ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Το 2020 η παραλαβή οχημάτων AA7A1 για τους Έλληνες Πεζοναύτες

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : To ξέραμε και το γνωρίζαμε ότι θα έρθει ή ώρα, που θα μας εξοπλίσουν μόνοι τους, οι κύριοι της Δύσης. Ο σημερινός Αγαμέμνων γνωρίζει ότι δίχως Αχιλλέα η Τροία δεν πέφτει. Τα λέγαμε εδώ , εδώ, αλλά και εδώ. Ο Αχιλλέας χρειάζεται καινούργια πανοπλία για να βγει στην μάχη. Του κουτιού και καλύτερη από την παλαιότερη που είχε. Αυτήν την φορά όμως δεν έχει πισώπλατα μαχαιρώματα ,διότι τώρα τα πράγματα είναι πολύ σκούρα για τον Αγαμέμνονα, δεν θα βρει πατρίδα να γυρίσει, αν την φέρει πισώπλατα στον Αχιλλέα.!!
Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com
Την δωρεάν παραχώρηση από τα αμερικανικά αποθέματα, αμφιβίων τεθωρακισμένων οχημάτων AAV7A1, έχει εξασφαλίσει εδώ και μερικούς μήνες ο Ελληνικός Στρατός, προς κάλυψη των αναγκών της 32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.
Περί τα τέλη του 2018, το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενημέρωσε για την έγκριση σχετικού ελληνικού αιτήματος, όπως αποκάλυψε ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ (τεύχος 37, Μάρτιος 2019). Στην κατεύθυνση αυτή είχε παρέμβει προσωπικώς και ο τότε Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, πιέζοντας για την προώθηση του αιτήματος ώστε η αμερικανική πλευρά να προσφέρει τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Πράγματι, η ανταπόκριση ήταν θετική και τον παρελθόντα Δεκέμβριο οι αμερικανικές υπηρεσίες ειδοποίησαν για την ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος με ελάχιστο κόστος.
Οι Αμερικανοί δέχθηκαν να καλύψουν το κόστος των απαραιτήτων εργασιών συντηρήσεως και επισκευής πριν την παράδοση των οχημάτων, το ύψος του οποίου υπολογίζεται σε 25 εκατ. $ περίπου.
Εκτιμάται ότι η παράδοση των οχημάτων στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το 2020 και ο αριθμός τους θα καλύπτει τις ανάγκες ενός Συγκροτήματος Αποβατικού Τάγματος, με 18 οχήματα τυπικής διαμορφώσεως, ένα διοικητικό και ένα περισυλλογής.
Οι παραδόσεις στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι σχετίζονται με την έναρξη παραδόσεων από το φθινόπωρο του 2019 των νέων Αμφιβίων Οχημάτων Μάχης (ACV) στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Το ACV προορίζεται να αντικαταστήσει τα AAV7A1 σε αμερικανική υπηρεσία, με αποτέλεσμα την κήρυξη αριθμού εξ αυτών ως πλεονάζον υλικό (EDA).

πηγή 

6 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


¨Αυτήν την φορά όμως δεν έχει πισώπλατα μαχαιρώματα ,διότι τώρα τα πράγματα είναι πολύ σκούρα για τον Αγαμέμνονα, δεν θα βρει πατρίδα να γυρίσει, αν την φέρει πισώπλατα στον Αχιλλέα.!!" (Ο αρθρογράφος.)


Αυτήν την φορά όμως δεν έχει πισώπλατα μαχαιρώματα
(βλ. Κριμαία 1917-εκριζωμός ελληνισμού Πόντου,Σμύρνη 1922-εκριζωμός ελληνισμού Ιωνίας,Κύπρος 1974-εκριζωμός ελληνισμού και τουρκική κατοχή Β.Κύπρου).

Οψόμεθα και ευελπιστούμεν, Λύκαστρε, καθώς
και ο Αχιλλεύς, ¨την βγάζει, δεν την βγάζει¨ κι αυτός
ως έχων και τους έσωθεν ιστορικούς καρκίνους του πολεμάν,
Φαναριώτας πολιτικούς και Ταλιμπάν...


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡΙΩΝ : Οψόμεθα και ευελπιστούμεν, Λύκαστρε, καθώς
και ο Αχιλλεύς, ¨την βγάζει, δεν την βγάζει¨ κι αυτός
ως έχων και τους έσωθεν ιστορικούς καρκίνους του πολεμάν,
Φαναριώτας πολιτικούς και Ταλιμπάν...

Πολύ σωστά αγαπητέ Αρρίωνα. Ο βασικός εχθρός του έθνους των Ελλήνων, είναι οι ΜΗ Έλληνες πολιτικοί της Ελλάδος... όλοι οι άλλοι έπονται. Και επειδή ο Αχιλλεύς μετά από τόσες και τόσες πισώπλατες μαχαιριές, είναι πλέον πολύ υποψιασμένος και δύσπιστος....και γνωρίζει, ένα έχει να πει...Όλα θα λυθούν αυτόματα, με την επέκταση των χωρικών μας υδάτων.
Πρώτα θα μας δώσουν το ο.κ και θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα...δεύτερον θα μας εξοπλίσουν ασυζητητί και τρίτον...βλέπουμε.!! χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Από την μία , μετά τα τόσα χρόνια πισωπλατης ανθελληνικης στοχευμενης καταστροφικης λουπας, που έχει περάσει η Ελλάς, όσον αφορά αυτά που έχει αποκομίσει στο πλευρό των συμμάχων, με κάνουν να μην θέλω να πολεμήσω σε οτιδήποτε μας εμπλέξουν. Αυτό διότι ειμαι σίγουρος οτι εν τέλει σκοπό θα έχει να μας αφανίσουν. Απο την αλλη θα νιώσω ριψασπις και προδότης. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Ανάθεμα τις εποχές που ζουμε σ'αυτόν τον γ@μημενο κόσμο φυλακή. 25αρης

ΜΕΙΔΙΑΣ είπε...



¨Ανάθεμα τις εποχές που ζουμε σ'αυτόν τον γ@μημενο κόσμο φυλακή. 25αρης.¨

................................................................
Μάνα ώ, το κακό προχώρησε πολύ σ' ατή την κοινωνία
Μάνα ώ, το κακό και ο φόβος έγιναν θρησκεία,
των δειλών, αρρωστημένων
και γαμ..ένων υποδούλων η τραγωδία!.. (ποιητής 95αρης.)

(ΠΑΛΙΟΤΡΑΓΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ, Άσε, χέ.. μέ.. Χα, χα!)


Υ.Γ. Αλλά εμείς θεογενείς Έλληνες όντες,
βλασφημούντες και φτύνοντες άνω και κάτω,
ανέκαθεν με της ελευθερίας
τους αγέννητους σκοπούς
τραγ-ικ-ουδώμεν και εξορκίζομεν αφόβως
τους χαλεπούς γα..μένους καιρούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...


Αγαπητέ ανώνυμε ,

Οι "σύμμαχοι " έχουν πολλές επιδιώξεις ταυτόχρονα, για τον λαό μας .

Να μας ξυπνήσουν την αδιαφορία για όσα γίνονται, την άρνηση μας για την υπεράσπιση της χώρας ,την δουλική διάθεση να ακολουθήσουμε τον δρόμο που μας δείχνουν -επιβάλλουν καλύτερα .

Όλα αυτά με το σωστό μείγμα φόβου σε κάνουν να βλέπεις αυτό που αναφέρεις "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ",δεν είναι έτσι όμως .

Εμείς έχουμε μόνο ένα δρόμο και αυτός είμαι ΜΠΡΟΣΤΑ και όχι πίσω , οι εποχή που διαλέξαμε είναι η εποχή μεγάλων έργων οπότε μόνο ως τιμή θα το λάβουμε και όχι ως αρνητικό.

Σκέψου μόνο αυτό, εφόσον είναι αυτοί τόσο μεγάλοι ,δυνατοί ,έχουν υπεροπλία σε τεχνικό ,υλικό και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα ,γιατί φοβούνται εμάς;Τους λίγους ,ξυπόλυτους ,τους αδύναμους βολεμένους και μας έβαλαν πρώτους στην μηχανή για εξαφάνισή΄;

Όταν ήμουν μικρή πάντα μια απορία γυρνούσε στο μυαλό μου ,γιατί εμείς έχουμε τόσους εχθρούς ως χώρα ,σε σχέση με άλλους που έσφαζαν συνεχώς αιώνες τώρα.

Αυτή ήταν η άκρη για να αρχίσει το ψάξιμο.



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Από την μία , μετά τα τόσα χρόνια πισωπλατης ανθελληνικης στοχευμενης καταστροφικης λουπας, που έχει περάσει η Ελλάς, όσον αφορά αυτά που έχει αποκομίσει στο πλευρό των συμμάχων, με κάνουν να μην θέλω να πολεμήσω σε οτιδήποτε μας εμπλέξουν. "

Αγαπητέ 25άρη έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ σε ότι λες, έτσι ακριβώς είναι τι να πιάσουμε και τι να θυμηθούμε.!! Ειδικά για τους τον βρώμικο ρόλο των Λαρυγγωτών Εγγλέζων στην επέκταση της κατοχής και στην Κύπρο που πήραν το μέρος των Μογγόλων.!!
Από την άλλη όμως θέλω οι Έλληνες να είναι ετοιμοπόλεμοι, σκληραγωγημένοι και εξασκημένοι στον πόλεμο.Για να μπορέσει όμως αυτό να γίνει πραγματικότητα, θα πρέπει να πάρουμε μέρος με μάχες, σε πραγματικό πόλεμο και όχι μόνο θεωρία, και άκαπνοι στρατιωτικοί. Θέλω από εδώ και μετά να πολεμάμε μόνο για τα δικά μας συμφέροντα, για να υπερασπίσουμε τα ιερά και όσια μας, για το κέφι μας, γιατί έτσι εμείς γουστάρουμε....γιατί θέλουμε να είμαστε πρώτοι σε ότι κάνουμε ακόμα και στον πόλεμο.
Σε καμία όμως περίπτωση ΔΕΝ θα πολεμήσουμε για ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ από εδώ και μπρος. Αν οι ξένες δυνάμεις θέλουν να διαλύσουν την Τουρκία....ας το κάνουν μόνες τους, αν είναι να πάρουμε μέρος για να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα και μετά να μας την φέρουν πισώπλατα όπως το 1922.....να φάνε σκατά και νερό να μην πιούν.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ.!!

Το ότι θέλουν να καταστρέψουν την Τουρκία δεν πάει να πει, ότι θα κάνουν εμάς μάγκες.!! Δεν θέλουν να είμαστε δυνατοί, θέλουν να είμαστε πάντα αδύναμοι και υπο την δική τους κατοχή, προτεκτοράτο δηλαδή. Όμως τα πάντα στο Σύμπαν είναι κύκλος και γυρίζουνε....έφτασε η ώρα που ο καθένας θα πάρει ότι του αναλογεί και του πρέπει. Οι Μύλοι του Σύμπαντος μπορεί να αλέθουν αργά, αλλά αλέθουν τα ΠΑΝΤΑ.!!