ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Ρωσίας περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Λένε τα οικόσιτα των Εβραίων.... «δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο». Καθόλου ξεκομμένος δεν είναι ο ελληνικός στόλος από το θέμα που υπάρχει με την Ρωσία και έχει να κάνει με τις ΗΠΑ.... οι ΗΠΑ όχι τυχαία στοχοποίησαν την Γερμανία στη τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ και απείλησαν ακόμα και αποχώρηση από το ΝΑΤΟ αν δεν αυξήσουν τα κονδύλια για την άμυνα. Αλλά ο στόχος ήταν ένας άλλος ο Nord Stream 2 ο ρωσογερμανικός αγωγός που ανεξαρτητοποιεί τη σχέση Ρωσίας-Γερμανίας από την Ουκρανία. Οι Αμερικάνοι έχουν αυξήσει τρομερά την παραγωγή του σε φυσικό αέριο τα τελευταία χρόνια και θα ήθελαν χάρη στη τεχνολογία υγροποίησης που πλέον υφίσταται να πάρουν μερίδιο από την ευρωπαϊκή πίτα....και όλως τυχαίως το 60% των τάνκερ για υγροποιημένο φυσικό αέριο σε κυκλοφορία και το 75% αυτών που έχουν παραγγελθεί προς ναυπήγηση ανήκουν σε Έλληνες εφοπλιστές αν 1+1 κάνει 2..τα συμπεράσματα δικά σας..


Μέσω διπλωματικών πηγών η Ελλάδα απαντά στους ισχυρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η οποία «έβλεπε» τις ΗΠΑ πίσω από τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.
«Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι. Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα», σημειώνουν πηγές της Ελληνικής διπλωματίας και εξηγούν ότι οι Ρώσοι, «δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο».
«Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπει τρίτες δυνάμεις από πίσω», συνεχίζουν οι διπλωματικές πηγές και καταλήγουν τονίζοντας ότι οι Ρώσοι «δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας».
Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε εκφράσει τον ισχυρισμό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται πίσω από τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, όπως αποκάλυψε η «Κ» την περασμένη Τετάρτη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: