ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος ΣΤ΄(15)


ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μέρος ΣΤ΄(15)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 

Τάδε έφη ελληνομύστης: Είμεθα ο Έλλην, διολυμπία σπορά και ουράνια ρίζα φυλής ευγενούς αποθεωθείσης.  Άστρο αρετής αστραφτερό και ασύγκριτο σαν πρωινή ιδέα. Ψυχή από μάρμαρο - και όχι από φοινικικό γύψο  - που θα κληρονομήσει την προσεχή χρυσή αθανασία.

Σκοπόν ουράνιον, αποστολήν και ιερόν καθήκον έχομεν αναλάβει του τελειοποιήσαι και ευδαιμονοποιήσαι τον ιερόν άνθρωπον Και θα το επιτύχωμεν αυτό κάποτε όσος ιστορικός χρόνος κι αν απαιτηθή. Γιατί έχομε πολλά ακόμα να δώσωμεν εις την ανθρωπότητα ίσως και τα περισσότερα όπως και να δοξασθώμεν το ίδιο.

Επειδή αυτό επιβάλει το δίκαιον και αυτό ευδοκούν και επιποθούν οι αγνοί ουρανοί. Διό και θεμιτόν αυτό θεωρούντες δεν εδιστάσαμε ακόμα και με τους θεούς να τα βάλωμε, καλοπροαίρςτα πάντα, ίνα υπηρετήσωμε ίσως ένα, τον πιο αληθινό,  ανώτερο και ιερότερο σκοπό της δημιουργίας.

Ήτοι την απελευθέρωσι του ανθρώπου από τον εξουσιαστικόν φόβον, την θλίψιν, την ηττοπαθή ενοχήν και την δεισιδαιμονίαν, τα εγγενή του ηθικοπνευματικά μειονεκτήματα. Για να καταξιωθή έτσι κάποτε να πετάξη από το σπήλαιο αυτό των γηίνων σωμτοποιήσεων στον Όλυμπο της θείας αθανασίας των πατέρων του.    

Εδώσαμε τόσα πολλά καλά επί τόσες χιλιάδες χρόνια στον κόσμο κι ας εισεπράξαμε, αχαριστία, κυνηγητό, γενοκτονία και καταφρόνια. Δεν πειράζει. Έχομεν πολύν, πυκνόν και καθαρόν θεόν μέσα μας. Γι αυτό και όπου κι ακουμπήσεις στην ιερά μας γη, πρώην και επόμενα, ελληνικά θα συναντήσεις κατεχόμενα.

Θαρσείτε και ανίστασθε και στερρώς μένετε. Ερχόμαστε. Είμαστε ήδη πολύ κοντά σας. Αλλά δεν θα σημάνωμε πριν μας καλέσουν ως απελευθερωτάς και σωτήρας αι πράξεις της αρετής σας.

Και γαρ μιας, ακόμα και αθηναίας θεάς, χειρός ασθενής η μάχη. Αλλά ακόμα δεν είδατε τίποτα. Και θα τα ιδήτε όλα, ξαφνικά και σύντομα και άνευ προφητών. Διότι εγγύς η αυγή των νέων αιώνων.  

Μαγικά είναι όλα και καθαρά όταν τα κυβερνά η αρετή και αμείβει το κάλλος. Τρισόλβιος δε και όποιος μοιράζεται ύπνο και ξύπνο του με χαριτωμένους, πρόσχαρους θεούς.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Με λίγα λόγια δεκαετές κενό και ΠΝ τριών πλοίων, αφού 4η FDI, MEKO MLU, κορβέτες αγνοούνται.

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μετά το επιτυχημένο σωματείο Φ.ΛΟΚ.Ι., η Πτώση & Διάστρεμμα  ανακοινώνει την ίδρυση του ανταγωνιστικού(;) σωματείου "Μικρή Ολλανδέζα". Με κάθε εγγραφή δώρο γιγαντοαφίσα της Sigma και μια κονκάρδα!! Αν είσαι τυχερός θα είναι η 12516 αλλιώς 11515/10514!!Ραντεβού στην DEFEA!

Το είχα γράψει και παλιότερα, ότι ο ηθοποιός και το τσίρκο του είχαν τρεις επιλογές όσον αφορά το ΠΝ. α)Υπερδεκαετές πλάνο με νέες ναυπηγήσεις (εξωτερικό και εγχώρια) β) μείωση της οροφής των πλοίων επιφανείας γ) στόλος στα χαρτιά με απόκτηση ανεπαρκών σκαφών(MMSC/LCS, M, LF).

Τελικά ο άριστος ήταν της λογικής Αμερικάνικα  ή τίποτα. Είχαμε δύο χρόνια που προσπαθούσαν πάση δυνάμει μαζί με δημοσιογραφικούς τσάτσους να επιβάλλουν το χρέπι MMSC στο ΠΝ. Αναλογιζόμενος το πολιτικό κόστος και λόγω διάφορων γεγονότων προχώρησε στην αγορά μόλις 3 FDI.

Η προσπάθεια να μπουν κάπως οι Αμερικάνοι  στο ΠΝ προφανώς συνεχίστηκε τα επόμενα δύο χρόνια, με αναπαραγωγή διαφόρων παραμυθιών για την ανάγκη απόκτησης της τράτας LCS ενώ παράλληλα κορόιδευαν τους πολίτες για εγχώριες ναυπηγήσεις κορβετών, είτε γαλλικές, είτε ιταλικές.

SAR AW-139: Στο τραπέζι και πάλι η απόκτηση των ελικοπτέρων – Πώς θα αξιοποιηθούν τα Super Puma

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το μουνί που τους κύλαγε. Κοιτάνε τα ελικόπτερα, αντί να εκκινήσουν ναυπηγήσεις πλοίων. Γαμώ το κόμμα σας Εφιάλτες. Χαχα με αυτά ΕΔΩ θα μείνουν οι τύποι. Θα τους τραβάνε τα τουρκικά ulaq με καντηλίτσα.


* Του Κώστα Σαρικά

Η απόσυρση των γερασμένων ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας AB-205 και AB-212, οι αυξημένες ανάγκες σε αποστολές έρευνας διάσωσης αλλά και η όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση των Super Puma αποτελούν τρία δεδομένα τα οποία επιφέρουν ζητούμενα σε μια ακόμη δύσκολη εξίσωση που καλείται να λύσει το Αεροπορικό Επιτελείο.

Τα AB-205/AB-212 έχουν προ πολλού κλείσει τον επιχειρησιακό τους κύκλο, οι διαθεσιμότητες βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και κυρίως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλής δυσκολίας συνθήκες των αποστολών Έρευνας-Διάσωσης στο σύνθετο περιβάλλον του FIR Αθηνών πόσο μάλλον πάνω από τη θάλασσα.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (88)


ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (88)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 


Χθες γιόρταζε ο ουρανός. Σήμερα το κόμμα του. Σ’ αγαπώ ακόμα.

Άγιοι και ποιηταί. Νάρκισσοι αυτοπαγιδευμένοι στην συναισθηματική των μικρολίμνη.

Και θέλουν τον διανοοούμενο είτε κίναιδον είτε άγιον. Ποτέ σοφόν, ποτέ Έλληνα.

Από την γενιά του Πολυτεχνείου στην υπερήφανη πουστογενιά. Ειπέ το δημοκρατία.  

Κι ενώ περνά απαρατήρητος ο καθημερινός εκφασισμός των διαπροσωπικών σχέσεων.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ (166)

ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ-ΛΕΞΙΓΝΩΣΙΑ

Αρχή σοφίας ελληνικών ονομάτων επίσκεψις.

Η ελληνική γλώσσα ομιλείτο πολύ πριν από την 2α π.Χ. χιλιετία και ευρίσκετο σε υψηλό επίπεδο τελειότητας.

Είναι η βασίλισσα των Γλωσσών.

Είναι η γλώσσα των Θεών.

«Ει Θεοί διαλέγονται, την των Ελλήνων γλώττη χρώνται»

 (Κικέρων)

Όθεν άριστα λέγεται παρά τοις φιλοσόφοις

το τους μη μανθάνοντας ορθώς ακούειν ονομάτων

κακώς χρήσθαι και τοις πράγμασιν.

(Πλούταρχος) 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ (166)

1) ¨ έθεσε τινα εκποδών¨  λέγεται λογίως. ¨εκποδών¨ δηλαδή;

2)  Grande: ελληνικά κι αυτό.

3) επιθ. προπετής (ο,η): τα συνθετικά και η ερμηνεία του.

4) ουσ. εμπαιγμός και συμπαιγνία. Ποια η διαφορά;

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θα προστατέψει την Κύπρο εάν δεχθεί επίθεση από τη Χεζμπολάχ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : ΝΑΤΟΙΚΑ MOYNOΠΑΝΑ /ΝΟ...Την Ουκρανία όμως που δεν είναι στο ΝΑΤΟ τη χρηματοδοτειτε. Ο λόγος που ολόκληρη η Ουκρανία πρέπει να περάσει στους Ρώσους. Μόνο η Βοσνία και η Αλβανία είχαν το προνόμιο να βοηθηθούν από το ΝΑΤΟ φαίνεται. Το ξέρουμε ρε Στόλυ ότι έχεις τούρκο boyfriend...και ότι είσαι η πουτάνα των τούρκων.



Το ΝΑΤΟ δεν θα προστατεύσει την Κύπρο σε περίπτωση επίθεσης από τη Χεζμπολάχ: Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, ο επικεφαλής της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε ισχυρές δηλώσεις σχετικά με τις πρόσφατες απειλές από τη λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, με την υποστήριξη του Ιράν, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η οργάνωσή του θα αντιδράσει σε αυτό που θεωρεί ως παρέμβαση της Κύπρου στη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής, επιτρέποντας στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα κυπριακά αεροδρόμια και βάσεις για στρατιωτικούς σκοπούς. Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι η Κύπρος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, υπονοώντας ότι δεν απολαμβάνει την προστασία της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΟΥ


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΟΥ.....ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ...ΚΑΙ ΗΧΩΝ.

ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΙΓΟΚΕΡΙΣΙΑ ΠΑΝΣΈΛΗΝΟ.. ΠΟΥ ΚΙΝΟΎΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ... ΤΩΡΑ..

ΗΛΙΟΣ ΣΤΙΣ 3°ΚΑΡΚΙΝΟΥ...ΣΕΛΗΝΗ 17°ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ....ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Η 0°ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΌΔΟΣ ΨΥΧΩΝ... ΕΝΩ Η 0°ΑΙΓΟΚΕΡΟΥ ΕΞΟΔΟΣ ΨΥΧΩΝ...ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥΣ.. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.
 
Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΙΣ 12°ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΔΙΑΝΎΕΙ Β ΔΕΚΑΗΜΕΡΑ..ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ....ΑΦΡΟΔΊΤΗ 7° ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ Α..ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ
ΑΡΗΣ ΣΤΙΣ 10°ΤΑΥΡΟΥ ΕΙΣΈΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ Β ΔΕΚΑΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΕΙ ΔΙΑΣ ΣΤΙΣ 6°ΔΙΔΥΜΩΝ ΣΤΑ Α ΜΕΧΡΙ ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΊΟΥ ΠΆΡΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΈΡΘΕΙ ΕΔΩ

ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ ΣΗΜΕΡΑ

Του Αη Γιάννη του Πηδηχτή* σήμερα, παραμονή του εν λόγω Πρόδρομου Αγίου με τα 2ν. Ή για άλλους, του Αη Γιάννη του Κλήδονα...

Μέσα στους αιώνες έχει ξεχαστεί ότι το πανάρχαιο αυτό έθιμο, (με προέλευση ακόμα παλιότερη, από τα Θρακικά Μυστήρια, και αυτά με ακόμα παλιότερα Καβίρεια που σχετίζονταν με την μαντική των μελλούμενων και με το καλοκαιρινό ηλιοστάσιο. Συνδέθηκε με αυτά αργότερα για να γιορτάζεται η επέτειος της πτώσης της Τροίας.
 
Οι φωτιές** του Κλήδονα ήταν αυτές που μετέφεραν με φωτεινά σήματα το μήνυμα της πτώσης της Τροίας, ο πρώτος οπτικός τηλέγραφος, πρόδρομος των σημερινών . Messanger, fb, viber κλπ. Τότε ο χειριστής τους χόρευε πηδώντας πάνω από τις φωτιές στα κορφοβούνια με συγκεκριμένο τρόπο για να πει το μήνυμα. Αδύνατον να τον κάνεις μπλοκ, όπως τώρα, κάθε τρεις και λίγο την Ακρίτα.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Σε ακρόαση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ για τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στην Ερυθρά Θάλασσα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μαζεύτηκαν οι άχρηστοι εκεί στο ΓΕΕΘΑ να κάνουν ακρόαση τους ναυταίους. Στα αρχίδια τους σας γράφουν και καλά κάνουν. Αγοράστε gowind και fdi, αλλιώς βγάλτε τον σκασμό και αφήστε τον στόλο να εξαφανισθεί με την ησυχία του, χαρτογιακάδες του δημοσίου. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε και φου35 για να είναι ευχαριστημένη η πρεσβεία και η LM και αφήστε το ΠΝ με 3 φρεγάτες. Για τα φου35 άλλη μια προμήθεια χωρίς όπλα. Καρκίνο γαμώ το σπιτάκι σας.


 

Σε ακρόαση δέχτηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τα 205 μέλη του πληρώματος της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» που επέστρεφε απο την πρώτη πολεμική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πριν τον χτεσινό απόπλου της δεύτερης φρεγάτας «ΨΑΡΑ» που θα σκατζάρει την «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα, ο αρχηγος ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με το πλήρωμα της ΥΔΡΑΣ σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και να σταματήσουν οι διαρροές στον τύπο ως προς τον μεγάλο βαθμό επικινδυνότητα της συγκεκριμένης αποστολης. Αφού τους διαβεβαίωσε πόσο υπερήφανη είναι η υπηρεσία για εκείνους τους υποσχέθηκε ότι θα παρασημοφορήσουνε σε ειδική τελετή. Στη συνέχεια ο Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε τον λόγο σε ΟΛΑ τα μέλη του πληρωματος και κατέγραφε μια προς μια τις παρατήσεις τους.

Το ενδιαφέρον του αρχηγού ήταν να τσεκάρει τον βαθμό ακρίβειας των όσων αποκάλυψε το Ieidiseis στις 10 Ιουνίου με τίτλο : Συγκλονιστικές μαρτυρίες μελών της φρεγάτας «ΎΔΡΑ»: « Επιστρέψαμε από την κόλαση».

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Οι περισσότερες επικεντρώνονται στο λιμάνι της Βηρυτού, που χάνει την γεωπολιτική του σημασία λόγω της αναβάθμισης της Λεμεσού ως κέντρου διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη. 
 
Όλες όμως αποφεύγουν να πουν:
 
🔺️Για την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ενίσχυση που έχει η Χεζμπολαχ του Λιβάνου από τα καθεστώτα του Ιράν, του Κατάρ, της Ρωσίας και της Τουρκίας. Επί της ουσίας, αυτές οι οργανώνεις τύπου Χαμάς, Χεζμπολαχ κλπ έχουν εκφυλιστεί πλέον ως οι εκτελεστικοί βραχίονες γεωπολιτικών σχεδίων τρίτων, και που σχετίζονται με σχέδια ανάσχεσης της ανάπτυξης αγωγών αερίων προς την ΕΕ.
 
Στο * δες σχετικά μια παλιότερη ανάλυση που αφορά την Αμμόχωστο, που απειλεί τον έλεγχο διέλευσης λαθραίων από το "οικογενειακό" λιμάνι Τσεϊχαν του Ερντογάν στην Νότιο Τουρκία και σχετίζονται με δύο αγωγούς από το Ιράκ προς την ΕΕ, που παρακάμπτουν την Συρία. Το ίδιο δηλαδή παίγνιο που παίζεται και νοτιότερα, στην Υεμένη με τους Χούθι, που έβαλαν στο μάτι την ενεργειακή διασύνδεση της Ινδίας με την ΕΕ.
 
🔺️Η Χεζμπολαχ, όπως και η Χαμάς, επιζούν λόγω της φορολογίας που βάζουν στην ανθρωπιστική βοήθεια πλιατσικολογόντας το 30-40% της, λειτουργώντας ως μαφίες του λιμανιού. Η διανομή της μέσω Κύπρου, κάνει αυτό το άθλημα δύσκολο
 
🔺️Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό της Κύπρου και για όλους αυτούς τους λόγους. Το γνωστό δόγμα αδράνειας του τύπου "η Κύπρος κείτεται μακράν" δεν μπορεί να συνεχίσει να ισχύει όταν απειλείται τώρα όλη η ΕΕ, όπως στο προκείμενο. Όσα και να είναι τα φράγκα της "συνεκμετάλλευσης", που ορέγονται οι εγχώριες ελίτ με το βαθύ κράτος της Τουρκίας σε βάρος πάλι της Κύπρου. 
 
🔺️Μια ελληνική φρεγάτα με αντι-drone συστήματά για τα ανοιχτά του Λιβάνου υπάρχει;; Να τους ξηγήσουμε το "όνειρο";;

ΠΑΙΧΝΙΔΙ “THE BALTIC STRIKE”

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

“THE BALTIC STRIKE”

Ήταν  ένα διήμερο παιχνίδι το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μαυροδένδρι Κοζάνης συνδιοργάνωση ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας ΣΑΔΜ με τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Δέλτα . Το επόμενο θα είναι Hard Core Milsim.

Φώντας : Η διοργάνωση δεν παρείχε φορτιστές για τα ICOS. Επίσης δεν κέρασε κανένα μεζέ οπότε τα τσιπούρα τα ήπιαμε ξεροσφύρι. Τα λεφτά μας πίσω!
 
Λυκ : Η  περιοχή ήταν γεμάτη με ηλιακά πάρκα, απέναντι υπήρχε ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της ΔΕΗ. Αν εσύ δεν είχες μπαλαντέζα δε φταίει η διοργάνωση. Το δάσος ήταν γεμάτο ελάφια αλλά εσύ φιλόζωος όποτε ξεροσφύρι τα τσιπούρα 😂😂😂 

ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 2024

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 2024:

Mικρή η νύχτα ...Πολλά τα όνειρα...και σε σχέση με το πέρσι: Λιγότερα τα λεφτά
 
22 ΙΟΥΝΙΟΥ..ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ..ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ 1°..ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ..ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΘΎΜΙΣΕ ΌΤΙ ΞΕΚΙΝΆ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΣΕΡΧΌΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.
 
ΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥΣ..ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΕΝΘΥΝΤΙΚΟ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ..
 
6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥ..ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ..ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ!!!
 
ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΑΤΟΜΑ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ..ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΎΡΟ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΟ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ..ΜΙΑ ΒΟΉΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΙ ΔΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΜΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΜΑΖΊ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΊΤΗ.. 

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Warrior's Spirit

Μιλάμε οι άνθρωποι είναι σπασμωδικοί μπινέδες.

 Στόχος της κυβέρνησης είναι η Π.Α. να διαθέτει 200 αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, έως το 2030.

Η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και εγγυητή ασφαλείας για την περιοχή. Η περαιτέρω αμυντική θωράκιση σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια για εμάς και τους εταίρους μας.@SkaitvGR pic.twitter.com/5omYyhBE6K

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αυτός εδώ λέει ότι ασχολείται με τα αμυντικά. Του έχει πει κανείς ότι ξέρει απ' αυτά;; Μιλάνε για 200* μαχητικά 4ης και 5ης γενιάς, την στιγμή που η Ελλάδα αναβαθμίζει μόλις 82 Viper και η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει την αναβάθμιση των 38 blk 50. Ακόμα και αν αυτή γίνει θα μιλάμε για έναν στόλο 120 Viper, μαζί με μόλις 24 rafale. 

Δηλαδή, μας λείπουν 56 μαχητικά, ενώ ταυτοχρόνως επιχειρούν να πουλήσουν 24 mirage 2005 που είναι σχεδόν το ίδιο ικανά σε ΑΑ με τα αναβαθμισμένα F-16. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, προτείνουν αγορές rafale, όπως αγοράζουμε αυγά.

Επίσης, οι μεγαλύτεροι φελλοί της μεταπολίτευσης σπάνε την αγορά των F35 στα δύο, για να φανεί μικρότερο το αγγούρι που θα μας μπει, δίχως έτσι να μπαίνουμε στη αλυσίδα συντήρησης και χωρίς να εξασφαλίζεται βιομηχανικό έργο. Μιλάμε οι άνθρωποι είναι σπασμωδικοί μπινέδες.

Αυτά είναι....Της κακοποιημένης και του κακοποιημένου θα γίνει.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αυτά είναι....Της κακοποιημένης και του κακοποιημένου θα γίνει.
 
Με διαδικασία έκτακτου στρατοδικείου. Αυτό θέλατε αυτό έγινε. Και θα είναι η αρχή, σε λίγο θα επεκταθεί η πρακτική αυτή σε κάθε ποινική διαδικασία. Γιατί κάτι μου λέει ότι αυτές οι πρακτικές θα αυξήσουν τα εκδικητικά εγκλήματα;;
 
[... Προβλέπεται επίσης η επιβολή περιοριστικών όρων πριν ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για να προστατευθούν τα θύματα..]
 
Αυτό με γονάτισε .Προληπτικοί περιοριστικοί όροι πριν την άσκηση δίωξης ή πριν την διάπραξη εγκλήματος ;;; Δηλαδή κάποιος έχει καταστεί προληπτικά κατηγορούμενος;;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αλλαγές:

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος ΣΤ΄(14)


ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μέρος ΣΤ΄(14)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων)

 

Να κοιτάζεις ψηλά κι όταν ακόμα σέρνεσαι στο χώμα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε σημαίνουν οι νικηφόροι αετοί. Σκέψου και μια κακή ημέρα δεν παύει είναι μια δόσις του θεού. Με την δύναμι της θείας ζωής υπερκερνάται κι αυτή.

Μάθε και να είσαι καλά κι όταν δεν είσαι καλά. Γιατί αυτό είναι η αιθερική τελεία δύναμις, η προίξ των πατέρων σου ελληνοθεών.

Θέλγουσιν, τέρπουσι, εκστατικούς κάνουσί μας οι ολύμπιοι τρόποι της σοφίας. Δοξαστικούς δε ουράνιους κύκλους ιερώς διαγράφουσι προς τους χορούς των αθανάτων και αι ψυχαί των ευγενών προγόνων.

Ανοιχτό, πρόθυμο μυαλό. Αυτό και μόνο τέλεια σώζει. Μιας γαρ Αθηναίας χειρός ασθενής μάχη. Επειδή όλα περιστρέφονται γύρω από Έλληνες και ανθέλληνες.

Μισούν τους άτιμους Εβραίους. Ναι αλλά ο Εβραίος βλέπει μπροστά, έστω και εν πολλοίς διεστραμμένα, ενώ ο  Έλλην ορθά μεν ίσως αλλά πίσω και στάσιμα, όσο και η αβρααμοχριστιανική του παράδοσι-αγκύλωσι απαιτεί. κι αυτό δεν φθάνει.

Αλλά χωρίς να βλέπεις μπροστά, δεν πας μπροστά,  δεν γνωρίζεις τον κόσμο και όποιος δεν γνωρίζει τον κόσμο δεν θα γνωρίση ποτέ τον εαυτό του, τον ανώτερο επί γης ανθρώπινο σκοπό του.

Οι ¨Ελληνες πρωτοπόροι έκαναν τότε πόλεις πολιτισμού και νόμων εν όσω οι άλλοι επορεύοντο ανέστιοι και απάτριδες, απόλεις εις ερήμους και ονειρεύοντο εν σκηναίς Αβραάμ.  Όπου κι να γυρίσης και να πας, πριν και επόμενα, όποια πέτρα και να σηκώσης, αντιθέων Ελλήνων ελληνικά κατεχόμενα.

Έκαναν και πολίτευμα ισονομικόν και το εθνοδημοκρατικόν ¨κοινόν, ¨ χωρίς ανάγκη έχειν από διχαστικά, διασπαστικά της κοινωνικής ενότητος  ολιγαρχικά κόμματα. Είδε ο κόσμος το φως το ανθρωπιστικόν, πολιτισμικόν.

Ίδρυσαν θρησκείας που ενσωμάτωναν και ιεροποιούσαν τα εξετασμένα και εξηκριβωμένα της ουρανίας επιστημονικής σοφίας ενώ οι άλλοι έκτιζαν τυραννικάς θρησκείας θρησκευτικού πάθους, εξαπατητικής μαγείας και φανατικής αλογιστίας.

Ε και; Τα πάντα ρει, νομοτέλεια, για να υποδεχθώσι το νέον. Όλα τα ισοπέδωσε ο χρόνος εκτός των όσων διέσωσε η μνήμη και ανέπλασε η φαντασία. Επήλθε πολιτισμική κόπωσις και η συναφής ηθική παρακμή.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

TΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ "ΠΟΛΕΜΩΝ" ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΑΚΕΡΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

TΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ "ΠΟΛΕΜΩΝ" ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΑΚΕΡΣ
 
🔺️Εξαπολύουν οι Χούθι ένα drone κόστους 80-100.000$ για να διακόψει μια θαλάσσια οδό εφοδιαστικής αλυσίδας (που χαλάει τα σχέδια του Πούτιν και του Ερντογάν), που αναχαιτίζεται με ένα πύραυλο κόστους 4-6εκ$ (χωρίς τα κόστη της φρεγάτας που τον εξαπέλυσε). Όχι πάντα με επιτυχία η εκτόξευση του πυραύλου ανάσχεσης: Ήδη ένα ελληνόκτητο τάνκερ αξίας 50εκ βρίσκεται στον βυθό της Ερυθράς Θάλασσας. 
 
🔺️Στέλνει το Ιράν 350 πυραύλους, έκαστος κόστους 300.000$ σε μια αποστολή αυτοκτονίας τους, που η αναχαίτιση τους κόστισε, λέει, 550.000.000$ στο Ισραήλ (και άλλα τόσα στις ΗΠΑ και M. Βρετανία).
 
🔺️Η αλλαγή των πολέμων σε πολέμους ανάμεσα σε χαμηλού κόστους αυτόνομα συστήματα τύπου "καμικάζι", κήρυξε ήδη τον Ψυχρό Πόλεμο νο2. Αυτός διεξάγεται και με (χαμηλού κόστους) προπαγανδιστικές καμπάνιες επίδειξης, σαν αυτές που κατακλύζουν ήδη και τα σόσιαλ μίντια. Χορηγίες είτε κατασκευαστών παλιών πολεμικών μηχανών κάθε είδους εκτός τόπου και χρόνου (τανξ, πλοία, αεροπλάνα κλπ), που πρέπει να "ξεστοκάρουν" γρήγορα. Ή με καμπάνιες ανύπαρκτων φουτουριστικών σχεδίων νέων "next generation", που προαπαιτούν όμως πολλά δισ στην έρευνα και ανάπτυξη τους. Και πολύ περισσότερα στην κατασκευή και τις προμήθειες τους. 

Και έτσι η κλοπή ολοκληρώνεται με την αναπαραγωγή και μιας επόμενης γενιάς ηλιθίων υποκειμένων-παραγωγής-data χωρίς καμία απολύτως αξία!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έγραψε πριν λίγους μήνες ο Noam Chomsky στους ΝΥΤ:
 
"Το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι, όπως το ChatGPT και τα παρόμοια του,μια λαίμαργη στατιστική μηχανή για την αναγνώριση δομών, που καταπίνει εκατοντάδες terabytes δεδομένων και αρπάζει την πιο εύλογη απάντηση σε μια συνομιλία ή την πιο πιθανή σε μια επιστημονική ερώτηση.
 
Το αντίστροφο... το ανθρώπινο μυαλό είναι ένα εκπληκτικά αποτελεσματικό και κομψό σύστημα που λειτουργεί με περιορισμένο αριθμό πληροφοριών. Δεν προσπαθεί να τερματίσει με τις πρώτες συσχετίσεις από τα δεδομένα, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει εξηγήσεις. (Σημείωση: Αυτό υποτίθεται που διδάσκουν στα πανεπιστήμια, που φτιάχτηκαν για να ξεφύγουμε από το "πίστευε και μη ερεύνα" του μεσαίωνα))
 
Ας σταματήσουμε να το αποκαλούμε " Τεχνητή Νοημοσύνη "και να το ονομάσουμε αυτό που είναι:" λογισμικό λογοκλοπής." 
 
Μην δημιουργείτε τίποτα, αντιγράψτε υπάρχοντα έργα από υπάρχοντες καλλιτέχνες και αλλάξτε το αρκετά για να ξεφύγετε από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι η μεγαλύτερη κλοπή περιουσίας από τότε που οι ιθαγενείς της Αμερικής αφαιμάχθησαν από Ευρωπαίους εποίκους." " 
 
Noam Chomsky,
New York Times - March 8, 2023
-----------------------------------------------------------------------------
Σε ένα κολέγιο-βοιδοσχολη με ψευδεπιγραφο τίτλο "ιδιωτικό πανεπιστήμιο", (αλλά με καλά κουρεμένο γκαζόν στο πρώην Olympic Catering), το μόνο που θα έχουν (ίσως) μάθει οι πτυχιούχοι του θα είναι η χρήση κάποιων Artificial inelligence προγραμμάτων για να φαίνεται ότι μπορούν να παράγουν κάτι που να διαβάζεται στοιχειωδώς. Mε εξετάσεις αξιολόγησης τους μαϊμού, από το σπίτι, και με τον GPTιδη δίπλα στην διαπασών. Ενός GPT μαθημένου επί fake news ανάκατα με ότι ναναι. 

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΗΛΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΗΛΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ;;
 
Στρούντελ Μεσογειακό:
 
Υλικά
🔺️1 φύλλο σφολιάτα
🔺️50 γρ. ξανθές σταφίδες
🔺️20 γρ. κονιάκ
🔺️60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
🔺️80 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ (αντί για το ψωμί ψίχα της κλασσικής γερμανικής συνταγής)
🔺️40 γρ. βούτυρο λιωμένο
🔺️600 γρ. μήλα, καθαρισμένα
🔺️1 κ.γ. κανέλα
🔺️3 κλωνάρια βασιλικό ψιλοκομμένο (παίζει και με δυόσμο) για το Μεσογειακό "τατς"
 
Για το σερβίρισμα
 
🔺️κανέλα
🔺️άχνη ζάχαρη
 
Εκτέλεση 
 
Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες με το κονιάκ και τις αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν (παίζει και με λικέρ φράουλα, αν έχει περισσέψει)
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το μπισκότο τριμμένα στο μίξερ, το βούτυρο, τον βασιλικό και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τ κόβουμε σε πολύ λεπτά κυβακια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τις σταφίδες με το κονιάκ, την κανέλα και βάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά, λες και είναι η πολιτική τράπουλα σε συνθήκες μετα-παγκοσμοποιησης.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ το ρημάδι και πάτε σπιτάκια σας....αν δεν μπορείτε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έχετε σκεφτεί όσοι ασχολείστε στο Π.Ν με τις LCS να βαρέσετε παραίτηση;;. Πόσοι ξεφτίλα να αντέξει ένα ναυτικό έθνος για χάρη της αμερικάνικης πρεσβείας και κάποιων ηλίθιων συμβούλων του ΠΘ;; Ντροπή με αυτό το αίσχος μια 5ετια τώρα.

Τίποτα δεν χρειάζεται να εξετάσει το ΠΝ, όλα είναι γνωστά. Ας τις πάρει. Αλλά τουλάχιστον να μην μας το πλασάρει σαν αποτέλεσμα ενδελεχούς αναλύσεως και ερεύνης. Ας πούνε αντρίκια μας τις φόρτωσαν και δεν κάναμε κιχ γιατί που να τρέχεις τώρα. Πιο τίμιο.

ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (87)


ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (87)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 


Όταν αι ειδήσεις δεν διαφέρουν από τας διαφημίσεις η ζωή σαπίζει.  

Και απ’ την πολλή αγάπη μας υποφέρομεν ενίοτε. Δεν έχομε πού να την βάλωμε.

Μη ούν προχώρει υπό συνθήκας συναισθηματικού καύσωνος.

Αν έχεις πολλά, θα σου τα φάνε ολέθρια πουστοπάθη, άγριος τζόγος και άγριοι κληρονόμοι.

Ε, όχι και νάρκισσος επιπόλαιος  το πιο δυνατό μυαλό της πόλεως!

Δούλων εθνομαζοχιστών πρωθυπουργός εθνομαζοχιστής.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΑΣΚΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ Νο 1

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΣΚΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ No 1

Στην φώτο η ιδέα μιας κινητής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΑΠΕ για διανομή της εκεί χρειάζεται, χωρίς πρόσθετα δίκτυα, που ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει και σαν εναέρια μονάδα έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιών κλπ.
 
Έτσι, για να ανοίγει κάπως και η αντίληψη μας, μπας και αποκτήσει κάποτε διάρκεια, και αφήσουμε επιτέλους στην ησυχία τους τα κορφοβούνια, την γεωργική γη και τις θάλασσες, που δεν χωρούν άλλη ανθρώπινη βλακεία. Αυτήν που τα γεμίζει με δύσκολα συντηρούμενες φαραωνικές κατασκευές μικρής διάρκειας ζωής για να σωθούν με αυτές πρόσκαιρα οι 4 τράπεζες και οι 10 φαμίλιες με τα λεφτά του RRF.

Αυτοκαταστροφική ελληνική απώλεια μεγάλων ευκαιριών πάντα από τη “σωστή πλευρά” της Ιστορίας…

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : 200-400 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο θα δίνει η Ελλάδα για την Ουκρανία, βάσει της πρότασης Στόλτενμπεργκ.!! Είναι που μας περισσεύουν και δεν έχουμε τι να τα κάνουμε.Και αυτά θα μου πείτε από ΠΟΥ θα προέρχονται;; Από αυτά που δεν δίνουμε για την δίκη μας άμυνα. Κατά τα άλλα, περιμέναμε και κονδύλια για αλλαγή των ρωσικών όπλων με δυτικά. Αναμένουμε την μέρα που η ρωσική σημαία θα κυματίζει στη Λβίβ και θα σταματήσει η οποία χρηματοδότηση. Μακάρι οι δικοί μας να πληρώσουν με το χειρότερο νόμισμα τον αφοπλισμό της χώρας.


 

Αυτονόητη αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του συναδέλφου Αλέξανδρου Τάρκα, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση καλείται να λάβει μια απόφαση που αφορά την ενίσχυση της Ουκρανίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μια απόφαση σημαντική «για τη διπλωματική και αμυντική θέση της χώρας στο εξωτερικό, η οποία θα έχει επιπτώσεις και στην εθνική οικονομία».

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει ως τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, στις 9 Ιουλίου, να έχει αποφασίσει αν συναινεί ή διαφωνεί με την –προ τριμήνου– πρόταση του Γενικού Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ να ενισχυθεί η Ουκρανία με € 100 δισ. την περίοδο 2025-2030.

»Αν η πρωτοβουλία Στόλτενμπεργκ εγκριθεί, οι ελληνικές καταβολές, μέσω του κοινού προϋπολογισμού της Συμμαχίας, θα είναι πάνω από € 200.000.000 ετησίως ή συνολικά € 1 δισ. την πενταετία. Ο Στόλτενμπεργκ, μάλιστα, «έχει ήδη αναθεωρήσει την αρχική του πρόταση, ζητώντας πλέον το διπλασιασμό της λεγόμενης “οικονομικής δέσμευσης” προς την Ουκρανία, στο ποσό των 200 δισ. ως το 2030, με αποτέλεσμα οι Σύμμαχοι να έχουν διχαστεί».

ΑΣΚΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΣΚΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ 
 
Στην φώτο βλέπετε ένα μείγμα λιγνίτη (ή καταλοίπων του) με βιομάζα, που είναι ικανό να "πρασινίσει" και την έρημο. (όπως έδειξε το παράδειγμά εφαρμογής του στην έρημο Νεγκεβ του Ισραήλ, που δεν έχει δικά του λιγνιτωρυχεία).
 
Σήμερα διατίθεται από εκεί ως προϊόν υψηλής τεχνολογίας προς 140-180$/τόνο (έναντι των 14 που κόστιζε ο λιγνίτης ως καύσιμο, πριν τον πνίξουν τα εδώ πρασινάλογα).

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ (165)

ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ-ΛΕΞΙΓΝΩΣΙΑ

Αρχή σοφίας ελληνικών ονομάτων επίσκεψις.

Η ελληνική γλώσσα ομιλείτο πολύ πριν από την 2α π.Χ. χιλιετία και ευρίσκετο σε υψηλό επίπεδο τελειότητας.

Είναι η βασίλισσα των Γλωσσών.

Είναι η γλώσσα των Θεών.

«Ει Θεοί διαλέγονται, την των Ελλήνων γλώττη χρώνται»

 (Κικέρων)

Όθεν άριστα λέγεται παρά τοις φιλοσόφοις

το τους μη μανθάνοντας ορθώς ακούειν ονομάτων

κακώς χρήσθαι και τοις πράγμασιν.

(Πλούταρχος) 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ (165)

1) επιθ. απερίσπαστος (ο,η): τα συνθετικά και η ερμηνεία του.

2)  επιθ. Καινούριος (ο), (πρβ. αρχ. καινουργές): η ετυμολογία του.

3) επιθ. απεχθής (ο,η) (ουδ. απεχθές): τα συνθετικά και η ερμηνεία του.

4) επιθ. αείμνηστος (ο,η) τα συνθετικά του.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος ΣΤ΄(13 )


ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μέρος ΣΤ΄(13)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων)

Ο ποιητής θεός των απάντων έπλασε τον άνθρωπο εφάμιλλον υιόν, συνδαιτυμόνα αυτού, ίνα έχωσιν οι λαμπροί μαγικοί του στίχοι, τα αριστουργήματά του, αναλόγους θαυμαστάς, αναγνώστας και ακροατάς.

Ιερός ο άνθρωπος και ιεροποιός. Και ουδέν ιερότερον αυτού όταν επιτυχημένος πρωτίστως άνθρωπος εστί.

Τίποτα δε πιο όμορφο από μια όμορφη ψυχή. Και όμορφη ψυχή είναι αυτή που αγωνίζεται και φυτρώνει εκεί που πέφτει. Όχι ο νάρκισσος. Αυτός ζη μια φαντασιακή, παρατεταμένη, ανεκπλήρωτον εφηβεία.

Όσο ζης μαθαίνεις αλλά όσο ζης και μελετάς μαθαίνεις καλύτερα και περισσότερα. Όπου δε, η λογική, η διαλλακτική λογική παύει βασιλεύει ο μονόλογος της βίας.

Όποιος δεν θέλει δηλητηριαστή της ψυχής του τον φθόνο και την κακία, αρετήν ασκείτω και τίμιαν εργασίαν. Αυτός εγκαίρως εκριζώνει και το τυραννικό πάθος του ίνα μη γίνη δευτέρα φύσις και ολέθρια μοίρα του.

Πόλεμος ο πιο ουσιαστικός και καθοριστικός είναι, ο ακήρυκτος, άυλος, διαιώνιος πόλεμος των ψυχών, συνειδήσεων και ιδεών. Πόλεμος θεών και ανθρώπων για καθαράν ηθικήν δύνσμιν και ενέργεια, τον ζωτικόν χώρον της αθανάτου ψυχής.   

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Αχ Καραμανλής ή Χανκς;; Εδώ σε θέλω...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αχ Καραμανλής ή Χανκς;; Εδώ σε θέλω...Μετά την D-day παίζει πάντα μία διάσωση

Ο ανασχηματισμός αργεί  γιατί ακόμα δεν έχει πει το ναι ο Τόμ Χάνκς. Είναι βλέπεις ο μόνος που ξέρει πως να επιζήσει σε ναυάγιο.

Φανταστείτε μόνο τι γλέντι θα κάναμε άμα σηκώναμε τα συντρίμμια από την Κεμάλ Ρέις το 20. Η άμα την βύθιζε ο καπετάνιος της Λήμνος δεν θα σήκωναν κεφάλι για 30 χρόνια στο Αιγαίο.


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η άνωθεν φώτο είναι από το πλήρωμα της Ύδρας με ενθύμιο στα χέρια. Αν είχαμε ελληνική κυβέρνηση τώρα τα τουρκάκια θα τα κάναμε να φορούνε πάνες για την ακράτεια. Το σάπιο όμως και ανθελληνικό αθηναϊκό πολιτικό κατεστημένο φροντίζει να δίνει το πλεονέκτημα στους απέναντι.

ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΊΤΙΚΟ ΠΑΖΆΡΙ "ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ" ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΏΜΕΝΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΊΤΙΚΟ ΠΑΖΆΡΙ "ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ" ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΏΜΕΝΑ 

Όπως και αναμένονταν, η Τουρκία τελικά φαίνεται ότι εγκαταλείπει την Δύση εντός του 24, προσδένοντας την οικονομία της με αυτή της Ανατολής υπό την σκεπή των ΒRICS, ενώ θα είναι, λέει, μέλος του ΝΑΤΟ!
 
Οι θεαματικές δηλώσεις έγιναν προχθές στο Πεκίνο και, απ ότι φαίνεται, συνοδεύτηκαν και από μία συμφωνία κατασκευής 4 πυρηνικών εργοστασίων στην Ανατολική Θράκη (παράλληλα και σχεδόν πάνω με το Ρήγμα της Ανατολίας...)και άλλα γεωπολιτικά ανταλλάγματα. 
 
Αν και η κίνηση αυτή στρέφεται ευθέως κατά του "Ι" των BRICS, την Ινδία και τα δικά της σχέδια να ανταγωνιστεί την Κίνα με εναλλακτικού "Δρόμους του Μεταξιού " προς την Δύση, ( αυτούς που ανέλαβαν να καθυστέρησαν οι Χούθι στην Υεμένη και η Χαμάς βορειότερα), η επικύρωση αυτής της "μεταγραφής" από την Μόσχα πριν την σύνοδο των BRICS την άλλη εβδομάδα στην Μόσχα θα σηματοδοτήσει "τεκτονικές μετατοπίσεις" και στις δύο ακτές του Αιγαίου.
 
🔺️Το σύνορο Ανατολής-Δύσης μετατοπίζεται μέχρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (σας το λέγαμε ότι θα γίνει εδώ και καιρό).

ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (86)


ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ. (86)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων)

 

Το παράλογο κλείνει το μάτι στο χάος.  Εκεί που φυσούν όλοι οι τρελοί άνεμοι της τύχης.

Μεταξύ κώλου και Κατακώλου χάθηκε το εθνικό φιλότιμο. Ο ευρών φυλακισθήσεται.

Θα έχετε εκλογάς, θα έχετε πληροφόρησι και θα είναι σα να μην έχετε.

Το μικρόβιο νόμος και η υγεία πόνος. Η δημοκρατικοποίησι της ανωμαλίας.

Ο ιατρός σώζει τον ασθενή και ο ασθενής τον ιατρό.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Αυτό είναι η Ν.Δουλοκρατία.....18% όσος είναι και ο κομματικός της στρατός.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αν εξαιρέσεις την πραγματικότητα, σε όλα τα άλλα πάμε περίφημα!
Σουν Τσου, "Η τέχνη του VR πολέμου των ποσοστών"
 
Σύμφωνα με αυτόν τον πίνακα, ο μεγάλος νικητής (διπλασιασμός ψήφων) είναι το ΜΛΚΚΕ. Ίσως επειδή το ΚΚΕ-ΜΛ ΑΠΕΙΧΕ , και το μαγαζί του Κοκκαλη, όπου το ποσοστό αύξησης των ψήφων τους είναι άπειρο ! 😜 

Ο θεος των Ελλήνων έβαλε πάλι το χέρι του....τα "όμορφα" τώρα αρχίζουν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Για καλή μας τύχη ο συνασπισμός για την μεταφορά των mirage στην Ουκρανία πάει κατά διαόλου. Ένας Τραμπ μένει για να βάλει μια ώρα νωρίτερα τις Constellation στη σούφρα του Κούλη.

Και το γερμανικό AfD είναι κατά των κυρώσεων προς Ρωσία, δεν ξέρω αν χαθεί η Γαλλία από τον αντιΡωσικο συνασπισμό, μόνη της η Γερμανία δεν θα προχωρήσει . Σας το λέγαμε ότι ο θεός των Ελλήνων κάτι θα κάνει και θα βάλει πάλι το χεράκι του.

Η Ν.Δούλα που θέλει να ξεπουλήσει ότι απέμεινε πήρε το πρώτο "μήνυμα"  για τις υποχωρήσεις που σχεδιάζει σε κάθε κρίσιμο εθνικό θέμα. Όμως υπάρχει πρόβλημα στη Θράκη.Η Ντόρα πρώτη υποψήφια για το νέο Γουδί.