ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις παρέλαβαν ραντάρ 5ης γενιάς «59NE Protivnik-GE»

Οι ρωσικές δυνάμεις αεροδιαστημικής άμυνας παρέλαβαν το νέο τρισδιάστατο ραντάρ δεκατομετρικής δέσμης επεξεργασίας στοιχείων παρακολούθησης «59NE Protivnik-GE», όπως δήλωσε η υπηρεσία ενημέρωσης του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου, ο πέμπτης γενιάς ενιαίος σταθμός κινητού ραντάρ τριών συντεταγμένων “59NE Protivnik-GE” έχει εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία με της μονάδες αεράμυνας της περιφέρειας Σαμάρα.
“Το ραντάρ έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει το διάστημα, να εντοπίζει εναέριους στόχους, να προσδιορίζει τις ακριβείς συντεταγμένες τους (διεύθυνση, υψόμετρο και απόσταση), τις ταχύτητες και τροχιές σε μεγάλα βεληνεκή και μεγάλα υψόμετρα. Ο σταθμός μπορεί να επιχειρεί υπο συνθήκες έντονων ηλεκτρονικών παρεμβολών όταν ενεργεί στο πλαίσιο αυτομάτων αντιαεροπορικών συστημάτων ελέγχου, δυνάμεων ταχείας αντίδρασης και συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας”, ανέφερε η υπηρεσία ενημέρωσης του υπουργείου αμυνας.

Σε συνθήκες έντονων ηλεκτρονικών παρεμβολών, το ραντάρ μπορεί να παρέχει πληροφορίες ταυτόχρονα για την καθοδήγηση των μαχητικών και την στόχευση των πυραύλων των αντιαεροπορικών μοιρών χωρίς επιπρόσθετες βελτιώσεις. Το ύψος επιτήρησης του εναέριου χώρου ειναι έως αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Περιοχή κάλυψης
-Εμβέλεια, χλμ 10-400
-Υψόμετρο, χλμ ±200
-Διεύθυνση, μοίρες 360
-Ανύψωση, μοίρες ±45
-Ακτινική ταχύτητα χλμ/ω 60-8000
Το ραντάρ “59NE Protivnik-GE” μπορεί να λειτουργεί υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και μπορεί να μεταφερθεί οδικώς (σε δρόμους κάθε κατηγορίας), σιδηροδρομικώς, αεροπορικώς και εν πλω. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μια απροετοίμαστη τοποθεσία.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: