ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 7 Μαΐου 2019

EIKONEΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΤΗΣ.

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Κίνα σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που έχουν ληφθεί, κατασκευάζει ένα αεροπλανοφόρο μεγαλύτερο από όλα τα άλλα. Η Κίνα δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι κατασκευάζει ένα τρίτο αεροπλανοφόρο, αλλά οι εικόνες που λήφθηκαν δείχνουν σημαντική και μεγάλη  δραστηριότητα τους τελευταίους έξι μήνες  στο ναυπηγείο Jiangnan έξω από τη Σαγκάη.Τα λέγαμε εδώ ....
Υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στον γεωστρατηγικό προσανατολισμό της Κίνας , από παραδοσιακή ηπειρωτική δύναμη* (Αχίλλεια δύναμη), αρχίζει να στρέφει την προσοχή της ΚΑΙ προς την θάλασσα (Οδύσσεια δύναμη) Ναυτική δύναμη ,με τέτοιο τρόπο που να συνδυάζει μια Υψηλή Στρατηγική προσεκτικά σχεδιασμένη, και σε βάθος χρόνου.

Το νέο και μεγάλο αεροπλανοφόρο που κατασκευάζει η Κίνα θα της δώσει την ικανότητα για   να οδηγήσει επιχειρησιακές ομάδες κρούσης σε  πλήρες φάσμα επιχειρήσεων, οπουδήποτε στον πλανήτη.!! Η προσπάθεια αυτή της Κίνας να κατασκευάσει ένα τόσο μεγάλο αεροπλανοφόρο, δείχνει ένα και μόνο πράγμα, (εκτός φυσικά από την εκτεταμένη προσπάθεια στρατιωτικού της εκσυγχρονισμού) δείχνει την αποφασιστικότητα της για πλανητική κυριαρχία. Γνωρίζει ότι μόνο οι χερσαίες δυνάμεις όσο μεγάλες και να είναι, δεν επαρκούν για αυτόν τον στόχο, χρειάζεται να  χρειάζεται να αποκτήσει " Θαλάσσια Κυριαρχία", για να μπορέσει να ελέγχει τα ζωτικά στρατιωτικά θαλάσσια περάσματα για τον έλεγχο των θαλασσών επάνω στον πλανήτη. Όταν μια χώρα συνδυάσει και τα δύο γεωστρατηγικά χαρακτηριστικά των δύο Ομηρικών ηρώων Αχιλλέα και Οδυσσέα, αυτόματα αποκτά γεωστρατηγικό προβάδισμα. Ο Όμηρος ήταν ο πρώτος διδάξας περί γεωστρατηγικής και πολέμου επάνω στον πλανήτη. 

 Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του τρίτου και μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου της, η Κίνα ,θα ξεπεράσει κάθε πολεμικό πλοίο από οποιαδήποτε ασιατική χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Ιαπωνίας. Είναι ακόμη μια ένδειξη ότι η Κίνα έχει αναδειχθεί ως η πρωταρχική ναυτική δύναμη της Ασίας, και μετά πέρα από τα όρια της Ασίας.!! Τα πρώτα δύο αεροπλανοφόρα της Κίνας ήταν μικρά, με δυνατότητα μεταφοράς μόνο 25 πολεμικών αεροσκαφών... λιγότερα από τα μισά που κουβαλάνε τα αεροπλανοφόρα των Η.Π.Α ....και διαθέτουν ράμπες άλματος ενσωματωμένες στα τόξα τους. Αυτή η διαμόρφωση περιορίζει όχι μόνο τους τύπους αεροσκαφών που μπορούν να πετάξουν, αλλά πόσα όπλα και καύσιμα μπορούν να μεταφέρουν. Η Κίνα θέλει να κατασκευάσει τουλάχιστον 6 αεροπλανοφόρα, ενώ οι Η.Π.Α διαθέτουν 11.
Η Αμερική και οι σύμμαχοι της δεν θα έχουν ακόμα πολύ χρόνο, το "παράθυρο" για να υποτάξουν την Κίνα δίχως πόλεμο μέσα στο "σπίτι" του θα κλείσει σύντομα.!!! 
Η Κίνα κατασκευάζει γρήγορα και πολύ, το λιγότερο σε 20 χρόνια , μπορεί και λιγότερο θα έχουν φτάσει τις Η.Π.Α.....σίγουρα μόνο οι αριθμοί δεν μετράνε παίζουν ρόλο και η ετοιμότητα, οι τακτικές, η ποιότητα του στρατιωτικού εξοπλισμού. Πάντως αυτή η κατασκευή του τρίτου κινεζικού αεροπλανοφόρου δείχνει την πρόθεση της Κίνας για δραστηριότητες στην .....άλλη άκρη του κόσμου.!!! Και σίγουρο όχι για να κάνει φιλική επίσκεψη.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: