ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

O πόλεμος στο Nagorno-Karabakh θα τελειώσει τις "φιλίες" πολλών.

Γράφει ο Λύκαστρος :

H σύγκρουση και ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ή Nagorno-Karabakh ( Κara-Bakh) θα τελειώσει τις "φιλίες" πολλών. Διότι μπορεί η Συρία και η Λιβύη να είναι μακριά απο τον Καύκασσο αλλά το Ναγκόρνο Καραμπάχ ...είναι ο Καύκασσος.Και ο Καύκασσος είναι ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ολόκληρη τραγωδία έγραψε ο Αισχύλος για τον Προμηθέα που ήταν "δεμένος" στον Καύκασσο...δεν την έγραψε τυχαία .Το δηλώνει το ίδιο το όνομα...το όνομα Kara-Bakh σημαίνει Κara=μαύρο και το Bakh που βγαίνει από το Buchis ή  Bakh ή Bakha (Μπάκα η αν προτιμάτε μπορείτε να το προφέρετε και Μέκκα ή Βάκχος )...στην Αιγυπτιακή Μυθολογία  ο Buchis (επίσης ο Μπαχ και Μπακά) ήταν η θεοποίηση του θεού του πολέμου και λατρευόταν με την μορφή ταύρου στην περιοχή της Ερμούπολης. Και είχε λευκό σώμα και μαύρο πρόσωπο....δηλαδή καμένο. Ο Καύκασσος είναι μεγάλη και βαθιά ιστορία....και κατακαμένη μέχρι τα τρίσβαθα του. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Αργοναυτική εκστρατεία σε αυτήν την περιοχή έγινε....άνωθεν και εντός του Καυκ-άσσου. Θα γίνει της Har-Mage-Donias το κάγκελο. Η λέξη Har  σημαίνει Όρος και μάλιστα ιερό όρος. Απο εκεί ήταν και η πραγματική καταγωγή του Ξέρξη ο οποίος ΔΕΝ ήταν Πέρσης αλλά Κιρκάσιος . Ο Ξέρξης ήταν Άτλαντας Τελχίνας, το όνομά του ήταν Κάρχας ή Χάρχας ή Κάλχας προφέρεται με πολλούς τρόπους από Sharkash και harhash μέχρι Kerkesh

Όπως γνωρίζετε, το Μπακού και το Ερεβάν έχουν το δικό τους καυτό σημείο - το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, που κατοικείται κυρίως από Αρμένιους. Αυτή η σύγκρουση έχει μακρά και περίπλοκη ιστορία και το 1992-1994 οδήγησε σε έναν αιματηρό πόλεμο μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.  Η Αρμενία κέρδισε σε αυτόν τον πόλεμο  αλλά το Αζερμπαϊτζάν δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με την απώλεια του ενός πέμπτου του εδάφους του, επιμένοντας στην αποκατάσταση της ακεραιότητας του κράτους. Ένας ακούσιος διαιτητής σε αυτήν τη σύγκρουση είναι η Ρωσία, η οποία ενδιαφέρεται για συνεργασία και με τις δύο χώρες και την απουσία πολέμου κοντά στα σύνορά της.


Τόσο  το Μπακού όσο και το Ερεβάν προετοιμάζονται για μια επανάληψη του πολέμου. Με τη ρωσική βοήθεια ως σύμμαχο στον Οργανισμό Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια, η Αρμενία ενίσχυσε την αμυντική της ικανότητα λόγω των μαχητών Iskander-E OCR, των Smerch MLRS και Su-30SM. Το Μπακού έχει επίσης στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα, με την οποία έχει πλήρη κατανόηση για το «ζήτημα του Καραμπάχ». Θα ήθελα να αναφερθώ λεπτομερώς στο τελευταίο. Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία έχουν συμφωνήσει ότι για οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το Μπακού θα ενημερώσει αμέσως την σύμμαχό του Τουρκία. Στο μέλλον, βάσει αυτών, αναπτύχθηκαν σχέδια για κοινές δράσεις για την «αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας». 

Ενώ η Ρωσία είναι ένας σταθεροποιητικός παράγοντας στην παλιά σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες , η Τουρκία είναι ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας . Το ξέσπασμα ενός πλήρους πολέμου θα βάλει το Κρεμλίνο σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη κατάσταση. Μια προσπάθεια «βίαιας ειρήνης» του Αζερμπαϊτζάν θα οδηγήσει σε κατάρρευση των κανονικών σχέσεων με το Μπακού. Ταυτόχρονα, ούτε η Μόσχα μπορεί να εγκαταλείψει τον Ερεβάν. Και έτσι δημιουργείται ένα "γεωπολιτικό πρόβλημα ." .Φαίνεται ότι ο «φίλος Ρετζέπ» έδωσε το προβάδισμα για την ενεργοποίηση της σύγκρουσης στο Καραμπάχ προκειμένου να ασκήσει πίεση στον «εταίρο Βλαδίμηρο», ο οποίος άρχισε να δείχνει αυξημένη δραστηριότητα όχι μόνο στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη.  Σε κάθε περίπτωση, όμως η Ρωσσία θα βρεθεί σε δίλημμα διότι η Αρμενία είναι μέλος του CSTO, που σημαίνει ότι μια επίθεση σε αυτή τη χώρα θα σημαίνει σύγκρουση με ολόκληρο το μπλοκ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας που είναι και πυρηνική δύναμη.!!

Τελικά, το ποσό της βοήθειας που θα παράσχει η Μόσχα στον Ερεβάν σε αυτόν τον  πόλεμο θα εξαρτηθεί από την ποσότητα και την ποιότητα της βοήθειας προς το Μπακού από την Άγκυρα. Εάν οι Τούρκοι, βάσει επίσημου αιτήματος από τους συμμάχους τους στο Αζερμπαϊτζάν, επιχειρήσουν να στείλουν τις στρατιωτικές τους μονάδες στο Καραμπάχ, το Κρεμλίνο είναι απίθανο να περιοριστεί μόνο σε προμήθειες όπλων και στρατιωτικούς συμβούλους. Στην Αρμενία, θα εμφανιστεί αμέσως η στρατιωτική αεροπορία των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, καθώς και συστήματα αεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας. Έτσι, εκτός από τη Συρία και τη Λιβύη, θα δημιουργηθεί ένα άλλο σημείο έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, το οποίο αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε επιδείνωση των σχέσεων. Στο μεταξύ, η Μόσχα και η Άγκυρα δείχνουν ένα καλό πρόσωπο σε ένα κακό παιχνίδι - ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ερντογάν χαμογελούν και κάνουν χειραψίες, παρά τις αδιάλυτες αντιφάσεις στη Μέση Ανατολή.

Υ.Γ Θυμάστε τι σας  έγραφα ΕΔΩ ...." Εάν είναι αλήθεια όλα αυτά που φημολογούνται... τότε όταν ο Άρης που από στάσιμος, θα γυρίσει στο ζώδιο του Κριού, ο Ρωσικός Καύκασος θα πάρει φωτιά... η ιστορία θα επαναληφθεί και κάποιοι σύντομα θα επαναπορευθούν στα Όρη της Μηδίας." Η Μηδία  ήταν μια χώρα στην Ασία μεταξύ Αρμενία, Ασσυρίας και Περσίας... ναι εκεί που βρίσκεται ο Καύκασσος ....ο κούφιος Καύκασσος, εκεί που "δέθηκε" και ο Προμηθέας.  Καύκασσος και Αίμος συνδέονται....στον Αίμο ήταν εκεί που είχε το στρατηγείο του ο Τρικέφαλος Τυφώνας , για αυτό τόση πρεμούρα για να αρπάξουν την Μακεδονία από τους Έλληνες....Αίμος Ροδόπη...Καύκασσος....επικοινωνούντα δοχεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: