ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

DJ Schmolli - Rock Of Ages


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το Rock ποτέ δεν θα πεθάνει . Κάθε φορά που διαβάζω, και ακούω να μιλάνε για τον "θάνατο του ροκ" μου έρχεται στο μυαλό ο τίτλος της εξαιρετικής ταινίας του Tommy Lee Jones, "Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράδα". 

Μα αν έχει πεθάνει , τότε που είναι το πτώμα;; Κηδεία δεν έγινε και κανείς δεν παραβρέθηκε για να μας το πει ότι το είδε με τα ματάκια του. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι ο λεγόμενος δυτικός πολιτισμός και οι κοινωνίες που τον συγκροτούν περνάνε μεγάλη κρίση που είναι πολιτική, κοινωνική, αισθητική, πολιτιστική. Και κάθε φορά που υπάρχουν μεγάλες κρίσεις πολιτισμού, αλλαγές και ανακατατάξεις, το ροκ θα είναι μία απάντηση.

Ναι, αλλά θα μπορούσε κάποιος να μου πει ότι : Mάστορα όλο αυτό ούτε πουλάει ιδιαίτερα, ούτε πολύ κόσμο απασχολεί (πια), ούτε hype κάνει, θα μας πει αυτός που του αρέσει να λέει πως το ροκ είναι νεκρό. 

Μόνο που το πραγματικό ροκ -και ως ήχος και ως attitude- δε μέτρησε ποτέ το μπόϊ του ούτε με πωλήσεις, ούτε με hype, ούτε με gossip, ούτε με βραβεία και κόκκινα χαλιά. Δεν πούλησε προϊόντα σε Instagram ακόλουθους, ούτε κοινωνική ευαισθησία βαμμένη με χρυσή λάκα. Γιατί όλα αυτά δεν είναι καθόλου ροκ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: