι
πηγαί της ηθικοπνευματικής-ενεργειακής ημών τροφοδοσίας.
Ενίοτε δε και αμφότερα. Επιβάλλεται όθεν αλλαγή ηθικοπνευματικής
στάσεως και συμπεριφοράς προς αποκατάστασιν της διασαλευθείσης
ηθικοπνευματικής τάξεως και ισορροπίας.


Υ.Γ. Θάρσει και υγίαινε, ιερέ φίλε. Ουδέποτε γαρ το άδικον κατανικήσει
το δίκαιον, μηδέ το νοσηρόν το υγιές ή το ακάθαρτον το καθαρόν,
εάν μη ημείς αυτοί αποστώμεν προδοτικώς των αγαθών αυτών.



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Για μια ακόμη φορά με εντυπωσιάζεις με τον εξαίσιο λόγο και την σκέψη σου...αγαπητέ φίλε μου.
Μου γράφεις..." Το μεν γαρ αναγνωρίζειν της αδόλου μνήμης εστί προϊόν,
το δε πιστεύειν, ως το της μνήμης υποκατάστατον
και εκ της λήθης τροφοδοτούμενον, πολλήν ενέχει πλάνην και απάτην. "

Οι περισσότεροι έχουν μνήμη χρυσόψαρου...Αν οι Νεοέλληνες έδιναν εξετάσεις στην λογική, το 97 % θα απορριπτόταν χαλαρά...σε αυτό που τους αρέσει και σε αυτό που τους συμφέρει. Ο Νεοέλληνας και η Νεοελληνίδα είναι νήπια, συναισθηματικά εξαρτημένα από στερεότυπα. Θρησκεία, κόμματα, ομάδες, ιδεολογίες, πρόσωπα, πράγματα, όσο διαφορετικά και αν είναι τα αντικείμενα της εξάρτησης, έχουν μια κοινή συνισταμένη: Τον σκοταδισμό. Την διατήρηση του υποκειμένου σε κατάσταση εθισμού και διαρκούς κηδεμονίας.

Ο καθένας τους θυμάται ότι θέλει να θυμηθεί! Σύμφωνα με το είδος συνείδησης που έχει, στο να κατανοούν τον εαυτό τους, και το περιβάλλον γύρω από αυτούς!Αυτό όπως είναι φυσικό επηρεάζει, το μνημονικό τους και κατά συνέπεια την πραγματικότητα τους… αλλά όχι το χωροχρονικό συνεχές!!

Τι είναι συνείδηση ..λίγα λόγια.
https://tinyurl.com/hyokhgu

Οι άνθρωποι, το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς, ήδη για άλλη μια φορά στο χρονοχωρικό συνεχές έχουν γίνει ζόμπι… τώρα αν μετεξελιχθούν και γίνουν ακόμα περισσότερο… Ας γίνουν!…. Οπωσδήποτε ο τρόπος επιβολής, διαδραματίζει σοβαρότατο ρόλο, στα νέα πλαστά δεδομένα, άλλα από τα ζόμπι θα αντέξουν, άλλα όχι.
Η ιστορία του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη δεν είναι μερικών χιλιάδων ετών, ίσως μερικών εκατομμυρίων… όσο αφορά τον νοητικό ιό, αυτός ήδη βρίσκεται μέσα στο d.n.a. μας… είναι όπως τον καρκίνο, περιμένει ενεργοποίηση.

https://tinyurl.com/ybr58rzb

Άλλη κατάσταση η συνείδηση, άλλη κατάσταση ο χρόνος, και άλλο η ιστορία. Συνδέονται μεταξύ τους… όπως όλα…. και το ποντίκι συνδέεται με τον υπολογιστή, αλλά ο υπολογιστής δεν είναι γάτα και η γάτα δεν είναι ποντίκι.
Από την στιγμή όπου το 99,9% των κατοίκων της χώρας των Ελλήνων πιστεύει ότι έχουμε για πολίτευμα δημοκρατία, ενώ σύμφωνα με τους Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Πλούταρχο, αυτό δεν συμβαίνει… τότε μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ποιο το είδος της συνείδησης των ποδαπών κατοίκων και το τι έχει φυτευτεί στο υποσυνείδητο, και συμβεί στην πραγματικότητα τους, εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Το πλατωνικό σπήλαιο διέπεται από ποσόστωση τόσο των δεσμοφυλάκων, όσο και των σκλάβων, όπως δε και των «επαναστατών»…
Αυτή η ποσόστωση – συνθήκη, δεν μπορεί να σπάσει λόγο φύσεως, και θέσεως της δομής του σπηλαίου. Αν αλλάξει η δομή του σπηλαίου, θα αλλάξει η ποσόστωση.
Το σπήλαιο μετέχει σε μια μεγαλύτερη ομάδα εκπαιδευτικών γαλαξιακών ασύλων, όσες ψυχές έρχονται εδώ, δεν αξίζουν κάτι καλύτερο από αυτό το οποίο είναι. Αν πάλι κάποιες ψυχές είναι ξεχωριστές, τότε έχουν δρόμο προς την δική τους ολοκλήρωση… μέσα στην ολοκλήρωση τους δεν υφίστανται η αλλαγή της δομής του σπηλαίου, διότι έτσι δεν θα δοθούν ευκαιρίες σε άλλες ψυχές να ολοκληρωθούν.

Το θυμικό και μνημονικό μέρος του ανθρώπου διαμορφώνει την συναισθηματική η μη, πραγματικότητα του. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το αν η όποια πληροφορία είναι πραγματική, η όχι… αυτό θέλει έρευνα, είτε επιφανειακή, είτε σε βάθος.
Αλλά όπως και να έχει, τόσο το θυμικό μέρος όσο και το μέρος της μνήμης του κάθε ανθρώπου έχουν σχέση α) με το είδος συνείδησης που έχει ο καθένας, και β) με το γνωστικό επίπεδο ανάλυσης του εγκεφάλου, αυτά τα 2 οφείλονται στην θέση του καθενός ανθρώπου… και η θέση είναι μοναδική, κατ΄επέκταση και ο άνθρωπος.

Η πληροφορία δεν αποτελεί ιστορία, δεν αποτελεί γνώση. Η πληροφορία αποτελεί, η μπορεί να αποτελέσει μετά από διύλιση, ένα ψηφίο σε μια άποψη, άποψη βασιζόμενη στην γνώση.
Όσο αφορά το θυμικό – μνημονικό μέρος, το σημαντικό είναι κάποιος να θυμάται τα τρία μέρη της ιστορίας α) το όνομα, β) το γεγονός, γ) την ημερομηνία… τα υπόλοιπα είναι θέμα περαιτέρω εξειδίκευσης της πληροφορίας, που είτε κάποιος τα γνωρίζει είτε όχι α) δεν επηρεάζουν τον χρόνο και β) δεν επηρεάζουν την προσωπική πραγματικότητα του εγώ, σε σχέση με την συλλογική πραγματικότητα του εμείς!

Όταν κάποιο από αυτά τα τρία δομικά στοιχεία – πληροφορίες λείπει από την ιστορία, τότε η γνώση είναι ατελείς… το ίδιο και η προσωπική πραγματικότητα, μιας και δεν εφάπτει με την συλλογική πραγματικότητα. Για να μπορεί κάτι να έχει και να λειτουργεί με «φάση» πρέπει να εφάπτεται ,αυτό είναι πολύ βασικό για την αφασία η μη του εγκεφάλου και την ανάδειξη της πληροφορίας.

Για το δικό μου γνωσιακό μέρος, η συνείδηση και διύλιση της πληροφορίας χρειάζεται, για να ερευνήσω στο χωροχρονικό συνεχές (χωρίς αυτό να επηρεάζει εμένα η κάποιον άλλο), ας πούμε την τραγωδία του Αισχύλου Ικέτιδες… βεβαίως αυτό έχει ως καταλύτη, διαφορετικά αποτελέσματα στην δική μου προσωπική πραγματικότητα!
Η ενεργοποιημένη συνείδηση (για αυτό γράφω και είδος συνείδησης) χρειάζεται ώστε με την ανάλυση του εγκεφάλου να μπορεί να κατανοήσει ο δέκτης της πληροφορίας αιχμής, στο παρόν και σε πραγματικό χρόνο, τις επιπτώσεις τις πληροφορίας που λαμβάνει, τις συνέπειες στο παρελθών και στο μέλλον. Εάν ο άνθρωπος δέκτης της πληροφορίας αιχμής, δεν μπορεί να το κάνει αυτό, τότε η οφείλεται σε α – φασία (ορολογία ιατρικής, φυσικής και ηλεκτρολογίας) του εγκεφάλου, είτε σε μη ενεργοποιημένη συνείδηση… τότε αυτός καλείται και ασυνείδητος έστω και αν έχει κάποιος είδος συνείδησης.
Έτσι είναι το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Επίσης φίλε της Καρδιάς μου...γράφεις...." Η δε των αρχαιοελληνικών επανίδρυσις θρησκειών
ουκ έχει πέραν του κερδοσκοπικού νόημα και σκοπόν ουδένα.
Βρίθομεν τοιούτων θρησκειών ώστε μη έχειν χρείαν και των αρχαίων. "

Στους προγόνους μας, τους "αρχαίους" Έλληνες δεν υπήρχαν θρησκείες με την σημερινή έννοια...ήταν περισσότερο σαν μια μύηση, μια γνώση, που δεν ήταν μια απλή συσσώρευση γνώσεων, ούτε ψευδοφιλοσοφία και ψευτοθρησκεία, και φυσικά ούτε τρόπος σκέψης.!!
Είχε ας πούμε ένα μορφωτικό χαρακτήρα ,έδινε στον Έλληνα Άνθρωπο να καταλάβει την δομή , το σύστημα, και τον τρόπο λειτουργίας του Σύμπαντος...έφερνε τον Άνθρωπο σιγά-σιγά σε ένα τρόπο ζωής εντελώς φυσικό ,όσον αφορά την θέση και τον ρόλο του μέσα στο Κοσμικό Γίγνεσθαι.

Τους έκανε γνώστες των πραγμάτων της ζωής, της κοινωνίας, του Σύμπαντος Κόσμου.Ο αρχαίος Έλλην άνθρωπος εναρμόνισε το ήθος με τους συμπαντικούς νόμους (δύναμη της βαρύτητας, ηλεκτρομαγνητική δύναμη, ισχυρή πυρηνική δύναμη, ασθενή πυρηνική δύναμη) που διέπουν τις ενδογαλακτικές αλληλοεπιδράσεις και το εξέφρασε με τις Αρετές, τις Άξιες, τις Αρχές και τα Ιδανικά.

Οι αρχαίοι Έλληνες σεβόμενοι την αυτοτέλεια, την αυτονομία και την ανεπανάληπτη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου, το θεμελιώδες δικαίωμα του να είναι αυθύπαρκτος και αυτόνομος και προπάντων την ατομική του ελευθερία και την σοφία της φύσεως, αποστρέφονταν με βδελυγμία κάθε κοινωνικό, θρησκευτικό και κοσμοθεωρητικό δόγμα.

Είθε η Δύναμη της Δικαιοσύνης να σε προστατεύει πάντα αγαπημένε μου φίλε.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΑΝΑΓΚΗ

Ουδόλως αντιλέγω φίλτατε προς όσα σοφά παραθέτεις.
Αλλά ¨Φοβού τας θρησκείας και θεούς φέροντας.¨
Ο βάρβαρος άλλωστε ασιατικός μονοθεϊσμός
και η θρησκευτική πονηρία του εσκότωσε οριστικά και δια παντός
την αρχαίαν θρησκευτικήν αθωότητα. ¨Επιστήμη χωριζομένη αρετής
πονηρία ου σοφία¨ λέγει ο Πλάτων και θρησκεία άνευ αρετής πονηρία
εις το τετράγωνον. Η αφανάτιστος και μη δογματική, φιλοσοφική,
φυλετική και αστρική θρησκεία των εθνικών πολιτισμών,
κληρονομιά των εκπολιτιστών ουρανίων πατέρων-θεών της ανθρωπότητος,
ήτο πολύ βαρειά τροφή δια τους στομάχους του προκύψαντος
παμφυλετικού αχταρμά ενός παρακμάζοντος αρχαίου ελληνιστικού
και ρωμαϊκού κόσμου. Όθεν το επελθόν πολιτικοθρησκευτικόν
πραξικόπημα, -ο χριστιανικός ολοκληρωτικός κομμουνισμός -
ήτο - ιστορική νομοτέλεια –θέμα χρόνου.

Η θρησκεία είναι η πλέον κυνική και ανελέητος πολιτική,
η δε πολιτική βούλησις της εξουσίας ο επι γης θεός.
Ο Μ.Κων/νος όπως και οι διάδοχοί του άδραξε την ευκαιρία.
Ο χριστιανισμός επεκράτησε έναντι των εθνικών οικονομικά
ισχυροτέρων και μακραιώνων αρχαίων εθνικών θρησκειών
όπως και ο νεώτερος ρωσικός κομμουνισμός δι’ ένα απλούν
λόγον όν ουδεμία προ αυτού αυτοκρατορική πολιτική εξουσία
είχεν απαοτολμήσει: Δια της απαλλοτριώσεως - κατασχέσεως,
και ιδιοποιήσεως υπό της νέας επαναστατικής-κομμουνιστικής-
ολοκληρωτικής θρησκείας, των περιουσιακών στοιχείων όλων
των άλλων ανταγωνιστικών προς αυτήν θρησκευτικών κομμάτων.

Ομιλούμεν δια μίαν τεράστιαν και ιστορικώς πρωτοφανή
ειρηνικήν μετατόπισιν πλούτου μετά του συναφούς κοινωνικού εμφυλίου
–ειρηνικής γενοκτονίας - των λαών, κυρίως των Ελλήνων, αυτών λόγω ρωμαϊκής
κατακτήσεως και μη υπάρξεως ελευθέρας εθνικής εστίας. (Όρα Σκυθόπολις.)

Αφ’ ής στιγμής γαρ αυτός ο αυτοκρατορικός, παλαιάς και νέας Ρώμης,
γραφειοκρατικός και στρατιωτικός μηχανισμός εκινήθη αποφασιστικώς
προς αυτήν την πραξικοπηματικήν κατεύθυνσιν ήτο μοιραίον γενέσθαι
ό γέγονε. Άνευ περιουσίας η θρησκεία καταρρέει αυθωρί ως χάρτινος
πύργος. Δι’ αυτό κι αυτή ενστικτωδώς αγαπά τόσο πολύ το χρήμα.
Ξέρει πολύ καλά ότι χωρίς αυτό και την νομιμοποίησι και δημοσιότητα
τας οποίας αυτό παρέχει τοις εκλεκτοίς αυτού
ούτε ο θεός αυτός δύναται αυτάς σώσαι.

Η ελληνορθοδοξία επεβίωσε επί Οθωμανοκρατίας διότι
όπως ο Μ. Αλέξανδρος και ο Οθωμανός ήτο τότε εθνική μειονότης
εις την αυτοκρατορίαν του και είχε την θρησκείαν αυτήν ανάγκη,
Σήμερα όμως δεν την έχει. Δια τούτο ο Ιερώνυμος αποκρύπτει
τα θρηκευτικά του διακριτικά προ των λαθρομουσουλμάνων.
Το Ισλάμ δι’ ενός νόμου δύναται πραξικοπηματικώς,
όπως και ο πρώτος διδάξας ομογάλακτος αυτού χριστιανισμός,
κατασχείν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των χριστιανικών θρησκειών
και εδραιωθήναι αναιμάκτως και μάλιστα προσλαβείν θρησκευτικούς
υπαλλήλους του όλους το απολυθέν προσωπικόν των πρώην θρησκειών,
μη κατά πλειονότητα τούτων ανθισταμένων αλλά και ευγνωμόνως εχόντων
προς την νέαν θρησκείαν δια το αποπεφευγέναι τον λιμόν της ανεργίας.
Επιβίωσις γαρ, ο υπέρτατος νόμος και ανάγκη εις όν και οι θεοί
αυτοί του Αισχύλου πείθονται. Και η ¨αϊδιος μισθοφορία¨ (το μηνιάτικον)
ως θα έλεγεν και ο Θουκυδίδης υπήρξε ανέκαθεν το μέγα πολιτικόν
(πελατειακόν) όπλον της εθνοδιαλυτικής δημοκρατικής δημαγωγίας…

Και λοιπόν; Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Συμβαίνει, συμβαίνει
και εις τας καλυτέρας οικογενείας και τας μεγαλυτέρας
επιχειρήσεις του ματαίου κόσμου τούτου.
Άλλωστε μάχαιραν έδωκας, μάχαιραν περίμενε…
(όλα εδώ πληρώνωνται) καθώς μαρτυρούσι
και αι αμφίγνωμοι πολυσυλλεκτικής πολιτικής γραφαί.

Περαίνων,
Ευσταλής και ευθαλής ηρωικώς, φίλτατε, αεί μένε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλτατε συνομιλητή και ομόθυμε ΑΡΡΙΩΝ...επέτρεψε μου να αδράξω την ευκαιρία και να υποβάλω τα ταπεινά μου σέβη στον επίκαιρο , σεβαστό και ουσιασατικό σου λόγο.
Συνυπογράφω τα εμβριθή σου πορίσματα, απλά θα ήθελα να συμπληρώσω μερικά πραγματάκια.Μου γράφεις..." Η ελληνορθοδοξία επεβίωσε επί Οθωμανοκρατίας "

Τόσο ο Χριστιανισμός όσο και όλες οι άλλες μονοθειστικές η μη θρησκείες ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ από Ιερατεία.Είναι ότι τόσο στην αρχαία Ελλάδα, όσο και στο ανατολικό Ρωμαϊκό κράτος τα ιερατεία διαδραμάτιζαν σπουδαίο ρόλο στο να επιβάλλουν την θελησή τους … και μπορεί στο πέρασμα των χιλιετηρίδων πολιτισμοί και αυτοκρατορίες να καταρρέουν, η θρησκείες να έρχονται και να παρέρχονται ,αλλά τα ιερατεία μεταλλάσσονται και παραμένουν.

" Ο χριστιανισμός επεκράτησε έναντι των εθνικών οικονομικά
ισχυροτέρων και μακραιώνων αρχαίων εθνικών θρησκειών
όπως και ο νεώτερος ρωσικός κομμουνισμός"

Τα ίδια ιερατεία που έστησαν τον Χριστιανισμό, έστησαν και τον Ρώσικο κομμουνισμό.Στον Χριστιανισμό υπάρχει ο θρησκευτικά ιδεολογικός χριστιανισμός, αλλά και ο πολιτικά ιδεολογικός χριστιανισμός. Ο πρώτος είναι για τις μάζες, τους ζηλωτές, ο δεύτερος είναι για την θρησκευτική ελίτ. Ποτέ δεν θα μπορούσε να εδραιωθεί ο ιδεολογικός χριστιανισμός του «αγαπάτε αλλήλους», εάν και εφόσον δεν υπήρχε ο ρεαλισμός του πολιτικού χριστιανισμού όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! Έτσι μπορεί ένας ιδεολόγος χριστιανός ζηλωτής να μην μπορεί να παραβρεθεί σε κοινό χώρο με έναν ραβίνο… αλλά για αυτό υπάρχει ο πολιτικός χριστιανισμός με τους επίσημους εκπροσώπους του!

Για αυτό και ο Τζερόνυμο (Ιερώνυμος) κυκλοφορεί άνετα δίχως σταυρό....ανήκει στον πολιτικό χριστιανισμό.Οι οπαδοί του ιδεολογικού χριστιανισμού σίγουρα και αδιαμφισβήτητα έχουν για αρχηγό τον Ιησού Χριστό και τις διδαχές του… αλλά από την άλλη ο πολιτικός χριστιανισμός διακατέχεται από το ρητό «τα καλά και τα συμφέροντα», κάτι που αντικρούει τις διδαχές και την πορεία ζωής του Ιησού, αλλά αυτό είναι κάτι που ξεπερνάτε εύκολα στην χριστιανική ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε του Χρυσού και όχι του Χρειστού (από τα χρειστά ήθη).

Για παράδειγμα η διαίρεση του νέου με του παλαιού ημερολογίου ήταν καθαρά πολιτική απόφαση των αρχιερέων που έθιγε μέρος του ιδεολογικού χριστιανισμού. Υπάρχει μια εννοιολογική διαφορά των λέξεων μεταξύ Ευαγγελιστών και Αποστόλων… Μετά την κατοχή της χώρας των Ελλήνων, από τους ειδωλολάτρες Ρωμαίους και την έλευση του χριστιανισμού ως θεωρητικά επανάσταση της αγάπης… την αλήθειας κ.λ.π. έκλεισε ένας κύκλος 700 ετών, που άνοιξε με τους Μηδικούς πολέμους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Η αφανάτιστος και μη δογματική, φιλοσοφική,
φυλετική και αστρική θρησκεία των εθνικών πολιτισμών,
κληρονομιά των εκπολιτιστών ουρανίων πατέρων-θεών της ανθρωπότητος, "

Αυτή η αστρική "θρησκεία" όταν ο Ελληνισμός ήτανε στην κορυφή ήταν η λατρεία του Ήλιου, και η Τριτογένεια η πανάρχαια κοσμοαντίληψη των Ελλήνων για την Αρμονία του σύμπαντος .Σε αντίθεση με τους Ρωμαίους που ήταν Κρόνιοι Σεληνολάτρες.Ο πόλεμος της Τροίας στον οποίο βλέπουμε ότι όλος ο καυγάς είναι για το σημαντικό Θησαυροφυλάκιο, τον γνωστό Θησαυρό της Ελένης (ναού της Σελήνης) τον οποίο οικειοποιήθηκαν οι ανεξαρτητοποιημένοι Τρώες.

Αυτό που εσύ γράφεις.." τα περιουσιακά στοιχεία όλων των χριστιανικών θρησκειών " όχι μόνο του χριστιανισμού...αλλά φαντάσου όλων των θρησκειών που δημιουργήθηκαν πάνω στον πλανήτη.Από εποχής Ωγύγου...όλο το χρυσάφι βρίσκεται στα χέρια του Τυφώνειου Ιερατείου.Διάβασε τι έγραφα εδώ σε αυτήν μου την ανάρτηση...." ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΗΦΟΥΝ/ΤΥΦΩΝΑ "

https://tinyurl.com/y8qr27ra

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ούλέ τε και μέγα χαίρε, φίλε μου...σου στέλνω μουσική για να έχεις ένα ευχάριστο και μουσικό απόγευμα.

https://tinyurl.com/yadjbzx4

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" όπως και ο νεώτερος ρωσικός κομμουνισμός δι’ ένα απλούν
λόγον όν ουδεμία προ αυτού αυτοκρατορική πολιτική εξουσία
είχεν απαοτολμήσει: Δια της απαλλοτριώσεως - κατασχέσεως,
και ιδιοποιήσεως υπό της νέας επαναστατικής-κομμουνιστικής-
ολοκληρωτικής θρησκείας, των περιουσιακών στοιχείων όλων
των άλλων ανταγωνιστικών προς αυτήν θρησκευτικών κομμάτων."

Ξέχασα...σχετικά με αυτό που έγραψες ήθελα να πω κάτι....χαχαχα τι σκέφτηκα πάλι...όπως οι βουλευτές της Χ.Αυγής που δίνουν το μισό μισθό τους στο κόμμα, όχι σε αγαθοεργίες....Μιμούμενοι το Κ.Κ.Ε. και τον ΣΥΡΙΖΑ.!!

Το ξέρω είμαι κακούλης χαχαχα :)

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Χαίρε μεγάθυμε φίλε.

Χαίρομαι ακούων και πάλι την κεραύνειαν βροντήν του ολυμπίου οίστρου σου.

Αι πηγαί σου όντως εντυπωσιακαί αι δε παρατηρήσεις σου λίαν διαφωτιστικαί.

Όσον για την Χ.Α. η μεταπολιτευτικώς καταπροδοθείσα και γενοκτονικώς κατακερματισθείσα υπό του δημοκράτορος Κων/νου του πρωκτομικρού
εθνοπατριωτική πολιτική παράταξις διελεύσεται υπό αρκετών χαμηλών
τοιούτων εξελικτικών βαθμίδων έως ότου επανεύρη και πάλιν τον αυτόνομον αυτής πολιτικόν βηματισμόν και μετ' αυτής βεβαίως
η συμβαδίζουσα προς αυτήν επανίδρυσις της των καθαρών Ελλήνων εθνικής Ελλάδος.

Η ¨ισχύς¨ πάντως ¨εν τη ενώσει¨ εντοπίζεται, και ¨το μη χείρον βέλτιστον¨
όπως και ¨η ανάγκη ο βέλτιστος διδάσκαλος.¨

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι ΔΕΝ μας αποχαιρέτησαν καθόλου.!! Όλοι όσοι έπεσαν στην ΕΠΤΑΠΥΛΗ Τροία και ΕΠΤΑΠΥΛΗ Θήβα ενσαρκώνονται ξανά και ξανά.Μην ξεχνάς ζούμε στο ΠΕΜΠΤΟ γένος....έχουμε άλλα δύο ακόμα.

Είναι παλιό το άρθρο ΑΛΛΑ επίκαιρο και διαχρονικό, τώρα διάβασα τα σχόλια όλων, φοβερά και τρομερά! Απλά κόλλησα στο παραπάνω επισυναπτόμενο κομμάτι και αναρωτιέμαι, εις μάτην κατεβήκαμε όλοι οι Έλληνες αυτή τη χρονική στιγμή; Έχουμε καιρό ακόμα ίσαμε το φως εκ του φωτός το καθάριο στην Ελλάδα μας;
ΔΠ