ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

TΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ "ΠΟΛΕΜΩΝ" ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΑΚΕΡΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

TΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ "ΠΟΛΕΜΩΝ" ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΑΚΕΡΣ
 
🔺️Εξαπολύουν οι Χούθι ένα drone κόστους 80-100.000$ για να διακόψει μια θαλάσσια οδό εφοδιαστικής αλυσίδας (που χαλάει τα σχέδια του Πούτιν και του Ερντογάν), που αναχαιτίζεται με ένα πύραυλο κόστους 4-6εκ$ (χωρίς τα κόστη της φρεγάτας που τον εξαπέλυσε). Όχι πάντα με επιτυχία η εκτόξευση του πυραύλου ανάσχεσης: Ήδη ένα ελληνόκτητο τάνκερ αξίας 50εκ βρίσκεται στον βυθό της Ερυθράς Θάλασσας. 
 
🔺️Στέλνει το Ιράν 350 πυραύλους, έκαστος κόστους 300.000$ σε μια αποστολή αυτοκτονίας τους, που η αναχαίτιση τους κόστισε, λέει, 550.000.000$ στο Ισραήλ (και άλλα τόσα στις ΗΠΑ και M. Βρετανία).
 
🔺️Η αλλαγή των πολέμων σε πολέμους ανάμεσα σε χαμηλού κόστους αυτόνομα συστήματα τύπου "καμικάζι", κήρυξε ήδη τον Ψυχρό Πόλεμο νο2. Αυτός διεξάγεται και με (χαμηλού κόστους) προπαγανδιστικές καμπάνιες επίδειξης, σαν αυτές που κατακλύζουν ήδη και τα σόσιαλ μίντια. Χορηγίες είτε κατασκευαστών παλιών πολεμικών μηχανών κάθε είδους εκτός τόπου και χρόνου (τανξ, πλοία, αεροπλάνα κλπ), που πρέπει να "ξεστοκάρουν" γρήγορα. Ή με καμπάνιες ανύπαρκτων φουτουριστικών σχεδίων νέων "next generation", που προαπαιτούν όμως πολλά δισ στην έρευνα και ανάπτυξη τους. Και πολύ περισσότερα στην κατασκευή και τις προμήθειες τους. 
 
✔️Ο στόχος: Η γρήγορη μετατροπή των οικονομιών Δύσης και Ανατολής σε "πολεμικές", όπως έγινε πριν και κατά την διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, για να ξεπεραστεί η ύφεση του κραχ του 29. Τώρα πρέπει να προλάβουν την επόμενη μείζονα κρίση: Αυτή που πυροδοτήθηκε από το κραχ του 08.
 
Ο "πόλεμος" πλέον είναι η συνέχιση της οικονομικής αντιπαράθεσης δύο ζωνών της μετα-παγκοσμιοποιησης με άλλα μέσα. Οι μεν (ή "Δύση") θέλουν να προχωρήσουν γρήγορα προς τον νεοφιλελευθερισμό ver2.0 (δες στο * ποιος ηγείται σε αυτό). όσο οι καλύτεροι μαθητές τους, οι "δε" της "Ανατολής" μαζί με τους και καλά δεξιους ένθεν κεκείθεν, υπεραμύνονται την προηγούμενη έκδοση του νεοφιλελευθερισμού ver1.0, επί του οποίου ανδρώθηκαν.
 
Στο ενδιάμεσο, η Ευρώπη, και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις δείχνουν αμήχανοι, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική ως "αφήγημα". Προφανώς αυτά δεν μπορούν να προκύψουν από Ιδρύματα κάθε είδους, χωρίς την συμμετοχή των κοινωνιών σε κάθε τι που τις αφορά. 
 
🔺️Το καλύτερο επάγγελμα του μέλλοντος μάλλον θα είναι αυτό του drone-hacker. Όλη αυτή η φρενίτιδα της μετα-παγκοσμιοποιησης θα σταματήσει μόνο όταν αυτός που στέλνει ένα drone θα κινδυνεύει να το χάσει και να πέσει στα χέρια του αντιπάλου άθικτο! (Ιδανικοί γι αυτό, τίποτα παππούδες χακερς, που δεν τους λείπει τίποτα για να ξεκινήσουν να κάνουν έναν νέο κύκλο καριέρας επί αυτού. Το σκέπτονται κάποιοι γνωστοί ήδη πολύ σοβαρά...)
 
* Τι δεν καταλαβαίνεις;; ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , πόσες φορές έχουν ειπωθεί οι προδοσίες που θα κάνουν ασταμάτητοι από εδώ στο blog
https://echedoros.blog/2024/06/20/%ce%b2%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b7-%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%87%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1/
όταν έχεις χρόνο πες μας και τι γίνεται με την αγορά της ΤΕΡΝΑ ενεργειακή από τα ΗΑΕ , δεν θα μας μείνει τίποτα σε Ελληνικά χέρια και πάλι μας την φέρνουν οι Τούρκοι .

kakos04