ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ο πρώτος σινο-αμερικανικός πόλεμος ...που έρχεται.! (Δεύτερο Μέρος)

Γράφει ο Λύκαστρος :

Πρίν προλάβουμε να γράψουμε το δεύτερο μέρος, μας πρόλαβαν τα γεγονότα της φωτιάς στο Αμερικάνικο πολεμικό πλοίο...που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα γραφόμενα μας.Γράφαμε ΕΔΩ στο πρώτο μέρος ότι οι δύο "μονομάχοι" ετοιμάζονται και η σύγκρουση θα έρθει. Γράψαμε λοιπόν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να προετοιμαστούν για να απορροφήσουν το πρώτο χτύπημα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (USN) και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) πρέπει να περιμένουν να πέσουν κινεζικοί πύραυλοι, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν σίγουρα θα απαιτήσουν κάποιο σαφές, δημόσιο μήνυμα για την πρόθεση της Κίνας να κλιμακώσει σε συμβατική στρατιωτική μάχη υψηλής έντασης προτού αρχίσει να εμπλέκει κινεζικές δυνάμεις. Φυσικά και δεν έπεσαν πύραυλοι..όμως έγινε μια πολύ βολική έκρηξη και φωτιά στο Αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Bonhomme Richard». 
Ας κάνουμε την ερώτηση που υπάρχει στο μυαλό όλων μας. 
Το πιο δύσκολο ερώτημα είναι «ποιος θα κερδίσει;» γιατί αυτή η ερώτηση περιλαμβάνει την αξιολόγηση μιας μεγάλης ποικιλίας άγνωστων παραμέτρων που θα κρίνουν και την έκβαση του πολέμου ανάμεσα στους δύο μονομάχους.
Πίσω από την Κίνα και την Αμερική βρίσκονται αντίστοιχα οι ΙΔΙΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ. Μην μένετε στα όνόματα των δύο χωρών. Τα ΔΥΟ ΦΙΔΙΑ ( Βασιλικοί Σεληνιακοί Οίκοι)  που είχε στείλει η θεά Ήρα (Σελήνη) για να πνίξουν τον Ηρακλή.

Δεν γνωρίζουμε πόσο καλά θα λειτουργήσουν οι κινεζικοί βαλλιστικοί πύραυλοι κατά των αμερικανικών  πλοίων ή πόσο καταστροφικές θα είναι οι επιθέσεις των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο εναντίον του PLAN, ή πόσο επικίνδυνο θα είναι το F-22 Raptor για τα  κινεζικά πολεμικά  αεροσκάφη, ή πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα  διαφορετικά στοιχεία του σχεδιασμού  στην πραγματική μάχη. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές θα ξέρει κάποιος το αποτέλεσα του πολέμου, όταν  απαντήσει  αυτά τα ερωτήματα:

1)  Ηλεκτρονικός πόλεμος:

Πόσο σοβαρά θα διαταράξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τις κινεζικές επικοινωνίες, τις ηλεκτρονικές και τις δυνατότητες παρακολούθησης;; Η επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων θα εξαρτηθεί από την επικοινωνία μεταξύ των ναυτικών και των χερσαίων δυνάμεων. Στο βαθμό που οι ΗΠΑ μπορούν να διαταράξουν αυτήν την επικοινωνία, μπορούν να αφαιρέσουν το πλεονέκτημα του PLA. Αντίθετα, ο κινεζικός πόλεμος στον κυβερνοχώρο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να αυξήσει τα εσωτερικά εμπόδια για τους Αμερικανούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

 2) Πυραύλους εναντίον άμυνας πυραύλων:

 Πόσο καλά θα μπορέσουν οι USN και η USAF να νικήσουν τους κινεζικούς βαλλιστικούς και τα χτυπήματα;; Το PLAN, και ο PLAAF και το  πυροβολικό έχουν μια εκπληκτική σειρά επιλογών πυραύλων για επίθεση που αναπτύσσονται και θα αναπτύξουν οι αμερικανικές δυνάμεις σε βάθος. Η αμερικανική ικανότητα επιβίωσης από την επίθεση εξαρτάται εν μέρει από την αποτελεσματικότητα των αμυντικών δυνάμεων κατά των βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και από την ικανότητα να χτυπούν και να καταστρέφουν τους εκτοξευτές εντός και γύρω από την Κίνα.

 3) Κοινές επιχειρήσεις:

 Πόσο καλά θα λειτουργήσουν τα διαφορετικά στοιχεία του PLA στο πλαίσιο στρατιωτικών επιχειρήσεων υψηλής έντασης; Σε αντίθεση με τον αμερικανικό στρατό, ο PLA έχει μικρή σχετική εμπειρία μάχης από τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Από την άλλη πλευρά, πόσο καλά θα λειτουργήσει η «Air-Sea Battle» των ΗΠΑ για να προετοιμάσει το USN και το USAF για συνεργασία;;


4) Ποιότητα έναντι ποσότητας:

 Οι κινεζικές δυνάμεις είναι πολύ πιθανό να επιτύχουν τοπική αριθμητική υπεροχή σε ορισμένους τύπους στρατιωτικών εξοπλισμών, κυρίως αεροσκαφών και υποβρυχίων. Το (στενότερο) χάσμα μεταξύ της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης των ΗΠΑ και της Κίνας θα καθορίσει πόσο καλά οι αμερικανικές δυνάμεις μπορούν να επιβιώσουν και να επικρατήσουν σε τέτοιες καταστάσεις.

Επίσης ένα μεγάλο ερώτημα είναι ΠΩΣ θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος ;;;
Αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει  με παράδοση υπογεγραμμένη πάνω σε κάποιο θωρηκτό. Αντ 'αυτού, θα τελειώσει με τον έναν από τους δύο μονομάχους  δαρμένο , και εξοργισμένο, και πιθανότατα να προετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο.
Το καλύτερο σενάριο για μια αμερικανική νίκη θα ήταν αποτέλεσμα παρόμοιο με την κατάρρευση της αυτοκρατορικής γερμανικής κυβέρνησης στο τέλος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, ή την κατάρρευση της στρατιωτικής κυβέρνησης του Λεόπολντο Γκαλτιέρι μετά τη σύγκρουση στα Φώκλαντ. Μια ήττα της Κίνας θα μπορούσε να υπονομεύσουν την επιρροή του ΚΚΚ στην κινεζική διακυβέρνηση. Ωστόσο, αυτή είναι μια εξαιρετικά ασταθής προοπτική και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να βασίζονται στη νίκη που οδηγεί σε μια νέα επανάσταση.


Τι θα γίνει όμως αν η Κίνα κερδίσει;; Η Κίνα μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη είτε αναγκάζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να προσαρμόσουν τους στόχους των ΗΠΑ είτε αφαιρώντας το πλαίσιο συμμαχίας που παρακινεί και νομιμοποιεί τη δράση των ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να συνεχίσουν τον πόλεμο εάν η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και οι Φιλιππίνες δεν έχουν πλέον συμφέρον να πολεμήσουν. Η απόσυρση απο την συμμαχία κάποιας χώρας από αυτές θα είναι  σημαντική ζημιά στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και, ενδεχομένως, στην οικονομία των ΗΠΑ.
Ο αντίκτυπος μιας ήττας στην εγχώρια πολιτική των ΗΠΑ θα ήταν δύσκολο να προβλεφθεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «χάσει» πολέμους στο παρελθόν, αλλά αυτές οι ήττες ενέχουν γενικά διαπραγματεύσεις για διευθέτηση περιοχών που δεν είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τα παγκόσμια συμφέροντα των ΗΠΑ. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο λαός των ΗΠΑ θα ερμήνευε μια μεγάλη στρατιωτική ήττα στα χέρια ενός ομότιμου ανταγωνιστή, ειδικά ενός ομότιμου ανταγωνιστή που συνεχίζει να αναπτύσσεται σε στρατιωτική και οικονομική δύναμη.
Ο Πρόεδρος και το πολιτικό κόμμα που θα οδήγησουν τις ΗΠΑ σε πόλεμο και χάσουν, πιθανότατα θα υποφέρουν δραματικά , τουλάχιστον μετά την εξαφάνιση του πρώτου  σοκ της ήττας.

Η μεγαλύτερη διπλωματική και πολιτική πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν και οι δύο χώρες θα είναι πιθανώς να βρουν έναν τρόπο για να παραιτηθούν (όποια από τις δύο χάσει) , διατηρώντας παράλληλα την «τιμή» τους . Η προοπτική σύγκρουσης των ΗΠΑ με την Κίνα στην Ασία και στον Ειρηνικό εξαρτάται από μια βασική εκτίμηση της μεταβαλλόμενης ισορροπίας της οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης. Αυτός ο Παγκόσμιος Πόλεμος όμως  σαν γεγονός θα έκανε την  Γερμανία να παραμείνει το μεγαλύτερο και ισχυρότερο κράτος στην Κεντρική Ευρώπη. Κάτι που δεν συμφέρει τα Ελληνικά Εθνικά μας θέματα. Ομοίως, ο πόλεμος είναι απίθανο να αλλάξει τη μακροπρόθεσμη πορεία της κινεζικής ανάπτυξης και επιθετικότητας.
Το κλειδί για την ειρήνη  περιλαμβάνει την αποκατάσταση των παραγωγικών οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών και των υπόλοιπων χωρών  του Ειρηνικού.
Ανεξάρτητα από το πώς θα ξεκινήσει ο πόλεμος, σχεδόν σίγουρα θα διαταράξει τα πρότυπα του εμπορίου και των επενδύσεων σε όλο τον κόσμο. Εάν οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές αποφασίσει να επιτεθεί , ο αντίκτυπος θα μπορούσε να καταστρέψει επιχειρήσεις και χώρες που δεν έχουν άμεσο μερίδιο στον πόλεμο. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις τόσο των ΗΠΑ όσο και της Κίνας θα αντιμετωπίσουν έντονες πιέσεις για να διευκολύνουν την επανάληψη των πλήρων εμπορικών σχέσεων, τουλάχιστον σε καταναλωτικά αγαθά.

 Η Κίνα δεν θα δυσκολευτεί να ανακατασκευάσει τις απώλειες πολέμου. Ακόμη και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εκμηδενίσουν αποτελεσματικά τον PLAN και τον PLAAF, μπορούμε να περιμένουμε ότι οι κινεζικές ναυπηγικές και αεροπορικές βιομηχανίες θα αντικαταστήσουν τις περισσότερες απώλειες μέσα στη δεκαετία, πιθανώς με ουσιαστική βοήθεια από τη Ρωσία. Πράγματι, σημαντικές κινεζικές απώλειες πολέμου θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν τόσο τη ρωσική ναυπηγική βιομηχανία όσο και τις αεροπορικές βιομηχανίες. Σίγουρα αν μέσα στις απώλειες πολέμου χάσεις εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό είναι μεγάλη χασούρα, αλλά η εμπειρία που αποκτήθηκε στον πόλεμο θα δημιουργήσει ένα νέο, ιδιαίτερα εκπαιδευμένο και αποτελεσματικό στρατιωτικό σώμα.
Αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη, πιο ρεαλιστική εκπαίδευση για τις επόμενες γενιές στρατιωτών, ναυτικών και αεροπόρων του PLA. Κερδίσει ή χάσει, ο κινεζικός στρατός πιθανότατα θα είναι πιο θανατηφόρος μια δεκαετία μετά τον πόλεμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να δυσκολευτούν να αντικαταστήσουν τις απώλειες, και όχι μόνο επειδή τα αμερικανικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη κοστίζουν περισσότερο από τα Κινέζικα  ομόλογα τους. Οι γραμμές παραγωγής για τα F-15 και F-16 είναι κοντά στο τέλος, και οι ΗΠΑ δεν παράγουν πλέον F-22. Επιπλέον, η ναυπηγική βιομηχανία των ΗΠΑ έχει μειωθεί στο σημείο  που η αντικατάσταση σημαντικών πολεμικών απωλειών μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο.
Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα προβληματικό διότι  ο πόλεμος θα δείξει τα  σοβαρά προβλήματα με το F-35 Joint Strike Fighter. Δεδομένης της πρόθεσης των ΗΠΑ να οπλίσουν τα USAF, USN και USMC με παραλλαγές των F-35 κατά την επόμενη δεκαετία, η απόδειξη της ανεπάρκειας του μαχητικού θα καταστρέψει τον προγραμματισμό δύναμης για το προβλέψιμο μέλλον. Σε νίκη ή ήττα, οι ΗΠΑ θα υποστούν σημαντική στρατιωτική και οικονομική ζημιά. Ακόμα κι αν οι ΗΠΑ κερδίσουν, δεν θα «λύσει» το πρόβλημα της Κίνας. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση κατάρρευσης του Κ.Κ.Κ., ένα διάδοχο καθεστώς θα εξακολουθήσει να αμφισβητεί τα προνόμια  των Η.Π.Α.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

Ο πόλεμος ανάμεσα στην Κίνα και στις Η.Π.Α θα διαρκέσει για  μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η πρόληψη του πολέμου θα απαιτήσει τεράστια δεξιότητα και εξυπνάδα από διπλωμάτες και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Κάτι όμως που δεν πρόκειται να γίνει.

7 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Καλό θα ήταν να υπάρξει αποκλιμάκωση....
Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να παίξει άσχημα το σενάριο εμπόλεμης σχέσης μεταξύ U.S - GHINA με πολύ άσχημα αποτελέσματα όπως.... στην αρχή οι Ρώσοι να είναι σχετικά ουδέτεροι,αλλά στην πορεία από μια απρόσμενη συμφωνία Κίνας-Αμερικής που θα θέλουν να φάνε τους Ρώσους, οι Ρώσοι το πέρνουν χαμπάρι και ξαφνικά βρέχει πυρηνικά σε Αμερική - Νάτο-ευρώπη. Εnt of story.....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ας πούμε κάποια πράγματα ...Ατμέ

Η Ρωσία βασικά είναι αδύναμη. Και δεν το λέω εγώ οι ίδιοι οι Ρώσοι το παραδέχονται σε συζητήσεις που είχα μαζί τους. Η Ρωσία είναι βασικά αδύναμη, έχασε στο Αφγανιστάν ακόμη και όταν ήταν η ΕΣΣΔ με 250 εκατομμύρια ανθρώπους. Τώρα είναι σχεδόν 140 εκατομμύρια πολυεθνικό κράτος υπό τον πλήρη έλεγχο των Εβραίων που ελέγχουν την πολιτική και την πολιτική ασφάλεια. Τα χτυπήματα στην Συρία γίνονται με την πλήρη ρωσική υποστήριξη , άσχετα αν θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των Ρώσων στρατιωτών.

Ο Πούτιν ήταν ένας Ταγματάρχης τρίτου βαθμού σε διαφθορά σε μια αποτυχημένη KGB .Ο διεφθαρμένος Πούτιν και οι Εβραίοι ολιγάρχες δάσκαλοί που τον ελέγχουν έχουν μόνο μία ατζέντα. Να κρατήσουν τον πλούτο για τους εαυτούς τους και να προστατεύσουν τους Σιωνιστές, ακόμη και με το κόστος των ρωσικών ζωών. Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να είναι μια μεγάλη χώρα, αλλά προδίδεται από τους αξιολύπητους «ηγέτες» σε όλη την διάρκεια της ιστορίας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Τώρα για την Κίνα.

Δεν είναι τυχαίο που η Κίνα έχει πλευρίσει και συμμάχησε με Ιράν και Ρωσσία. Τόσο το Ιράν όσο και η Ρωσσία έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα που ΔΕΝ το έχει η Κίνα, έχουν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΣ φυσικούς πόρους.!!! Επίσης έχουν τεράστια χερσαία μάζα και υπερ εθνικιστικούς μορφωμένους πληθυσμούς. Γεωγραφικά το ιρανικό οροπέδιο είναι ένα φυσικό φρούριο που κανένας στρατός δεν μπόρεσε να σπάσει...εκτός από τον Μ.Αλέξανδρο.

Με την υπογραφή της Σινο-Ιρανικής συνεργασίας σε άμυνα, εμπόριο, οικονομία και στρατιωτική συνεργασία η Κίνα θα κάνει μια πάρα πολύ έξυπνη γεωστρατηγική κίνηση. Το Ιράν εγκαινιάζει τον σιδηρόδρομο Silk Road από το Τσαχ Μπαχάρ στο Αφγανιστάν και μετά με τα πρώην Σοβιετικά κράτη....συνολικά 10.000 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών σε 5 χρόνια. Η Κίνα αποτελεί απειλή για όλους. Πρέπει να καθοδηγούμε έναν συνασπισμό εθνών για να αντιταχθούμε στην επέκταση της Κίνας...αν καταφέρει και βάλει στο χέρι το Ιράν...τότε πολύ δύσκολα θα την παλέψουμε.

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Σίγουρα η (αναλυτική ματιά σου) είναι μπροστά.... Σε κάθε περίπτωση όμως όσον αφορά εμάς, επειδή μας δέρνει διαχρονικός η....... θα πρέπει να αποφύγουμε εμπλοκή με τα παιδιά....

https://m.youtube.com/watch?v=ixGhK5181cc&t=497s

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ατμέ...

Η Κίνα έχει τον μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο, με τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες με στολή. Άλλοι 800.000 άνθρωποι υπηρετούν στα αποθέματα και τις πολιτοφυλακές της Κίνας.
Οι δυνάμεις εδάφους του PLA ανέρχονται σε 1,25 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες χωρισμένες σε 18 ομαδικούς στρατούς, κάθε ένας παρόμοιος με ένα αμερικανικό σώμα. Κάθε στρατός αποτελείται από τρία έως πέντε τμήματα πεζικού και μηχανοκίνητα τμήματα - η Κίνα έχει μόνο ένα τμήμα τεθωρακισμένων. Αυτά για άμυνα της Κίνας....για ενέργειες ΕΚΤΟΣ των συνόρων της, η Κίνα διαθέτει τρεις αερομεταφερόμενες διαιρέσεις, δύο θαλάσσιες διαιρέσεις και τρεις θαλάσσιες ταξιαρχίες. Ο κύριος εξοπλισμός περιλαμβάνει περισσότερες από 7.000 τάνκ και 8.000 κομμάτια πυροβολικού.

Χωρίς να αναφέρω τι έχει σε Ναυτικό και Αεροπορία.....όμως κάθε στρατός....όσο μεγάλος και να είναι, και όσο καλά εξοπλίσμένος...έχει ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΗΜΕΙΟ.

Πολλά από τα «νέα» όπλα της Κίνας είναι στην πραγματικότητα ξένα σχέδια που οι κρατικές εταιρείες του Πεκίνου έχουν, κλέψει ή επίπονα αντιγράψει. Το ελικόπτερο Changhe Z-8 ήταν αρχικά το Γαλλικό Super Frelon. Το ελικόπτερο προσκόπων Harbin Z-9 ξεκίνησε τη ζωή του ως το Eurocopter Dauphin. Η τάνκ Type 99 είναι ένα ενημερωμένο σοβιετικό T-72. Αλλά το «σπιτικό» δεν είναι απαραίτητα ίσο με «καλό». Σε πολλές περιπτώσεις, μπορούμε να μαντέψουμε μόνο την ποιότητα του όπλου. Σε τελική ανάλυση, η Κίνα δεν έχει ελεύθερο τύπο...και μαθαίνουμε ότι όλα είναι ωραία και καλά. Είναι όμως έτσι;; Προς το παρόν, είναι σοφό να είστε δύσπιστοι για την ποιότητα στα κινέζικα όπλα.

Η Ασία πιθανότατα δεν θα συγκροτήσει μια νέα συμμαχία εναντίων της Κίνας σαν το ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Η Κίνα διαθέτει ναι μεν διαθέτει πυρηνικά όπλα. Αλλά κυβερνάται από ένα βαθιά εθνικιστικό, αυταρχικό καθεστώς με ιστορία βαρβαρότητας έναντι των πολιτών του. Έχει εδαφικούς ισχυρισμούς που έρχονται σε σύγκρουση με εκείνες άλλων χωρών . Ωστόσο, η Κίνα είναι ένας γίγαντας με πολυσύχναστα προβλήματα, με πολλά βαθιά, συστημικά προβλήματα. Μερικά από αυτά τα προβλήματα –ιδίως τα τεχνολογικά– επιλύονται. Το δημογραφικό ζήτημα δεν είναι. Και είναι ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο ο χάρτινος δράκος δεν αποτελεί μεγάλη απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο μακροπρόθεσμα.

Αυτό το ΕΝΑ παιδί ανά οικογένεια...θα είναι αυτό που θα την καταστρέψει μακροπρόθεσμα. Η Κίνα θα γεράσει προτού γίνει πλούσια. Το ίδιο δημογραφικό κύμα που έχει δώσει στην Κίνα την αφθονία της εργασίας σύντομα θα μετατρέψει επίσης τη χώρα στη μεγαλύτερη συνταξιοδοτική κατοικία στον κόσμο. Σήμερα η Κίνα έχει 16 συνταξιούχους ανά 100 εργαζόμενους. Οι προβλέψεις βλέπουν ότι η αύξηση σε 64 συνταξιούχους ανά 100 εργαζόμενους έως το 2050, θα έει ως αποτέλεσμα η Κίνα να έχει περισσότερο ηλικιωμένο πληθυσμό από ότι στην Αμερική.

Αυτό έχει έμμεσες - αλλά σοβαρές - επιπτώσεις στην άμυνα της Κίνας. Οι περισσότεροι Κινέζοι δεν έχουν παροχές συνταξιοδότησης και στα γηρατειά τους πρέπει να βασίζονται σε προσωπικές αποταμιεύσεις ή οικογένεια ...με ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΟΜΩΣ αυτό δεν θα μπορεί να γίνει...όταν υπάρχει μόνο ένα παιδί για τη φροντίδα δύο γονέων.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

* Η Ασία πιθανότατα δεν θα συγκροτήσει μια νέα συμμαχία εναντίων της Κίνας σαν το ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον.

Ήθελα να γράψω ότι η Ασία πιθανότητα ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ μια νέα συμμάχια εναντίων της Κίνας στο εγγύς μέλλον.