ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

"ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ" ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ "ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

"ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ" ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ "ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ
 
Και στην Γαλλία, επαναλήφθηκε και στις σημερινές το ίδιο μοτίβο με αυτό των εκλογών και σε άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Κυρία χαρακτηριστικά του:
 
🔸Η εκλογική εξαφάνιση των κομματικών σχηματισμών που κυριάρχησαν για να εκφράσουν την κοινωνική δεξιά,-"κέντρο" και αριστερά της προηγούμενης περιόδου. Δηλαδή του Ψυχρού Πολέμου και της νεοφιλελε παγκοσμιοποίησης, που κατέρρευσε. 
 
Εδώ αυτό είχε σχηματοποιηθεί από την τριπλέτα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ, που ακόμα συντηρούνται ψευδεπίγραφα.
 
🔸Η κυριαρχία μιας άλλης τριάδας νέων κομματικών σχηματισμών με:
 
- Ένα νεοφιλελέ πόλο, που αγωνίζεται να διατηρήσει τα κεκτημένα της κοινωνικής δεξιάς, των ελίτ ("10 οικογένειες και 4 Τράπεζες") εντός των ορίων της ζώνης του δολαρίου στην μετα-παγκοσμιοποίηση. Στην Γαλλία των G7 διατηρήθηκε μέχρι σήμερα λαβωμένος ο κύριος εκφραστής της, ο Μακρόν.
 
-Μια νεο-Τραμπική "Πουτινική" ακροδεξιά με εθνικιστικό λόγο και επίσης νεοφιλελέ επιλογές εξυπηρέτησης των ελίτ, που βλέπει ως διέξοδο στα αδιέξοδα του καταρρέοντα νεοφιλελευθερισμού την αντικατάσταση του με έναν άλλο, εθνικά περιχαρακωμένο.
 
Στην Γαλλία η Λεπέν είναι ο κύριος εκφραστής αυτής της τάσης, που καταδικάζει και την Γαλλία (αλλά και όλη την ΕΕ), σε ρόλο ακόλουθου του ακροδεξιού διόλου Τραμπ-Πουτιν εντός του Ψυχρού Πολέμου 2 της μετα- παγκοσμιοποιησης.
 
Στην παγκόσμια πολιτική "σκακιέρα" τα πράγματα θα γίνουν πολύ ενδιαφέροντα μετά την επικείμενη νίκη των Εργατικών στην Μεγάλη Βρετανία και από τις αντοχές των Αριστερών κυβερνήσεων στην Λατινική που, προς το παρόν, δεν φαίνεται να πέφτει στην παγίδα των ακροδεξιών του Πούτιν, που φαίνεται ότι είναι σήμερα ο κύριος εκφραστής της συνέχειας του νεοφιλελευθερισμού νο1 μέσω των BRICS.
 
Αργά ή γρήγορα θα σχηματοποιηθούν ανάλογα και τα δικά μας πολιτικά υποκείμενα, επί μιας πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας που σχετίζεται με την δική μας ιστορία.
 
Εμένα δεν μου αρκεί αυτό που έγινε στην Γαλλία. Η "λογική της λύσης" επιβάλει ανατρεπτικές λύσεις, όχι διαχειρίσεις και ερμηνείες της πολιτικής γεωγραφίας με όρους και ορισμούς του 20ου αιώνα.
 
Σχετικό  ΕΔΩ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Εφ' όσον δεν ανήκω στις κάτωθι κατηγορίες: Γερμανός βιομήχανος, τραπεζίτης, κερδοσκόπος, επιδοτούμενος κοπρίτης (αεριτζής, ΜΚΟτζής, ΚΥΠατζής, αποσπασμένος ΔΥ), γιατί θα πρέπει να με χαλάει το να ξεσκίσουν την ευρεία οπή;;;

Ανώνυμος είπε...

Μόλις μου ήρθε αυτό το ημέηλ από τράπεζα που έχουμε ανακεφαλοποιήσει 2-3 φορές, ΔΕΝ πληρώνει φόρους, έδωσε δάνειο σε Κοκκαλισκάκη χωρίς να το βγάλει στο σφυρί ως μη εξυπηρετούμενο και στην Φραπόρτ για τ'αεροδρόμια και στον Λάτση για το Χελλ-ίν-ικον, που μας χρεώνει 5€ το μήνα για την διατήρηση του -υποχρεωτικού λόγω ΡΟς- επαγγελματικού λογαριασμού, και χρεώνει την κάθε πράξη 1-5€ ανάλογα

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ
Για εσάς, τους ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, η Alpha Bank προσφέρει το νέο πρόγραμμα συναλλαγών myBusiness Benefit.

Αποκτήστε το πακέτο που καλύπτει τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης, επιλέγοντας μεταξύ των myBusiness Benefit Standard και myBusiness Benefit Advanced.
Επωφεληθείτε από την ευκολία και την ευελιξία που σας παρέχει και εξοικονομήστε, ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε, έως 51,50€ κάθε μήνα στις μηνιαίες online τραπεζικές συναλλαγές σας.





Τι σας προσφέρει το myBusiness Benefit




myBusiness Benefit Standard (7€ μηνιαία συνδρομή)


check 1 εισερχόμενο έμβασμα ποσού έως €50.000

check 1 εξερχόμενο έμβασμα ποσού έως €50.000

check 10 πληρωμές οφειλών/λογαριασμών προς εταιρείες/οργανισμούς μέσω πάγιας ή μεμονωμένης εντολής

check 1 δωρεάν λογαριασμό πληρωμών (όψεως)

myBusiness Benefit Advanced (10€ μηνιαία συνδρομή)


check 5 εισερχόμενα εμβάσματα ποσού έως €50.000

check 5 εξερχόμενα εμβάσματα ποσού έως €50.000

check 10 πληρωμές οφειλών/λογαριασμών προς εταιρείες/οργανισμούς μέσω πάγιας ή μεμονωμένης εντολής

check 1 δωρεάν λογαριασμό πληρωμών (όψεως)