ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Και έτσι η κλοπή ολοκληρώνεται με την αναπαραγωγή και μιας επόμενης γενιάς ηλιθίων υποκειμένων-παραγωγής-data χωρίς καμία απολύτως αξία!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έγραψε πριν λίγους μήνες ο Noam Chomsky στους ΝΥΤ:
 
"Το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι, όπως το ChatGPT και τα παρόμοια του,μια λαίμαργη στατιστική μηχανή για την αναγνώριση δομών, που καταπίνει εκατοντάδες terabytes δεδομένων και αρπάζει την πιο εύλογη απάντηση σε μια συνομιλία ή την πιο πιθανή σε μια επιστημονική ερώτηση.
 
Το αντίστροφο... το ανθρώπινο μυαλό είναι ένα εκπληκτικά αποτελεσματικό και κομψό σύστημα που λειτουργεί με περιορισμένο αριθμό πληροφοριών. Δεν προσπαθεί να τερματίσει με τις πρώτες συσχετίσεις από τα δεδομένα, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει εξηγήσεις. (Σημείωση: Αυτό υποτίθεται που διδάσκουν στα πανεπιστήμια, που φτιάχτηκαν για να ξεφύγουμε από το "πίστευε και μη ερεύνα" του μεσαίωνα))
 
Ας σταματήσουμε να το αποκαλούμε " Τεχνητή Νοημοσύνη "και να το ονομάσουμε αυτό που είναι:" λογισμικό λογοκλοπής." 
 
Μην δημιουργείτε τίποτα, αντιγράψτε υπάρχοντα έργα από υπάρχοντες καλλιτέχνες και αλλάξτε το αρκετά για να ξεφύγετε από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι η μεγαλύτερη κλοπή περιουσίας από τότε που οι ιθαγενείς της Αμερικής αφαιμάχθησαν από Ευρωπαίους εποίκους." " 
 
Noam Chomsky,
New York Times - March 8, 2023
-----------------------------------------------------------------------------
Σε ένα κολέγιο-βοιδοσχολη με ψευδεπιγραφο τίτλο "ιδιωτικό πανεπιστήμιο", (αλλά με καλά κουρεμένο γκαζόν στο πρώην Olympic Catering), το μόνο που θα έχουν (ίσως) μάθει οι πτυχιούχοι του θα είναι η χρήση κάποιων Artificial inelligence προγραμμάτων για να φαίνεται ότι μπορούν να παράγουν κάτι που να διαβάζεται στοιχειωδώς. Mε εξετάσεις αξιολόγησης τους μαϊμού, από το σπίτι, και με τον GPTιδη δίπλα στην διαπασών. Ενός GPT μαθημένου επί fake news ανάκατα με ότι ναναι. 
 
Και έτσι η κλοπή ολοκληρώνεται με την αναπαραγωγή και μιας επόμενης γενιάς ηλιθίων υποκειμένων-παραγωγής-data χωρίς καμία απολύτως αξία! Για να έχει βάση για να δουλεύει το credit scoring του νεοφιλελευθερισμόύ ver2.0, επί του ΑΙ ψηφιακού χρήματος που ετοιμάζει κάποια Blackrock στο ΔΝΤ, που θα δουλεύει με τον ίδιο τρόπο που δουλεύει το point system του social scoring σήμερα στην Κίνα. (δες που πάει το πράγμα στο * ),
 
Tι δεν καταλαβαίνεις;; Ζούμε ήδη στον Mεσαιωνα 2.0! Αλλά με κουρεμένο το γκαζόν τέλεια.Μεριμνει της "ανάπτυξης" μιας CVC capital.και αυτό. Πάνω σε ένα σωρό από fake news και προπαγάνδας.
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετική ανάλυση!
να προσθέσω ένα ερώτημα
ποιοι άνθρωποι θα έχουν κτήμα τους τη γνώση σε λίγες δεκαετίες ?
επιστρέφουμε νομίζω σε καταστάσεις φεουδαρχίας με ταχύτητα φωτός!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κ.Λύκαστρε....
Εχω ξαναγράψει παλαιότερα, αλλά το επαναλαμβάνω προς επίρρωσιν του άρθρου, ότι πριν 15 χρόνια είχα μιά κουβέντα με έναν καθηγητή του Πολυτεχνείου, και μου έλεγε ότι οι μαθητές του δεν έχουν κριτική σκέψη.Μάλιστα είναι και αριστερός, δεν του είναι εύκολο να στηλιτεύει τους μαθητές του.Και όλ'αυτά πριν τα σόσιαλ μήντια,και στην αυγή των ρηάλιτυ σόου, τα οποία διδάσκουν ότι "ποιά μόρφωση τώρα μωρέ κάνε ένα κανάλι γιουτούμπ/τικτοκ/ονλυφάνς, ένα μπλόγκ, πηγαινε σε ένα σόου ταλέντων". Από την άλλη, μίλαγα με μια ντόπια, η κόρη της παραιτήθηκε από τη δουλειά σε αντιπροσωπεία μεγάλης γερμανικής μάρκας, γιατί έπαιρνε 800€ με πτυχείο διοίκησης επιχειρήσεων, και θ'ανοίξει μαγαζί με μπέργκερ και χοτ ντογκ για τους πεινασμένους ξενύχτηδες της νήσου.....


Σ'ότι αφορά το σχόλιο του ανώνυμου, τι να λέμε τώρα, εδώ πάνε να μονοπωλήσουν την τροφή και το νερό, μιλάμε για καταστάσεις "res"(="πράγμα"/οι σκλάβοι) επί ρωμα'ι'κής αυτοκρατορίας, ή για δούλους/παλακίδες που τους έθαβαν μαζί με τον Αυτοκράτορα όταν πέθαινε , να τους έχει για να τον φροντίζουν.
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ