ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΕΡΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΣΚΟΠΙΩΝ Νο2

Γράφει ο Μαύρος Αετός:

Έτσι, ένα από τα λιγότερο γνωστά επεισόδια από την περίοδο της υπουργίας Σαμαρά, αλλά αυτό που καθόρισε την ελληνική εξωτερική πολιτική των επόμενων ετών από τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι η αποκάλυψη του Μιλόσεβιτς στον Έλληνα υπουργό, κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 8.10.1991, για τα στρατηγικά του σχέδια στην αναδιαμόρφωση των συνόρων των Σκοπίων (έτσι τους καλόπιανε τότε τους Έλληνες πολιτικούς, πριν αναγνωρίσει το 1995 τα "Σκόπια" με το συνταγματικό τους όνομα βάζοντας ακόμα ένα λιθάρι στο διεθνή διασυρμό της ελληνικής πολιτικής) ώστε τα σερβικά σύνορα να εφάπτονται με τα ελληνικά. Αντιγράφω από το βιβλίο του Αλ. Τάρκα «Αθήνα – Σκόπια πίσω από τις κλειστές πόρτες»:

" Μετά τις συνομιλίες και το γεύμα των δύο αντιπροσωπιών ο Σέρβος ηγέτης λέει στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών "μπορείς να έρθεις στον επάνω όροφο στο γραφείο μου;" Ο Σαμαράς ακολουθεί τον Μιλόσεβιτς, ο οποίος με γοργό βήμα ανεβαίνει στα μαρμάρινα σκαλοπάτια, μπαίνει στο γραφείο του, βγάζει ένα ντοσιέ, ρίχνει μια ματιά σε ορισμένους κωδικούς αριθμούς και παρακαλεί και πάλι τον Έλληνα υπουργό να τον ακολουθήσει σε μια άλλη πιο μικρή και σκοτεινή αίθουσα. Στο κέντρο της, πάνω σ' ένα μεγάλο τραπέζι, είναι απλωμένος ένας χάρτης των Βαλκανίων. "Κοίτα εδώ", λέει ο Μιλόσεβιτς στον Σαμαρά, "στο κέντρο της Δημοκρατίας των Σκοπίων και, κυρίως, στο Τέτοβο και τις γύρω περιοχές ζουν περίπου 150 χιλιάδες Σέρβοι και όχι 40 χιλιάδες, όπως λένε οι απογραφές". Ο Έλληνας υπουργός καταλαβαίνει αμέσως την ουσία της συζήτησης και ρωτά μόνο "εννοείτε πως αυτοί θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή πρόβλημα και θα μετακινηθούν σε άλλες περιοχές;" Ο Σέρβος πρόεδρος αποκαλύπτει αμέσως τι εννοεί: "θα μετακινηθούν. Και αυτοί, όπως και χιλιάδες άλλοι πρόσφυγες που θα κατεβούν από βορειότερες περιοχές, μπορούν να κατέβουν νοτιότερα στα Σκόπια προς τα δικά σας σύνορα, οπότε Σερβία και Ελλάδα θα εφάπτονται!" Πρόκειται για την πρόταση που προέβλεπε, λοιπόν, μια εύκολη[sic], αλλά σημαντική μετακίνηση πληθυσμών που θα έλυνε αυτόματα[sic] το θέμα του σκοπιανού αλυτρωτισμού. [...] Ο Έλληνας πρόεδρος δεν απαντά στο Σέρβο πρόεδρο επί της ουσίας. Αρκείται να πεί ότι "είναι πολύ σοβαρά όσα μου λέτε. Θα τα μεταφέρω, αμέσως, στον κ. Μητσοτάκη". [...] Ο ίδιος ο Μητσοτάκης θα ακούσει προσεκτικά την εξιστόρηση της πρότασης Μιλόσεβιτς από τον Σαμαρά και θα πει μόνο τη φράση "θα το σκεφθώ", χωρίς να δώσει άλλη συνέχεια στο θέμα, τουλάχιστον, σε σχέση με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εξωτερικών."

Τόσο τον Αντωνάκη όσο και τον Μητσοτάκουλα...ο συγκεκριμένος  αναλυτής της τρύπιας δεκάρας τους ψήφιζε τόσο αυτός όσο και η οικογένεια του....και έρχεται σήμερα  να μας πει ότι " η μόνη λύση είναι ο διαμελισμός των Σκοπίων" !!! Ουστ ρε κοπρίτη ....δεν χρειαζόμαστε να μας πεις την σάπια γνώμη σου...οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ δεν χρειάζονται κομματόσκυλα σαν και του λόγου σου να τους πούνε τι θα κάνουν.

Υ.Γ Η Ελλάδα θα έπρεπε χωρίς να χαλαρώσει την άμυνα της προς Ανατολάς, να οριοθετήσει και γραμμές αμύνης (γιατί όχι και επιθέσεως) προς Βορράν....προς υπεράσπιση των εθνικών ζωτικών της  συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: