ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ρωσία δοκίμασε εξωσκελετό που επιτρέπει στους στρατιώτες να χρησιμοποιούν πολυβόλα με το ένα χέρι

Eνας εξωσκελετός ενεργής ισχύος με ενσωματωμένους ηλεκτρικούς κινητήρες και έναν συσσωρευτή ηλεκτρικής ενεργείας που δοκιμάστηκε στην Ρωσία θα επιτρέψει στους στρατιώτες να πυροβολούν στόχους με ακρίβεια κρατώντας το πολυβόλο μόνο με το ένα χέρι, δήλωσε στο Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ο επικεφαλής σχεδιαστής των Συστημάτων Υποστήριξης Ζωής του Εξοπλισμού Μάχης Στρατιώτη του αμυντικού εργολάβου TsNiiTochMash, Όλεγκ Φάστοφ.
«Έχουμε ήδη εκτελέσει τις δοκιμές του πρωτότυπου του ενεργητικού εξωσκελετού. Πραγματικά ενισχύει τις φυσικές ικανότητες των στρατιωτών. Για παράδειγμα, ο δοκιμαστής μπορούσε να πυροβολήσει με πολυβόλο απ’ το ένα χέρι και να χτυπήσει στόχους με ακρίβεια,» δήλωσε ο Φάστοφ, απαντώντας στην ερώτηση του ανταποκριτή.

Στο άμεσο μέλλον, ο ενεργός εξωσκελετός θα παρέχει στους στρατιώτες τη δυνατότητα να μεταφέρουν περισσότερους εξοπλισμούς μάχης και όπλα, να κινηθούν γρηγορότερα και να φέρουν εις πέρας πολεμικές αποστολές πολύ πιο αποτελεσματικά, δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιαστής.
Η απουσία του συσσωρευτή αποθήκευσης ηλεκτρικής ενεργείας με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά παραμένει ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα για τη δημιουργία των υποβοηθούμενων εξωσκελετών, αλλά οι εργασίες για την τελειοποίηση του είναι υπό εξέλιξη, πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Αλεξάντερ Ρομανιούτα δήλωσε στην αμυντική και τεχνική διάσκεψη Army-2018 ότι μια ολόσωμη στολή ενεργής υποβοήθησης θα προστεθεί στην τρίτης γενιάς στολή μάχης “Στρατιώτης του Μέλλοντος” Ratnik-3. Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το πρωτότυπο του εξωσκελετού ήταν κατασκευασμένο από τιτάνιο.
Επί του παρόντος, ο δεύτερης γενιάς εξοπλισμός μάχης Ratnik που παρέχεται στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιεί έναν μηχανικό εξωσκελετό παθητικού τύπου χωρίς ηλεκτρικούς κινητήρες.
Αν και δεν ενισχύει τις φυσικές ικανότητες του στρατιώτη, διευκολύνει την φορτομεταφορά κατά την μεταφορά βαριών πραγμάτων.
Αυτό σημαίνει ότι το βάρος διοχετεύεται σε όλα τα δομικά στοιχεία από τους ώμους, για την ανάρτηση σακιδίου πλάτης ως 50 κιλά, μέσω του εξαρτήματος μέσης και τα εξαρτήματα του εξωσκελετού κατά μήκος των ποδιών προς τα πέλματα υποστήριξης στα υποδήματα.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: