ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΙΔΟΥ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :
Ιδού σε τι διαπραγματεύσεις θα πάρουν μέρος  οι ανθέλληνες πολιτικοί , και θα είναι και ευτυχείς που δεν θα γίνει πόλεμος.! Τέτοια εθνική κατρακύλα δεν έχει ξαναγίνει.Προδότες όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδος. Υπηρέτες ανέκαθεν ξένων συμφερόντων.Ζητάνε αφοπλισμό νησιών...ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΝΗΣΙΩΝ! Με ήδη μέσα τα μεγαλύτερα χοτ σποτ της Ευρώπης! Είναι σαν να κλείνουμε την παράγκα του Καραγκιόζη μόνοι μας και να παραδίδουμε τα κλειδιά στους Τούρκους.!


Για αυτό και ακυρώσαμε και την αγορά για τις γαλλικές φρεγάτες .
ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΝΑΝΑΙ ΑΟΠΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΝΟΥΝ  Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ!!!
Η "λογική" του "Μη πόλεμος" και του "Δεν διεκδικούμε τίποτα" της παπανδρεϊκής μεταπολίτευσης... Τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα της ηττοπάθειας δεκαετιών...  Η Ελλάς, μπήκε στην δίνη της αυτοΦινλανδοποιησις, με ότι αυτό συνεπάγεται...αλλά όμως η Φιλανδία έπαθε Φιλανδοποίηση μετά απο δύο νικηφόρους πολέμους.!! Εμείς απλώς θα μεταπέσουμε στην ραγιαδική κατάσταση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απλώς ήθελα να τους θυμίσω κάτι άσχετο:

Οι Τούρκοι εισελάσαντες εις την πόλιν ολιγίστους έσφαξαν και τούτους αντιστάντας ενόπλως. Πάσαι νυν αι οικίαι κατελήφθησαν υπό των αγρίων πορθητών και ελεηλατήθησαν, οι δε ενοικούντες εξηνδραποδίσθησαν. Το πολύ του πλήθους ανδρών τε και γυναικών και παίδων κατέφυγεν εν τη απογνώσει αυτού εις τον ναόν της Αγίας Σοφίας ως εις ασφαλή τόπον. Αλλά μετ' ολίγον αι πύλαι του ναού ηνοίχθησαν διά των πελέκεων των γιανιτσάρων και πάντες οι εν αυτώ εξηνδραποδίσθησαν. Αυτός δε ο ναός, «ο παμμέγιστος εκείνος ναός και θειότατος της του Θεού Σοφίας, ο ουρανός ο επίγειος, ο θρόνος της δόξης Θεού, το χερουβικόν όχημα και στερέωμα δεύτερον, η Θεού χειρών ποίησις, το θέαμα και έργον άξιον, το πάσης γης αγαλλίαμα, ο ωραίος και ωραίων ωραιότερος» εγυμνώθη παντός κοσμήματος αυτού, και μετεβλήθη εις τόπον πάσης ακολασίας και βδελυρίας των οργιαζόντων επί τη νίκη πορθητών και βεβηλωθείς την ημέραν εκείνην τοις χριστιανοίς ηγιάσθη τοις μωαμεθανοίς μεταβληθείς υπό του Μωάμεθ Β', μεταβάντος εις αυτόν απ' ευθείας μετά την εις την πόλιν είσοδον, εις προσευκτήριον μωαμεθανικόν. Πάντες σχεδόν οι κάτοικοι της Κωνσταντινουπόλεως εξηνδραποδίσθησαν και εξηφανίσθησαν διασκορπισθέντες μέχρι των εσχατιών του Οθωμανικού Κράτους. Μετά τριήμερον λεηλασίαν και εντελή ερήμωσιν της πόλεως, ο Σουλτάνος επέτρεψεν ελευθέραν οίκησιν εις χριστιανούς. Αφού δε κατέστησεν αυτήν πρωτεύουσαν του κράτους αυτού (και κατώκισεν έπειτα διά πολλών κατοίκων εξ άλλων πόλεων βία μετοικιζομένων), επέτρεψε τοις Έλλησι να εκλέξωσι Πατριάρχην μέλλοντα να κυβερνήση την Εκκλησίαν καθ' όλα τα υπό της μωαμεθανικής θρησκείας παρεχόμενα τοις Χριστιανοίς δικαιώματα. Ούτω το έθνος το πολιτικώς υποδουλωθέν έλαβε δικαίωμα και δύναμιν ανεκτής υπάρξεως και δημιουργίας νέου ιστορικού βίου αποτελούντος την περίοδον της Ελληνικής ιστορίας την καλουμένην Τουρκοκρατίαν. Ο Σουλτάνος κατέλυσε μετ' ολίγα έτη (1458) και το εν Πελοποννήσω κράτος των Παλαιολόγων δεσποτών Θωμά και Δημητρίου, τω δε 1461 κατέλυσε και το Φραγκικόν κράτος των Αθηνών και την ελληνικήν αυτοκρατορίαν της Τραπεζούντος (1466). Ούτω δε προ του τέλους έτι του 15 αιώνος πάσαι αι Ελληνικαί χώραι, άπας ο Ελληνισμός, πλην των εις το Βενετικόν κράτος υπαγομένων νήσων (των Ιονίων νήσων, της Κρήτης και της Κύπρου) καί τινων πόλεων εν Πελοποννήσω και εκτός αυτής και της Ρόδου, υπετάγη εις το Οθωμανικόν κράτος (206).