ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Η "EΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η "EΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ"

🔺️Η ΕΕ πλήρωσε 630δισ για ακριβό φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ, Κατάρ και Αίγυπτο. Η Ρωσία τα εισέπραξε στο ακέραιο από την Κίνα και την Ινδία αντίστοιχα.
 
🔺️Αποδέχτηκε τα 450δισ παγωμένα ρωσικά κεφάλαια να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία (δηλαδή την ανανέωση του πολεμικού υλικού ΗΠΑ και Ρωσίας με όπλα νέας τεχνολογίας) και την μετατροπή της οικονομίας της ΕΕ σε "πολεμική". Πάνω από 9δισ "επενδύονται" στην ΕΕ στην έρευνα και ανάπτυξη νέων πολεμικών τεχνολογιών, που τελικά θα εισαχθούν πάλι ως έτοιμα συστήματα από τις ΗΠΑ.
 
🔺️Η Κίνα και η Ινδία κέρδισαν ήδη στον "πόλεμο" της βιομηχανίας. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα και τα φτηνά φωτοβολταϊκά της, αναγκάζουν τις μεγάλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες να εγκαταλείψουν τις γραμμές παραγωγής ηλεκτρικών τουτού (Mercedes, ΤESLA κλπ) ή να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις τους στις ΗΠΑ ή την Ινδία (ΒΜW, Basf κλπ) λόγω... του υψηλού ενεργειακού κόστους στην ΕΕ.
 
🔺️Τα μόνα σοβαρά κοιτάσματα φυσικού αερίου χωρών της ΕΕ (Κύπρου και Ελλάδας), που μπορούν να υποκαταστήσουν μέχρι το 2050 το φτηνό Ρωσικό αέριο στην ΕΕ, παραμένουν ανεκμετάλλευτα (ελέω Ερντογάν, μιας δράκας εφοπλιστών μεταφοράς πανάκριβου LNG και των lobby της ανεπαρκούς βιομηχανίας ανεμογεννητριών).
 
🔺️Το μόνο "άπειρο", μετά το σύμπαν, παραμένει η βλακεία των νεοφιλελέ  ελεγχόμενων πολιτικών από το Τυφώνειο ιερατείο, που οδηγούν την ΕΕ (μαζί και τη Ελλάδα) , στο να χάσει όλα της τα καπίκια στο παιχνίδι πρέφας που την έχουν βάλει "στην μέση".
 
ΤΙ δεν καταλαβαίνεις πάνω στην κάλπη σήμερα;;
 
Το παιχνίδι πρέφας, που το πληρώνεις στην ΔΕΗ και τα supermarkets, αναλύθηκε έγκαιρα ΕΔΩ.
 
Το ίδιο παιχνίδι πρέφα ένα επίπεδο πιο πάνω. Επί της γεωπολιτικής στην γειτονιάς μας ΕΔΩ.

Vertigo ...ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: