ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ακάρ: Μετά τον Ιούνιο η εγκατάσταση των S-400

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Δεν πιστεύουμε ποτέ αυτά που λέει ένας μόγγολος. Αλλά από την άλλη σας έχουμε πει τόσες φορές εδώ στον Ζ.Ε ότι " Οι Τούρκοι θα πάρουν F-35 και S-400  όταν στερέψουν οι ωκεανοί και ο Βόρειος Πόλος θα μετατοπιστεί στο Ζαΐρ." Δηλαδή ποτέ.!!!
εδώ, εδώ, αλλά και εδώ. Ώστε....αμφιβολίες εεεε....!!!! Πάλι θα επιβεβαιωθούμε σε αυτά που γράφουμε.

Αμφιβολίες για την τελική εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ. Για πρώτη φορά ο Τούρκος υπουργός Αμυνας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει πέραν του Ιουνίου η παραλαβή των ρωσικών πυραύλων, αν και διαβεβαίωσε ότι η εγκατάστασή τους θα ολοκληρωθεί μέσα στους προσεχείς μήνες.
«Υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες στις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει σχετικά με την προμήθεια των S-400. Οι αρμόδιοι θεσμοί και οργανισμοί συνεχίζουν τις σχετικές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα με τη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία να ακυρώσει την αγορά των ρωσικών πυραύλων και να τους αντικαταστήσει με αμερικανικούς Patriot, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ματαιώσουν την προγραμματισμένη παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Αγκυρα. Ο Ακάρ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και σημείωσε ότι 37 Τούρκοι πιλότοι και μηχανικοί έχουν ήδη εκπαιδευθεί στις ΗΠΑ πάνω στη χρήση των F-35.
Στο μεταξύ, ο τουρκικός στρατός διεξάγει μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον μαχητών της κουρδικής, αποσχιστικής οργάνωσης ΡΚΚ στην περιοχή Χαρκούκ, στο βόρειο Ιράκ. Η «Επιχείρηση Αρπάγη» ξεκίνησε με βομβαρδισμούς της αεροπορίας και του πυροβολικού και συνεχίστηκε με δράσεις καταδρομέων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην περιοχή με ελικόπτερα. Στόχος της επιχείρησης είναι να καταστραφούν κρησφύγετα και αποθήκες όπλων του ΡΚΚ και να εξοντωθούν μαχητές του. Οι ενέργειες του τουρκικού στρατού, τις οποίες διευθύνουν άμεσα ο Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, συνεχίζονταν ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συναντούσε τον Ιρακινό ομόλογό του Μπαρχάμ Σαλίχ στην Αγκυρα.

πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορία οσον αφοραωτου s 400. Εισαι σίγουρος ωπψς δεν θα παραδωθουν στην Τουρκία? Γιατι το λέω. Διοτι το οτι θα τους δωσουν στα μογγολια δεν σημαινει ουι θα τα ελεγχουν κιολας. Το να εγκαταστήσει η Ρωσία ενα τετοιο οπλο εκει της δινει μεγαλο πλεονεκτημα συον χώρο του Αιγαίου καθοτι θα ελεγχει υο τι μπαινει και τι βγαίνει. Δεχόμενη η Τουρκία τουε πυραυλους είναι σαν να βαζει υον κλέφτη μεσα στο σπιτι της και να τον κλειδωνει
25αρης

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε 25άρη...κάθε "εργαλείο" έχει διττή χρήση. Εκτός από πλεονέκτημα στην Ρωσσία, μπορεί να της δώσει και μειονέκτημα η εγκατάσταση στην Τουρκία των S-400. Τι θέλω να πω...οι S-400 ΧΑΚΆΡΟΝΤΑΙ το ίδιο ΕΥΚΟΛΑ με την πατάτα F-35.
Διάβασε τι έγραφα εδώ :
https://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/12/china-has-conducted-firing-test-of-s.html

Οι Ρώσσοι δεν είναι χαζοί....ότι έγινε στην περίπτωση της Κίνας θα γίνει και για την Τουρκία.!! Όπως "καταστράφηκαν" οι πύραυλοι S-400 που είχαν ξεκινήσει να πηγαίνουν στην Κίνα...εεε όλο και κάτι αντίστοιχο, και κάποιο "ατύχημα" θα συμβεί και όταν θα έρθει η ώρα για την παράδοση στην Τουρκία.

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/02/s-400.html