ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Γράφει ο Μαύρος Αετός :

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια ...πέρυσι το "ελληνικό" κράτος μέσα σε 2 μήνες έκαψε αρκετό μέρος των δασών της Αττικής… αλλά και σπίτια ανά την επικράτεια… και είχε καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του Σαρωνικού!!!Φέτος βλέπουμε  να βρίσκεται  Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Εχουν ξεσπάσει συνολικά επτά πυρκαγιές. Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στην Κινέτα Αττικής, στον Αποκόρωνα στα Χανιά και στην Πεντέλη όπου η φωτιά κατευθύνεται στην Αγία Μαρίνα, έχοντας κάψει Νέο Βουτζά και Μάτι.
Οι εμπρηστές είναι όργανα, της διαπλεκόμενης πολιτικής και επιχειρηματικής νομενκλατούρας.
Για κάθε φωτιά που βάζουν οι Ουτσεκάδες και οι ΜΙΤάδες, οι οικοπεδοφάγοι βάζουν 10.

 Σε ένα παγκόσμιο σύστημα που αποτελείται από κάποιους παίχτες, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία κινήσεων, ώστε το σύστημα είτε θα προχωρήσει όλο μαζί, είτε θα καταρρεύσει όλο μαζί. Το νεότερο ελληνικό κράτος (μέρος του οποίου είναι και η ελληνική κυβέρνηση) φρόντισε μέσα σε 2 μήνες να κάψει αρκετά από τα δάση της Αττικής, και ταυτόχρονα να καταστρέψει όλο το αττικό παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού, με σκοπό την υποβάθμιση και των άλλοτε δασικών, αλλά και παραλιακών περιοχών, ώστε οι επόμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, να τα ξεπουλήσουν ποιο εύκολα και σε μικρότερη τιμή. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος.

Η Ελλάδα δεν καίγεται για να βγάλουν κάποιοι λεφτά… όπως και όλα αυτά που συμβαίνουν με την οικονομική κρίση, δεν συμβαίνουν για τα δανεικά του χρέους… οι πραγματικές αιτίες είναι άλλες από τις προφανείς δικαιολογίες που μας σερβίρουν. Οι αλλαγές που γίνονται είναι ριζικές και αφορούν όλα τα επίπεδα, τώρα εάν αυτές οι αλλαγές θα επικρατήσουν η όχι αυτό έγκειται στον επιλήσμονα λωτοφάγο που κατοικεί στην χώρα των Ελλήνων. Βεβαίως για αρκετούς από εμάς αυτό το γεγονός της πύρινης λαίλαπας είναι καταστροφή… εάν κάποιος όμως το δει από ουδέτερη ματιά, για κάποιους άλλους όμως αυτή η καταστροφή, ονομάζεται εκσυγχρονισμός, η ακόμα καλύτερα μεταρρύθμισις! Αυτό δεν σου λένε εδώ και 40 χρόνια; Την καταστροφή σου την λένε μεταρρύθμιση!

Για να πούμε και μερικά πράγματα, οι  δασικοί όγκοι, δεν ανήκουν σε δήμους. Ίσως να ανήκουν στην εκάστοτε νομαρχία. Βεβαίως δεν αναφερόμαστε σε δασύλλια όπως η Πεντέλη, η ο Υμηττός τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων κάποιων δήμων. Άλλη η ορολογία πυρόσβεση και άλλη η ορολογία δασοπυρόσβεση… το ίδιο ισχύει για τις ορολογίες πυροσβέστης και δασοπυροσβέστης. Η Σχολή πυροσβεστών βγάζει πυροσβέστες όχι όμως και δασοπυροσβέστες.Τεράστια διαφορά....ένα παράδειγμα οι βάσεις των δασοπυροσβεστών της Βουλγαρίας, δεν βρίσκονται μέσα στα αστικά κέντρα!!! Το μοναδικό φαινόμενο η βάση οχημάτων δασοπυρόσβεσης να βρίσκεται εντός των αστικών κέντρων, απαντάτε μόνο στην Ελλάδα και αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί δείχνει την νοοτροπία του Πυροσβεστικού Πτώματος, που δεν έχει ουδεμία σχέση με το δάσος.

 Ο καθαρισμός των δασών από τα χαμηλά κλαδιά σε ύψος 2 μ. ώστε να μην πιάσει επικόρυφη… τα ξερά πεσμένα δέντρα…. οι αντιπυρικές ζώνες κ.λ.π. γίνονται ως πρόληψη τον χειμώνα και την άνοιξη…. και όχι το καλοκαίρι, την τελευταία στιγμή με την φωτιά στον κώλο! Η φωτιά πέρασε απέναντι έστω και αν έκαναν αντιπυρικές ζώνες την τελευταία στιγμή, γιατί τα πεζοπόρα τμήματα δεν ακροβολίστηκαν μέσα στο δάσος κατά το μήκος της αντιπυρικής ζώνης στο άκαυτο, ώστε να προλάβουν τυχών αναζωπυρώσεις από τα εκσφενδονιζόμενα φλεγόμενα κουκουνάρια των καμένων πεύκων. Αυτό που θα γίνει τώρα το έχουμε δει και τις παρελθούσες χρονιές και προφανώς θα το δούμε και τις ερχόμενες, εάν δεν θρηνήσουμε νεκρούς θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Εδώ και  19 χρόνια το Πυροσβεστικό Πτώμα διαχειρίζεται τις δασικές πυρκαγιές… α) Το Συντονιστικό Κέντρο εδώ και 19 χρόνια, δεν γνωρίζει ότι οι άντρες του πρέπει να έχουν εφόδια σε νερό, σε τροφή, και σε ξεκούραση για να μπορούν να αντεπεξέλθουν τυπικά στις ακραίες συνθήκες του δασικού μετώπου;;… και β) το μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Πτώματος εδώ και 19 χρόνια δεν γνωρίζει ότι η υπηρεσία δεν του παραχωρεί τα στοιχειώδη;; Δεν θα έπρεπε ο κάθε (τουλάχιστον) μόνιμος πυροσβέστης να έχει αγοράσει εδώ και 19 χρόνια… ένα μικρό σακίδιο, που να έχει μέσα τα απαραίτητα, ένα παγούρι για νερό, έναν φακό, ένα ζευγάρι γάντια για δασικές πυρκαγιές, κονσέρβες ψάρι, ένα κιτ πρώτων βοηθειών με μια αλοιφή εγκαυμάτων;;

 Όταν για δεκαετίες δεν ανανεώνεις τον αεροπυροσβεστικό σου στόλο των Canadair, με καινούργια αεροσκάφη… όταν για δεκαετίες 8 μήνες κάθε χρόνο, δεν κάνει το προσωπικό καθαρισμό των δασών… αλλά χτυπάει φραπέ προφασιζόμενο «επιφυλακή» μέσα στα αστικά κέντρα, τότε η πύρινη κόλαση είναι σίγουρη στην πρώτη μικρή δασική φωτιά.Τα έχω ξαναγράψει…. Δεν αναφέρομε στα χορτάρια, αλλά αναφέρομε στον καθαρισμό των δασών, από τα ξερά κλαριά που βρίσκονται χαμηλά στα 2 μ. στον κορμό των δέντρων, μέχρι και τα κομμένα και πεταμένα κλαριά μέσα στο δάσος…. αναφέρομαι στο άνοιγμα δασικών δρόμων με γκρέϊντερ που θα λειτουργούν και ως αντιπυρικές ζώνες, μεταφορά σε ψηλά και προσβάσιμα σημεία μεγάλων pvc πλαστικών δεξαμενών ύδατος, όπου με κατάλληλες μάνικες που θα κουμπώνουν επάνω τους, θα μπορούν να παίζουν τον ρόλο του πυροσβεστικού οχήματος, χωρίς να χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα, όπως η δεξαμενές μέσα στα σπίτια που λένε κάποιοι…. αυτά και άλλα τόσα είναι ζητήματα του Πυροσβεστικού Πτώματος, που θα έπρεπε να τα είχε κάνει εδώ και πολλές δεκαετίες. Να είστε σίγουροι ότι σύσσωμο το Πυροσβεστικό Πτώμα φέρει μεγάλη ευθύνη για ότι συμβαίνει… από το 2001 μέχρι το 2010 που ζούσαμε το οικονομικό παραμύθι μας στην χώρα των Ελλήνων, κανείς από το μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Πτώματος δεν πήγε να αγοράσει, από δικά του χρήματα μιας και υπηρεσία δεν το παρείχε… έστω μια emergency fire blanket, για την δική του αλλά και την προστασία των πολιτών!
https://2dbdd5116ffa30a49aa8-c03f075f8191fb4e60e74b907071aee8.ssl.cf1.rackcdn.com/1054218_1398120982.6827_multi.jpeg

 Στο Πυροσβεστικό Πτώμα ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν αναλάβει την προστασία των δασών, δηλαδή ένα τεράστιο όγκο πρασίνου, μεγαλύτερο από όλα τα αστικά κέντρα, που ανά πάσα στιγμή τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να γίνει πύρινο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων. Έχω ξανά γράψει την γνώμη μου… στο Πυροσβεστικό Πτώμα κατά 99% δεν αγαπάνε τις ευθύνες τους προς το δάσος… γιατί το δάσος απαιτεί σκληρή εργασία για δημόσιους υπάλληλους, για αυτόν ακριβώς τον λόγο το 1998 και χωρίς δικαιολογία, τους ανατέθηκε η δασοπυρόσβεση… βασικός σχεδιασμός ήταν να καεί η Ελλάδα… και ο σχεδιασμός συνεχίζεται κανονικά! άλλοτε με αύξηση, άλλοτε με μείωση.

 Υ.Γ 1 -Αναζωπυρώσεις γίνονται γιατί τα πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Πτώματος, δεν φροντίζουν να ασφαλίσουν το μεταίχμιο μεταξύ καμένου και άκαυτου τμήματος του πύρινου μετώπου. Το αποτέλεσμα είναι το καμένο τμήμα να εφάπτεται με το άκαυτο, έτσι ώστε να υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Υ.Γ 2- Η  η Ελλάδα βρέχεται από θάλασσα… η φωτιά θα βρει το νερό και θα σταματήσει! Παρ΄όλα αυτά θα κάνω ακόμα μια παρατήρηση… αν κάποιος δει τις φωτογραφίες, διακρίνει σε κάποιες από αυτές πυροσβέστες με στολές που είναι κατάλληλες για δράση σε αστικό περιβάλλον, αλλά εντελώς ακατάλληλες για δράση σε δασικό περιβάλλον, και ειδικά σε συνθήκες θερμοκρασίας που σε αρκετές των περιπτώσεων αγγίζει τους 50+ βαθμούς C!!! 20 χρόνια έχουν περάσει… και από ότι φαίνεται μπορεί να περάσουν ευχάριστα και άλλα 20… μέχρι να καταλάβουν, εάν καταλάβουν, ότι οι στολές που χρησιμοποιούν είναι ακατάλληλες για δασική πυρόσβεση!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά όλα και να προσθέσω ότι σε περιοχές όπως η Ραφήνα - Πικέρμι - Μάτι δασοπροστασία δεν σημαίνει να έχεις σπαρμένους κρουνούς και γεμάτα ντεπόζιτα νερού σε διάφορα μέρη, γιατί στο κακό ποιός θα προλάβει να πάει κοντά...
Σε τέτοιες περιοχές θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο εκκένωσης του πληθυσμού και όχι να τρέχει ο κόσμος "ο σώζων εαυτώ σωθείτω"...
Βρέθηκαν 26 νεκροί αγκαλιασμένοι με τα παιδιά τους ενώ έτρεχαν να φύγουν από την φωτιά. Άλλοι 30 σε άλλη περιοχή της Ραφήνας καμμένοι στα αυτοκίνητα που μπλοκαρίστηκαν στα στενά και τους περικύκλωσε η φωτιά...1000 σπίτια καμμένα, από το Μάτι δεν έμεινε τίποτα, 200 τραυματίες...
Χειρότερο από το 2007...
Α.Α.
ΥΓ Διάσπαρτα στα δάση έχουν φτιάξει hotspot λαθροεισβολέων. Το παράδοξο; Αυτά δεν πάθανε τίποτα, λες και κάποιοι φρόντισαν να μην πάει από εκεί η φωτιά...

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Φταίει η νομαρχία,η πυροσβεστική,το εσωτερικών,το εξωτερικών,ο στρατός,η προεδρία,οι άλλοι,τα κόμματα,η απουσία απλής λογικής επεξεργασίας...
Και μην ξεχνάμε να δίνουμε το βάρος της προσοχής μας,στο survivor,f/b,διακοπές,χαχαχουχα,δεν με νοιάζει τίποτα....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Aγαπητή Α.Α ξέρουν που πάνε και βάζουν την φωτιά.!! Ξέρουν τι άνεμος φυσάει και προς ποια κατεύθυνση, προς θεού να μην πάθουν και τίποτε οι "κακόμοιροι" λαθροεισβολείς και μετά ποιος τους ακούει τους Χαζάρους αφέντες τους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ρένο....πολλοί φταίνε φταίει και ο Δήμαρχος που έβλεπε να έχει 8-9 μποφόρ και την φωτιά να τρέχει...και περίμενε από την κυβέρνηση να του πουν αυτοί να διατάξει εκκένωση.!!! Φταίει όμως και το Πυροσβεστικό πτώμα...που δεν φρόντισε όταν έπρεπε να είναι πανέτοιμο για τέτοιες τραγικές στιγμές....άλλωστε αυτή δεν είναι οι δουλειά τους;;; Για αυτό δεν πληρώνονται από τις κρατήσεις όλων των υπόλοιπων Ελλήνων;;; Άρα όταν κάποιος πληρώνεται για να κάνει μια όχι δουλειά...δεν θα το έλεγα δουλειά αλλά λειτούργημα πρέπει να είναι ΣΩΣΤΟΣ σε όλα.!! Ακόμα και πριν από τον Δήμαρχο...έπρεπε να δώσουν αυτοί εντολή εκκένωσης...τι φοβήθηκαν μην τους πάρουν τα γαλόνια;;

Τι είναι πιο σημαντικό τα γαλόνια τους , η οι ανθρώπινες ζωές;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δεν έχουμε Ε.Σ δεν έχουμε Αστυνομία...δεν έχουμε Πυροσβεστική...δεν έχουμε Παιδεία...δεν έχουμε Οικονομία...δεν έχουμε Κράτος....και δεν έχουμε Εθνική Συνείδηση στο μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της χώρας.
Είναι όπως ακριβώς τα έγραψα στην ανάρτηση.." TIΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ"


" Τὰ Τάγματα Ἐθνοφυλακῆς θὰ διαλυθοῦν, ὅπως διαλύθηκε ἡ Χωροφυλακή. Γιατί; Προτιμῶ νὰ μὴ σοῦ πῶ τὶς ἀπαίσιες σκέψεις μου.
Νὰ ξέρῃς ὅμως! Ἡ Ἑλλάδα δὲν θὰ μείνῃ αὐτὸ ποὺ ξέραμε. Μηχανισμοὶ ὅπως ἡ Χωροφυλακή, τὰ Τάγματα Ἐθνοφυλακῆς, ὁ Στρατὸς ὁ ἴδιος! Θὰ διαλυθοῦν, θὰ ἀχρηστευθοῦν, ὥστε τίποτε νὰ μὴ μπορέσῃ νὰ ἀντισταθῇ στὰ προμελετημένα..."

Όταν τα έγραφα αυτά σε κάποια ιστολόγια....έβγαιναν οι Χρυσαυγήτες και με έβριζαν στυγνά εμένα και την οικογένεια μου...και με αποκαλούσαν εαμοβούλγαρο...όταν τα έλεγα στους ανθρώπους που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ με αποκαλούσαν φασίστα...λες και αυτές οι δύο παρατάξεις διαφέρουν μεταξύ τους...τα ίδια σκατά είναι αλλά με άλλο πρόσημο.
Ακόμα στην Ελλάδα δεν είδαμε τίποτε...τα καλά τώρα θα έρθουν....διότι όταν κάποιος κατουράει στην θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι.!!

Έρχεται η στιγμή που τα συμφέροντα της δύσης, θα αλληλοσυγκρουστούν και στην Ελλάδα… τότε θα είναι μια πολύ ενδιαφέρον εποχή.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μέχρι οι λωτοφάγοι της χώρας των Ελλήνων, τολμήσουν να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους, έχουμε να δούμε και να ζήσουμε πολλά. Αν πάλι οι λωτοφάγοι δεν τολμήσουν να αναλάβουν την ζωή τους... τότε θα πεθάνουν στην απόλυτη σιωπή και ησυχία χωρίς να ταράξουν καθόλου το πέρασμα της ιστορίας.