ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Η νέα γκρι επιχειρησιακή εμφάνιση της ΕΚΑΜ

Την νέα επιχειρησιακή εμφάνισή της, η οποία αναμένεται σύντομα να καθιερωθεί, παρουσίασε η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) με την ευκαιρία της 83ης ΔΕΘ. Στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπήρχαν στελέχη και μοντέλα που έφεραν την νέα στολή επιχειρήσεων η οποία έχει εγκριθεί από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, όπως είχε αποκαλύψει ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ στο τεύχος 31 (Δεκέμβριος 2017).


Με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, η στολή επιχειρήσεων της ΕΚΑΜ, χειμερινή και θερινή, αλλάζει και θα είναι πλέον γκρι αποχρώσεως. Στις 25 Ιουλίου 2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την νέα στολή που περιλαμβάνει ολόσωμη αντιπυρική φόρμα, τζόκεϋ ή κουκούλα, πουλόβερ ή φανέλα, ειδικά αντιπυρικά γάντια και παντελόνι, όλα γκρι αποχρώσεως.

Η γκρι απόχρωση κρίνεται καταλληλότερη για επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον, επειδή προσαρμόζεται καλύτερα στα χρώματα των πόλεων. Επιπλέον, το γκρι επιλέχθηκε με κριτήριο μία καθαρά πρακτική διαπίστωση, αφού η στολή μαύρης αποχρώσεως καθίσταται άβολη και προκαλεί δυσφορία στο προσωπικό κατά την διάρκεια υπηρεσίας σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας, επειδή απορροφά περισσότερο τις ηλιακές ακτίνες.
Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει γίνει προμήθεια των στολών και χορήγηση στα στελέχη της ΕΚΑΜ Αττικής και Θεσσαλονίκης. Εκτιμάται ότι η προμήθεια θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Στο περίπτερο της ΕΛΑΣ, στον χώρο της ΕΚΑΜ, μοντέλο ντυμένο με νέα στολή επιχειρήσεων, έφερε εξάρτυση – φορέα πλακών γκρι αποχρώσεως, αν και το πιθανότερο είναι ότι προς το παρόν θα διατηρηθούν τα είδη εξαρτύσεως σε μαύρη απόχρωση. Επιπλέον, εφέροντο δίκυαλες διόπτρες νυκτερινής οράσεως της ελληνικής THEON Sensors ενώ δίπλα εκτίθετο θερμική διόπτρα επί τριπόδου, της επίσης ελληνικής Miltech Hellas.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: