ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Πώς η Κίνα μετατρέπει τον κορωνοϊό σε γεωπολιτική ευκαιρία.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά...αυτά που προσπαθεί να μας πει το σημερινό άρθρο-και πολύ σωστά-  εμείς τα λέγαμε ΕΔΩ πριν ένα χρόνο σχεδόν, με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες , για το τι κάνει η Κίνα και τι θέλει να πετύχει ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ. Γράφαμε τότε ότι.....:
" Υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στον γεωστρατηγικό προσανατολισμό της Κίνας , από παραδοσιακή ηπειρωτική δύναμη* (Αχίλλεια δύναμη), αρχίζει να στρέφει την προσοχή της ΚΑΙ προς την θάλασσα (Οδύσσεια δύναμη) Ναυτική δύναμη ,με τέτοιο τρόπο που να συνδυάζει μια Υψηλή Στρατηγική προσεκτικά σχεδιασμένη, και σε βάθος χρόνου.Δεν την ενδιαφέρει απλά μια ηγεμονία στην "γειτονιά" της δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, αλλά δημιουργεί δομές και μηχανισμούς για να εξαπλωθεί και έξω από τα όρια του Ζωτικού της Χώρου. Για να μπορέσει να το πετύχει αυτό, χρειάζεται να αποκτήσει " Θαλάσσια Κυριαρχία", για να μπορέσει να ελέγχει τα ζωτικά στρατιωτικά θαλάσσια περάσματα για τον έλεγχο των θαλασσών επάνω στον πλανήτη..... Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να ΕΝΩΣΕΙ  ΚΟΜΒΙΚΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Πάντα φυσικά υπό τον δικό της στρατιωτικό έλεγχο. Φανταστείτε  να δημιουργήσει ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ που θα ΕΝΩΝΕΙ γεωφυσικά-στρατιωτικά-ενεργειακά-οικονομικά  ΑΡΚΤΙΚΗ και ΜΕΣΟΓΕΙΟ.!! Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί στρατηγική κομβική θέση για τον σκοπό αυτό.....Τα Βαλκάνια ενώνονται με την ΜΕΣΟΓΕΙΟ...τα λέγαμε εδώ. Η πλωτή ένωση Αξιού-Μοράβα-Δούναβη είναι για να ΕΝΩΣΕΙ ΑΡΚΤΙΚΗ με ΜΕΣΟΓΕΙΟ για ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.!! Εάν αφήσουμε να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, τότε θα ματώσει όλη η Ευρώπη από τον πόλεμο που θα γίνει εντός της κοιτίδας της λευκής φυλής.!".
Ελπίζω τώρα να γίνεται κατανοητό ΓΙΑΤΙ χτυπήθηκε με βιολογικά όπλα η Ιταλία,  διότι η Ιταλία παραχώρησε 4 ζωτικής σημασίας λιμάνια στην Κίνα (Γένοβα-Παλέρμο-Trieste και Ravenna.). To άρθρο έχει σημερινή ημερομηνία..αλλά εμείς σας είχαμε γράψει ΕΔΩ   πριν 3 μέρες...ότι :
...." Αν και η Κίνα θα χτυπηθεί οικονομικά, δεν πρόκειται να πέσει, και αυτό θα σηματοδοτήσει παγκόσμιες εξελίξεις, μιας και θα πρέπει να δημιουργηθεί τάχιστα κάτι άλλο διαφορετικό πέρα του υπάρχοντος συστήματος γεωπολιτικών ισορροπιών, ως αντιστάθμισμα στην Κίνα... η στην νεότερη Ατλαντική (όχι συμμαχία) αλλά αυτοκρατορία.".
AYTO TO ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ...ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΙ "ΑΘΗΝΑΙΟΙ" ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.


Περί τα τέλη Φεβρουαρίου, η Κίνα προσπαθούσε να ανασυρθεί από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο νέος κορωνοϊός. Η οικονομία της βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση και η οργή των πολιτών – εκατομμυρίων ακόμη σε αποκλεισμό – περίσσευε εναντίον των κομμουνιστικών αρχών της χώρας καθώς άφηνε την τελευταία του πνοή από τον Covid-19 ο γιατρός που πρώτος διαπίστωσε τον Δεκέμβριο τα ανησυχητικά συμπτώματα της άγνωστης τότε νόσου.
Μέσα σε έναν μήνα, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Αυτό που ξεκίνησε ως επιδημία είναι πλεόν πανδημία και το επίκεντρο έχει μετατοπιστεί από την Κίνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Το δε Πεκίνο, το οποίο επικρίθηκε σφοδρά τόσο για την καθυστερημένη αντίδρασή του αρχικά όσο και για τη μυστικοπάθειά του τις επόμενες εβδομάδες, αναδεικνύεται σε εταίρο πρόθυμο να παράσχει βοήθεια στις πληγείσες χώρες κερδίζοντας έδαφος στη διπλωματία – αν μη τι άλλο της «μάσκας».
Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Επικαλούμενος μία «φιλία αιώνια, γερή σαν σίδερο», ο Βούτσιτς κάλεσε τον «αδελφό και φίλο» Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ να βοηθήσει τη Σερβία στην καταπολέμηση του ιού. «Ζητώ να μας στείλετε οτιδήποτε μπορείτε», υπογράμμισε ο Βούτσιτς. «Χρειαζόμαστε τα πάντα, από μάσκες και γάντια έως αναπνευστήρες, κυριολεκτικά τα πάντα. Και πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε τις γνώσεις σας και τους ανθρώπους που θα ήθελαν να έρθουν εδώ και να βοηθήσουν».
Ήταν ακριβώς ό,τι έψαχνε η Κίνα. Η ευκαιρία που αναζητούσε για να αναδιαμορφώσει τον ρόλο της, από τη χώρα που επιτάχυνε την εξάπλωση του ιού με τη συγκάλυψη στη μεγαλόψυχη παγκόσμια δύναμη που θα προσφέρει την ισχύ της σε μια στιγμή πανικού και κινδύνου για τον υπόλοιπο πλανήτη.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, η Κίνα έστειλε μάσκες, γάντια, αναπνευστήρες και ιατρικούς εμπειρογνώμονες για να βοηθήσει την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Τσεχία και άλλες χώρες στην αντιμετώπηση της πανδημίας.
Καθώς οι προμήθειες εκφορτώνονταν από κινεζικό αεροπλάνο στην Ιταλία, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο τόνιζε ότι η βοήθεια αυτή αποτελεί τραμή απόδειξη ότι «η Ιταλία δεν είναι μόνη,  υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που θέλουν να τη βοηθήσουν». Βλέποντας το παράδειγμα της Κίνας, η Ρωσία ακολούθησε τα βήματά της ανακοινώνοντας την Κυριακή ότι στέλνει γιατρούς και προμήθειες στην Ιταλία.
«Η Κίνα προσπαθεί να μετατρέψει την κρίση στην υγεία σε μια γεωπολιτική ευκαιρία», επισημαίνει ο Γιου Ζι, ερευνητής στο βρετανικό think-tank Chatham House. «Αρχίζει μία εκστρατεία ήπιας ισχύος με στόχο να γεμίσει το κενό που άφησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες», επισημαίνει στους «Financial Times».
Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ τα βάζει με τον «κινεζικό ιό» απαντώντας - και – με αυτόν τον τρόπο στην κριτική και την πτώση των αγορών στις ΗΠΑ,  η Κίνα εργάζεται πυρετωδώς στο πρότζεκτ της πανδημικής διπλωματίας, κερδίζοντας πρωτοσέλιδους τίτλους σε όλο τον κόσμο για τις αγαθοεργίες της στην Ευρώπη, την Αφρική και αλλού.
Η Κίνα προτίθεται να αναδειχτεί σε υπεύθυνη ισχύ, όπως έκανε και μετά την οικονομική κρίση του 2008, όταν το οικονομικό κίνητρο του Πεκίνου βοήθησε στην άνοδο της παγκόσμιας ζήτησης.
Το στοίχημα για την Κίνα είναι να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων. Εάν το επιτύχει, θα είναι η πρώτη μεγάλη χώρα που θα ανακάμψει από την πανδημία. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι προβλέπουν τώρα μια άνευ προηγουμένου συρρίκνωση το πρώτο τρίμηνο του έτους και άλμα στο δεύτερο.
Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, η Κίνα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σπάνιο παράδειγμα ανάπτυξης σε έναν κόσμο που πλήττεται από την οικονομική κρίση, ενισχύοντας αφενός την ήπια εξουσία της και αφετέρου τη δυνατότητα παρέμβασής της, όπως η Σερβία.

naftemporiki.gr



39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


μέσα στον ορυμαγδό αυτό έκανε και μια επίθεση στο χρηματιστήριο

της Αμερικής ,εξού και η εφήμερη άνοδος και κίνηση ενός δύο ημερών ,

αγόρασε μετοχές των Αμερικανικών κολοσσών σε τιμή ευκαιρίας .

έτσι απέκτησε εταιρίες που δεν είχε πρόσβαση πριν ή εδραίωσε σε αυτός την θέση της

ενίσχυσε τον μοχλό πίεσης στην Αμερική ,που εκτός από τα κρατικά ομόλογα στα χέρια της έχει ποια και τα εργαλεία της οικονομικής ανάπτυξης για την επόμενη μέρα -αν έρθει ποτέ - .

ένα μπραντ εφέρ ανάμεσα στις δυνάμεις της εποχής ,χωρισμένες σε στρατόπεδα .....ο αστάθμητος παράγων τι θα κάνει ?

Ανώνυμος είπε...

...Above the central banks,
i n c l u d i n g the PBOC [People’s Bank of China]
(σ.σ και λοιπές συνιστώσες των -πάλαι;- BRICS...)
stands the Bank of International Settlements in Basel, Switzerland,
which oversees the activities of national banking and monetary systems...

http://www.chinadaily.com.cn/business/2014-08/11/content_18287309.htm

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 1 Απριλίου 2020 - 3:48 μ.μ.

Σας ευχαριστώ πολύ για το άρθρο...κράτησα και κάποια άλλα σημαντικά σημεία, εκτός αυτού που στείλατε.

1) But the US Federal Reserve Bank, the controller of the dollar-based global economy, does not agree with the BIS or William White.
2) The... d i s a g r e e m e n t... between these.. t w o ...powerful financial institutions, the BIS and the New York Federal Reserve, has increased the risk that markets will crash as interest rates rise.
3)Can China's stability withstand another financial crash? Or would China emerge stronger?
4)Chinese exports would be hit by a Western drop in demand. But its nonconvertible currency and still mostly closed financial markets give China. ...p r o t e c t i o n ....against a financial storm in developed markets.

Το άρθρο επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα, ότι αν και η Κίνα θα χτυπηθεί οικονομικά ΔΕΝ πρόκειται να πέσει.!! Δεν θα πέσει διότι υπάρχουν κάποιοι λόγοι...ο ένας είναι η ΔΙΑΦΩΝΙΑ μεταξύ FED και BIS...που είναι πολύ σημαντικός λόγος. Και ένας άλλος είναι ότι η Κίνα έχει επιλεγεί...για να παίξει αυτόν τον ρόλο.
Όλο το χρυσάφι από την εποχή του Ωγύγου το κρατάει το Τυφώνειον ιερατείο. Οι Αμερικάνοι όπως και Άγγλοι και οι Γάλλοι στο παρελθόν προσπάθησαν να βάλουν χέρι στο θησαυροφυλάκιο αλλά δεν τα κατάφεραν. Μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ποσότητες...και ο χρυσός έχει δύναμη να φτιάχνει αυτοκρατορίες από το μηδέν, να ανεβάζει κράτη...έχει όμως και μια άλλη δύναμη...ναι τόση δύναμη έχει ο χρυσός γιατί αυτός που θα τον συγκεντρώσει όλον τον πλούτο και χρυσό του πλανήτη στα χέρια του...μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό κράχ όποτε θέλει.Με συνέπεια να κατακτήσει δικτακτορικά την Παγκόσμια Εξουσία και κυριαρχία επί του πλανήτη και όχι μόνο.

Ανώνυμος είπε...


Παρακαλώ!


i.
«Δεν θα πέσει(η Κίνα) διότι υπάρχουν κάποιοι λόγοι...
ο ένας είναι η ΔΙΑΦΩΝΙΑ μεταξύ FED και BIS...
που είναι πολύ σημαντικός λόγος»

Η από 6 Απρ εφαρμογή 'υβριδισμού' fed και treasury ενδεχομένως πραγματώνει αυτήν την διαφωνία, εντός και του σκεπτικού που αναπτύξατε σε άλλη ανάρτησή σας αντιδιαστέλλοντας αναπτυξιοτρόπο χρηματογονία fed και επιεικώς εξαρτησιοτρόπο χρεογονία ecb.
H προαγγελία του άνω υβριδισμού θέτει ορίζοντα τ ο υ λ ά χ ι σ τ ο ν εξαμήνου εφαρμογής, παναπεί 6 Οκτ 2020 και μια υποδόρια δυνάμει ...ψηφοθηρική* option 28 ημερών προ της εκλογής νέου προέδρου. *Στον βαθμό που αποδίδει, τουλάχιστον ως ανάσχεση ύφεσης, ο άνω υβριδισμός.
Θα είναι ενδιαφέρουσα η περίοδος απρ...οκτ ως και ο τυχόν μεταμορφισμός της "φράντζας δονάλδου" σε "μπούκλα τζέφερσον" -διαρκούντος του εξαμήνου ή και του εν συνεχεία 28ημέρου.
Αυτός ο δυνητικός μεταμορφισμός, εάν-όσο-όπως εξελιχθεί, ίσως να διευκρινίσει και την σχέση ή την μη σχέση του νυν προέδρου με τους μπάουερ**.



ii.
«Και ένας άλλος είναι ότι η Κίνα έχει επιλεγεί...για να παίξει αυτόν τον ρόλο»

**Έβελυν (εκ των των μπάουερ)
-με ιδιαίτερη 'ευαισθησία', μεταξύ άλλων, στην πρόβλεψη του καιρού/ΚΑΙ σε εταιρικό επίπεδο-
σκάρτη δεκαετία πίσω: "Future is inland China"

ΑΡΡ. είπε...



......ναι τόση δύναμη έχει ο χρυσός γιατί αυτός που θα τον συγκεντρώσει όλον τον πλούτο και χρυσό του πλανήτη στα χέρια του...μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό κράχ όποτε θέλει.Με συνέπεια να κατακτήσει δικτακτορικά την Παγκόσμια Εξουσία και κυριαρχία επί του πλανήτη και όχι μόνο.
..........................................................................

Τς, τς, τς!
Πράγματι κακός κύριος αλλά καλός υπηρέτης το χρήμα. Κρίμα που όσοι το κατέχουν πλην των Ελλήνων χάνουν ως αντάλλαγμα την ελευθερίαν (και όχι ¨σωτηρίαν,¨ είνε του χρυσού και των τυραννοδούλων ηθική ορολογία αυτή )
της ψυχής των.
Και τί να κάνοις όμως, πώς να χαρείης το χρήμα όταν δεν έχοις ελεύθερη ανθρώπινη ψυχούλα αλλά αιμοβόρο ερπετική; Νιώθεις ώσπερ ευνούχος εις το χαρέμι. Γιατί έτσι τα κανόνισαν οι επικυρίαρχοι. Γι αυτό λυσσάνε, βλέπουν ελεύθερο και φιλόσοφο, Έλληνα ηθικό άνθρωπο και σατανιάζονται, πέφτουν να τον φάνε ζωντανό γιατί τονίζει την δική τους ηθική ανεπάρκεια και αβελτερία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...



Σαφώς αγαπητέ σχολιαστή και αυτό το διάστημα θα είναι πολύ ενδιαφέρων, και ο Τράμπ πολύ δύσκολα θα την βγάλει καθαρή. Η διαφωνία μεταξύ Fed και ΒIS θα στηριχτεί και στο γεγονός ότι η ΤΔΔ (Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών) δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο καμίας εθνικής κυβέρνησης. Κάτι που δεν θα μπορούμε να το πούμε για την Fed, αλλά και στο γεγονός ότι η BIS* ανήκει στην οικογένεια Rothschild. Και είναι αυτοί που δυνάμωσαν την Κίνα, την οργάνωσαν και την ελέγχουν. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει κανείς την Κίνα από το να καθορίζει το μέλλον της Ευρώπης, μέσω των διεθφαρμένων πολιτικά κυβερνήσεων της...είναι η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΚΗΣ Ε.Ε.!! Η Ε.Ε είναι στρατηγικής σημασίας για την Κίνα στο παγκόσμιο παίγνιο , εάν υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα σε αυτές της δύο δυνάμεις, τότε θα έχουμε την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον Κόσμο.!!

* Αν προσέξει κανείς το σχήμα της BIS το πως έχει χτιστεί...είναι μια αναπαράσταση του Πύργου της Βαβέλ.
https://tinyurl.com/whd44uq

Oι Μπάουερ έχουν στηρίξει με χρήμα τεχνολογία και τεχνογνωσία την Κίνα, και κάτι Κινέζικες εταιρίες σαν την Huawei’s για παράδειγμα ενώ πολλοί πιστεύουν ότι ανήκουν στην Κίνα, στην πραγματικότητα είναι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ, και εισηγμένες στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και της Μπενζίνγκ, οπότε η ιδιοκτησία προφανώς ανήκει σε πολυεθνικά φαντς και επενδυτικά σχήματα. Το ποιος ελέγχει αυτές τι εταιρίες..σίγουρα όχι η Κίνα. Διότι στα οικονομικά θέματα τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και αυτό που φαίνεται είναι μόνο η κορυφή από το παγόβουνο... Οι μεγαλοτραπεζίτες ελέγχουν τα πάντα με τέτοιο τρόπο που οι περισσότεροι δεν μπορούν να δουν.

Δύο πόλοι εξουσίας λοιπόν....αλλά όλοι αυτοί οι Χαζάροι τραπεζίτες η αλλιώς HAN-AZIR είναι από τα παλιά πειράματα!!! Τα καινούργια Άριμα αστέρια θα είναι...άλλα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" σκάρτη δεκαετία πίσω: "Future is inland China""

Ήθελα να ήξερα ποιος σκέφτηκε κάτι τόσο λάθος;; Ότι το μέλλον της Κίνας είναι στην ενδοχώρα της.!!!!
Όταν η η Κίνα προσπαθεί να υπερκαλύψει την Αυστραλία για να δημιουργήσει δίκτυα εξουσίας και επιρροής στα φτωχότερα έθνη του Ειρηνικού. Και όταν το 2017, η Κίνα δαπάνησε το ισοδύναμο περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων οικονομικής βοήθειας για τα νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού και η πλειοψηφία αυτών πήγε στην PNG για την κατασκευή δρόμων...και όταν η Κίνα επιδιώκει να κάμψει την ισχύ της Αυστραλίας και των Η.Π.Α στον Ειρηνικό, τότε αυτό δηλώνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι θέλει αν γίνει Οδύσσεια Δύναμη (Ναυτική Δύναμη).!!

Διαβάστε τι έγραφα ΕΔΩ :
https://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/09/blog-post_43.html

Αλλά και ΕΔΩ σαν σχόλιο :
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/05/7-60-type-056-20-type-052d.html

Μέσα σε 7 χρόνια η Κίνα καθέλκυσε 60 κορβέτες Type 056 και 20 αντιτορπιλικά Type 052D

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/05/h-e.html
H EΞΥΠΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Μμ. είπε...


Οι μούτσοι που μαστουρώναμε γινήκαν καπετάνοι. Μάλιστα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ οικοδεσπότη

Από τούδε και στο εξής θα υπογράφω τα (οψέποτε) σημειώματα ως "Δραβίδες".
(προς ευχερέστερη συνέχεια της επικοινωνίας)

Αίτημα-παράκληση:
Σε επόμενη ευκαιρία, σχολίου ή ανάρτησης,
γράψτε δυο κουβέντες σε σχέση με τα « Άριμα αστέρια».
Στον βαθμό που δεν υφίσταται ήδη σχετική αναφορά.
Αν υφίσταται, είναι καλοδεχούμενο σχετικό λινκ.

Καλή συνέχεια -εν υγεία
"Δραβίδες"
(πρώτο σημείωμα: ανώνυμος, 2 Απριλίου 3:48μ.μ)

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση δικού μου λάθους

1 Απριλίου 2020 - 12:48 μ.μ.
(όχι 2 Απριλίου...)

"Δραβίδες"

Ανώνυμος είπε...

Κάτι γίνεται...
Εν πάση περιπτώσει, ανώνυμος->αναφορά στην BIS(chinadaily),κλπ

"Δραβίδες"

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηρόδοτος, με τις φλυαρίες και φαντασιώσεις του, έχει περιπλέξει τρομακτικά το θέμα με τους Αριμασπούς και οδηγεί τον αναγνώστη σε λανθασμένη κατεύθυνση. Η εξήγηση που δίνει ότι οι Αριμασποί ήσαν μονόφθαλμοι είναι τελείως ηλίθια. Στην πραγματικότητα οι Άριμοι ή Αριμασποί ήταν...


Ε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Ε...σίγουρα εδώ θα μας ήταν πολύτιμες οι πληροφορίες σας. Για να κάνουμε και το χατήρι του αγαπητού σχολιαστή με το όνομα "Δραβίδες". Αν δεν κάνω λάθος για τους Αριμασπούς, ήταν ένα Σκυθικό φύλο.

«Ὅτι ἔθνος Σκυθικὸν οἱ Ἀριμασποὶ» Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Εὐσταθίου Παρεκβολαί,

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε : Στην πραγματικότητα οι Άριμοι ή Αριμασποί ήταν...

χα χα φίλε Ε σύμφωνα με τον Ησύχιο ,Άριμος είναι ο..πίθηκος.!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λύκαστρε για τους Αριμασπούς έχει γράψει και ο Αριστέας Προκονήσου [Αριμασπείς]
Επίσης και ο Αρριανός κάτι αναφέρει.
Κυρίως όμως ο Ηρόδοτος Γ:116 και Δ:13,27

Μιξοσκύθαι ναί, Σκύθαι όμως όχι. Εκτός τούτου το προσωνύμιο Αρίμας, το έδιναν οι Σκύθες σε αυτούς, δηλαδή στους Αρίμους γιά κάποια έντονα χαρακτηριστικά τους.

Ε



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ναι αγαπητέ Ε και ο Αριστέας αναφέρει για αυτούς και ο Ηρόδοτος και ο Αρριανός. Τους αναφέρει όμως και ο Παυσανίας.!

«εἶναι δὲ Ἀριμασποὺς μὲν ἄνδρας μονοφθάλμους πάντας ἐκ γενετῆς» Παυσανίας, Ἀττικά 24.6.5

Τώρα αυτό το μονόφθαλμους δεν το παίρνω τις μετρητοίς κυριολεκτικά κατά λέξη, διότι κανένας άντρας δεν γεννιέται μονόφθαλμος εκ γενετής. Σίγουρα κάτι άλλο κρύβεται από πίσω.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γνωρίζω όμως φίλε Ε και ένα άλλο όνομα που είχαν οι Αριμασποί, τους έλεγαν Ασπακάρες (Qin) με πρωτεύουσα την Ασπακάρα (Chengdu)= Αριμασποί.

https://tinyurl.com/qnnofd2

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκαστρε η ΠΗΓΗ σου λέει: Η ονομασία "Ασπακάρα" σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη "Αριμασποί".

Ποιός το λέει όμως αυτό; Και τελικά τι σημαίνει Αριμασποί;

Η ΠΗΓΗ που ανέφερες λέει ὀτι:

↑ «Ὅτι ἔθνος Σκυθικὸν οἱ Ἀριμασποὶ» Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Εὐσταθίου Παρεκβολαί, 31.1
↑ «ἵνα παῖδες ἀρειμανέων Ἀριμασπῶν» Διονύσιος ο Περιηγητής, Οἰκουμένης Περιήγησις, 31
↑ «τοὺς Ἀριμάσπας δὲ τούτους οὐχὶ δύο τοὺς ὀφθαλμούς, ἀλλ´ ἕνα ἕκαστον ἔχειν φασίν.» Διονύσιος ο Περιηγητής, Παράφρασις των του Διονυσίου Ἰξευτικῶν/Λόγος Α', 2.4
↑ «εἶναι δὲ Ἀριμασποὺς μὲν ἄνδρας μονοφθάλμους πάντας ἐκ γενετῆς» Παυσανίας, Ἀττικά 24.6.5
↑ «ἐπεὶ μηδὲν ὑπὲρ γρυπῶν σαφὲς ἔστιν εἰπεῖν, οὕς φασιν ἐν τοῖς τῶν πλουσίων Ἀριμασπῶν ἕλεσι τρεφομένους χρυσὸν ἐκ τῆς γῆς ἀγείρειν ὀρύσσοντας•» Διονύσιος ο Περιηγητής, Παράφρασις των του Διονυσίου Ἰξευτικῶν/Λόγος Α', 1.2.2
↑ «ἀρί μὲν γὰρ τὸ ἓν Σκυθιστὶ, μασπὸς δὲ ὁ ὀφθαλμός.»Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Εὐσταθίου Παρεκβολαί, 31.15
↑ «ἐν δὲ Πρασιεῦσιν Ἀπόλλωνός ἐστι ναός• ἐνταῦθα τὰς Ὑπερβορέων ἀπαρχὰς ἰέναι λέγεται, παραδιδόναι δὲ αὐτὰς Ὑπερβορέους μὲν Ἀριμασποῖς, Ἀριμασποὺς δ´ Ἰσσηδόσι, παρὰ δὲ τούτων Σκύθας ἐς Σινώπην κομίζειν, ἐντεῦθεν δὲ φέρεσθαι διὰ Ἑλλήνων ἐς Πρασιάς» Παυσανίας, Ἀττικά, 31.2.1

Με λίγα λόγια κανένας δεν γνωρίζει για τους Αριμασπούς, κανένας δεν τους είδε ποτέ, αλλά ως συνήθως εμείς οι Έλληνες θέλουμε να έχουμε πάντοτε το τελευταίο λόγο.
Το "μονόφθαλμοι" όμως βγάζει μάτι. Σου 'ρχεται να τους πιάσεις όλους μαζί και να τους βάλεις μέσα σε ένα καζάνι και να τους πας πεσκέσι στον λαμόγιο τον Κουμπλάϊ Χάν τον Αριμασπό.

Ρωσικά φίλε Λύκαστρε νομίζω ότι γνωρίζεις. Ρωσικά σήμερα, Σκυθικά τότε. Η λέξη αριμ (arim) τι σημαίνει; Μήπως σημαίνει το ήμισυ:

Μήπως Αριμασπός σημαίνει ημίωπας, δηλαδή άνθρωπος με μισόκλειστα μάτια και όχι μονόφθαλμος; Σημείωσε ότι η Σκυθική λέξη σπός είναι φανερός βαρβαρισμός του Ωπός δηλαδή του οφθαλμού.
Διότι αυτός είναι ο χαρακτηρισμός του λεηλάτη Αρίμου και του Αριμασπού, που ζούσε στα όρια της Ταταρίας Μογγολίας και καταδυνάστευε τους γειτονικούς λαούς, κυρἰως τους Γρύπες από τότε. Ἀριμα λοιπόν τα έντονα χαρακτηριστικά των οφθαλμών των Μογγολικών φυλών.

Ε






ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε : Με λίγα λόγια κανένας δεν γνωρίζει για τους Αριμασπούς, κανένας δεν τους είδε ποτέ, αλλά ως συνήθως εμείς οι Έλληνες θέλουμε να έχουμε πάντοτε το τελευταίο λόγο.

Φίλε Ε εδώ ακόμα και ο Αριστέας που γράφει για αυτούς, γράφει χωρίς να τους έχει γνωρίσει από κοντά...αλλά από όσα του έχουν πει οι Ισσήδονες για αυτούς.! Είναι λαός της της Βόρειας και Ανατολικής Ασίας. Και σαφώς και έχουν σχιστά ματάκια.!!
Arimaspians, Arimaspi,η Ασμιραίοι σύμφωνα με τον Πτολεμαίο.
Ο Πτολεμαίος δεν γνωρίζει Αριμασπούς αλλά ως Ασμιραίοι που πιθανότατα όπως αναφέρει είναι οι απόγονοί τους. Ταυτίζονταν με τους Σήρες η Σίνες και χώρος διαμονής τους η Σηρική, πιθανώς η σημερινή Κίνα.

https://tinyurl.com/qmeom8a

Δεν διαφωνούμε...ναι όλα τα Άριμα...είναι αποτυχημένα πειράματα, και υβρίδια άλλων.!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Η ΠΗΓΗ μου για το Ασμιραίοι ΕΔΩ σελίδα 288

https://tinyurl.com/rhaxs84

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι και με αυτή την πληροφορία φίλε Λύκαστρε επιβεβαιώνεται η άποψη ότι οι Ασμιραίοι είναι οι λοξομάτες Ταταρομογγόλοι, τα λαμόγια της Ασίας των Τελχάν των Ουρχάν και των Τελχίνων. Σού έχω όμως μία έκπληξη για το που αλλού τους συναντούμε αυτούς τους μπαγάσηδες και γιατί έχουν διαλέξει το συγκεκριμένο τρίγωνο της Ιταλίας που μαστίζεται τώρα από τον Κορονοϊό.
Έτσι νομίζω ότι η συνδιάλεξη με την φίλη από τους Δραβίδες να μπεί σε μεγαλύτερο πλαίσιο.

Ε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε : Σού έχω όμως μία έκπληξη για το που αλλού τους συναντούμε αυτούς τους μπαγάσηδες και γιατί έχουν διαλέξει το συγκεκριμένο τρίγωνο της Ιταλίας που μαστίζεται τώρα από τον Κορονοϊό.
Έτσι νομίζω ότι η συνδιάλεξη με την φίλη από τους Δραβίδες να μπεί σε μεγαλύτερο πλαίσιο.

Θα περιμένω με αγωνία την συνέχεια..πάω τώρα να απολαύσω το καφεδάκι μου έξω στον ήλιο..και να κάνω και ένα τσιγαράκι. Και τα λέμε πάλι. Μπορεί να σκεφτώ και κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

για τους μογγόλους είναι κακός οιωνός το να έχει μια γυναίκα μεγάλα μάτια, δεν την παντρεύεται κανείς καταρχήν. θεωρούν ότι βλέπει πολλά μέσα στους πνευματικούς κόσμους και για κάποιο λόγο αυτό το έχουν για κακότυχο, αντιθέτως όσο πιο μικρά και σχιστά μάτια έχει μια μογγόλα τόσο πιο περιζήτητη είναι. εσύ δλδ λύκαστρε λες ότι έχουν προέλθει από γονιδιακές παρεμβάσεις αυτές οι φυλές, γιατί όμως λες ότι είναι αποτυχημένα πειράματα; στόχος ήταν ας πούμε να προκύψει ένα πιο ευγενές υβρίδιο από εκείνα πάνω στα οποία έγιναν οι παρεμβάσεις και τελικά προέκυψαν οι μογγολικές φυλές τις οποίες θεωρείς βδελυρές;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" για τους μογγόλους είναι κακός οιωνός το να έχει μια γυναίκα μεγάλα μάτια, δεν την παντρεύεται κανείς καταρχήν"

Αυτό ισχύει ακόμα, η μόνο τότε παλαιότερα;;
Λέω ότι είναι αποτυχημένα πειράματα, διότι πρακτικά έχει αποδειχθεί ότι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν πιο εύκολα για παράδειγμα από τον κορωνοιό. Ένα υβρίδιο είτε είναι άνθρωπος, είτε φυτό, είτε ζώο ΔΕΝ έχει τις ίδιες ικανότητες και αντοχές, με ένα ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ. Και αυτό δεν το λέω εγώ..νόμος της φύσης είναι.

Επίσης ΔΕΝ έγραψα πουθενά την λέξη "βδελυρές" που αναφέρεις. Λαμόγια...ληστές...ανθρωποφάγοι...άρπαγες ναι.

Ανώνυμος είπε...

όχι και τώρα ισχύει, για κάποιες μογγολικές νομαδικές φυλές που ζούνε σε ας πούμε πρωτόγονη κατάσταση... αυτό με τα υβρίδια που λες, τουλάχιστον για τα φυτά που το ξέρω σιγουρα, δεν ισχύει! αντιθέτως, οι υβριδικοί σπόροι φυτών είναι πολύ πιο ανθεκτικοί και παραγωγικοί από τους άλλους, γι αυτό και προτιμούνται για μεγάλες καλλιέργειες, έχουν φτιαχτεί ακριβώς για να αποδιδουν περισσότερο και να μην προσβάλλονται εύκολα από ασθένειες...δεν ξέρω γιατί η λέξη υβρίδιο παραπέμπει αυτόματα σε κάτι αρνητικό, ίσως επειδή θυμίζει λεκτικά την ύβρι;;για τα φυτά μπορώ να μιλήσω με σιγουριά γιατί ασχολούμαι ενδελεχώς και έχω παρατηρήσει και ενδιαφέροντα πράματα σχετικά... το αρνητικό με τα υβριδικά φυτά είναι ότι αρκετά μετά από δυο συνήθως καλλιέργειες/γενιές, οι σπόροι/παιδιά τους δεν είναι πλέον παραγωγικοί, δεν έχουν φυτρωτικότητα ή έχουν πολυ μικρά ποσοστά φυτρωτικότητας... επειδή το υβρίδιο είναι σύμμιξη τουλάχιστον δύο διαφορετικών ειδών -και συνήθως το ένα εξ αυτών είναι το πρωτότυπο που λες και συ- συμβαίνει καμια φορά αν τραυματιστεί ή στρεσαριστεί από μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίες ενόσω βρίσκεται σε νεαρή ηλικία -πριν καν ανθίσει- να "επιστρέψει" στο πρωτότυπο είδος, να θυμηθεί δλδ τις πληροφορίες από το αρχαιότερο είδος από το οποίο έχει προκύψει και να ανθίσει και να καρποφορήσει ως τέτοιο, ως άγριο που λένε, το χω δει να γίνεται αυτό...τώρα θα με πεις άλλο πράμα το φυτό άλλο ο άνθρωπος, ωστόσο δεν ξες καμιά φορά, κάποια αντιστοιχία μπορεί να παίζει...

Ανώνυμος είπε...

α! επίσης και στα ζώα μπορείς να το δεις αυτό, ότι σε καθαρόαιμες φυλές που κρατάνε την γραμμή καθαρότητας, σε βάθος χρόνου γίνονται πιο ασθενικά από τα ...μπασταρδάκια... και στους λεγόμενους δίποδους γαλαζοαίματους επίσης συμβαίνει αυτό... προφανώς η φύση έχει μεριμνήσει στο να πρέπει να εισβάλει κάποια στιγμή ένα "ξένο" στοιχείο στα πρωτότυπα γονίδια για να μην εκφυλίζονται...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" α! επίσης και στα ζώα μπορείς να το δεις αυτό, ότι σε καθαρόαιμες φυλές που κρατάνε την γραμμή καθαρότητας, σε βάθος χρόνου γίνονται πιο ασθενικά"

Καμία σχέση. Ας μιλήσουμε με ένα παράδειγμα το μουλάρι προέρχεται από γονιμοποίηση φοράδας από γάιδαρο. Το μουλάρι δηλαδή είναι υβρίδιο, προκύπτει δηλαδή από τη διασταύρωση δυο διαφορετικών. Όμως, ενώ το άλογο έχει 64 χρωμοσώματα, και το γαϊδούρι 62, το μουλάρι έχει μόνο 63. Γι' αυτό το μουλάρι δεν μπορεί να αναπαραχθεί λόγω του λειψού αριθμού των χρωμοσωμάτων που έχει και γιαυτό είναι στείρο. Κάθε υβρίδιο έχει και το δικό του αρνητικό σημείο..όμως σε καμία περίπτωση το υβρίδιο δεν έχει τις ικανότητες, τις αντοχές, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει το πρωτότυπο. Αυτό ισχύει τόσο για φυτά...όσο και για ζώα και ανθρώπους.

Το καλαμπόκι που προέρχεται από υβριδικό σπόρο ΔΕΝ έχει την ίδια νοστιμιά, γεύση και ποιότητα καρπού με ένα αυθεντικό.!! Οι παραδοσιακές ποικιλίες υπερέχουν των εμπορικών υβριδίων. Διότι οι παραδοσιακά καλλιεργούμενες ποικιλίες υπερέχουν σε ποιοτικά χαρακτηριστικά (άρωμα, γεύση) των εμπορικών υβριδίων. Στην γεωργική πραγματικότητα τα υβρίδια λειτούργησαν εξαιρετικά για ορισμένα φυτά μεγάλης καλλιέργειας όπως το καλαμπόκι, τριπλασιάζοντας τις αποδόσεις, αλλά την ίδια στιγμή παρουσίαζαν βασικά μειονεκτήματα. Πρώτο βασικό μειονέκτημα ήταν οι μεγάλες απαιτήσεις σε νερό, λιπάσματα και φυτοπροστασία.

Tα υβρίδια ήταν αποδοτικά, αλλά για να δώσουν τις βελτιωμένες αποδόσεις τους απαιτούσαν ιδανικές συνθήκες και αρκετή επένδυση σε κεφάλαιο από τους παραγωγούς. Δεύτερο μειονέκτημα των υβριδίων αποτελεί η αδυναμία τους να παράξουν σταθερούς απογόνους. Tι σημαίνει αυτό; Σημαίνει με απλά λόγια ότι ενώ τα υβρίδια είναι σταθερά φυτά στο σύνολο σχεδόν των χαρακτηριστικών τους, οι απόγονοί τους είναι «AΣTAΘEΣTATOI». Άρα η παλιά γεωργική πρακτική της φύλαξης σπόρων από τους γεωργούς, πρακτικά με τη χρήση των υβριδίων ακυρώνεται.

Ανώνυμος είπε...


(στο να πρέπει να εισβάλει κάποια στιγμή ένα "ξένο" στοιχείο στα πρωτότυπα γονίδια για να μην εκφυλίζονται..)

για να κατανοήσω χωρίς να παρανοήσω ,αν έχω ένα άτι καθαρόαιμο ,
σαν αυτά στα ιπποφορβεία κάποια στιγμή το διασταυρώνω με μουλάρι ?

και παίρνω ένα άλογο χωρίς εκφυλισμένα γονίδια ?

εάν είναι έτσι γίνεται ενδιαφέρον το θέμα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" για να κατανοήσω χωρίς να παρανοήσω ,αν έχω ένα άτι καθαρόαιμο ,
σαν αυτά στα ιπποφορβεία κάποια στιγμή το διασταυρώνω με μουλάρι ?"

Αν διασταυρώσεις το καθαρόαιμο άτι σου με ένα μουλάρι...αυτό που θα πάρεις θα είναι πολύ ΚΑΤΩΤΕΡΟ από αυτό που είχες μέχρι εκείνη την στιγμή . Μπορείς να ρωτήσεις κάποιον που εκτρέφει άλογα ράτσας..και ρώτησε τον να σου πόσο σημαντικό είναι το άλογο με την οποία θα ζευγαρώσει την φοράδα του.!! Ο επιβήτορας πρέπει να είναι από την ίδια η καλύτερη ράτσα με την φοράδα του. Και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ του αλόγου. Το DNA ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, για να το μπασταρδεύουν .!! Εξάλλου τα καλύτερα και ακριβότερα άλογα ράτσας..προέρχονται από γονείς εξίσου σημαντικούς και καθαρόαιμους με αυτά..για αυτό και κοστίζουν πολλά λεφτά.

Ανώνυμος είπε...


έτσι τα ήξερα και εγώ στο χωριό .

αλλά είπα μήπως έχουμε δομικές αλλαγές, στην βιολογία ,ευγονική και γενικά στις συναφείς επιστήμες σχετικά με την εξέλιξη των ειδών και δεν το κατάλαβα,έχουμε πολλούς λάτρες του Δαρβίνου αλλά και του ...

μη δίνεται σημασία στα λόγια μου .... ενός αγράμματου χωρικού έγκλειστου υποχρεωτικά με απόφαση του γκουβέρνου

Ανώνυμος είπε...

πώς τα καταφέρνεις ρε παιδάκι μου πάντα και διαστρεβλώνεις κάπως τα λεγόμενα του άλλου είναι όντως εντυπωσιακό! η έννοια υβρίδιο εμπεριέχει μια μεγάλη γκάμα φυτών, μιας και αναφέρθηκες σ' αυτά και συ... σαφώς και γω για τις οικιακές μου καλλιέργειες παραδοσιακούς σπόρους προτιμώ, αλλά πολλοί παραδοσιακοί σπόροι και ελληνικοί μάλιστα είναι υβρίδια, έχουν προέλθει από μακροχρόνια μπασταρδέματα συγγενικών φυτών, το ατζούρι ας πούμε, ή πολλές ποικιλίες ντομάτας, που είναι μεν υβρίδια αλλά έχουν και βλαστικότητα οι απόγονοι τους... την πρωτότυπη ποικιλία της ντομάτας ας πούμε, την έχεις δει πως είναι; καταρχήν δεν τρώγεται, δε μασιέται! υπάρχουν υβρίδια όπως ας πούμε το κουνουπίδι ρομανέσκο, που είναι ιταλική ποικιλία και κρατάει κάτι αιώνες ως υβρίδιο, δεν είναι χθεσινό πειραγμένο μέσα σε εργαστήριο, ελπίζω να καταλαβαίνεις τις διαφορές... τωρα κάποια πιο σύγχρονα υβρίδια συνήθως F τύπου, που αφορούν λαχανικά ευρείας κατανάλωσης, ναι υστερούν ποιοτικά και γευστικά αλλά ξαναλέω είναι φτιαγμένα για μεγάλη παραγωγή, γιατί άμα σου σκάσει περονόσπορος μέσα σε 20 στρέματα οργανικής μελιτζάνας, τη γκάμησες! δια τούτον υπάρχουν οι υβριδικές, ανθεκτικές σε τέτοια σενάρια... τωρα για τα ζώα, δεν εννοούσα βεβαίως να διασταυρωθεί χελώνα με καμηλοπάρδαλη, αλλά φυλές του ίδιου είδους, πχ. γάτα σιάμ με γάτα νορβηγίας... και για να σε προλάβω, επειδή είμαι σίγουρη ότι πάλι τα δικά σου θα λες, και ξέρω ότι σίγουρα θα τσινίσεις με αυτό που θα πω κλείνοντας, σκέψου και την απειροελάχιστη περίπτωση να το έχεις εκλάβει λίγο λάθος το θέμα με τον κορονιό και τις υβριδικές φυλές...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" μη δίνεται σημασία στα λόγια μου .... ενός αγράμματου χωρικού έγκλειστου υποχρεωτικά με απόφαση του γκουβέρνου "

Μια χαρά τα ξέρεις, και σε βρίσκω και ενημερωμένο. Δεν είσαι μόνο εσύ έγκλειστος..το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων...και όχι μόνο τώρα με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" πώς τα καταφέρνεις ρε παιδάκι μου πάντα και διαστρεβλώνεις κάπως τα λεγόμενα του άλλου είναι όντως εντυπωσιακό! "

χα χα χα ναι είδες...δεν έχω τι να κάνω , και λέω δεν διαστρεβλώνω τα λεγόμενα της "Δ" ;; Ξες εεε χρειάζεται να είναι πολύ ικανός κανείς για να μπορεί να το καταφέρνει αυτό.
Αυτό που ξέρω για τις ντομάτες είναι ότι ΔΕΝ έχουν την ίδια νοστιμιά πλέον. Είναι σαν να τρώς άχυρο..και αυτό διότι είναι υβρίδια. Αν κάποιος σταμάταγε να τρώει τομάτες τη δεκαετία του '80 και του δίναμε να δοκιμάσει μία τομάτα σήμερα, με κλειστά μάτια, δεν θα αναγνώριζε τι είναι αυτό που γεύεται.

Ανώνυμος είπε...


δύο τινά ή εσύ ανήκεις στην κατηγορία σχιστομάτης original

και υπερασπίζεσαι με ζέση την καταγωγή σου

ή κάτι άλλο θέλεις να πεις και το γύρω φέρνεις.

εδώ στο χωριό πάντως μετά μανίας όλοι βάζουμε σπόρους παλιούς και κρατάμε για την επόμενη χρονιά ,έχουμε παλιά δένδρα ,αμπέλια .

ερώτηση, από πότε η ύβρης έχει,θέλει ή απαιτεί να έχει μια θέση στην δημιουργία ?

Τα αυθεντικά έχουν την ανεκτίμητη αξία ,,,τα άλλα είναι απλά απομιμήσεις και ως τέτοιες είναι με την οκά όπως λένε εδώ στο χωριό

Ανώνυμος είπε...

εσύ μιλάς για την εμπορική ντομάτα! αυτό που λες συμβαίνει γιατί υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση κι όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγή τόσο μικρότερη η ποιότητα, ιδίως σε αγροτικό είδος που θέλει αγάπη, είναι ζωντανό, επικοινωνιακό, συνδέεται με τον καλλιεργητή... τον καλύτερο σπόρο να δώσεις σε κάποιον, αν ξεκινήσει σαν αγγαρεία ή αποκλειστικά ως είδος μεγάλης παραγωγής που θα του αποφέρει κέρδος και τίποτα άλλο, μάπα θα βγει το καρπούζι...δεν είναι μόνο το είδος του σπόρου που επηρεάζει το αποτέλεσμα, είναι όλα όσα κάνει κάποιος σε όλη την πορεία της καλλιέργειας και κάθε καλλιέργεια θέλει στοργή και προδέρμ...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε @ 2 Απριλίου 2020 - 10:11 μ.μ., γιατί δεν δημιουργείς ένα προσωνύμιο να μπορούμε να σου απευθύνουμε του λόγο;

Μ'άρεσε το τελευταίο σχόλιό σου, και συμφωνώ με τη φράση σου "δεν είναι μόνο το είδος του σπόρου που επηρεάζει το αποτέλεσμα, είναι όλα όσα κάνει κάποιος σε όλη την πορεία της καλλιέργειας και κάθε καλλιέργεια θέλει στοργή και προδέρμ..."

Ε

ΑΡΡ. είπε...


Ε
Μήπως Αριμασπός σημαίνει ημίωπας, δηλαδή άνθρωπος με μισόκλειστα μάτια και όχι μονόφθαλμος;
......................

Πιθανότατα Ορθόν.
Ίσως και ετυμολογικώς το -σπ του Αριμασπός (πρβ. σπάω, σπασμός, σύσπασις επί μυών και οφθαλμών) εννοεί ακριβώς αυτό: την παγιωμένην των ημικλείστων ομμάτων σύσπασιν.
Δεδομένης δε της κλασικής ελληνικής παροιμίας
¨οία η μορφή τοία και η ψυχή,¨
το ημίκλειστον των οφθαλμών προδικάζει και ανάλογον χαρακτήρα
ήτοι κλειστόν, ύπουλον, καχύποπτον, φιλέκδικον και φθονερόν.
Εξ ού και η ευρέως διαδεδομένη λαϊκή ρήσις
¨με βλέπει με μ ι σ ό μάτι¨ ή
¨ όποτε του ζητώ λεφτά (π.χ.) ... με κοιτάει μ' έ ν α μάτι!¨


Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αρρίων όλη η προσπάθεια που έγινε είχε σκοπό να προσδιορίσει την ταυτότητα του ληστή και άρπαγα Αριμασπού που αναφέρεται στα κείμενα του Ηροδότου ότι λήστευε τον χρυσό που παρήγαγαν οι αρχαίοι Γρύπες ή ξανθοί Σκύθες. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα και όλοι δείχνουν τους Σχιστομάτες Τατάρους Μογγόλους τους λεγόμενους και Μιξοσκύθες που ακολούθησαν τον Ξέρξη στις εκστρατείες του κατά της Ελλάδος μαζί με τους Καρχηδονίους, σημερινούς ευπαθείς τουρίστες από την Αργερία και το Μαρόκο.
Μιάς και αναφερθήκαμε στον Γρύπα, μήπως γνωρίζεις γιατί η "Καθημερινή" φέρει το σύμβολο του Γρυπός ή Γρύφωνος;

Ε

ΑΡΡ. είπε...


Φίλτατε Ε.

Παλαιά επί ιδιοκτησίας κόρης Βλάχου έλεγεν η εφημερίς ότι το έμβλημα
προέκυψε από ευρεθέν αρχαιοαθηναϊκόν ακροκέραμον!
Προφανώς όμως υπάρχουσι βαθύτεροι λόγοι.
Ο σατανικός γαρ στρατολόγος των παγκοσμίων δημοσιομέσων (ΜΜΕ), ο αρχαιονεοταξικός Αντίνοος έχει τους λόγους του
δια το προβάλλειν ευδιακρίτως τα εμπορικά σήματα κατατεθέντα-σύμβολά του, σύμβολα τόσον κυριαρχίας του ιδίου όσο και συμβιβασμού και υποταγής
των δούλων του.