ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Ενα «μίνι ΝΑΤΟ» μέσα στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Τα λέγαμε  αυτά στις 17/7/2017 ..." Πέραν του γεγονότος ότι αυτή την στιγμή το Ν.Α.Τ.Ο. έχει χωρισθεί σε 2 σκέλη… το φιλοαμερικάνικο και το φιλογερμανικό, όπου σύντομα θα κληθεί να λάβει θέσει ο Ε.Σ…. μιας και το φιλογερμανικό σκέλος του Ν.Α.Τ.Ο.
πιεζόμενο από τους Χάζαρους τραπεζίτες, θα πάει προς Ρωσία μεριά… θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι μέχρι να έρθουν τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης, που αφορούν το 1ο μέρος του Γ.Π.Π. το Γερμανικό σκέλος του Ν.Α.Τ.Ο. https://www.youtube.com/watch?v=yJhwcO1fZPs (που έκανε την πρωτοεμφάνιση του το 1999 στους βομβαρδισμούς της Σερβίας) θα παρουσιάζει τα πρώτα δείγματα ολικής διαλύσεως, λίγο πριν το πέρας του πρώτου μέρους του Γ.Π.Π. Με την εξ ανάγκης εδραίωση της Κωνσταντινούπολης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, όπου βεβαίως δεν έχει σχέση η αγγλοσαξονική μεμειγμένη με τα ιουδαίων δήθεν βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, όπως και η σημερινή καθ΄ολοκληρία ελίτ της νεότερης Ελλάδος… ολόκληρο το Ν.Α.Τ.Ο. θα έχει διαλυθεί

Ο  πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί δραματικά, από τις πολιτικές επιλογές των κατοίκων αλλά και του πολιτικού προσωπικού της χώρας των Ελλήνων… και τόσο οι Η.Π.Α. όσο και η βόρεια και κεντρική Ευρώπη θα βρεθούν αντιμέτωπες με ευρείας κλίμακας γεωλογικές και γεωγραφικές ανακατατάξεις, λόγο της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής. Αμέσως μετά θα έρθει το 2 μέρος του Γ.Π.Π. που δεν έχει σχέση με σύγκρουση με τα των Κινέζων, η νεότερων Ατλάντων"…ΌΤΙ  ΛΕΓΑΜΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.


Μνημόνιο κατανόησης υπέγραψαν τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Αμυνας εννέα κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με στόχο τη δημιουργία στρατιωτικής δύναμης ταχείας επέμβασης σε περιοχές κρίσης.

Με την πρωτοβουλία αυτή, που παρουσίασε πρώτος ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν σε ομιλία του πέρυσι το φθινόπωρο στη Σορβόννη, συμφώνησε και η Βρετανία, που επιδιώκει με τον τρόπο αυτό να διατηρήσει την αμυντική συνεργασία με την Ευρώπη μετά το Brexit.
Η πρωτοβουλία επιτρέπει στα κράτη αυτά της Ευρώπης να εξασφαλίσουν την αμυντική τους αυτονομία, πέρα από τις δομές του ΝΑΤΟ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η εξέλιξη αυτή φέρεται να έχει προκαλέσει την ανησυχία του ΝΑΤΟ, επιτελείς του οποίου εκτιμούν ότι η δημιουργία τέτοιας δύναμης ταχείας επέμβασης θα περιορίσει την επιχειρησιακή ικανότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και θα οδηγήσει σε αμυντική απομάκρυνση των ευρωπαϊκών κρατών από τις ΗΠΑ.
Μιλώντας την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα Le Figaro, η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας, Φλοράνς Παρλί, είπε ότι η υπόθεση της ευρωπαϊκής άμυνας απαιτεί «κοινή στρατηγική κουλτούρα», που θα μειώσει στο ελάχιστο τους χρόνους απόφασης και αντίδρασης σε περιόδους κρίσης.
Η δημιουργία νέου, ανεξάρτητου αμυντικού θεσμού θα επιτρέψει τη συμμετοχή της Βρετανίας σε κοινές αμυντικές πρωτοβουλίες μετά την έξοδο της χώρας από την Ενωση.
Η σπουδή του προέδρου Μακρόν να δώσει σάρκα και οστά σε αυτό το φιλόδοξο αμυντικό σχέδιο δεν έχει να κάνει μόνο με την πρόθεσή του να καταστήσει την Ευρώπη αμυντικά ανεξάρτητη από τις ΗΠΑ, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στη θεσμοθέτηση αξιόπιστης νέας δύναμης ταχείας επέμβασης.
Aνησυχία
Ο αργός ρυθμός της ευρωπαϊκής αμυντικής ενσωμάτωσης προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς η Ε.Ε. δεν θεωρείται ικανή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κρίσεις στην περιφέρειά της, όπως έδειξε και η προσφυγική κρίση στη Μεσόγειο.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ήδη δημιουργήσει τέσσερα πολυεθνικά σώματα στρατού, από το 2007 έως σήμερα, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει την ανάπτυξή τους.
Η απρόβλεπτη φύση της κυβέρνησης Τραμπ στην Ουάσιγκτον και οι «στενές σχέσεις», που φέρεται να διατηρούν μέλη της οικογένειας Τραμπ και ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης με τη Μόσχα και το καθεστώς Πούτιν καθιστούν αναγκαία, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τη δημιουργία νέου αυτόνομου αμυντικού φορέα
Πρώτη αποστολή των εμπνευστών του νέου αμυντικού δόγματος θα πρέπει τώρα να είναι η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Παρισίων και Βερολίνου στο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας, που θα δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για εμβάθυνση και εδραίωση της στρατιωτικής συνεργασίας, πέρα από τους νατοϊκούς περιορισμούς.

ΠΗΓΗ 

1 σχόλιο:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Πίσω απ όλα αυτά πάντα είναι οι αμερικάνοι,οι οποίοι ελέγχουν κατα το μεγαλύτερο ποσοστό την ευρώπη.Η συνταγή είναι απλή και δοκιμασμένη,πηγαίνετε εσείς ευρωπαίοι σκοτωθείτε πάλι και εμείς εδώ είμαστε να ξαναμοιράσουμε τα οικόπεδα για τις νέες μεζονέτες...Μόνο που το πράγμα ίσως περιπλεχθεί πολύ και αρχίσει να βρέχει πυρηνικά ανα των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών,εκεί να δεις ζεμπεκιές...