ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση ήταν αυτό που διάβασα ότι οι Φρίτσιδες (Γερμανοί) παραγγείλανε 3.266 βλήματα Brimstone 3 για τα Γερμανικά Typhoon. Παραγγέλνουν τώρα για να ξεκινήσουν οι παραδόσεις το 2028! Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και έλλειψη πυρομαχικών λόγω Ουκρανίας.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι τιμές στην παγκόσμια αγορά για ορισμένα είδη όπλων και πυρομαχικών έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Συγκεκριμένα, οι χειροβομβίδες 122 χιλιοστών για εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Grad, οι οποίες ήταν διαθέσιμες προς 900 δολάρια η καθεμία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022, κοστίζουν τώρα 4.700 δολάρια. Και ορισμένοι προμηθευτές χρεώνουν ήδη 6.000 δολάρια.

Η τιμή των βλημάτων πυροβολικού διαμετρήματος 155 χιλιοστών έχει αυξηθεί από 800 δολάρια σε 3.000 δολάρια, και αυτό δεν είναι το τέλος της γραμμής. Είναι λίγο πιο εύκολο με το διαμέτρημα 152 χιλιοστών: αντί για 1.200, τώρα είναι 2.300 δολάρια ΗΠΑ - τουλάχιστον προς το παρόν. Θα ανέβει και άλλο η τιμή.

Οι σφαίρες των 122 χιλιοστών έχουν διπλασιαστεί σε τιμή, από 850 δολάρια σε 1.700 δολάρια και η τιμή των πυρομαχικών των 105 χιλιοστών έχει τριπλασιαστεί, από 400 δολάρια σε 1.200 δολάρια. Το ίδιο ισχύει και για τα πυρομαχικά των 125 χιλιοστών (πρίν $1.200, τώρα $3.900). Και σύντομα θα πρέπει να πληρώσει κανείς 7.420 δολάρια το τεμάχιο για αυτά.

Η ικανότητα παραγωγής τέτοιων πυρομαχικών στις χώρες του ΝΑΤΟ έχει πρακτικά χαθεί Η Τσεχική Δημοκρατία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σλοβακία προσπαθούν να επανεκκινήσουν τα εργοστάσια, αλλά οι παραγωγικές τους ικανότητες είναι εξαιρετικά αδύναμες. Όλα περνούν από μεταπωλητές.

Την ίδια ώρα που η Ευρώπη και ο κόσμος όλος ζητάει όλο και περισσότερο να επιταχύνει την παραγωγή πυρομαχικών, στην Ελλάδα αποδυναμώνουν και καταστρέφουν την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ   κρατική βιομηχανία πολεμικού υλικού, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Αποδυνάμωσαν την ΑΜΥΝΑ της χώρας στέλνοντας πυρομαχικά κυριολεκτικά από χρυσό στην Ουκρανία ΤΣΑΜΠΑ τα οποία δεν θα αναπληρωθούν ποτέ, αλλά ακόμα και εάν κάναμε σήμερα παραγγελία για όπλα και πυρομαχικά , τίποτε μα τίποτε ΔΕΝ θα έρθει ΠΡΙΝ το 2030.!! 

Ένα άθλιο σύστημα εξουσίας,διαβρωμένο και υποταγμένο σε συμφέροντα δήθεν συμμαχικών κρατών,παίζει το γνωστό κατεναντσιο όπως με τα πυρομαχικά αρμάτων, τις τορπίλες υποβρυχίων, τα RM-70,τα MLRS/ATACAMS και τόσα άλλα.Όταν θα αποφασίσει η Τουρκία ότι "ήρθε η ώρα" γιατί το μόνο σίγουρο θα έρθει η ώρα , θα μας βρει ΑΟΠΛΟΥΣ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα βάλουμε τα φοιτητ@ να τους πλακώσουν στα τσιμπούκια, δεν νομίζω να έχουν μυαλό για πόλεμο με τόσους πάτους στημένους.
Κατάντια κ.Λύκαστρε ότι πλεονέκτημα είχε η χώρα στ'ότιδήποτε είτε έκλεισε, είτε ξεπουλήθηκε


Μπράβο θάρρος ο κ.Καρβουνόπουλος, πάει κόντρα στο ρεύμα.......

https://www.datajournalists.co.uk/2024/06/27/i-mystiki-meleti-gia-ta-f-35-poy-agnoithike/

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα κ.Ξενοδόχε....πριν από τον Καρβουνόπουλο και τον Καραβίδα, αλλά και τον Ζηκίδη τα λέγαμε εδώ εμείς για το ΑΟΠΛΟ και πανάκριβο ιπτάμενο μπιφτέκι που θα μας φορτώσουν.Τα γνωρίζεις άλλωστε από πρώτο χέρι...αφού μας διαβάζεις καιρό.

3,47 δις Άνευ όπλων, άνευ FOS και με 120εκ λειτουργικά έξοδα με τα μισά αεροσκάφη στο έδαφος .Αυτοφωράκιδες. Και οι 3 κλάδοι θα καταστραφούν. Πλοία δεν θα έχουμε, υποβρύχια δεν θα έχουμε, f16 και rafale καθηλωμένα, apache δεν θα έχουμε, πυροβολικό ανύπαρκτο. Όλα αυτά για να βγάλουν την υποχρέωση στον εθνικό μας δυνάστη, την LM.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Κ.Ξενοδόχε...Τα F35 τα πήραμε για τις παρελάσεις, για TV show και για να πετάνε μόνο στο Ιόνιο για να μας προστατεύουν από τους Αλβανούς, διότι στο Αιγαίο μπορεί να χτυπήσουμε κανά Τούρκο κατά λάθος.Λυπάμαι τους ιπτάμενους που θα βγαίνουν στις εκπομπές και θα πρέπει (για ευνόητους λόγους) να δηλώνουν πόσο εντυπωσιασμένοι είναι με το ...υπερόπλο.

Ανώνυμος είπε...

@ΛΥΚ.
Μιά μικρή διαφωνία έχω, σ'ότι αφορά το Ιόνιο και τους αλβανούς.....
Εξ'όσων γνωρίζω, η (αμερικανοκίνητη)Παγκόσμια τράπεζα εδώ και 15-20 χρόνια πρωτοστατεί-μέσω δανείων- στην μετατροπή σε θέρετρα υφαρπαγμένης γης ελλήνων της Β.Ηπείρου, και γύρω στα 5-10 στις εξορύξεις πετρελαίου, πάλι στην Β,Ήπειρο....
Αν προσθέσουμε και τον τζίρο από την εμπορία που κάνει ο πρωθυπουργός της και τις μίζες που παίρνουν σε ΗΠΑ και €υρωπε'ι'κή €νεση, δεν νομίζω ότι θα πετάξει στο Ιόνιο Φ35...
Νομίζω ότι προορίζεται αυστηρά μόνο για τα εξής α) μεγάλο μερίδιο προ'υ'πολογισμού που θα κόψει κονδύλια για σοβαρές αγορές,β) μίζες εδώ , και τζίρος στις ΗΠΑ, γ) περιπολίες στη Μ.Ανατολή και τη Μαύρη θάλασσα για χάρη Ισραήλ και ΝΑΤΟ...
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , για όλους τους λόγους που έχεις πει όσοι υπέγραψαν για αποστολές βλημάτων και το χάλι των ΕΑΣ και το ξεπούλημα της Πυρκάλ θέλουν συνοπτικό στρατοδικείο και εκτέλεση και δήμευση τα πάντα σε όλους του συγγενείς πρώτου βαθμού που τους τακτοποιούν . Θυμώνω με το χάλι που μας έχουν επιβάλει και το όλες οι δομές του κράτους έχουν αλωθεί . Για το ιπτάμενο μπιφτέκι μόνο να το κρίνουν άχρηστο οι επιτροπές της ΠΑ δημόσια με πολύ προβολή μπας και το γλιτώσουμε, αν και το τρέχει προσωπικά ο σατανισμένος με τον Τσουτσούνη και υπάρχουν και πολλοί χρηματιζόμενοι . Δυστυχώς θα είναι το τέλος της χρηματοδότησης των ενόπλων δυνάμεων όπως λες .
Για τις πυρκαγιές και τα ακαθάριστα δάση :) θα παραιτηθεί κανείς (ρητορικό το ερώτημα )?

kakos04