ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τα 8 Ρίχτερ σε Περού και Ισημερινό

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτό που έρχεται...μόνο στην μυθολογία των Ελλήνων μπορεί να το βρει κανείς. Τα λέγαμε εδώ .....γιατί νομίζετε η FEMA κάνει ασκήσεις για μεγάλους σεισμούς, με ονομασία «Cascadia Rising»,και γιατί οι πόλοι της Γης μετατοπίζονται ταχύτατα.!!!χαχαχαχα
ΕΡΧΕΤΑΙ  .....ΚΑΙ  Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ.....αλλά και εδώ ...αλλά κυρίως εδώ  " Καὶ εἶδον ὅτε ἤνοιξεν τὴν σφραγῖδα τὴν ἕκτην, καὶ σεισμὸς μέγας ἐγένετο, καὶ ὁ ἥλιος ἐγένετο μέλας ὡς σάκκος τρίχινος, καὶ ἡ σελήνη ὅλη ἐγένετο ὡς αἷμα, και τα άστρα του ουρανού έπεσαν στη γη όπως όταν η συκιά που κουνιέται από δυνατό άνεμο ρίχνει τα άγουρα σύκα της. Ο ουρανός εξαφανίστηκε σαν ρόλος που τυλίγεται, και κάθε βουνό και κάθε νησί μετακινήθηκε από τον τόπο του .Τότε οι βασιλιάδες της γης, οι ανώτεροι αξιωματούχοι, οι χιλίαρχοι, οι πλούσιοι, οι ισχυροί, κάθε δούλος και κάθε ελεύθερος κρύφτηκαν στις σπηλιές και ανάμεσα στους βράχους των βουνών ....επειδή, ήρθε η μεγάλη ημέρα της οργής του· και ποιος μπορεί να σταθεί;” 
 Όταν πηγαίνει γύρω από τον πίνακα χωρίς να προχωρήσει μέσα σε αυτόν, τότε λένε ότι έχει πάει γύρω από τον κόσμο, ως Amma που εκδηλώνεται κάτω, στην αυγή της δημιουργίας. Όταν περπατά μέσα στον πίνακα με τον κανονικό τρόπο, τότε λένε ότι "έχει περπατήσει τον περίπατο που ανήκει στην αλεπού." και ότι "έχει περπατήσει τον περίπατο που ανήκει στη Γη." Όταν τα μόνα ορατά ίχνη στον πίνακα γίνονται από την ουρά της, οι εικόνες συγκρίνονται με τη μετακίνηση της γης που συντονίζει τον άξονά της, τότε λένε ότι: "Η Αλεπού έχει γυρίσει με την ουρά της; η Γη έχει γυρίσει τον άξονα της." Εάν προχωρεί στη μέση του πίνακα, ανακατώνοντας τις διαδρομές του, τότε λένε ότι "η Αλεπού έχει ανατρέψει τη δημιουργία των λόγων," υπενθυμίζοντας έτσι τη θεμελιώδη αναταραχή που επέρχεται από αυτόν… (βλ. και M. Griaule & G. Dieterlen – The Pale Fox, σελ. 299).
Σε δύο ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και σε 30 των τραυματιών από τη σεισμική δόνηση των 8 βαθμών που έπληξε την Κυριακή το Περού και τον Ισημερινό

«Υπάρχουν δύο νεκροί. Το δεύτερο θύμα αυτού του ισχυρού σεισμού είναι ένας 15χρονος που τραυματίστηκε στο κεφάλι» ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην επαρχία Λα Λιμπερτάδ, στο βόρειο Περού, δήλωσε ο Ρικάρντο Σεϊγιας, συντονιστής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal N.
Ο έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Την Κυριακή, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν ένας βράχος έπεσε στο σπίτι του στην περιοχή Χουαράνγκο, επίσης στο βόρειο Περού. Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πληγείσα περιοχή από το σεισμό, αρκετές εκατοντάδες κατοικίες και σχολεία υπέστησαν ζημιές και μερικά καταστράφηκαν.

Στον Ισημερινό όπου ο σεισμός έγινε αισθητός, 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Ο σεισμός μεγέθους 8 βαθμών σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) (7,5 σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού) σημειώθηκε στις 02.41 τοπική ώρα (10.41 ώρα Ελλάδος), περίπου 70 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαγκούνας, μιας περιοχής 12.000 κατοίκων στην επαρχία 'Αλτο Αμασόνας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: