ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ανακαλύφθηκε μία από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες στo σύμπαν

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Οτιδήποτε μπει εντός μιας μαύρης τρύπας, αποδομείται και καταρρέει δομικά, λόγο της παλιρροϊκής αναστάτωσης που υπάρχει εντός της. H σκοτεινή ύλη διαπερνά και αποδομεί κάθε στοιχείο οργανικής η ανόργανης ζωής. Τα πάντα είναι βαριά και ελαφριά ταυτόχρονα, και ο χρόνος είναι διαφορετικός, δεν έχει την ίδια μετρικότητα. Διότι τι είναι στην ουσία η σκοτεινή ύλη που "κοχλάζει" παλιρριακά εντός της Μαύρης Οπής;; Είναι σωματίδια κρύου υδρογόνου με ηλεκτρικά φορτία.! Για αυτό και απορροφούν ενέργεια, έχουμε ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ *....γράφει στο άρθρο....." Σε μία μαύρη τρύπα, το πεδίο βαρύτητας είναι τόσο ισχυρό που δεν μπορεί να διαφύγουν ούτε καν τα σωματίδια και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. " . Ναι έτσι είναι εκτός και αν έχει κανείς μια τόσο δυνατή πηγή ενέργειας , μια γεννήτρια σκοτεινής ύλης που σου παρέχει απεριόριστη ενέργεια, και μπορείς να διανύσεις κάθε απόσταση χωρίς την ανάγκη ανεφοδιασμού η επισκευής. Μια τέτοια γεννήτρια σκοτεινής ύλης είχε και η Αργώ, καθότι ήταν "Μαύρο Πλοίο"... ("ήν οι υποτροπίην Αργος θέτο ΝΗΙ ΜΕΛΑΙΝΗ Παλλάδος εννεσίησιν"). Δημιουργήθηκε από έναν ξεχασμένο και εξελιγμένο πολιτισμό οι οποίοι κατασκεύασαν μια μηχανή ΑΕΝΑΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

* ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ενέργειας μήπως θυμίζει αυτό κάτι από  Οδύσσεια;;...." τῷ δ᾿ ὑπὸ δῖα Χάρυβδις ἀναρροιβδεῖ μέλαν ὕδωρ." ..δηλαδή  η Χάρυβδη αναρροφά το μαύρο κύμα. Αστροφύσικη και μάλιστα για ολίγους όλη η Μυθολογία των προγόνων μας. Στην πραγματικότητα όταν η Κίρκη συμβούλευε τον Οδυσσέα πως να προσέξει να προφυλαχθεί από την Χάρυβδη, του έδινε πληροφορίες πως να ξεφύγει από την βαρυτική ενέργεια μιας Μαύρης Οπής.!!
Στην ανακάλυψη μίας υπερμεγέθους μαύρης τρύπας – μία από τις μεγαλύτερες που ανακαλύφθηκαν ποτέ – προχώρησαν οι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο  VLT (Very Large Telescope) στο Νότιο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο (European Southern Observatory) στη Χιλή.
Η μαύρη τρύπα βρίσκεται στον γαλαξία Holmberg 15A, έχει μάζα σχεδόν 40 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο και είναι 10.000 φορές μεγαλύτερη από αυτή που πιστεύεται ότι βρίσκεται στον δικό μας γαλαξία (Milky Way).  Ο Γαλαξίας μας είναι πιθανό να έχει τη δική του υπερμεγέθη μαύρη τρύπα, με εκτιμώμενη μάζα περίπου τέσσερα εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο.
Ο Holmberg 15A είναι ο φωτεινότερος γαλαξίας στο σύμπλεγμα γαλαξιών Abell 85, το οποίο απέχει περίπου 700 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη.


Η μαύρη τρύπα που ανακαλύφθηκε στον Holmberg 15A είναι η μεγαλύτερη που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στο σύμπαν, σύμφωνα με τη μέτρηση που έγινε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της «άμεσης δυναμικής ανίχνευσης».
Αν και δεν είναι η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα που ανακαλύφθηκε ποτέ, «αυτή είναι η πιο μεγάλη μαύρη τρύπα με άμεση δυναμική ανίχνευση στο τοπικό σύμπαν», ανέφεραν οι επιστήμονες.

Μία μαύρη τρύπα είναι το σημείο εκείνο του διαστήματος, όπου κάποτε υπήρχε ο πυρήνας ενός γιγάντιου άστρου, ένας πυρήνας που περιείχε περισσότερο υλικό από δυόμισι ηλιακές μάζες και ο οποίος, στην τελική φάση της εξέλιξης του άστρου, έχασε την πάλη του ενάντια στη βαρύτητα, με αποτέλεσμα το υλικό του να καταρρεύσει και να συμπιεστεί περισσότερο ακόμα και από το υλικό ενός αστέρα νετρονίων.
Σε μία μαύρη τρύπα, το πεδίο βαρύτητας είναι τόσο ισχυρό που δεν μπορεί να διαφύγουν ούτε καν τα σωματίδια και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. 
Πηγή: Skynews









9 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Άριστο το σχόλιό σου φίλε Λύκαστρε! Όαση ορθούς γνώσεως το ιστολόγιό σου!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Σε ευχαριστώ φίλε Κώστα για τα καλά σου λόγια. Είναι γεγονός ότι η Πρώτη Οδύσσεια έγινε στο Διάστημα. Άλλωστε ακόμα και το ίδιο το όνομα της Κίρκης μας το μαρτυρά αυτό.Κίρκη σύμφωνα με τα λεξικά σημαίνει δακτύλιος, δακτυλίδι...κάτι στρόγγυλο δηλαδή όπως ένας δορυφόρος μέσα στο διάστημα...όπου τον επισκέφτηκε και ο Οδυσσέας αλλά και οι Αργοναύτες .

kakos04 είπε...

Καλημέρα , όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα και ανοίγεις τα μάτια στην ιστορία μας . Το δακτυλίδι που αναφέρεις ήταν στον Κρόνο ή εκτός ηλιακού συστήματο , π.χ. μει σπείρα ? Άσχετο με την ανάρτηση αλλά χάζευα στο netflix το another life και μετά το 6 επεισόδιο αναφέρεται στους κακούς εξωγήινους 300+ ηλιακών συστημάτων που αφομειώνουν πλανήτες και το όνομα αυτών Αχαιοί . Πάλι τυχαία προπαγάνδα ? nikolas04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Aγαπητέ Νικόλα...το δακτυλίδι ήταν ένας δορυφόρος με στρόγγυλο σχήμα.!! Καμία σχέση με τον Κρόνο. Υπήρχε ακόμα ένα Ηλιακό σύστημα με 12+1 πλανήτες το οποίο καταστράφηκε. Κάθε Ήλιος έχει 12 "παιδιά" πλανήτες.
Ναι την γνωρίζω την σειρά στο netflix το another life...την βλέπω και εγώ...είδα όλον τον πρώτο Κύκλο. Τίποτε δεν είναι τυχαίο σε ότι μας δείχνουν είτε στον κινηματογράφο είτε στην τηλεόραση. Τα ιερατεία γνωρίζουν την αλήθεια...και δίνουν πολλές φορές κομμάτι από αυτήν μέσα από τα σενάρια ταινιών η σειρών. Την σειρά The 100 την έχει δει;;; Να την δεις...εκεί θα δείς και τον πλανήτη με τους 2 ήλιους.!!
http://gamatotv.co/group/the-100-tv-series-2014

Ξεκίνησα να βλέπω και αυτήν λόγω του ονόματος "ΠΑΝΔΩΡΑ" αλλά δεν με ενθουσίασε. Το όνομα Πανδώρα πολύ το συνδέουν με κάποια γυναίκα. Αλλά γυναίκα και μάλιστα με σάρκα και οστά δεν υπήρξε ποτέ . Στα Αργοναυτικά διαβάζουμε στο αρχαίο κείμενο..." ἥμέν γάρ δέμας ἔσχε σιδήρεον, ἥν καλέουσινΠανδώρην χθόνιοι"
Δηλαδή είχε σώμα (δέμας) από ΣΙΔΕΡΟ αυτή που οι άνθρωποι αποκαλούν...Πανδώρα.!! Γυναίκα και μάλιστα σιδερένια δεν υπήρξε ποτέ...κάτι άλλο ήθελε να μας πει ο Ορφέας.Μιλάμε για μια ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ που ήρθε από την περιοχή του Άδη. Ο Άδης όμως για τους προγόνους μας ήταν συγκεκριμένη περιοχή μέσα στο ηλιακό μας σύστημα.

http://gamatotv.co/group/pandora-2019

kakos04 είπε...

Καλημέρα , ναι το The 100 , το βλέπω και εγώ , έχω δει με τους 2 ήλιους που αναφέρεις . Το Pandora το βλέπω να δω που θα καταλήξει , αλλά τίποτα συνταρακτικό μέχρι τώρα . Σε ποια περιοχή αναφέρεσαι του ηλιακού συστήματος ως Άδη ? Για το ηλιακό σύστημα που αναφέρεις ισχύει αυτό που είχα διαβάσει παλιά στην Οεα 12+1 αριστερόστροφο ηλακό σύστημα σε συζυγία με 12+1 δεξιόστροφο , εκ των οποιών το ένα καταστράφηκε . Μακάρι να σε φτάσω κάποτε στην κατανόηση του αρχαίου κειμένου :) καλημέρα και να είσαι καλά .

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Τις είδα κι εγώ όλες αυτές τις σειρές. Με το "Αχαιοί" εννοείται πως χτύπησε συναγερμός.
Περί μαύρων τρυπών πάντως και Χίγκς, θα ακούσετε κι εδώ:
https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/08/dark-2017.html

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΣ : Για το ηλιακό σύστημα που αναφέρεις ισχύει αυτό που είχα διαβάσει παλιά στην Οεα 12+1 αριστερόστροφο ηλακό σύστημα σε συζυγία με 12+1 δεξιόστροφο , εκ των οποιών το ένα καταστράφηκε . Μακάρι να σε φτάσω κάποτε στην κατανόηση του αρχαίου κειμένου :) καλημέρα και να είσαι καλά .

Αγαπητέ Νικόλα...δεν ξέρω απο που τα γνωρίζουν οι τύποι της Ο.Ε.Α αλλά υπάρχουν αναφορές μέσα στην αρχαιοελληνική γραμματεία. Υπάρχει επίσης και η γλώσσα μας....εκεί μέσα κρύβονται πολλά μυστικά...παράδειγμα η λέξη " Δωδωναίος " σημαίνει αυτός που έχει 12 Δωνίες...δηλαδή 12 πλανήτες. Υπήρχε και κάποιος άλλος ήλιος εκτός απο τον δικό μας , αυτόν που βλέπουμε τώρα...ο οποίος καταστράφηκε μαζί με τους πλανήτες του.Ο Όμηρος τον ονόμαζε Δευ Καλλίων(α)...αργότερα έγινε μόνο μια λέξη και προφέρονταν ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ που μαζί με την ΠΥΡΡΑ έγιναν οι προπάτορες των Ελλήνων.
Όσο για την κατανόηση των κειμένων...ο καλός ο "δέκτης" δηλαδή εσύ κάποια στιγμή θα αρχίσεις να "εκπέμπεις" αυτό που υπάρχει μέσα σου.!!

Αχαιοί η Αρκαίοι το πιο παλιό όνομα.Που βγαίνει από το ρήμα Α ρ κ έ ω.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Συγκλονιστικαί αι αναφοραί και οι συνειρμοί υμών, άριστοι φίλτατοι!
Δίδουσι γαρ ένθεα ερεθίσματα δια οδυσσείας ελευθέρας σκέψεως και γνώσεως, ακυρούντες εν τω άμα, εκστατικώς και πάραυτα,
τον, προς εξουδετέρωσιν του εν ημίν του ελληνικού Ιχώρος,
αυτόματον εγκεφαλικόν αυτολογοκριτήν
(τσιπάκι, πνευματική περιτομή επί το χριστοπαυλικότερον...),
τον παρά φύσιν θρησκευτικώς εμφυτευθέντα τοις ανθρώποις
παρά των τυφωνείων ιερατείων.

Υ.γ. Άραγε υποκρύπτεται σχέσις τις μεταξύ του ¨δώδων¨και ¨κώδων;¨

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Αρρίων...παλαιότερα με προβλημάτισε πολύ ότι ο Αχιλλέας μέσα στην Ιλιάδα ορκίζεται στον Ζευ Δωδωναίο και σε κανέναν άλλο θεό..." Ζεῦ ἄνα Δωδωναῖε Πελασγικὲ τηλόθι ναίων"
Ραψωδία Π στίχοι 233-235

Ορκίζεται ΜΟΝΟ σε αυτόν...λες και δεν υπάρχουν άλλοι θεοί για αυτόν. Με παίδεψε πολύ, μέχρι που διάβασα αυτό που έγραψε ο Πλάτωνας...:" Άλλοι δέ Δία μέν νομίζουσι τόy ήλιον, άκολούθως τώ Πλάτων, δς έν Φαίδρφ φησίν, ό μέν δή, μέγας εν ουρανώ Ζεύς, ό ΕΣΤΙΝ Ο ΗΛΙΟΣ, πτηνόν άρμα έλαύνων,"
ΠΛ Φαιδρ 243e–247c

Ορκίζεται δηλαδή σε έναν ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ.

ΑΡΡΙΩΝ : Υ.γ. Άραγε υποκρύπτεται σχέσις τις μεταξύ του ¨δώδων¨και ¨κώδων;¨

Φυσικά και υπάρχει σχέση μεταξύ τους. Στην περίπτωση του ΔΩ, βλέπουμε ότι παρέμεινε η ανάμνηση κάποιας ιερής κατασκευής που σχετίζεται με τον θεό, όπως μας λέει ο Ησύχιος. Μια κατασκευή που είχε σχέση με Δόνηση...με Ήχο....Δώναξ ή δόναξ < δονέω σημαίνει και καλάμι , βέλος...ΠΥΡΙΝΟ ΒΕΛΟΣ.Μια κατασκευή που πετούσε πύρινα βέλη.!!

αὐτίκα τόξον ἕλκετ᾽ ἐπ᾽ Εὐρυπύλῳ, καί μιν βάλε μηρὸν ὀϊστῷ δεξιόν· ἐκλάσθη δὲ ΔΟΝΑΞ, ἐβάρυνε δὲ μηρόν. Ὅμηρος, Ηλιάδα, Λ 584
Δηλαδή....." αμέσως το δοξάρι πισωτραβάει επάνω του, και στο δεξί μηρό του με τη σαΐτα τον τρυπάει. Κι' έσπασε το καλάμι, και ο μηρός του βάρυνε·"