ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

AΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΕΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ

Γράφει ο Μαύρος Αετός:

Υπάρχουν και άλλες εκδοχές αυτής της κατάστασης.....ο αφυπνισμένος (το λέει η λέξη) είναι αυτός ο άνθρωπος που έχει εγερθεί εκ του ύπνου. Αυτή η έγερσις έχει επιτευχθεί, είτε δια της εμπειρικής γνώσης, δηλαδή δια του πόνου και της αγωνίας, κατάσταση την οποία βιώνουν αρκετοί εκ  των κατοίκων της χώρας των Ελλήνων....είτε έγκειται σε γραμματική γνώση, δηλαδή δια της ανάγνωσης. 
Και στις δύο περιπτώσεις αφυπνισμένων , έχουμε να κάνουμε με τα πρώτα στάδια της συνείδησης.!!

Είναι γεγονός ότι η μεγάλη διαφορά της γνωσιολογικής  αφύπνισης από την εμπειρική ,είναι ότι η πρώτη έχει την ευκαιρία να κατακτήσει την κρίση , την διάκριση, και την σύγκριση ενός προβλήματος και να του δώσει μια ορθή τριαδική λύση. Και τα δύο αυτά είδη της αφύπνισης έχουν να κάνουν μόνο με τον παρών χρόνο, ότι δηλαδή λόγο της αφύπνισης των οφθαλμών του αισθητού και μόνο κόσμου, μπορεί ο αφυπνισμένος , βάση του λογικού να κατανοήσει το παρόν, αναγνωρίζοντας την αλήθεια αυτού.....που συνήθως είναι πικρή και δεν την δέχεται με την πρώτη...κουταλιά.!!

Για παράδειγμα, αρκετό αφυπνισμένο μέρος των κατοίκων της χώρας των Ελλήνων έχουν καταλάβει μια μεγάλη αλήθεια, για τον παρόντα χρόνο.....ότι αυτή η κατάσταση την οποία βιώνουμε, ακόμα και αν φύγει ο Αλέξης από τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος , και έρθει κάποιος άλλος....ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο, και ακόμα έχουμε να περάσουμε πολλά δεινά τα αμέσως επόμενα χρόνια.....αυτό πιστεύει το αφυπνισμένο μέρος στον παρόντα χρόνο.
Βεβαίως όμως πριν 4 μόλις έτη...ουδείς από το τωρινό αφυπνισμένο μέρος των κατοίκων της χώρας, δεν πίστευε κάτι τέτοιο διότι ήταν ακόμα εν υπνώσει επί του γραμμικού χρόνου.

Το έτερο σκέλος των κεκοιμισμένων κατοίκων  της χώρας των Ελλήνων λόγο του τυφλού μέρους του αισθητού κόσμου τους.....συνεχίζουν μετά μανίας να δια στρέφουν (ως συνήθως) το είδωλο της πραγματικότητας και ακόμα πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι παροδικά, και ότι μετά την φυγή του Αλέξη από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας...και με την έλευση στην εξουσία π.χ του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό γίγνεσθαι θα λυθούν πολλά από τα κακώς κείμενα...ακόμα και αν μας βγάλουν από το ευρώ, και κάτω από την οικονομική σκέπη των Η.Π.Α...θα έχουμε για λίγο χρονικό διάστημα το $ ως "εθνικό" μας νόμισμα.!!!!

Ας γράψουμε όμως λίγα λόγια για μια άλλη συνομοταξία παράξενων "ανθρώπων".....οι οποίοι ναι μεν κατηγοριοποιούνται στους "αφυπνισμένους" του παρόντες αισθητού χρόνου...αλλά διαφέρουν.Αυτοί η κατηγορία "αφυπνισμένων" πριν από μερικά χρόνια , και κάποιοι πριν από δεκαετίες (λόγο φύσεως) ανήκαν στις δυο άνωθεν κατηγορίες αφυπνισμένων, δηλαδή στους εμπειρικούς μέσω του πόνου και της αγωνίας για το αύριο....αλλά και τους γραμματικούς λόγο της γνώσεως από όπου προήλθε η όποια αφύπνιση. Αυτή η τελευταία κατηγορία "αφυπνισμένων" λόγο φύσεως , από ένα σημείο και μετά ξέφυγε λόγο ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ απο τον παρόντα αισθητό χρόνο και κόσμο ....και μπορεί να μιλάει όχι με τους οφθαλμούς της λογικής, αλλά με τους οφθαλμούς της καρδιάς.....η έστω ακόμα καλύτερα της ψυχής.!!

 Η βασική απόδειξη μιας τέτοιας καταστάσεως είναι κάποιος να προλέγει γεγονότα, εξελίξεις, η καταστάσεις....τα οποία δεν βασίζονται σε κάποιο χρηστικό γραμμικό σύστημα.....και αφορούν τα μέλλοντα γεγονότα τα οποία βγαίνουν σε ποσοστό 80 - 90%.
Από αυτό το σημείο και μετά ψηλαφίζουμε τα σύνορα της Χώρας των Ελλήνων.....και θα ήταν πρέπων να κλείσουμε τις Πύλες....διότι όποιος βρίσκεται σε μια τέτοια "κατάσταση" ΔΕΝ είναι έμπορος (αυτό για τους ελλαδέμπορους των τηλεοπτικών διαύλων), δεν ανήκει σε κόμματα, ούτε σε ομάδες ... στοές....και φτιαχτές πολιτικοθρησκευτικές ιδεολογίες...είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Οπωσδήποτε το μεγάλο πλήθος των αφυπνισμένων του αισθητού κόσμου του παρόντος χρόνου...όπως και το έτερο μέρος των κεκοιμισμένων....θα βρίσκουν τις συνήθεις αίολες ενοχές και κατηγορίες στα λεγόμενα των από καρδιά η ψυχής ορούντων.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτε, διότι όταν θα έρθει η ώρα για την πραγματικότητα και πικρή αλήθεια του εκάστοτε παρόντος ....στους περισσότερους από τους εκ γενετής τυφλούς και κωφούς....θα τους περάσει.



8 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Απο την τρίτη κατηγορία που αναφέρεις,το μόνο που βλέπω αγαπητέ για εμένα,είναι ότι έπινα και πίνω(πρικρό καφέ),ενώ οι υπόλοιποι κουτσά στραβά βρίσκουν τον φρέντο,φρεντοτσίνο,ανοίγουν και καμιά παγωμένη σαμπάνια στη μύκονο να πάνε τα φαρμάκια κάτω.Και αναρωτιέμαι στο πηγάδι κατούρησα που λένε...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Aγαπητέ Ρένο....μην ανησυχείς στην ίδια κατηγορία με σένα είναι πολλοί.Το "ανεβασμένο" βιοτικό επίπεδο κάποιων , είναι μια τραπεζο-οικονομική φούσκα.Δεν υπάρχει ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο, προφανώς στήθηκε μια γιγαντιαία φούσκα που να δίνει την "αίσθηση" και μόνο της "ελευθερίας" και "ατομικής ανεξαρτησίας"....εις βάρος τόσο του δικού σου μέλλοντος , όσο και του μέλλοντος των υπόλοιπων γενεών.

Για το πλαστό αυτό "ανεβασμένο" βιοτικό επίπεδο...μπήκε ενέχυρο η πατρίδα, και το μέλλων μας.Και με βάση αυτό το χρεώγραφο...θα πάρουν τα πάντα...ακόμα και την ζωή μας.

Ανώνυμος είπε...

αυτα τα παρασιτα της Μυκονου εχουν καλο ανοσοποιητικο?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε, δεν ξέρω αν έχουν καλό ανοσοποιητικό...δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία, εκείνο που ξέρω είναι ότι όταν θα έρθει η ώρα...γιατί θα έρθει η ώρα...εμείς, όσοι από εμάς θα είναι ακόμα ζωντανοί....θα πρέπει να "επιβραβεύσουμε" όλους αυτούς...ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ, χωρίς να κάνουμε πίσω μέσα από πλαστά αντίθετα και αίολες ενοχές.
Διότι μέσα από εμάς, δικαιώνονται οι νεκροί και οι αγέννητοι...δικαιώνεται η συνέχεια του έθνους μας.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι το ζητουμενο καθε παρομοιας περιοδου,δεν ειναι μονο η αποδοση Δικαιοσυνης μετα την Κριση ...,
αλλα πως, οι αφυπνισμενοι της πρωτης κατηγοριας θα προχωρησουν στο δρομο της Εν-θυμησης και της Μνημοσυνης , ετσι ωστε να αποτελεσουν αναχωμα ....και εμπροσθοφυλακη..για τους υπολοιπους.
Εχεις πει οτι μονο οι ψυχες που δημιουργηθηκαν πριν (το σφραγισμα του γηινου πεδιου) ,εχουν το δικαιωμα εξοδου..αλλα ακομη και αυτες (οι ψυχες) μπορει να βρισκονται σε κατασταση υπνωσης, ετσι;;
Γιαυτο δεν βρισκονται ΕΔΩ οι αφυπνισμενοι της τριτης κατηγοριας;;

Ανεμος

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Άνεμε....οι άνθρωποι της τρίτης κατηγορίας βρίσκονται εδώ για να πούνε, αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να πουν.
Από εκεί και μετά, οποίος τους ακούσει έχει καλώς, αν πάλι κάποιοι δεν τους τους ακούσουν, πάλι έχει καλώς...αλλά θα έρθει η ώρα που την ακούσουν.!!

Τώρα για τις ψυχές που με ρωτάς, αυτές οι ψυχές που μπορούν να διαφύγουν...είναι διαφορετικές δημιουργήθηκαν από άλλον ήλιο...και από άλλο ενεργειακό πεδίο.Άρα "νοιώθουν" πολλές φορές μέσα τους πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος...ακόμα και αν δεν μπορούν να το εξηγήσουν.
Δεν ζούμε στον "παράδεισο" και αυτό το αποδεικνύουν τα καθημερινά μας έργα...τα πάντα είναι επιλογές , φτάνει για αυτούς που έχουν συνειδητό και υποσυνείδητο....αυτή η επιλογή τους να είναι κυκλική μέσα σε 3 χρόνους....πολύ παρελθόν, παρών και μέλλον.

Δεν υπάρχει ένα είδος ψυχής μόνο...υπάρχουν πολλές και διαφορετικές και επιμέρους ψυχές,όπως υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι και Άνθρωποι...και αφού υπάρχουν διαφορετικών ειδών ψυχές και διαφορετικοί άνθρωποι, έτσι και στο Σύμπαν μέσα τίποτε ΔΕΝ είναι ίσο η όμοιο.
Η μόνη ισότητα που υπάρχει είναι η δυνατότητα που δίνεται στα όντα για....ΕΞΕΛΙΞΗ.

Να σου το πω με ένα παράδειγμα...όπως τα κύτταρα που υπάρχουν μέσα στο συκώτι σου...δεν είναι τα ίδια και όμοια με τα κύτταρα που έχεις μέσα στα πνευμόνια σου.!! Άλλη λειτουργία τα μεν από τα δε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μέχρι να έρθει όμως η ώρα της διαφυγής...καλό θα ήταν όλοι μας...όσοι μπορούν , να κάνουν παιδιά....για να έρθει το καινούργιο σε αυτόν τον τόπο χρειάζεται μια καινούργια γενιά Ελλήνων, που θα έχει μεγαλώσει αλλιώς.

Θα πρέπει να τα μεγαλώσετε ώστε να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, για την δική τους καλύτερη επιβίωση....να τα μάθετε ότι στην ζωή πέφτεις για να μάθεις να σηκώνεσαι....να τα μάθετε να κοιτάζουν τα αστέρια και πάνω από την Γη....να τα μάθετε πως να γίνουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ ταπεινοί με τα υψηλά και υψηλοί με τα ταπεινά.....να τα μάθετε πως να ονειρεύονται χωρίς να γίνουν δούλοι στα όνειρα τους....να τα μάθετε να συναισθάνονται, να αισθάνονται και να διαισθάνονται, πέραν από την φυλακή των 5 αισθήσεων...και αυτά να τα αναλύουν με την λογική τους ώστε να τα εφαρμόζουν στο γίγνεσθαι....να τα μάθετε πως να γίνουν ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ σε γεγονότα και καταστάσεις , για το ωραίο , το μεγάλο , το αληθινό....τα μαθαίνετε ...ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Kρουνος δροσερου και Ζωντανου υδατος τα λογια και οι σκεψεις σου.... οταν ξηρασια ιδεων και συναισθηματων ακινητοποιει το νου και βαραινει την καρδια ...να εισαι παντα καλα!

Ανεμος