ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Τικ-τακ, τικ-τακ - Τέλος Χρόνου για το τουρκικό Παρατηρητήριο Νο 9 - Περικυκλώθηκε εντελώς από δυνάμεις της Συρίας

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Χάνουμε μοναδική ευκαιρία , να πάρουμε πίσω ότι μας άρπαξαν οι μόγγολοι. Κανονικά ο Ελληνισμός θα έπρεπε τώρα για να πάει μπροστά να κοιτάξει τι έκαναν οι προγονοί του στο παρελθόν. Το 483 π.Χ. στο Λαύριο ανακαλύφθηκε μεγάλη φλέβα αργύρου στο Λαύριο (όπως σήμερα ανακαλύφθηκαν το πετρέλαιο και το φ/α). Τότε στα πολιτικά πράγματα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας μεσουρανούσε ο Θεμιστοκλής. Έπεισε λοιπόν τους Αθηναίους πολίτες αντί να τα φάνε όλοι μαζί, και να χτίζουν βίλες στην Μύκονο, να ναυπηγήσουν 200 πολεμικά πλοία ένεκα του Περσικού κινδύνου. Τον άκουσαν και το έπραξαν. Αποτέλεσμα, γνωστό!!! Καταναυμάχησαν τον περσικό στόλο στην Σαλαμίνα μετά 3 χρόνια. Το αντίστοιχο έχουμε σήμερα με τα αέρια στην Κύπρο. Γνωρίζοντας την νοοτροπία του μόγγολου (είναι άρπαγας) και με ότι έχουμε υποστεί από αυτούς κατά το παρελθόν...1922, Ίμια, Εισβολή και κατοχή της Β.Κύπρου...θα έπρεπε να είμασταν ΤΩΡΑ εξοπλισμένοι σαν αστακοί και αποφασισμένοι μέχρι τελικής μάχης.!! Αλλά ακόμα και έτσι όπως είμαστε...θα πρέπει να γνωρίζουν τα τουρκάκια...ότι αυτή την φορά ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ όπως έκαναν στην Κύπρο το 1974.
Στην κυριολεξία έχει σημάνει τέλος χρόνου για την Τουρκία, αφού οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας, συνοδευόμενες από άρματα μάχης, έχουν περικυκλώσει το Παρατηρητήριο Νο 9 της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της Συρίας, οι μονάδες του συριακού στρατού έχουν φθάσει σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων από τον περίβολο του στρατοπέδου που έχουν χτίσει οι Τούρκοι, για να προστατέψουν προσωπικό, τεθωρακισμένα οχήματα και οπλικά συστήματα που έχουν μεταφέρει εκεί, υποτίθεται για να επανδρώσουν το Παρατηρητήριο, στην ουσία όμως για να λειτουργήσει το παρατηρητήριο αυτό, όπως και τα άλλα 11, ως δύναμη κατοχής στη Συρία.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Τσαβούσογλου καθώς και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποσύρουν τα στρατέυματά τους από το συγκεκριμένο Παρατηρητήριο, ούτε να μεταφέρουν τις δυνάμεις που το επανδρώσουν σε άλλο σημείο της Περιφέρειας Ινλτίμπ.

Η κατάσταση στην περιοχή χθες, 22 Αυγούστου


πηγή

3 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Λίαν εύστοχος και γόνιμος η παρατήρησις και σύγκρισις προς τα εν Λαυρίω Αθηναιοπρογονικά, Λύκαστρε ευγενές.

Είη εμφανισθείη του νυν, ως και τότε, είς άξιος παρ' ημίν πατριώτης στρατιωτικός του μεγέθους του Θεμιστοκλέους του άραι το μέλλον της πατρίδος εις τους ηρωικούς του ώμους, και του φανήναι σωφρονεστέρου αυτού
ίνα μη έξη και το τραγικόν τέλος αυτού.
Καθ' ότι ο εν λόγω Θεμιστοκλής εμπιστευθείς μετέπειτα ηλιθίως τους τότε δημοκρατικούς διεθνιστάς πασιφιστάς δημαγωγούς πολιτικούς της εποχής του (τους και, με το αζημίωτον, δια του περσικού χρυσού δωροδοκουμένους) κατήντησε εις το τέλος, αντί ένδοξος πολιτικός ηγέτης των Αθηναίων,
μισηθείς και εκτοπισθείς εκ της πατρίδος του, πολιτικός εξόριστος
εις το έλεος και αυτός της περσικής Αυλής,
αυτοκτονήσας τελικώς εις την Μ.Α. Μαγνησίαν προ του, εκβιαζόμενος υπό των Περσών, περσικού ηγηθήναι στόλου κατά της πατρίδος του.
Τράτζικ, βαρβαριστί...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλτατε και εμβριθέστατε φίλε ΑΡΡΙΩΝ...πολύ σωστά όσα μας έγραψες για τον Θέμη..πολύ καλά το ξεκίνησε, αλλά το έχασε στο τέλος. Κανονικά αντί να την σκαπουλάρει στο Άργος θα έπρεπε να μείνει και να περάσει λεπίδι, αυτούς που τον κατηγορούσαν.Για αυτό και ο Θουκυδίδης είχε πει αγανακτισμένος ότι οι Αθηναίοι συνηθίζουν να βαριούνται να τους ευεργετεί για πολύ καιρό ο ίδιος άνθρωπος. Φυσικά το ίδιο συνεχίστηκε και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Παράδειγμα όλοι οι ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως το 1821...ο Κολοκοτρώνης παρά τρίχα γλύτωσε τον θάνατο, την έβγαλε μόνο με φυλακή. Τον Καραΐσκάκη τον δολοφόνησαν, τον Ανδρούτσο το ίδιο, είναι να απορεί κανείς με αυτό που διαχρονικά γίνεται στην χώρα των Ελλήνων.!! Να σε σκοτώσει ο εχθρός ναι...να σε συκοφαντήσει ο εχθρός απόλυτα λογικό....αλλά να πηγαίνεις από χέρι συντοπίτη σου...να σε στραγγαλίζει ο ίδιος σου ο αδελφός..αυτά μόνο εδώ συμβαίνουν.!!

Κανένα κακό δεν θα σταματήσει από μόνο του...αν δεν το σταματήσουμε εμείς μόνοι μας.!! Νομίζω αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ΕΚΔΙΚΗΣΗ. Τι θέλω να πω....ο Αχιλλέας ο γιός μιας θεάς, και ημίθεος ο ίδιος, προτιμούσε να πεθάνει, παρά να ντροπιαστεί. Περιφρονούσε τον κίνδυνο και όταν η μητέρα του του είπε..." Παιδί μου αν εκδικηθείς για τον φόνο του ξαδέλφου και φίλου σου και σκοτώσεις τον Έκτορα , και εσύ ο ίδιος θα πεθάνεις , γιατί μετά τον Έκτορα σειρά να πεθάνεις έχεις εσύ."

Όταν το άκουσε αυτό ο Αχιλλέας αδιαφόρησε για τον κίνδυνο και τον θάνατο , γιατί περισσότερο φοβόταν να ζει σαν ΔΕΙΛΟΣ και να μην εκδικηθεί για τον φόνο του φίλου του. Απάντησε στην μητέρα του με αυτά τα λόγια...

" Αμέσως" είπε " ας πεθάνω αφού θα έχω ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ."

Αυτός είναι ο δρόμος των προγόνων μας...και όχι αυτές οι σάχλες που μαθαίνουν στα σημερινά παιδιά, αν σου δώσει κανείς ένα χαστούκι, να γυρνάς και το άλλο μάγουλο, η να το βάζεις στα πόδια.!! Όλες αυτές τις ασιατικές βλακείες πρέπει να τις αποβάλλουμε από την συμπεριφορά μας. Κάτι τέτοιο έπρεπε να κάνει και ο Θέμης και όχι να το βάλει στα πόδια...λεπίδι έπρεπε να τους περάσει.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Ορθώς, φίλτατε, δευτερολογείς. Ουδέν το παράξενον δε, κατ' εμέ, δια την εμφύλιον συμπεριφοράν των Ελλήνων. Εκμεταλλευόμενοι γαρ οι εχθροί αυτών το φιλόπρωτον και την αρχομανίαν, εγγενές ελάττωμα της φυλής, ποιούσι δια των προδοτών πολιτικών οργάνων αυτών, την δουλειά των ως και σήμερον συμβαίνει πολύ καλύτερα.
Οι Πέρσαι άργησαν αντιληφθήναι τούτο εξ ού και οι συσπειρωτικοί των Ελλήνων νικηφόροι περσικοί πόλεμοι. Όταν όμως το ανεκάλυψαν έπαυσαν οι ελληνοπερσικοί πόλεμοι και οι Πέρσαι εθριάμβευον επί των Ελλήνων δια των δημοκρατικών κομμάτων και πολιτευμάτων και μάλιστα έχοντες κόστος συγκριτικά προς το πολεμικόν ελάχιστον. Μέχρι της ανόδου των μη δημοκρατικών Μακεδόνων φυσικά.
¨Όλβιος¨ λοιπόν ¨όστις ιστορίας έσχε μάθησιν. (Ηρόδοτος.)