ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Αυτά είναι....Της κακοποιημένης και του κακοποιημένου θα γίνει.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αυτά είναι....Της κακοποιημένης και του κακοποιημένου θα γίνει.
 
Με διαδικασία έκτακτου στρατοδικείου. Αυτό θέλατε αυτό έγινε. Και θα είναι η αρχή, σε λίγο θα επεκταθεί η πρακτική αυτή σε κάθε ποινική διαδικασία. Γιατί κάτι μου λέει ότι αυτές οι πρακτικές θα αυξήσουν τα εκδικητικά εγκλήματα;;
 
[... Προβλέπεται επίσης η επιβολή περιοριστικών όρων πριν ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για να προστατευθούν τα θύματα..]
 
Αυτό με γονάτισε .Προληπτικοί περιοριστικοί όροι πριν την άσκηση δίωξης ή πριν την διάπραξη εγκλήματος ;;; Δηλαδή κάποιος έχει καταστεί προληπτικά κατηγορούμενος;;
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αλλαγές:
 
-η προφυλάκιση για κακουργηματικές φύσεως περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι κανόνας και μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να επιβληθούν περιοριστικοί όροι όπως βραχιολάκι και κατ΄οίκον περιορισμός. -Οι ποινές για τους δράστες εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας εκτίονται, χωρίς να δίνεται αναστολή και χωρίς μπορεί να μετατραπεί η ποινή τους καθ οιονδήποτε τρόπο. -Η παραπομπή τους σε δίκη γίνεται σύντομα μετά την ανάκριση χωρίς να μεσολαβεί κρίση δικαστικού συμβουλίου. -Προβλέπεται προσωρινή κράτηση έως έξι μήνες για τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Για τα αυτόφωρα δε εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας η κράτηση παρατείνεται έως τις πέντε ημέρες. -Προστατεύονται τα θύματα με την πρόβλεψη ότι δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία τους στο δικαστήριο, αρκεί η ανάγνωση της κατάθεσης τους στις αρχές και η καταγγελία τους, εκτός αν το δικαστήριο κρίνει ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη. -Προβλέπεται επίσης η επιβολή περιοριστικών όρων πριν ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για να προστατευθούν τα θύματα. Αν οι όροι αυτοί ( για παράδειγμα να μην πλησιάζει το θύμα, να μην το παρενοχλεί, το απειλεί και λοιπά) παραβιαστούν, τότε προβλέπεται ποινή φυλάκισης για τον δράση και ενημέρωση της αστυνομίας.
 
– Κάθε υποτροπή του δράστη καθιερώνεται ως επιβαρυντική περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας που οδηγεί στο μέγιστο ύψος της ποινής. – Δεν επιτρέπεται να εφαρμοστεί διαδικασία ποινικής διαμεσολάβησης στα ιδιαιτέρως σοβαρά πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας, ακόμα και αν το θύμα. (Δηλαδή να τα βρούν και να μην προχωρήσει η ποινική διαδικασία). Σε κάθε περίπτωση, θεσπίζεται δυνατότητα του εισαγγελέα να μη δεχθεί συμφωνία των μερών για διαμεσολάβηση ή να την ανακαλέσει, όταν συντρέχουν στοιχεία, που θα μπορούσαν να μειώσουν την ικανότητα του θύματος για συνειδητή επιλογή. -Σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ο Εισαγγελέας διερευνά αυτεπάγγελτα αν πρέπει να αλλάξει και το καθεστώς επιμέλειας των παιδιών. ⁃ Επίσης προβλέπεται η λειτουργία πλατφόρμας καταγγελιών εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας ακόμα και από τρίτους. ⁃ Καθώς και η δημιουργία αρχείου/ιστορικού αναφορών ενδοοικογενειακής βίας από τις αστυνομικές αρχές, το οποίο επισυνάπτεται ως συνοδευτικό έγγραφο της δικογραφίας.
 
Η είδηση ΕΔΩ

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό απόγευμα , αυτό που γράφεις σκεφτόμαστε όλοι :) δυστυχώς , όποτε θέλουν και χωρίς διαβούλευση με έκτακτους νόμους θα βγάζουν φιρμάνι όπως γράφεις έκτακτου στρατοδικείου και αλίμονο στον κακομοίρη και πιο σπάνια κακομοίρα . Έχουν πλέον προληπτικές ποινές και περιοριστικούς όρους . Το τσίρκο της δικαιοσύνης συνεχίζεται και ο Άρειος πάγκος εξυπηρετεί μόνο τον χασάπη που κυβερνά . Μου θυμίζει εποχές πολυνομίας και στην Σοβιετική Ένωση που όποτε ήθελε η NVKD θυμόταν έναν νόμο και πήγαινες διακοπές ανατολικά μόνιμα . Είναι αυτή η οργάνωση του κυνοβουλίου κάθε μέρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου και έκτακτη νομοθέτηση πάντα για το καλό μας . Οι δικαστικές ενώσεις καλά και οι δικηγορικές ? Αν και βλέπουμε και το επίπεδο και των με και των δε .
Σαν να θυμάμαι πρόσφατα μια ψυχολόγο της Ελληνικής αστυνομίας με γνωματεύσεις κατά παραγγελία , γίνονται αυτά στον παράδεισο ?
Τεκμήριο της αθωότητας δεν έχουμε φαντάζομαι ή και καμιά φορά να την έχουν στημένη του ενός γονιού η άλλη πλευρά . Κατάθεση μέσω τάμπλετ & βιντεοκλήσης δεν έχουμε , δεν φτάνουν τα τάμπλετ μια που θα τα δώσουμε στους φαντάρους αντί για εκπαίδευση drone τρομάρα μας .
Εμένα τώρα το πονηρό μυαλό μου γιατί πάει με την επαύξηση των ποινών και το πεπερασμένο τω φυλακών (μια που αμολάμε τους βιαστές - σήμερα διάβασα για την ληστεία και βιασμό ζευγαριού Βιετναμέζων από κατατρεγμένους πρόσφυγες) για ιδιωτικοποίηση των σχολών εγκλήματος (σωφρονιστικά καταστήματα ήθελα να γράψω)
. Δείτε και μια σειρά με ιδιωτικές φυλακές και το αλισβερίσι (Mayor of Kingstown ) https://www.rottentomatoes.com/tv/mayor_of_kingstown.
Και μετά θα έχουμε τους κρατούμενους εκεί που είναι να βγουν κάτι να τους τυχαίνει και να αυξάνει η ποινή και τα έσοδα της φυλακής . Βάλτε και τους αντιφρονούντες στην εξίσωση και πάει μιλημένο το πράγμα .
Όσο για την ικανότητα των εισαγγελέων την είδαμε με μνημόνια και την μισή χώρα καμμένη για bussiness και τις 10 οικογένειες που νέμονται την χώρα .

kakos04

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να προσθέσω ότι φίλος αστυνομικός μου έλεγε ότι έχουμε 5 τουλάχιστον κλήσεις της αστυνομίας την ημέρα στο Ηράκλειο για ενδο-οικογενειακά περιστατικά , στο σχολείο είχαμε μια μέρα παραλαβή ενός μπαμπά από περιπολικό την ώρα που σχολάνε τα παιδιά από εκδικητική μαμά να τον κάνει ρόμπα ενώ είχε πάρει αυτή τα παιδιά και αυτός δεν το ήξερε . Και μια φίλη στο δήμο έχει αναλάβει τα εισαγγελικά και έχει λιώσει αλλά δεν μπορεί να αλλάξει πόστο .

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Κακέ.....καλά περνάτε βλέπω και εσείς εκεί κάτω. Όπως έχω ξαναγράψει κανένας άλλος λαός δεν είναι τόσο καταστροφικός, τόσο για τον εαυτό του όσο και για την πατρίδα του.

Όσο για την αστυνομία....η αστυνομία είναι το μακρύ χέρι του κράτους. Όταν το κράτος μισεί το έθνος, η δράση της θα είναι αντεθνική. Υπάκουοι υπάλληλοι είναι, χωρίς ιδεολογία.

Ανώνυμος είπε...

ο kakos04 τα γράφει περίφημα.
Παρ'όλο που μου κάνει αλγεινή εντύπωση όταν κάποιος χτυπάει/σκοτώνει το έτερο ήμισυ (νομίζω το πιό αντρίκιο είναι ο χωρισμός, και να βρεις καλύτερη), δεν μπορώ να παραβλέψω τόσο τ'ότι είναι έξω βιαστές και φονιάδες ούτε το σκάνδαλο στην ΕΛΑΣ με την ψυχολόγο,και θα μπαίνουν μέσα όσοι σηκώνουν χέρι (μιλάω για 1-2 ξανάστροφες, αν τη στείλει νοσοκομείο, καλά να του κάνουν)..
Αν επίσης το δούμε υπό το πρίσμα της τάσεως να ξεπαστρέψουν την οικογένεια λευκών (χριστιανών-'εστω κατ'όνομα)και ετεροφυλόφιλων μάλλον τυχερός είμαι ως ανύπαντρος.

Τέλος,για να πω και την κακία μου, θα'χει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει αν ο δράστης θα είναι μουσουλμάνος, θα τον βάλουν μέσα, ή εκεί θα λάβουν υπ'όψιν τους το "πολιτιστικό έθιμο";;;

Και μια 2η κακία, ο κ.Γάκης (πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ) έβγαλε προχτές μια ιατρική μελέτη με δείγμα 1-2 εκ. εμβολιασμένους που παρουσίασαν αύξηση σε ψυχικά νοσήματα, κυρίως ήπιας μορφής (αγχος, κρίσεις πανικου,κατάθλιψη), και όχι τόσο σε σχιζοφρένεια ή κάτι άλλο τόσο βαρύ
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Βλακειες, ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πως τετοιοι παλαβοι νομοι στοχευουν τους στρεητ ανδρες σε τουτο εδω το χάνι. Θελουν να ''ευνουχισουν'' πνευματικα και σωματικα και τους τελευταιους απο εμας.

ΛΟΚΙ