ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΡΡΙΩΝ :

Συν τύχηι αγαθήι και θεοί δαίμονες αγαθοί συνοδοί.
Και τις έχει, αγαπητοί μου, την πολυτέλειαν του διαθέτειν τον πολύτιμον χρόνον αυτού ασχολούμενος με την ευτυχίαν;
Άπας ο πόλεμος και το χρήμα επικάθηται δια την ενέργειαν. Ο μείζων δε τούτων δια την του ανθρώπου πνευματικήν, την πλέον καθαράν, σπανίαν και ζωηράν, ενέργειαν, τον αμβρόσιον αέρα λειτουργίας των πεπροικισμένων ψυχών.
Ουδέν περισσεύει και ουδέν χαρίζεται εις αυτόν τον πλέον αδυσώπητον εκ των πολέμων. Και πάσα απάτη, δόλος και αδικία εδώ αποχαρακτηρίζεται, επιτρέπεται και συγχωρείται. Οι θεοί νίπτουσι τας χείρας της ανάγκης των. Το πολύ- πολύ επιτρέπεται, αν παρακολουθώσι και στοιχηματίζωσιν ομηρικώς επί των αγωνιζομένων, κατά τα προγνωστικά των. Διότι είνε ο πόλεμος των πολέμων αυτός. Ζωής και θανάτου. Και ο ηθικός θάνατος του ενός η ενεργειακή τροφή επιβιώσεως του άλλου νικητού αυτού.
Αφανής, υπόγειος, ακήρυκτος, αμείλικτος πόλεμος. Πόλεμος όλων των ηλικιών. Ανδρών τε θεών τε. Ο διαγαλαξιακός ανελέητος πόλεμος δια την ενεργειακήν αυτονομίαν. Και ο άνθρωπος ώσπερ περιστασιακός θεός, αποκλειστικός διαμορφωτής της ενεργειακής του θνητής μοίρας.
Οι θαρραλέοι και εμπειροπόλεμοι κατέχουσιν αυτήν και δι’ αυτής εξουσιάζουσιν. Οι παρητημένοι και υποτεταγένοι μήτε και της ήττης και αδυναμίας των διαχειρισταί.
Οι αποχαυνωμένοι της προκατεσκευασμένης υπεραπλουστευτικής αγάπης, της κολακευούσης θρησκευτικώς τα νωθρά, φοβικά και αντικοινωνικά μαμμόθρεπτα του θεού, βυζαίνουσι στωικώς το δάκτυλον τα βρεφικής αδυναμίας, ατολμίας και δειλίας, πορευόμενοι χαζοχαρούμενα και μοιρολατρικά, προς το χαίνον στόμα του ασιατικού λύκου.
@
Υπεραγάπη των ηρώων τοις ηρωικώς αγαπώσι.

1 σχόλιο:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Αγαπητέ...ΑΡΡΙΩΝ
Δείχνε συχνά με τον προβολέα σου την γνώση,ώστε να μπορούμε να δούμε και μεις,έστω και για λίγο,έξω απο το σκοτάδι που έχει πέσει.