ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Ο ΛΕΣΒΙΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΟΡΟΥΤΣ (ΑΡΗΣ) ΡΕΪΣ, Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΗΠΟ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ Η ... ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ !!!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τελικά καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Το πρόβλημα είναι οι γενίτσαροι και οι αλλογενείς και ο εσωτερικός κίνδυνος δηλαδή η 5η φάλαγγα. Και δυστυχώς αυτοί οι γενίτσαροι και αλλογενείς βρίσκονται στις καίριες θέσεις.
Εν τω μεταξύ, οι απόγονοί τους κάνουν μπαμ από μακρυά! Ατσούμπαλοι , άπλυτοι , κακάσχημοι και κάθε τρις και λίγο καταθέσεις στην UBS !!! Η ίδια ράτσα που έκανε δουλεμπόριο τότε, η ίδια κάνει και σήμερα μπίζνες με τις Μ.Κ.Ο...αλλά αυτά δεν τα λένε τα αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι, μην τυχών και συσχετιστεί το δουλεμπόριο της εποχής με το σημερινό και χαλάσει η σούπα τους. Τους απογόνους αυτών πάνε και ψηφίζουνε. Επιβεβαιώνει πως τα κάστρα πέφτουν όντως.. από μέσα....
Γράφει ο Γιώργος Αδαλής :

Σήμερα θα σας πάω μια βόλτα πίσω στο χρόνο. Πολύ πίσω όμως! Κάπου στο 1500μ.χ.. Όταν η Μυτιλήνη ζούσε υπό το καθεστώς φόβου των πειρατών και των κουρσάρων. Η καταιγίδα του εξισλαμισμού έσκιαζε τα πάντα και ο περισσότερος κόσμος αλλαξοπίστησε προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει από την λαίλαπα των Οθωμανών. Για να μην λέτε ότι κάνω μόνο σκληρές οικονομικές αναλύσεις, θα δούμε μαζί σήμερα κάποια πολύ άγνωστα ιστορικά στοιχεία, που όμως λένε πολλά!
Θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχουν τα γεωτρύπανα «Μπαρμπαρός» και τα ερευνητικά «Οruc Reis» με την Μυτιλήνη και την Τυνησία; Καθίστε αναπαυτικά να σας εξηγήσω!
Την περίοδο αυτή στη Μυτιλήνη (που οι Οθωμανοί την αποκαλούσαν (Midili) γεννιέται ένα παιδί που πήρε το όνομα Αρούτς Ρέϊς. Προφανώς επειδή δεν θα μπορούσε κάτω από την λαίλαπα αυτή να ονομάζεται Αρης Ρέϊς! Το Αρούτς μετατράπηκε με τον καιρό σε Ορούτς!
Η Μητέρα του Ορούτς Ρέϊς ήταν μια Χριστιανή από το χωριό Παλαιόκηπος που βρίσκεται στον κόλπο της Γέρας Λέσβου, 35 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μυτιλήνη ! Η Κατερίνα, ήταν σύζυγος παπά αλλά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον άνδρα της κι έμεινε χήρα!! Η παντρειά με έναν μουσουλμάνο ήταν μονόδρομος προκειμένου να επιβιώσει. Κι έτσι παντρεύτηκε τελικά έναν άλλον Έλληνα από τα Γιαννιτσά (κι όχι έναν Αλβανό όπως αναφέρουν διάφοροι) αλλά σκληρό γενίτσαρο, με τον οποίο απέκτησε έξι παιδιά ! Ο Ορούτς ήταν το μεγαλύτερο από όλα τα παιδιά της! Και ο Ορούτς είχε έναν μικρότερο αδερφό τον Χαϊρεντίν!
Όπως καταλάβατε, η χήρα του παπά, γέννησε στον δεύτερο γάμο της, τους δύο μεγαλύτερους πειρατές. Τον Ορούτς Ρέις και τον Χαϊρεντίν Ρέϊς πολύ γνωστό με το ψευδώνυμο Μπαρμπαρόσα (“barbarοs” στα τούρκικα) .
Καθαρόαιμοι Λέσβιοι αλλά πλήρως εξισλαμισμένοι, τα δύο αδέρφια έγιναν πειρατές και με ορμητήρια στην Δυτική μεσόγειο, προέβαιναν σε σκληρές σφαγές και πειρατείες σε Χριστιανικά πλοία και χωριά των ακτών. Και τα δύο αδέρφια δεν έκαναν μόνο πειρατείες αλλά κύρια ασχολία τους, ήταν η πώληση δούλων στα σκλαβοπάζαρα της ανατολής! Δουλεμπόριο δηλαδή όπως ακριβώς και οι σημερινοί Τούρκοι!!
Ο Ορούτς, είχε κυριολεκτικά σκορπίσει τον θάνατο στον Ισπανικό στόλο και στα παράκτια οχυρά και οι νίκες του ήταν τέτοιες που αυτοανακηρύχτηκε Σουλτάνος του Αλγερίου ενώ αργότερα τον αναγνώρισε επίσημα και ο Σουλτάνος της Τουρκίας.
Ο άλλος ο αδελφός, ο Χαϊρεντίν Ρέϊς, ήταν ακόμη πιο αιμοσταγής πειρατής και το παρατσούκλι του «Μπαρμπαρόσα» το απέκτησε λόγω του κόκκινου γενιού που είχε (Μπάρμπα-Ρόσα=Γένι-κόκκινο). Και μάλιστα πολύ νωρίς ο Σουλτάνος τον είχε χρίσει με το ανώτατο αξίωμα του Μπεϊλέρμπεη (Αρχιμπέης) του Αιγαίου!
Όταν πέθαναν τα δύο αδέρφια, τα πληρώματα τους, που μεγάλο μέρος τους ήταν από την Μυτιλήνη και άλλες πρωτεύουσες νησιών του Αιγαίου, εγκαταστάθηκαν στην Δυτική Αφρική. Και ειδικά στην Τυνησία, ίδρυσαν μια πόλη η οποία μέχρι σήμερα ονομάζεται «Ελ Μετλίν» (El Metline) . Δηλαδή Μυτιλήνη!!!
Μάλιστα το λιμανάκι της πόλης αυτής ονομάζεται μέχρι σήμερα «Skala», όπως ονόμαζαν δηλαδή τα επίνεια οι νησιώτες μας. Κι όποιος επισκεφτεί την Ελ Μετλίν της Τυνησίας, θα καταλάβει ότι πρόκειται για ένα μικρό μεν αλλά πιστό αντίγραφο της παλιάς πόλης της Μυτιλήνης!
Όπως καταλάβατε οι Τούρκοι, δίνουν ονόματα Ελλήνων Γενίτσαρων και μάλιστα αιμοσταγών πειρατών στα πλοία τους όπως τα “Barbaros” και το “Oruc Reis”!!!
ΥΓ.
Εσείς οι πατριώτες μου στο νησί, ελπίζω να καταλάβατε, ποιανού απόγονοι είναι αυτοί που προσπαθούν με λύσσα να σας καθυποτάξουν και να ισλαμοποιήσουν το νησί καθώς και για ποιον εργάζονται !!!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: