ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Ηχηρό μήνυμα Μακρόν στην Αγκυρα: Δεν θα δείξουμε καμία αδυναμία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Λογικό...τόσο ο Μακρόν όσο και ο Coolis ανήκουν στο ίδιο στρατόπεδο, στην ίδια πλευρά του λόφου..είναι τα "βαφτιστήρια" του Ρότσιλντ. Ανήκουν ψυχή και σώματι στο πολυεθνικό χαζαρικό κεφάλαιο....και ανήκουν στην ίδια φυλή.!! Όπως βλέπω την εικόνα του Μητσοτάκη, παρατηρώ ότι είναι φτιαγμένος από το υγρό μέταλλο όπως ο Τερμινέιτορ. Λιώνει και επανασυντίθεται από μόνος του . Μόνο σε ηφαίστειο σαν το δαχτυλίδι της Μόρντορ αν τον πετάξεις καταστρέφεται.!!
Την αλληλεγγύη αλλά και την επαγρύπνηση της Γαλλίας έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος υποδεχόμενος τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι: «Δεν θα δείξουμε την παραμικρή αδυναμία στον τομέα αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Αγκυρα.
«Ξέρω ότι αναλάβατε πριν από μερικές εβδομάδες αλλά είναι για εσάς πολύ σημαντική η σχέση των δύο χωρών μας», είπε ακόμη ο Πρόεδρος της Γαλλίας και πρόσθεσε: «Όταν η Ελλάδα βρέθηκε σε κρίση, η στήριξη της Γαλλίας ήταν σημαντική. Αυτό δεν αφαιρεί το μεγάλο θάρρος του ελληνικού λαού και τη βούλησή του να μείνει στο ευρώ».

 
 
Ο κ. Μακρόν υπογράμμισε, επίσης, ότι «μας συνδέει μακρά ιστορία, φιλία μακρά που βασίζεται στον πολιτισμό» και σημείωσε: «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές μας προκλήσεις. Θα συζητήσουμε την ευρωπαϊκή στρατηγική ατζέντα μόλις η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλάβει και συσταθεί. Προτεραιότητα η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας. Κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη».
 
«Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές. Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο», δήλωσε ο Εμ. Μακρόν. Και πρόσθεσε: «Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω τη χαρά μου που σας υποδέχομαι στο Παρίσι. Να εκφράσω τη φιλία μου προς τη χώρα σας και τον ελληνικό λαό. Είναι σημαντική για την Ευρώπη και το μέλλον όλων μας».
 
 
Επενδυτική πρόσκληση από Μητσοτάκη
Στην αντιφώνησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού εξήρε τη αλληλεγγύη που επέδειξε η Γαλλία τόσο ιστορικά  απέναντι στον ελληνικό λαό όσο και στα χρόνια της κρίσης, την τελευταία δεκαετία, σημείωσε:
«Με τον Πρόεδρο Μακρόν γνωριζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια, από τον καιρό που ήταν Υπουργός Οικονομικών, εγώ ακόμα Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και έχω μεγάλες προσδοκίες από τη συνεργασία μας μέσα από τους νέους μας ρόλους. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται να γίνουν, για τον ενιαίο προϋπολογισμό τον οποίον και εμείς υποστηρίζουμε και για όλα εκείνα τα εργαλεία τα οποία θα πρέπει να φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη υπέρ των λαών της Ευρώπης. Ανάπτυξη που θα την κάνει ακόμα πιο ισχυρή στη διεθνή σκακιέρα».
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στο προσφυγικό και στην ανάγκη κοινών δομών κοινής πολιτικής προστασίας:

«Θα πρέπει να μιλήσουμε για μια Ευρώπη που προστατεύει τους πολίτες της, μια Ευρώπη που φυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορά της. Μια Ευρώπη της αλληλεγγύης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, που δεν εναποθέτει απλώς αυτό το βάρος στις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, αλλά επιμερίζεται την ευθύνη επιδεικνύοντας ουσιαστική και πραγματική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Μια Ευρώπη -που χαίρομαι πολύ που το μνημόνευσε ο Πρόεδρος Μακρόν- που συνεργάζεται και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Και θα έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια να συζητήσουμε πως μπορούμε να εργαστούμε για να δώσουμε πραγματική σάρκα και οστά σε μια ιδέα την οποία από τους πρώτους ο Πρόεδρος Μακρόν πρότεινε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Βρίσκεται, ήδη, στο πρώτο του στάδιο. Η Ευρώπη μας υποστήριξε στις μεγάλες φωτιές που είχαμε στην Εύβοια. Πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά, έτσι ώστε η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να επιδεικνύεται έμπρακτα τις στιγμές εκείνες που τα ευρωπαϊκά κράτη την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Μια Ευρώπη που αναπτύσσει, επίσης, κοινές δράσεις στους τομείς της άμυνας, αλλά και που θέτει τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής σε πρώτη αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε επενδυτική πρόσκληση προς τους Γάλλους επιχειρηματίες:
«Σε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα θέλουμε τις γαλλικές επιχειρήσεις, τη γαλλική επιχειρηματικότητα να είναι συμμέτοχες και θέλω να απευθύνω και εδώ από το Παρίσι πρόσκληση προς τις γαλλικές εταιρίες να επενδύσουν στη χώρα μας, να γίνουν και αυτές συμμέτοχες στις πολλές, νέες ευκαιρίες οι οποίες ανοίγονται μπροστά μας».
 

4 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

χαχαχαχαχαχαχα
Δεν υπάρχεις φίλε Λύκαστρε, με αυτό το σχόλιο!
Σιδηροκαμίνι και δαχτυλίδι της Μόρντορ..χαχαχαχαχαχα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μα φίλε Κώστα είδες την φάτσα του;;; Δεν υπάρχει το άτομο λέμε.!! Μόνο αυτός και ο Μίστερ Μπιν. χαχαχαχα
https://www.poly-gelio.gr/wp-content/uploads/2019/05/eikone-bean.jpg

https://i.pinimg.com/236x/03/d9/81/03d9812e757716c680fb553e6c4c3981.jpg

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

https://4.bp.blogspot.com/-UkBvYNT0j2g/WUUg_iFQTuI/AAAAAAABcZk/rlQmDkGaaakFEvj-OTMo4SEitA29eJWQACLcBGAs/s1600/156dae683daa3eead5546ec8e834ca18.jpg

χαχαχαχαχαχα

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Ειδικά η πρώτη είναι άπαιχτη!!!!! χαχαχαχαχαχαχα