ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Σκόπια: Αντί για 50,01% ψήφισαν «με το ζόρι» 34% - Ο Α.Ζάεφ μιλά για «νίκη» αλλά πάει σε εκλογές - Ηττα και για Α.Τσίπρα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Δεν ξέρω που βρήκαν ότι η συμμετοχή είναι 34% εγώ την βλέπω στο 28,95%  εδώ . Ο " εν σαλόμ" "εξάδελφος" του Αλέξι  ,Ζάεφ, είχε δηλώσει ότι αν το δημοψήφισμα αποτύχει, αυτός τελειώνει με την πολιτική.Ακριβώς πριν 1 μήνα, την 1η Σεπτεμβρίου.Οπότε, τώρα θα πρέπει να κάνει διπλή κωλoτoύμπα. Μια για το δημοψήφισμα και μια για την πολιτική του πορεία. Αλέξη πάει την έχασες την πρωτιά, θα σε αφήσει δεύτερο και καταϊδρωμένο το ξαδελφάκι....ξαδελφάκι διότι είναι της ίδιας σχολής της εβραϊκής, του ΣΝΟΦ.
" Εν Σαλόμ"  όπως λέμε "εν Χριστώ αδελφέ".
Η συμφωνία των Πρεσπών κατερρευσε με ευθύνη των Σλάβων. Χάνουν διεθνή υποστήριξη και απομονωνονται επιπλέον. Χωρίς συμφωνία πάνε για διάλυση.



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το δημοψήφισμα στα Σκόπια, το οποίο καταλήγει σε μια μεγάλη ήττα τόσο του Ζόραν Ζάεφ, όσο φυσικά και του Αλέξη Τσίπρα, αφού η συμμετοχή είναι ζήτημα αν θα φτάσει το 35% (βασικά κυμαινόταν στο 32% μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες) και φαίνεται ότι η αντιπολίτευση που σύστηνε αποχή, πήρε μια μεγάλη νίκη.
Βέβαια ο Ζ.Ζάεφ θα μιλήσει για «νίκη» καθώς ήδη βάπτισε το δημοψήφισμα «συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό» και λέει ότι το 80% όσων ψήφισαν ψήφισε «Ναι»!


Μόνο οι Αλβανοί ήταν πιο «ζεστοί» αφού και ο πρωθυπουργος της Αλβανίας Ε.Ράμα είπε να πάνε να ψηφίσουν οι αλβανόφωνοι των Σκοπίων παρεμβαίνοντας έτσι στα εσωτερικά των Σκοπίων.


Τελικά όλοι ξέχασαν μια μικρή λεπτομέρεια: Την συμμετοχή, η οποία αποδείχθηκε καταλυτική στην ακύρωση εκ των πραγμάτων της συμφωνίας.


Το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ απαιτεί μίνιμουμ συμμετοχής 50% για να καταστεί το δημοψήφισμα δεσμευτικό.


Οι φόβοι για αστάθεια στο γειτονικό κράτος επανέρχονται, όπως και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες. 


Περίπου στις 21:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται να έχει γίνει γνωστό αν οι πολίτες της ΠΓΔΜ εγκρίνουν ή απορρίπτουν τη συμφωνία των Πρεσπών.


Το ερώτημα στο οποίο καλούνταν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι ήταν: «Είστε υπέρ της ένταξης της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας;».


Το ποσοστό των συμμετεχόντων στο δημοψήφισμα είναι τόσο μικρό, που κανείς ούτε στα Σκόπια ούτε φυσικά στην Ελλάδα δεν μπορεί να επικαλεστεί εγκυρότητα μιας συμφωνίας, που οι Σκοπιανοί της γύρισαν πρακτικά την πλάτη.


Γιατί αυτό σημαίνει πρακτικά η τεράστια αποχή: Αποδοκιμασία του Ζάεφ και της πολιτικής του.

Η αυριανή ημέρα για τον Ζάεφ αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Αυτό γιατι αν αναγκαστεί να πάει σε εκλογές τότε αυτό θα σημαίνει ότι η συμφωνία θα έχει καταρρεύσει  και μάλιστα με θόρυβο.

Το δύσκολο αναμένεται και για την κυβέρνηση στην Ελλάδα, καθώς ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας «επένδυσε» τόσο πολύ πολιτικά σε αυτή.


Πως θα μπορέσει να ζητήσει από τους βουλευτές να στηρίξουν μια συμφωνία την οποία οι ίδιοι Σκοπιανοί αποδοκίμασαν;


Και ποιος εγγυάται ότι η πολιτική κατάσταση που ξεπηδήσει μετά από τα Σκόπια δε θα επαναφέρει ξανά τα αγάλματα στους δρόμους  και τις ονομασίες οδών τις οποίες ο Ζάεφ είχε καταργήσει;


Το Σκοπιανό οδηγείται ξανά σε αδιέξοδο για τον Ζάεφ και πονοκέφαλος για την κυβέρνηση.
 

32 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Τελικά το ημέτερον γερμανόδουλο ψυχοβαρεμένο απεδείχθη και μητσοτακογκαντεμικότερον του εκλιπόντος Μητσοτάκου του δεινοσαύρου.
Όστις συναλλάσσεται μετ' αυτού (Ζάεφ, Ερδογάν, Μαδούρο) καίγεται...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Όστις συναλλάσσεται μετ' αυτού (Ζάεφ, Ερδογάν, Μαδούρο) καίγεται... "

χα χα χα ακριβώς, όσους πιο πολλούς κάψει τόσο καλύτερα για εμάς.Λίγο ακόμα έμεινε...κάναμε υπομονή και θυσίες τόσους αιώνες....λίγα ακόμα χρόνια δεν είναι τίποτε.Πάμε για παγκόσμιο reset και αυτό που έρχεται είναι τόσο μεγάλο....που θα ανατραπούν τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα φαγανε την πρωτη πιουτσα ερχονται και αλλες χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Τελικά αγαπητέ ΑΡΡΙΩΝ αυτά τα Εβραιόπουλα, ούτε ανίκητα, ούτε τόσο παντοδύναμα είναι.Η γραμμή των πολυεθνικών, των υπαλλήλων της Μέρκελ και του διεθνιστικού διευθυντηρίου των Βρυξελλών, ηττήθηκε κατά κράτος αν και όχι οριστικά.
Επικράτησε η γραμμή του Τραμπ, μέσω τρίτου παράγοντα....δηλαδή όχι απευθείας να φαίνεται η δική του παρέμβαση...αλλά των Ρώσων.Όπως έγραφα χτυπιούνται παγκόσμια οι Εθνικιστές (Τράμπ-Πούτιν) με τους Διεθνιστές (χαζάρομογγόλους Ρότσιλντ-Σόρρος και Σια).

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δες και εδώ :
https://tinyurl.com/ycevuwg4

Η προπαγάνδα προσπαθεί να πείσει, ότι στα Σκόπια επικράτησε η αποχή.Θέση η οποία αποτελεί διαστροφή των γεγονότων.Στην πραγματικότητα δεν νίκησε η αποχή, αλλά το μποϋκοτάζ.Δηλαδή η γραμμή Ζάεβ - Ντιμιτρώβ, ηττήθηκε κατά κράτος.Και επικράτησε η γραμμή Ιβανώβ - VMRO.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Αγαπητοί μου, τελικά το τα μέγιστα δει χαροποιείν ημάς εστί ότι το παράπαν επρωκτώθησαν τα δημοσιομέσα (ΜΜΕ)του πλανητικού Χαζαροκομμουνισμού. Ουδείς πλέον τα εμπιστεύεται, ακόμα και οι βεβλαμμένοι μπάσταρδοι Μαϊμουδόνες, όπως άλλωστε και τους εμμίσθους αυτών πράκτορες-δημοσιοπροφήτας τύπου
Βερυκίου του εβραιοποντικομούρου.
Οι λαοί, αργά αλλά σταθερά εξυπνούσι εκ του δημοκρατικού-κρυπτοκομμουνιστικού ληθάργου. Τα αντισώματα των θεών, οι ηθικοί καταλύται των εθνών, ως είπομεν, είνε αήττητα καθ' ότι απρόβλεπτα και αθάνατα.

ΑΘΗΝΑ είπε...

Μαλλον η προπαγανδα της αντιπολιτευσης δουλεψε ,παρα ..τα αντισωματα των θεων...
παρ'ολα αυτα ομως το αποτελεσμα μετραει και το αποτελεσμα οριζει και την περαιτερω πορεια.
Το αρχικο σχεδιο φαινεται να μπαζει νερα ..αλλα σιγουρα υπαρχει plan B...(τους εμπιστευομαι ,ειναι μανουλες σ'αυτα).

Αναμονη λοιπον,εστιασμενοι στο κερδοφορο αποτελεσμα... για την Ελλαδα φυσικα!
Εστιασμενοι σταθερα στο ΦΩΣ ..πανω απο την ΕΛΛΑΣ!
Αλλωστε....αν μη ελπηται ανελπιστον ουκ εξευρησει..

Αθηνα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητή Αθηνά...όσα σχέδια και να εκπονήσουν, και έχουν πολλά....από εδώ και μετά δεν τους βγαίνει τίποτα, των Εβραίων και των Αμερικάνων υπηρετών τους.!!Ούτε τον άξονα για υποστήριξη και ανεφοδιασμό του Ισραήλ, από Πολωνία μέχρι Κύπρο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν...χα χα χα.Με δεδομένο, ότι οι Γερμανοί δεν είναι πλέον εύκολα ελέγξιμοι.Και οι Γάλλοι όπως πάντα στην κοσμάρα τους.

Μην ξεχνάς ότι οι χώρες που τους αναγνωρίζουν ως Μακεδονία, δεν είναι αυτές που θα θέλανε.Κατά δεύτερο λόγο, οι 3 μεγαλύτεροι οργανισμοί του κόσμου τους αναγνωρίζουν ως FYROM. Και σημαντικότερο, αντίπαλοί μας δεν είναι οι Γυφτοσκοπιανοί, αλλά ο παγκόσμιος Εβραϊσμός....και πίσω απο αυτούς το Τυφώνειο Ιερατείο.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Αθηνά, χαίρε και καλό μήνα όπως και συ, εξαίρετε, Μ.Α.

Δεν διαφωνώ. η αλήθεια άλλωστε είνε πολλών συμπληρωματικών επιπέδων μεθ' ών και η μεταφυσική αναγωγή της, η δική μου, αλλά και το δική σου,κατά το αρχαίον λεγόμενον: ¨Συν Αθηνά και... μαϊμουδονο-χείρα κίνει.¨

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Σοφέ και ευγενικέ μου φίλε...έτσι είναι όπως τα λες, υπάρχουν πολλά συμπληρωματικά στοιχεία....και στο μεταφυσικό επίπεδο εμείς οι Έλληνες είμαστε καλοί παίχτες.Στον αιθερικό κόσμο μπορούμε και "παίζουμε" την καλύτερη "μπάλα".Ένας πολεμιστής πρέπει να μπορεί μα μάχεται σε...πολλά επίπεδα.

Απο την άλλη εδώ στο υλικό επίπεδο ξέρω πολύ καλά ότι εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια υπάρχει ειδική υπηρεσία στις Η.Π.Α. όπου χειραγωγεί μέσω της ηλεκτρονικής πληροφόρησης διαδίκτυο – εκπομπές – ντοκιμαντέρ, τα χρονικά παράδοξα… αλλάζουν τους τρεις βασικούς πυλώνες της ιστορίας, χρονολογία- πρόσωπα – γεγονός.Και αυτό που που γίνεται είναι ένας πόλεμος της "πληροφορίας". Τίποτα περισσότερο παρα μια σπιριτουαλιστικη προπαγανδα από παντού για δήθεν αφύπνιση και ενότητα. Και να μη θες να πέσεις στην παγίδα σαν το πρόβατο οδηγείσαι μέσα της.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πέραν αυτού… υπάρχουν κάποιοι (σαν και μένα) που λένε ότι τα πάντα γύρω μας είναι συχνότητες, μιας και αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον παχυλό κόσμο της ύλης που ζούμε… κάποιοι άλλοι εξίσου "περίεργοι" σαν εμένα Δήλιοι κολυμβητές λένε ότι η νήσος Δήλος, που βρίσκεται στο κεντρικό Αιγαίο (ίσως θα πρέπει κάποιοι στιγμή να ετυμολογηθεί και εννοιολογηθεί το όνομα) λειτουργεί ακόμα ως υπερμεγέθη τρανζίστορ πεδίου FET με όλα τα φαινόμενα που διέπουν ένα τρανζίστορ και αυτό, λόγο των φαινομένων της γέννησης των υπερούσιων διδύμων ενεργειών Απόλλωνα και Άρτεμις...μπορούν λοιπόν αυτοί οι "άνθρωποι" να τιθασεύουν δυνάμεις, που είναι άγνωστες ακόμα στου περισσότερους εκεί έξω.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Εν εκπληκτικόν απόσπασμα παραθέτων αφιερώ σοι μετά βαθυτάτης εκτιμήσεως, φίλτατε συναντιλήπτορ, και προς πνευματικήν σου τέρψιν, εκ των ¨Αρκαδικών¨ (600,4-601-5)του αρχαίου περιηγητού Παυσανίου,
αποκαλυπτικόν δια το τι γνώμην είχον οι αρχαίοι ημών πρόγονοι δια τους ισοθέους προγόνους αυτών και προπάτορες ημών.
Αυτή άλλωστε η της μυθολογικής μνήμης αυτών πίστις εδημιούργησε και τον εκπληκτικόν και ανυπέρβλητον πανάρχαιον πλανητικόν άμα τε και ουράνιον ελληνικόν πολιτισμόν διαρκείας πολλών χρυσών χιλιετιών.

Αφού αναφέρεται εις το πανάρχαιον πρώτον ελληνικόν γένος των Αρκάδων Πελασγών διέρχεται τον μύθον του Λυκάονος όστις θυσιάσας βρέφος εις τον βωμόν του Διός αμέσως μετεμορφώθη εις λύκον αντί ανθρώπου εις ένδειξιν οργίλου αποδοκιμασίας του ¨πατρός ανδρών τε θεών τε¨ Διός δια την προσβολήν αυτήν
(διότι αυτή είναι η ¨κόκκινη¨ κυριολεκτικώς γραμμή διακρίσεως των προγονικών ημών αγαθών Ολυμπίων θεών έναντι των σατανικών Ατλαντοκρονίων τιτάνων-αντιθεών οίτινες τελευταίοι απαιτούσιν εκ μέρους των πιστών αυτών ανθρωποθυσίας - απόηχον των οποίων ευρίσκομεν τόσον εις τα ωμοφαγικά διονυσιακά όργια, μασωνικά, μολωχικά όσον και έως την χριστιανικήν μυστηριακήν ¨θείαν ευχαριστίαν-θεοφαγίαν (αντεστραμμένην και αλληγορικήν ανθρωποφαγίαν¨)
ενώ ο σύγχρονος αυτού Πέλοψ, βασιλεύς των Αθηνών, δια της προσφοράς δημητριακών και πελάνων (πιτοσκευασμάτων) επί του βωμού ευηρέστησε τον πατέρα Δία.

Και συνεχίζει ο ιερός ανήρ: ¨οι γαρ δη τότε άνθρωποι ξένοι(=φιλοξενούμενοι) και ομοτράπεζοι θεοίς ήσαν υπό δικαιοσύνης και ευσεβείας, και σφίσιν (=εις αυτούς) εναργώς(φανερώς) απήντα των θεών τιμή τε ούσιν αγαθοίς (=η ανταμοιβή εις τους όντας αγαθούς) και αδικήσασιν (και εις τους αδικούντας) ωσαύτως η οργή επει(δή) τοι κ α ι θ ε ο ί τ ό τ ε ε γ ί ν ο ν΄τ ο ε ξ α ν θ ρ ώ π ω ν οι γέρα και ες τόδε έτι έχουσι, (=οι οποίοι ως τοιούτοι εισέτι τιμώνται) (οπ)ως Αρισταίος και Βριτόμαρτις η Κρητική και Ηρακλής ο Αλκμήνης και Αμφιάραος ο Οϊκλέους, επί δε αυτοίς Πολυδεύκης και Κάστωρ...

επ' εμού δε (=επί των ημερών μου όμως), κακία γαρ δη και επί πλείστον ηύξετο (=ηυξήθη) και γην τε επενέμετο (=κατέλαβεν) και πόλεις πάσας, (ώστε) ούτε θεός εγένετο ουδείς έτι εξ ανθρώπων, πλην όσον λόγωι και κολακεία (ως σχήμα λόγου και εκ κολακείας) προς το υπερέχον (=τους ανωτέρους), και αδίκοις το μήνιμα(= εις τους αδίκους η μήνις) το εκ θεών οψέ (εκ των υστέρων) και απελθούσιν (= απελθόντας) ενθένδε (=από την ζωήν αυτήν) απόκειται.




ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ αγαπημένε μου ΑΡΡΙΩΝ...πραγματικά είσαι "τροφή" για σκέψη.Θα σου απαντήσω αναλυτικά το απόγευμα, πάνω σε αυτά τα ενδιαφέροντα που μου έγραψες...τώρα πρέπει να ετοιμαστώ και να φύγω.Να έχεις μια όμορφη, δημιουργική και ευχάριστη μέρα.

Για σένα....για μια μουσική καλημέρα από μένα.

https://tinyurl.com/yd6rrmxc

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Aγαπητέ και φίλτατε συνομιλητή ΑΡΡΙΩΝ γράφεις :

"... έναντι των σατανικών Ατλαντοκρονίων τιτάνων-αντιθεών οίτινες τελευταίοι απαιτούσιν εκ μέρους των πιστών αυτών ανθρωποθυσίας - απόηχον των οποίων ευρίσκομεν τόσον εις τα ωμοφαγικά διονυσιακά όργια, μασωνικά, μολωχικά "

ΩΜΟΦΑΓΙΚΑ δηλαδή μιλάμε για τον Ωμηστή Δίονυσο τον Ωμοφάγο, αυτόν δηλαδή που τρώει ΩΜΕΣ ΣΑΡΚΕΣ.!! Είναι ποτέ δυνατόν οι Έλληνες να λάτρευαν ποτέ έναν τόσο βάρβαρο και κανίβαλλο "θεό";; Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό;;
Είναι γεγονός ότι σε απώτερες εποχές εδώ στον Ελλαδικό χώρο κατοικούσαν δύο διαφορετικά είδη. Σίγουρα οι Έλληνες ΔΕΝ έκαναν ανθρωποθυσίες....οι άλλοι όμως ναι.!!
Ο Ηρόδοτος μας μαρτυρά...ότι την θρησκεία του Διονύσου την γμώρισαν ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ.!!Άρα στην αρχή για αυτούς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ.....μετά τους επιβλήθηκε δια της ΒΙΑΣ όπως ακριβώς και ο Χριστιανισμός.


"52. Έθυον δέ πάντα πρότερον οι Πελασγοί θεοίσι επευχόμενοι, ως εγώ εν Δωδώνη οίδα ακούσας, επωνυμίην δέ ουδ’ ούνομα εποιεύντο ουδενί αυτών. ου γάρ ακηκόεσάν κω. Θεούς δέ προσωνόμασάν σφεας από του τοιούτου ότι κόσμω θέντες τά πάντα πρήγματα καί πάσας νομάς είχον. Έπειτε δέ χρόνου πολλού διεξελθόντος επύθοντο ΕΚ ΤΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ απικόμενα τά ουνόματα τών θεών τών άλλων, Διονύσου ΔΕ ΥΣΤΕΡΟΝ ΠΟΛΛΩ ΕΠΥΘΟΝΤΟ."

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Διονυσούλης μας ήρθε λαθροπρόσφυγας όπως και σήμερα μας έχουνε φέρει εδώ την σάρα την μάρα και το κακό συναπάντημα...από την ΑΙΓΥΠΤΟ.!! Πρώτο στοιχείο αυτό...πάμε για το επόμενο...διότι οι "θεοί" για τους προγόνους μας ήταν καθαρά και μόνο ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ καλυμένη πίσω απο ωραίους μύθους...για να μην μας κλέβει την γνώση το "ολέθριο γένος" σύμφωνα με τον Λυκόφρων.

Στην Νύσσα λοιπόν γεννήθηκε ο φυγάς Διόνυσος ...μας λένε οι προγονοί μας.Τον γέννησε εκεί η Σεμέλη...για δεύτερη φορά... χαχα πολύ ενδιαφέρον αυτό!!!Αν σου πω ότι Νύσσα στα αρχαία Αραβικά σημαίνει "προσφυγικά" σε βοηθά καθόλου;;Προφέρεται όμως Νούσσα. Και ο πρόσφυγας (Υ)αννούς. Ήταν δηλαδή ένας Δευ+Υαννούς. Ένας θεός πρόσφυγας.Αν τώρα αποδοθεί στη Σεμέλη η πραγματική της ιδιότητα, τότε πολύ σωστά μέσα από την Σεμέλη αναδύθηκε ο Διόνυσος.Αρκεί μόνο να δεχτείς ότι η Σεμέλη δεν ήταν γυναίκα αλλά ένας τεράστιος υποχθόνιος λαβύρινθος που είχε σχήμα Κοχλία (βλέπε Blue eye Σαχάρας) και εκεί μέσα ανατράφηκε ο Ωμηστής Μινώταυρος Διόνυσος ο οποίος ζητούσε* συνέχεια και λαίμαργα αίμα ανθρώπων.
(*οι τρισάθλιοι ιερείς του )


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο Όμηρος τοποθετεί την Νύσσα κοντά στον Νείλο, στην δυτική πλευρά του προς την Αραβία (αν σε ενδιαφέρει αυτή η λεπτομέρεια).Και Σέμελος=κοχλίας.!!

Επίσης Ο Παυσανίας, Αχαϊκά, 19, 1-10 μας λέγει ότι ο Διόνυοσος έφτασε στην Πάτρα ΩΣ "ΞΕΝΟΣ ΘΕΟΣ" σύμφωνα με τους Δελφούς...και το άγαλμα του ήρθε σαν λάφυρο από την Τροία ,από τον Ευρύπυλο.

Σύμφωνα με το λεξικό του Ησύχιου : ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ=ΚΟΧΛΙΟΕΙΔΗΣ.!!!!

Κοχλίας επίσης σημαίνει και τρυπάνι...κάτι με το οποίο ανοίγουμε ,στοές...σύραγγες, για να δημιουργήσουμε μια ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ.

Η Σεμέλη όμως ήταν και κόρη του Κάδμου...ο Κάδμος δεν ήταν παρά οι Ατλαντοαραβικοσκυθικής καταγωγής λαθροπρόσφυγες που μας κατέφυγαν στον Ελλαδικό χώρο μετά την πτώση της Ατλαντίδας (της γήινης διότι η αρχική ήταν στο διάστημα)και άρα αφού η Σεμέλη ήταν κόρη του Κάδμου, άρα ήταν Ατλαντικής καταγωγής...φυσικά το ίδιο και το γιοκάρι της ο Διονυσούλης.!! Οπότε λογικό ο Ωμοφάγος , κανίβαλος και ανθρωποθυσιαστής Διόνυσος να είναι ΚΑΙ λαθροπρόσφυγας ΚΑΙ ΕΞΩΓΕΝΗΣ θρησκεία, μας το λέει και ο Ισοκράτης αυτό.


"εξ ών τοσαύτης μεταβολής ετύχομεν ώστε τόν μέν επέκεινα χρόνον οι δυστυχούντες εν τοίς βαρβάροις τών Ελληνίδων πόλεων άρχειν ηξίουν - καί Δαναός μέν εξ Αιγύπτου φυγών Άργος κατέσχεν, ΚΑΔΜΟΣ ΔΕ ΣΙΔΩΝΙΟΣ ΘΗΒΩΝ εβασίλευσεν, Κάρες δέ τάς νήσους κατώκουν, Πελοποννήσου δέ συμπάσης ο Ταντάλου Πέλοψ εκράτησεν – μετά δ’ εκείνον ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ τοσαύτην επίδοσιν τό γένος ημών έλαβεν ώστε καί πόλεις μεγάλας καί χώραν πολλήν αφελέσθαι τών βαρβάρων."

Όλα τα "καλά" παιδιά εδώ μας κουβαλήθηκαν...Κάδμος, Δαναός....Κάρες..Τάνταλος...Πέλοψ οι δύο τελευταίοι εκτός απο εκτός ανθρωποθυσιαστές και αιμομίκτες, θυσίαζαν Έλληνες στην Μ.Ασία...ήταν ο μεν Τάνταλος βασιλιάς στην Φρυγία ...Φρύγας δηλαδή και πατέρας του Πέλ-ωψ φρυγική καταγωγή και οι δύο.Ο Πέλ-ωψ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και μέσω του γάμου του με την Ιπποδάμεια και του χρήματος που μοίραζε (όπως οι σημερινοί Φράγκοι/Φρύγες με τα δάνεια εξαγόρασαν τα άλλοτε περήφανα τέκνα των Ελλήνων)εδραιώθηκε στην περιοχή της Πίσσας και μετά σε όλη την Πελοπόννησο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αδελφός της Πασιφάης (Σελήνης) ήταν και ο Αιήτης που ζούσε στην Κοχλίδα ή Κολχίδα που ήταν και υποχθόνια.
Υποχθόνια πόλη υπήρχε και στην Αίγινα, ο μύθος του Αιακού με τους ανθρώπους να βγαίνουν σαν τα μυρμήγκια από μέσα...στην Άορνο Πέτρα επίσης υπήρχε απο κάτω υπόγεια πόλη και υπάρχει ακόμα και σήμερα...στην Κρήτη βλέπουμε επίσης να υπάρχει ΥΠΟΓΕΙΟΣ λαβύρινθος-πόλη αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Μυστηριακός ο λόγος σου, φίλον ήτορ, απογειοί και τον εμόν.

Όντως ¨Κοχλίας¨ εστί το όστρακον εκ της του οποίου συνθλιβής του εσωτερικού εν αυτώ ζωυφίου οι Φοίνικες εξελάμβανον την πρώτην ύλην κατασκευής της αιματοχρόου πορφύρας των η εξαγωγή της οποίας κατέστησεν αυτούς πάμπλπουτους. (Ο τρόπος κατασκευής του χρώματος της εκρατήθη μυστικός.Ή μήπως εις το μίγμα υπεισήρχετο και άλλο αίμα υπόπτου ζωικής προελεύσεως;)
Εκ του Κοχλίου παράβαλε τα ονόματα και όρα πού οδηγούσι: Κόκκινος (Κόχ-κινος), Χαλκός (Καλ-κός, ο έχων κόκκινο χρώμα του αίματος όπως αι σημαίαι Τουρκίας, Κίνας και του εβραιοκομμουνισμού, ως και χαλκούν γένος το πολεμικόν και αιμοβόρον όπερ, κατά τον ιερόν Ησίοδον, ο Δίας δια τούτο εξωλόθρευσεν και ηφάνισεν) (Κολχίς (Κοκ-λίς), Κάλχας (Κόκλας, Κάκ-λας) Καρχηδών(Κακ-ληδών, Καλ-κηδών)

Παντού κόκ-κινο αίμα, αίμα αίμα.

Και παρεμπιπτόντως συμπληρώσαι δει κάτι το τρομακτικώς αποκαλυπτικόν όπερ δει ανησύχους δει ποιείν τους αφελείς πιστούς του Ναζωραίου, του ιελευταίου θρησκευτικού ήρωος, ήρωος κακεκτύπου των Ελλήνων καταστερωθέντων και αποθεωθέντων ηρώων, καθ' ότι Κρονοατλαντείας εμπνεύσεως, προελεύσεως και σκοπού...
Ο μέγας αντιθεός Κρόνος-Κέρβερος (= ο κρέας βιβρώσκων σαρκοβόρος), εξ ού και ¨βροτός¨ (αρχαιοελληνική λέξις αντί του άνθρωπος)= βρώσιμος, φαγώσιμος(!), πρβ. Κάρνεια, Καρναβάλι, λατ. carnis-is = κρέας) Κρόνος, ομηρ. κοίρανος (βασιλεύς), αγλ. king, crown, γερμ. Koenig, λατ. Caesar, γερμ. kaiser, ρωσ. Tsar κ.λ.π., ο Σαβαώθ (το επτά, σέβεν, σεπτ, σατ, σεπτ-ός, σεβ-αστός) και ο υποσελήνιος Τιτάν υπσρχηγός αυτού Ιαχβέ, (Ίακχος, Διόνυσος)
μυούσι επικινδύνως το ανύποπτον χριστιανικόν ποίμνιον, μυστηριακώς δήθεν, εις το πίνειν το φαντασιακόν αίμα του υποχειρίου εις αυτούς ψευδοήρωος ψευδολυτρωτού των,
εθίζοντες ούτω αυτούς εις την σατανικήν οσμήν του κεχυμένου αίματος ίνα ακολούθως ως αφοσιωμένοι-μεμαγευμένοι πιστοί του αιμοβόρου (πνευματικού δήθεν) πατρός αυτών Κρόνου δεχθώσι πειθηνίως ως δούλοι πιστοί του μοιρολατρικού δόγματος ΄σφάξε με, πασά μου, ίνα αγιάσω!¨ χύσαι ανθρωποθυσιαστικώς, κατά το πρότυπον του θρησκευτικού ήρωος αυτών το εαυτών πραγματικόν αίμα, προσδοκώντες μεν την αιώνιον ζωήν, εν δε τη ουσία ηλιθίως καταλήγοντες εις το στόμα του ανθρωποβόρου Κέρβερου φύλακος του Άδου των προς επνενσάρκωσιν ψυχών, λάφυρα του ερπετσατανά Κρόνου και Γιαχβέ, του σατανά οποίου ο καλός χριστιανοθεούλης δεν ήτο ει μη η altera pars, η εξαπατητική αγαπησιάρικη μάσκα...
(Ιανός = ο διπρόσωπος θεός της αρχαίας Ρώμης και του μηνός ημών Ιανουαρίου ονοματοδότης, βοήθειά μας!)






ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλτατε ΑΡΡΙΩΝ γράφεις :..." Ο μέγας αντιθεός Κρόνος-Κέρβερος (= ο κρέας βιβρώσκων σαρκοβόρος), εξ ού και ¨βροτός¨ (αρχαιοελληνική λέξις αντί του άνθρωπος)= βρώσιμος, φαγώσιμος(!), πρβ. Κάρνεια, Καρναβάλι, λατ. carnis-is = κρέας) Κρόνος, ομηρ. κοίρανος (βασιλεύς), αγλ. king, crown, γερμ. Koenig, λατ. Caesar, γερμ. kaiser, ρωσ. "

χμ χμ θα μπορούσα να σου αποκαλύψω ότι Τα Τυφώνεια ήταν αρχαίοι ναοί του κερασφόρου Cernuno.Σου θυμίζει κάτι αυτός ο κερασφόρος θεός με το σήμερα;; CERN-uno....την ίδια καταστροφή που έκαναν τότε επαναλαμβάνουν και σήμερα.
Θυμάσαι τον μύθο μου μας έχει πει ο Απολλόδωρος...ότι ο Προμηθέας-Κρόνος/Μολώχ*/Άτλας (δηλαδή οι επιστήμονες του) προσπάθησε να "βιάσει" την Αθηνούλα (τον αιθέρα της ατμόσφαιρας) και ο Ζεύς για να τον τιμωρήσει τον έκλεισε για 30.000 χρόνια μέσα στην γή;;; Τώρα καταλαβαίνεις την ανάγκη για την δημιουργία υπόγειων πόλεων-λαβυρίνθων...διότι η καταστροφή επάνω στην επιφάνεια του πλανήτη από τις ολέθριες επεμβάσεις τους είχε κατακάψει τα πάντα.!!
(*Αλάτι, δηλαδή "MLH" στα φοινικικά. Προφέρεται Μάλχ ή Μόλχ.
Ο θεός Άμμων είναι ο Μολχ τον οποίον έχουν καταγράψει οι νεοχάρακτοι "Μόλωχ".)

KEΡΒΕΡΟΣ=ΚΕΡ+ΒΕΡΟΣ...Βερρεύει=ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ
Βέρρης=ΔΡΑΠΕΤΗΣ...ΕΠΙΣΗΣ

Βέρεθρον=ΒΑΘΟΣ,ΒΑΡΑΘΡΟΝ,ΚΑΤΩΤΑΤΟΝ,ΕΣΧΑΤΟΝ,η ΚΟΙΛΩΜΑ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΝ.

Βήρ= ΤΟ ΦΡΕΑΡ,ΠΗΓΑΔΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΒΥΣΣΟΣ.

Στο λεξικό του Ησύχιου διαβάζουμε....ΚΕΡΒΕΡΟΣ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ,ΤΑΡΤΑΡΟΣ,ΚΑΙ ΚΥΩΝ ΜΕΓΑΣ ΑΔΟΥ ΤΡΙΚΑΡΗΝΟΣ!!!!Οι τρείς λαιμοί θέλουν και τρία κεφάλια για να γίνει ο τρικάρινος Κέρβερος....Τιτανομαχία, Γιγαντομαχία και Ανθρωπομαχία σε ένα φοβερό ΤΡΙΠΤΟΛΑΙΜΟ που δεν είχε προηγούμενο.

ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ "ΚΥΩΝ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ=Ο ΕΛΑΥΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥ ΕΞΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΣΠΙΝΘΗΡ!!!! Σημαίνει όμως και ΠΛΑΝΗΤΗΣ!!

Το ότι η λέξη Κύων εκτός από σπινθήρας σημαίνει και πλανήτης για τους Πυθαγόριους ή άστρο μας το επιβεβαιώνει ο Κλήμης [Στρωματείς 1.5.σελ.676]

"Τοιαύτα και οι Πυθαγόριοι ηνίσσοντο Περσεφόνης με κύνας (τους πλανήτας) "

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Όσο για τον Διόνυσο....Ο Διόνυσος ο Ειραφιώτης είναι ο SOMA των Ινδών, δηλαδή η Σελήνη.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Οπότε τώρα μπορείς να καταλάβεις ότι ο ΤΡΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΕΡΒΕΡΟΣ δεν ήταν κάποιος σκύλος η κάποιο θηρίο...αλλά ένα ΤΡΙΠΛΟ ΤΕΧΝΙΤΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ....τεχνικό φυσικά που ήρθε κάποια στιγμή εδώ.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Αποκαλυπτικότατος, μήστωρ.
Υποκλίνομαι...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ ΑΡΡΙΩΝ επίσης γράφεις : ..." πρβ. Κάρνεια, Καρναβάλι, λατ. carnis-is = κρέας) Κρόνος, ομηρ. κοίρανος "

Τον Κρόνο η Καρνάου τον έλεγαν και Κερασφόρο....εδώ κολλάνε και τα Κάρνεια...Καρνάνου: σημαίνει κορύφωση του πυρός.Κατάλαβες που πάει;;

Τα οικογενειακά ονόματα των αρχαίων θεών βρίσκονταν κοντά.
Πετενσήτει, είναι ο Κρόνος. Εννοεί "Οίκος του Κρόνου"

Πετενσήνει, είναι ο Ερμής (εδώ σε μπερδεύει το "σήνει")

Σήτ, Σετ, είναι η Σελήνη.

Έβγαλες νόημα;; Απλώς δεν μπορούν να δεχτούν και οι αρχαιολόγοι και οι Αιγυπτιολόγοι το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι λέξεις αυτές ετυμολογούνται αρχικά μόνο Ελληνιστί και ότι οι λέξεις αυτές στο στόμα των Κοπτών (Hikoupton) το β έγινε π και φ και στο στόμα των Σκυθοβαβυλωνίων b

Έτσι λοιπόν το Βεοτή (οίκος/ναός) έγινε πετ για τους Κόπτες και Beth για τους άλλους.
Η Πετ εν Σήτει, λοιπόν είναι ο Ναός της Σελήνης (Σήτει) που είναι ο Κρόνος ή Καρνάνου, δηλαδή ο κερασφόρος.

Σήτει, εκτός από την Σελήνη, και τον Κρόνο, οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν και την Ήρα/Σελήνη.

Καρνάνου=ΚΑΡΑ-ΝΑΟΥ=ΚΡΑΝΙΟ=ΤΟΠΟΣ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ....όπως η ΣΕΛΗΝΗ.

Υ.Γ Για να δεις τι σου αποκαλύπτω, πάω να την πέσω είμαι λιώμα.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Δύνασαι, μήστορ αρχαιογνώστα,αποκωδικ
οποιήσαι προς χάριν μου τας λέξεις ¨Ακαρνανία¨ (Αιτωλοακαρνανία σημερινός ελλ. νομός)
ως επίσης και το ¨τεληέσσας εκατόμβας¨ την τελειοτέραν απαραίτητον
θυσίαν-όρον δια την αποτελεσματικήν ανταπόκρισιν και επικοινωνίαν-βοήθειαν (σύνθημα-παρασύνθημα) γενάρχου Διός και Ολυμπίων αφ' ενός και Ελλήνων αφ' ετέρου;
Ως ομηρικώς γνωστόν οι Οδυσσέως σύντροφοι επνίγησαν διότι ασεβήσαντες έφαγον τας βους του θεού Ηλίου, πρβ. και σχετικόν ηράκλειον άθλον κ.λ.π.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε ΑΡΡΙΩΝ δεν είμαι καθόλου μήστορ....κάτι άλλο είμαι..αλλά μου αρέσει να μην καταπίνω την "τσίχλα" αμάσητη, για αυτό και φροντίζω να ψάχνω να διαβάζω να ενημερώνομαι, και παρατηρώ και μετά να συγκρίνω.Τώρα για το χατίρι σου θα κάνω μια προσπάθεια να δούμε τι βγαίνει από την λέξη Α-καρ-νανία....Acarnania.

Κάρη, Κάρα είναι η κεφαλή.
Καρήναι τα άκρα...κορυφές και τείχη.!!

Όμως η λέξη Κάρνος σημαίνει και φθείρ, βόσκημα, πρόβατον (σίγουρα όμως αυτά τα "βοσκήματα" δεν έχουν καμμία σχέση με ζώα.).

Μετά έχουμε και την λέξη Κάρνειος που είναι ένα επίθετο του Απόλλωνα, το οποίο βγαίνει ίσως από Κάρνου του Διός.

Άρα η λέξη Α-καρ-νανία με το στερητικό άλφα μπροστά δείχνει κάτι το οποίο ΔΕΝ έχει άκρες-γωνίες-αιχμές...χμ χμ μόνο κάτι ολοστρόγγυλο δεν έχει γωνίες και αιχμές.
Η λέξη όμως έχει 3 έτυμα...οπότε θα πρέπει να δούμε τι σημαίνει και το "νανία" η "ναναία".
Έχεις ακούσει για την Ναναία;;;Μυρτώ η Ναναία είναι η Σελήνη στην Περσική γλώσσα. Αναφέρεται στους Μακαβ. Β 1:13 Επίσης, βλ. Λυκόφρονος Αλεξάνδρα.

Σχετικά με το ιερατείο της Ναναίας που βρισκόταν στην πόλη Ελυμαίδα είναι αυτό που δολοφόνησε τον Αντίοχο τον Επιφανή όταν αυτός διεκδίκησε την δωρεά των 10.000 χρυσών ταλάντων που είχε κάνει ο Μ. Αλέξανδρος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Βέβαια εδώ θα πρέπει να πω και κάτι άλλο σημαντικό....η Ακαρνανία έχει για ιδρυτή τον Ακαρνάν, ο οποίος είχε πατέρα τον Αλκμέωνα....Ο Αλκμαίων ήταν γιος του Αμφιάραου και της Εριφύλης. Ο πατέρας του Αμφιάραος παρακινήθηκε από τον βασιλιά του Άργους Άδραστο να πάρει μέρος στην εκστρατεία κατά της Θήβας που είχε στόχο να εκδιώξει από τον θρόνο της πόλης τον Ετεοκλή και να τον παραδώσει στον Πολυνείκη. Ο Αμφιάραος δεν δέχτηκε γιατί ήξερε, χάρη στις μαντικές ικανότητες που κατείχε, πως όλοι οι αρχηγοί της εκστρατείας θα σκοτώνονταν. Αποφασίστηκε τότε την τελική απόφαση να την πάρει η Εριφύλη. Αυτή όμως ΔΩΡΟΔΟΚΗΘΗΚΕ από τον Πολυνείκη, ο οποίος της πρόσφερε ΤΟ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ της ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΔΜΟΥ και η Εριφύλη αποφάσισε να συμμετάσχει ο άντρας της στον πόλεμο. Πριν φύγει για τον πόλεμο ο Αμφιάραος ζήτησε από τον Αλκμαίωνα να εκδικηθεί για λογαριασμό του την Εριφύλη που τον πρόδωσε, σκοτώνοντας την μόλις ενηλικιωθεί.

Επίσης ο Απολλόδωρος μας λέγει..." λαβοῦσα γὰρ Ἐριφύλη παρὰ Θερσάνδρου τοῦ Πολυνείκους τὸν ΠΕΠΛΟΝ συνέπεισε καὶ τοὺς παῖδας στρατεύεσθαι. οἱ δὲ ἡγεμόνα Ἀλκμαίωνα ἑλόμενοι Θήβας ἐπολέμουν.

Μπίγκο που λένε...μιλάμε για "θεικά" "δώρα"...αλλά εδώ να τονίσω ότι η θεά Αθηνά δεν τα πήγαινε καλά με το σόι της Αρμονίας....ούτε φυσικά με την μπέμπα....η Αρμονία ήτανε κορούλα του ΚΑΔΜΟΥ!! Ο Κάδμος σαν άνθρωπος ουδέποτε υπήρξε, αλλά οι Σπαρτοί δηλαδή η πολυπληθής κοινότητα η οποία αναγκάστηκε να φύγει από την Αίγυπτο σίγουρα είχε πολυεθνικό χαρακτήρα....οι Οφιαλάτρες Κάδμειοι.
Το ότι οι Κάδμειοι έφτασαν σ' όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου δεν υπάρχει αμφιβολία.Η Καρχηδών παλαιότερα ονομαζόταν Καδμεία.
Καδμεία πόλις και περιοχή υπήρχε επίσης και στα σύνορα της Κολχίδος. Όπως υπάρχει και Καρχηδών στην ίδια περιοχή.Ήδη το έχω γράψει, και δεν με πειράζει να το επαναλάβω, ο Κάδμος (Κάδμειοι) θεωρείται Άτλαντας από τον Λυκόφρονα.

Υ.Γ Το "περιδέραιο" και το δηλητηριασμένο "πέπλο" το οποίο το χάρισε η Αθηνούλα στην μπέμπα κρύβουν κάτι άλλο.Πίσω απο τον μύθο κρύβεται ένα τρομερό γεγονός..για την ανθρωπότητα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ως επίσης και το ¨τεληέσσας εκατόμβας¨ την τελειοτέραν απαραίτητον
θυσίαν-όρον δια την αποτελεσματικήν ανταπόκρισιν και επικοινωνίαν-βοήθειαν (σύνθημα-παρασύνθημα) γενάρχου Διός και Ολυμπίων αφ' ενός και Ελλήνων αφ' ετέρου; "

Οι Έλληνες δεν είχαν ανάγκη από τέλειες εκατόμβες αιματηρές θυσίες....για να επικοινωνία και βοήθεια με τους "θεούς" τους είχαν άλλον τρόπο/τρόπους.
Ο Προμηθέας/Εωσφόρος και οι ιερείς του Ωμηστή Μινώταυρου Διονύσου (για αυτό ήθελε 7 νέους και νέες από την Αθήνα).
Εμείς οι Ηλιακοί Έλληνες δεν χρειαζόμαστε αίμα ούτε ανθρώπων ούτε ζώων. Άλλοι το ζητούν. Ο Ήλιος δεν χρειάζεται αίμα για να τον τιμήσεις.

Έτσι και ασχοληθείς με αυτό το θέμα βαθύτερα πολλά θα καταλάβεις.Μπορείς να ψάξεις το θέμα του «μηχανικού» Τάλω (Τάλω= Αυγείτης θεός/μηχανή). Το αίμα το ήθελαν γιατί με αυτό λειτουργούσαν τις Τυφώνειες Μηχανές τους....το Τυφώνειον Πυρ.Κάθε βιολογικός οργανισμός είναι μια οργανική μπαταρία.Όλοι οι οργανισμοί είναι μια βιολογική μπαταρία.!!Όλη η γη είναι μια μπαταρία....οπότε όλο αυτό ήταν και είναι μια ΑΣΕΒΕΙΑ.!!

Έχω διαβάσει για μπαταρίες με πυρόληση σακχαρόζης.....για μπαταρίες με νανοσύρματα για πάνω απο 100.000 κύκλους φόρτωσης.εδώ:

https://tinyurl.com/yas8dbz3

https://tinyurl.com/yam64g9o

Σχετικά με το αίμα που ζήταγαν και συνεχίζουν να ζητούν οι «μάγκες» από τους ανθρώπους έχουμε πάρα πολλές ενδείξεις (κρυπτογραφημένες) από τους δικούς μας αρχαίους θεολόγους και συγγραφείς.Μιλάμε λοιπόν για Σεληνολατρεία του κερατά...όχι αστεία, η οποία δίψαγε συνέχεια για αίμα και δη Ελληνικό αίμα. Α ρε Θησέα μου παρακοιμήθηκες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Ως ομηρικώς γνωστόν οι Οδυσσέως σύντροφοι επνίγησαν διότι ασεβήσαντες έφαγον τας βους του θεού Ηλίου, πρβ. και σχετικόν ηράκλειον άθλον κ.λ.π. "

Αυτά τα "βόδια" δεν είναι τα συνηθισμένα βοσκήματα...Πλήθος "βοσκήματα" στην περιοχή έχουμε και ιδίως στον γεωγραφικό χώρο της Ελλάς… διαφορετικά θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι τα βοσκήματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά πλήθος πεσόντων "μήλων" εκ του δέντρου της ζωής…

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο Ηρακλής είναι ο Ήλιος....τα "βόδια" του Ήλιου επηρεάζουν τα μάλα το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του εγκεφάλου μας.!!!
Και τις ψυχικές εγγραφές....καθώς επηρεάζει και το αίμα και την αιμοσφαιρίνη.Αν προσέγγισαν πολύ τον ήλιο λογικό ήταν να πεθάνουν.!!

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Προσφιλέστατε.

Κατά πρώτον ευχαριστώ τα μάλα δια την ευγενή σου και άμεσον ανταπόκρισιν ως και τον πολύτιμον χρόνον όν αφιέρωσας δια το διαφωτίσαι με.

Οφείλω καιγώ προσθείναι τα κάτωθι:
Ο ¨μήστωρ¨ (κλητική, μήστορ)είναι ομηρική λέξις (πρβ. μήστωρ φόβοιο = ο επιστήμων της φυγής-ανατροπής των εχθρικών στρατευμάτων) Κατόπιν έλαβε την σημερινήν έννοιαν: μάστορας, μαέστρος ως αντιδάνειον εκ της ιταλικής κ.λ.π. Ετυμολογείται εκ του μανθάνω > μ-αθ-η-τής, πρβ. Θη-σεύς < μα-θητ-εύς, μαθητ-ής...

Όντως τα Ακαρνανικά όρη εισίν άνευ αιχμών ως εξ ιδίας εποπτείας γιγνώσκω ενθυμίζοντα γυμνόν κρανίον. Αντιθέτως τα οξείας και πυραμιδικής απολήξεως όρη εκαλούντο Δάκτυλοι (πρβ. Ιδαίοι Δάκτυλοι (κορυφαί της οροσειράς Ίδης της Κρήτης ) αι αλληγορικώς βρεφοκόμοι του γεννηθέντος εκεί Διός ηλίου. και το ομηρικόν ¨ροδοδάκτυλος Ηώς¨ ως η ροδίζουσα τα όρη Ηώς-αυγή, το οποίον ηλιθίως μεταφράζεται ως η έχουσα ροδοδάκτυλα Ηώς.)

Μένω δε απορών δια τα ως κατωτέρω:

¨Βόδια¨ ως πλήθος πεσόντων μήλων εκ του δέντρου της ζωής...

¨Αν προσέγγισαν πολύ τον ήλιον φυσικόν ήτο να πεθάνουν...

(Μήπως ο ποιητής υπαινίσσεται αλληγορικώς χρήσιν απηγορευμένων βρωσίμων (β-ρ,-β-ους) φυτικών παραισθησιογόνων όπως ευμεγέθων μανιταριών εχόντων γεύσιν σαρκός π.χ. εξ ού και η λαϊκή ρήσις ¨τού έκαψε το μυαλό, τον εγκέφαλο¨;) ΄









ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε ΑΡΡΙΩΝ μπορείς να με αποκαλείς όπως θέλεις...μεταξύ μας δεν υπάρχουν περιορισμοί.
Τώρα για τα "βόδια του ήλιου" που "έφαγαν" οι σύντροφοι του Οδυσσέα η Ὀλυ-σσεύς, Οὐλ-ιξεύς, Οὐλ-ίξης, και ήταν γνωστός ως Ulyssēs και Ulixēs στα Λατινικά και στη μυθολογία των Ρωμαίων (το όνομα και οι ιστορίες του υιοθετήθηκαν από τους Ετρούσκους ως "Uthuze") σε όλες τις παραλλαγές του ...έχω την εντύπωση ότι δεν ήταν μανιτάρια "μαγικά" η έστω κανονικά βόδια. Δεδομένου ότι το ταξίδι του δεν έγινε στην Γη...αλλά στο διάστημα...γιατί Σερήν, αστήρ, πλανήτης, seren, star, axtar, εν και το αυτό.Άρα σε ποιές σειρήνες αναφέρεται ο άγνωστος συγγραφέας της Οδύσσειας, και γιατί ο Οδυσσέας ζητά οδικό χάρτη από την Κίρκη για να επιστρέψει στην γη του;;;

"σειρήν χρυσείην εξ ουρανόθεν κρεμάσαντες
πάντες τ' εξάπτεσθε θεοί, πασαί τε θέαιναι"
(ΙΛΙΑΔΑ, ΡΑΨΩΔΙΑ Θ)

Και κατά δεύτερον η λέξη " Βου" σημαίνει το Μέγα και πολύ δηλοί, σύμφωνα με το λεξικο Ησύχιος (το καλύτερο κατ'εμένα)...άρα μάλλον μιλάμε για κάποια ΕΝΕΡΓΕΙΑ του Ήλιου...η οποία τους εξολόθρευσε.
Γνώμη μου...δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσεις.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Επίσης αγαπητέ φίλε για τον μύθο που σου είπα για τον Προμηθέα που προσπάθησε να "βιάσει" την Αθηνά δες
στον Α' Τόμο της Ωγυγίας του Αθ. Σταγειρίτη, κεφ ΚΔ (Περί προμηθέως) σελ 256.

Συγκεκριμένα γράφει:
" ...Ο Προμηθέας κατ' αλλους δε, έπλασε τον άνθρωπο συμβουλευόμενος υπό της Αθηνάς, και μάλιστα συνείργη και αυτή εις την εργασίαν, και ότι ο Προμηθεύς επεχείρησε τότε να βιάσει την Αθηνά, και δια τούτο ηγανάκτησεν ο Ζεύς, δια την αυθάδειαν ταύτην, και έδησεν αυτόν."

Επίσης νομίζω τα ίδια αναφέρει ο Απολλόδωρος.
Ο Ορφέας σε κάποιο κείμενο του μας λέει ότι οι άνθρωποι έκαναν ολέθριες επεμβάσεις επί του σπέρματος (ΠΥΡ) .

Αργοναυτικά (αρχαίο κείμενο, στίχοι 17-18)
…ηδ’ έργ’ αϊδηλα Γηγενών, οι λυγρόν απ’ ουρανού εκμάξαντο σπέρμα γονής.

Όπου:
λυγρόν=ολέθριον
εκμάξαντο= εφεύραν την τέχνη ή τον τρόπο
Σπέρμα γονής= σπέρμα γονιμοποίησης

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και κάτι για να γελάσουμε....Χασκοβούκης το βόδι που πίνει φραπέ στην λιβαδοκαφετέρια. χα χα χα απο την λέξη βούκος=βόιδι

Στείλε μουσική να ακούσουμε...ρίξε κέρμα στο τζουκ-μποξ....να αρχίσει η μουσική να παίζει.