ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Τραμπ προς Ροχανί: Μην απειλήσεις ξανά τις ΗΠΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Πλάκα έχoυν… μα υπήρχε, η έστω υπάρχει ποτέ περίπτωση οι Η.Π.Α και το Ισραήλ να επιτεθούν οι ίδιοι στο Ιράν;; Είναι γνωστά πράγματα αυτά… άλλους θα βάλουν να επιτεθούν στο Ιράν, και αυτοί που θα επιτεθούν στο Ιράν θα έχουν ως οργανωτές της όλης επιχείρησης Αμερικάνους και Ισραηλινούς. Θα συμμετάσχει από ξηράς το Αραβικό ΝΑΤΟ Σ.Αραβία κ.λ.π.
Εάν και εφόσον τα Σαουδαραβικά  τεθωρακισμένα ανάψουν τις μηχανές τους (που θα τις ανάψουν όταν έρθει η ώρα) για τις πεδιάδες του Ιράκ.....τότε θα βοηθήσουν και οι Ισραηλινοί από αέρος....αλλά  .....πάντα υπάρχει ένα αλλά.Δεν θα προλάβουν για εισβολή στο Ιράν.....διότι θα επέλθει μια ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ....που θα επισκιάσει τα γεγονότα και θα φοβηθεί το Ισραήλ.Επίσης κάποιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι , εάν επιχειρηθεί κάποια συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στον Περσικό κόλπο για επιθετική ενέργεια προς το Ιράν… τότε αυτομάτως ο πόλεμος θα μεταφερθεί και στο υδάτινο τμήμα της ανατολικής Μεσογείου.

  Εάν οι Η.Π.Α. επιχειρήσουν κάποιο στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν, έστω και άνευ σοβαρής δικαιολογίας… η ηγεσία του Ιράν θα το γνωρίζει πριν από τον Ν. Τραμπ. Για όσους δεν γνωρίζουν οι Η.Π.Α. και το Ιράν έχουν συνυπογράψει την «Διακήρυξη του Αλγερίου» που υπογράφηκε στης 19/1/1981, όπου οι Η.Π.Α. μεταξύ άλλων, δεν θα αναμιγνύονταν στρατιωτικά ή πολιτικά στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν, κάτι που δεν έχει γίνει για την Ελλάδα! Βεβαίως η Διακήρυξη του Αλγερίου, ήταν απόρροια της «κρίσης των ομήρων» και ειδικά της αμερικάνικης στρατιωτικής επιχείρησης στο έδαφος του Ιράν, Operation Eagle Claw, όπου οι Ιρανοί την γνώριζαν λόγο εσωτερικής πληροφόρησης, πριν από τον τότε Πρόεδρο των Η.Π.Α.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή τον πρόεδρο του Ιράν,Χασάν Ροχανί να μην απειλήσει ποτέ ξανά τις ΗΠΑ, μετά την δήλωση του Ιρανού ηγέτη με την οποία καταδίκαζε τις εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον έναντι της Τεχεράνης.

«Ποτέ ξανά να μην απειλήσεις τις ΗΠΑ γιατί αλλιώς θα υποστείς συνέπειες που σαν κι αυτές ελάχιστοι στην ιστορία όλη έχουν υποστεί», ανέφερε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter, με όλα τα γράμματα κεφαλαία.


Ο Ροχανί τόνισε την Κυριακή ότι εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν, αυτή θα είναι «η μητέρα όλων των πολέμων», αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επικρατήσει η ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.
«Δεν είμαστε πλέον μια χώρα που θα ανεχθεί τις παράφρονες δηλώσεις σου για τη βία & τον θάνατο», συνέχισε ο Τραμπ. «Πρόσεχε καλά!», συμπλήρωσε ο ρεπουμπλικάνος στην ανάρτησή του.

ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: