ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Παρά τη δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο οι Αμερικανοί δεν φεύγουν από τη βάση Ιντσιρλίκ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ανεξάρτητα από το που αλλού έχουν η θα έχουν στο μέλλον οι Αμερικάνοι βάσεις, το Ιντσιρλίκ ΔΕΝ θα το αφήσουν.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν αφήσει εκεί αποθηκευμένες τις παλαιές βόμβες με πυρηνική γόμωση.!!! Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αφήσουν ένα μόνιμο σώμα αγωνιστών στην αεροπορική βάση του Incirlik με εκπαιδευμένα πληρώματα και έτοιμα να πετάξουν όποτε χρειαστεί.Αλλά από την άλλη δεν θέλουν να μαθευτεί η ΑΠΟΣΥΡΣΗ των  B-61γιατί δεν θέλουν να υπάρχει ένα κακό προηγούμενο, και να γίνει ένας κακός συμβολισμός για το ΝΑΤΟ.Δεδομένου ότι υπάρχουν άλλες  πυρηνικές βόμβες σε 3 άλλες Νατοϊκές χώρες διασκορπισμένες. Όταν πρόκειται για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Αμερικής, οι Αμερικάνοι εφαρμόζουν τον παλαιό τους κανόνα....“better safe than sorry” .
Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, έχουν αποτραβήξει ΜΥΣΤΙΚΑ τις βόμβες με την πυρηνική γόμωση από την βάση του Incirlik, κάποια από αυτά έχουν πάει στον Άραξο, κάποια άλλα αλλού.Εάν αφήνονταν αυτά τα όπλα στην Τουρκία, και έπεφταν στα χέρια του Ερντογάν, αυτό θα ήταν μια τεράστια γεωπολιτική αποτυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες ,έστω και εαν έπεφταν στα χέρια ενός πρώην συμμάχου.!!! Και αυτό οι Αμερικάνοι είναι κάτι που δεν το θέλουν...και δεν θα το επιτρέψουν.
Υ.Γ Εάν δεν μπορούσαν να τα μεταφέρουν διότι οι Τούρκοι θα έκαναν κατάσχεση στην βάση, τότε θα την ισοπέδωναν προτού οι τούρκοι πάρουν αυτά τα όπλα, και με μια αποστολή απο την Μ.Ανατολή η με αεροπλάνα απο την Ευρώπη,που θα μετέφεραν  “bunker busters” (BLU-109 εξοπλισμένα με JDAMs, GBU-24/27)...θα κατέστρεφαν και τα 21 σιλό αποθήκευσης που βρίσκονται στο Incirlik.


Αν και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαπραγματεύονταιτην επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας τους στην Ελλάδα, λόγω της  αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, εντούτοις δεν έχουν πρόθεση να εγκαταλείψουν την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.

 Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Έρικ Παχόν, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποσύρουν την στρατιωτική παρουσία τους από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.
«Οι ΗΠΑ δεν μειώνουν την παρουσία τους στην Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν επί δεκαετίες τη βάση και θα συνεχίζουν να το κάνουν με την υποστήριξη του συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ-Τουρκίας. Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και αξιόπιστος συνεργάτης του συνασπισμού κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’», αναφέρει το πρακτορείο Τας επικαλούμενο αμερικανικές πηγές.
 Επίσης, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πρόσθεσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει όλες τις επιχειρήσεις που διεξάγονται με τη χρήση της αεροπορικής βάσης των Αδάνων.
 Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ, προφανώς, θα εγκατέλειπαν εντελώς τη βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσουν μια νέα στρατιωτική αεροπορική βάση στην Ελλάδα.
 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν επί του παρόντος την πρόοδο για τη δημιουργία μια  αεροπορικής βάσης στο νησί της Καρπάθου, το οποίο βρίσκεται περίπου 47 χιλιόμετρα νότια- δυτικά της Ρόδου και ένα από την ομάδα των νησιών της Δωδεκανήσου.
 Υπενθυμίζεται- σημειώνει το Tass- ότι πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να εντείνουν τη χρήση ναυτικών βάσεων και αεροπορικών βάσεων στην Ελλάδα για δραστηριότητες στην περιοχή, λόγω της αυξανόμενης έντασης στις σχέσεις με την Τουρκία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: