ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ο Τράμπ θα χρησιμοποιήσει τα "Βαρέα Όπλα" για να κάνει την Σ.Αραβία να πληρώσει.

Γράφει ο Λύκαστρος :

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές που έχει για να κάνει τους Σαουδάραβες να πληρώσουν για τον πόλεμο στις τιμές του πετρελαίου, καθώς η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου που ακολούθησε έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά στη βιομηχανία πετρελαίου των ΗΠΑ. Ήδη ο Κυβερνήτης της Οκλαχόμα Kevin Stitt κάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει λόγω της πανδημία του κοροναϊού την λεγόμενη  «Πράξη του Θεού» για να βοηθήσει τις πετρελαϊκές εταιρείες στην Οκλαχόμα καθώς προσπαθούν να περιορίσουν ή να σταματήσουν την παραγωγή μέχρι να ανακάμψει η ζήτηση. Αν ο Τράμπ επικαλεστεί αυτόν τον νόμο αυτό του δίνει το δικαίωμα να  ενεργήσει με τρόπους που μέχρι τώρα δεν μπορούσε...και να προστατεύσει τους Αμερικανούς παραγωγούς πετρελαίου και την Αμερικανική αγορά πετρελαίου και ενέργειας.

Με τον περασμένο μήνα να έχουμε δει  τον κύριου δείκτη αναφοράς τιμών πετρελαίου των ΗΠΑ, το West Texas Intermediate (WTI), να έχει πέσει σε αρνητικές τιμές, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για να κάνει τους Σαουδάραβες να πληρώσουν για τον πόλεμο των τιμών του πετρελαίου που ξεκίνησαν. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που έδωσαν κάποια πρόσωπα σε ανώτερα πόστα κοντά στην Προεδρική Διοίκηση. Η τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στον αμερικανικό σχιστολιθικό τομέα παραγωγής πετρελαίου που προκάλεσαν οι Σαουδάραβες....δεν θα αφήσει την μακροχρόνια σχέση μεταξύ των δύο χωρών ανεπηρέαστη και δίχως "απώλειες". Ας δούμε όμως αυτήν σχέση πιο αναλυτικά.

Αυτή η σχέση δημιουργήθηκε-ξεκίνησε  το 1945 μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Φράνκλιν Ν. Ρούσβελτ και του Σαουδάραβα Βασιλιά εκείνη την εποχή, του Abdulaziz επάνω στο πλοίο του αμερικανικού ναυτικού Quincy στην διώρυγα του Σουέζ. Και η σχέση αυτή ήταν απόλυτα ξεκάθαρη.Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο ανδρών εκείνη την εποχή ήταν ότι οι ΗΠΑ θα λάμβαναν όλες τις προμήθειες πετρελαίου που χρειαζόταν για όσο διάστημα η Σαουδική Αραβία είχε στη διάθεσή της πετρέλαιο, και σε αντάλλαγμα  οι ΗΠΑ θα εγγυούνται  την ασφάλεια της οικογένειας των Saud.
Η συμφωνία έχει αλλάξει ελαφρώς από την άνοδο της βιομηχανίας πετρελαίου σχιστόλιθου των ΗΠΑ και την προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να την καταστρέψει από το 2014 έως και σήμερα.  Οι ΗΠΑ περίμεναν μέχρι πρόσφατα ότι επίσης οι Σαουδάραβες να διασφάλιζαν ότι η Σαουδική Αραβία όχι μόνο θα προμηθεύει τις ΗΠΑ με  οτι πετρέλαιο χρειάζεται για όσο διάστημα μπορεί, αλλά και ότι θα επιτρέψει επίσης στη βιομηχανία σχιστόλιθου των ΗΠΑ να συνεχίσει να λειτουργεί και να αναπτύσσεται. Κάτι όμως που δεν έγινε.!!

Αυτό σημαίνει ότι οι Σαουδάραβες θα πλήξουν μεν τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ αλλά θα χάσουν τις ευκαιρίες εξαγωγής πετρελαίου στις αμερικανικές εταιρίες. Αλλά και θα χάσουν την προστασία των ΗΠΑ πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά.Το κατέστησε σαφές ο Πρόεδρος Τράμπ όταν είπε...“He [Saudi King Salman] would not last in power for two weeks without the backing of the U.S. military.”.....εννοώντας ότι ο Σαουδάραβας βασιλιάς δεν θα κρατούσε ούτε 2 εβδομάδες την εξουσία χωρίς την υποστήριξη του στρατού των ΗΠΑ.
Κάτι που είναι σωστό , διότι χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ είτε το Ιράν, είτε το Ισραήλ θα είχαν τερματίσει την κυριαρχία του Οίκου των Saud.

Εκτός από την ανάκληση αυτής της υποστήριξης , υπάρχουν και άλλες επιλογές και πρακτικά μέτρα που μπορούν να πάρουν οι ΗΠΑ , όπως για παράδειγμα να επιβάλουν δασμούς στο πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας, που εξάγουν προ τις ΗΠΑ. Από πρακτική άποψη αριθμών, η τοποθέτηση δασμών στο πετρέλαιο Σαουδικής Αραβίας δεν θα έβλαπτε το ρωσικό πετρέλαιο και είχει νόημα από δύο βασικές προοπτικές. Πρώτον, οι ΗΠΑ εισάγουν περίπου 95 τοις εκατό περισσότερο πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία από ότι από τη Ρωσία, οπότε η επιβολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο θα είχε μικρή επίδραση στη διαρροή εφοδιασμού των Η.Π.Α.  Και δεύτερον, η Ρωσία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από τη Σαουδική Αραβία για να αντιμετωπίσει τυχόν σοκ στις ροές εσόδων της που σχετίζονται με το πετρέλαιο, με μια ανανεωμένη τιμή πετρελαίου 40 US $ ανά βαρέλι Brent αντί για 84 δολάρια βαρέλι της Σαουδικής Αραβίας.

 Στο τελευταίο έτος προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, το τελευταίο πράγμα που θέλει ένας πρόεδρος των ΗΠΑ είναι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου ή οι ελλείψεις που κάνουν μια οικονομία που πλήττεται από κοροναϊκούς ακόμη χειρότερη. Είναι γεγονός ότι από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, ένας πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κερδίσει επανεκλογή 11 φορές από τις 11, εάν η οικονομία των ΗΠΑ δεν ήταν σε ύφεση εντός δύο ετών πριν από τις εκλογές, ενώ οι πρόεδροι που πήγαν σε επανεκλογική εκστρατεία με την οικονομία τους σε ύφεση για το ίδιο χρονικό πλαίσιο κέρδισαν μόνο μία από τις επτά. Αυτό μας λέει ότι ο Τράμπ θα χρησιμοποιήσει όλα του τα "όπλα" εναντίων της Σαουδικής Αραβίας (και αυτών που βρίσκονται πίσω από αυτήν) . Ήδη ο γερουσιαστής Κέβιν Κράμερ από την Βόρεια Ντακότα, ο οποίος  συμβουλεύει τον Τραμπ για ενεργειακά ζητήματα, έχει καλέσει τον Λευκό Οίκο να αναλάβει δράση, και αρκετοί γερουσιαστές από το Κογκρέσο έχουν απειλήσει να ψηφίσουν να παρακρατήσουν τη στρατιωτική βοήθεια προς Σαουδική Αραβία. 

Υ.Γ Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι αλήτες των Αθηνών έχουν διαλέξει στρατόπεδο, και ενώ οι ΗΠΑ απαγορεύουν την προμήθεια σε σημαντικά στρατιωτικά αμυντικά και εξοπλιστικά συστήματα στην Σαουδική Αραβία  , εμείς στείλαμε μια συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων Πάτριοτ στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας.!!!! Ελπίζω τώρα να έγινε κατανοητό ότι οι ΗΛΙΘΙΟΙ των Αθηνών είναι με το μέρος των Ουαχαμπιστών...για αυτό και εξισλαμίζουν την Ελλάδα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα τους φάνε την ΝΕΟΜ τζάμπα μαζί και την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίων.
Ο Σολομάνης τους έχει πιάσει όλους στις σφαλιάρες και ζητά χρήματα για να σωθεί. Τον επισκέφτηκαν και αυτόν οι Ερινύες και μάλιστα με πολύ κακές διαθέσεις. Πολύ μαύρο αίμα τον κυνηγά.

Ε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Έτσι όπως τα λες φίλε Ε...και κάτι άλλο που πήρε το "αυτί" μου...θα την "σπάσουν" την ARAMCO σε μικρότερες εταιρίες...για να μην ξαναπουλήσει τσαμπουκά.

Ανώνυμος είπε...

Το διαζύγιο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι πλέον γεγονός. Το τι θα ακολουθήσει θα είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά συγχρόνως και πολύ τραγικό. Θα κρίνει επίσης και το τέλος πολλών χωρών που συμπαρατάχτηκαν με την Κίνα ή έπαιξαν ύπουλο παιχνίδι όλο αυτό το διάστημα.
Αρχικά αξίζει να αναφερθεί ότι ο κύριος παράγων αυτού του διαζυγίου είναι η δυσφορία που νιώθει ο μέσος Αμερικανός πολίτης για την αυθάδεια και την απληστία της Μογγόλικης Συμμορίας που κυβερνά την Κίνα και την Β. Κορέα. Το ποσοστό αυτού του παράγοντος αγγίζει αυτή τη στιγμή το 70% και ο Τράμπ δεν πρόκειται να αφήσει κανένα να του κλέψει αυτή την ευκαιρία. Το ποσοστό αυτό μαρτυρά επίσης ότι και ένα σοβαρό ποσοστό των Όνων βλέπει πλέον σαν αναπόφευκτο αυτό το διαζύγιο με τους Ασιάτες αγροίκους πρώην συνεταίρους τους.
Ένας Ψυχρός πόλεμος μέσα στα όρια του αντίστοιχου με το Μογγολοκρατούμενο Σοβιέτ φαίνεται σαν μια καλή τελική λύση. Αν όμως οι Αμερικάνοι και οι λαλίστατοι σύμμαχοί τους με πρώτους τους Αυστραλούς επιμείνουν στην πληρωμή αποζημιώσεων από τους Μογγόλους του Κ.Κ.Κ. τότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην και αυτομάτως εμφανίζουν μια εξαιρετικά υψηλή επικινδυνότητα, διότι σε αυτή την περίπτωση αρνούμενης της Κίνας να πληρώσει αποζημιώσεις, η Αμερική θα προχωρήσει σε ακύρωση όλων των Αμερικανικών κρατικών Ομολόγων που κρατά η Κίνα στα ταμεία της και τα οποία υπολογίζονται στα 4 τρις, όπως και σε πάγωμα των καταθέσεων των Κινέζων στις Δυτικές χώρες και δέσμευση των περιουσιών τους. Εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς την συνέχεια. Πολεμική σύγκρουση στην Θάλασσα της Κίνας, Χογκ Κονγκ, Ταϊβάν, με συμμετοχή της Ιαπωνίας, πιθανότατα και πολυεθνικής συμμαχικής δύναμης. Όπως και να εξετάσει κανείς το θέμα της ευθύνης στην εξάπλωση του Κορονοϊού, η Κίνα θα είναι η μεγάλη χαμένη ακόμα και αν δεν γίνει πόλεμος. Υπάρχουν εξακριβωμένες πληροφορίες ότι η χώρα λιμοκτονούσε και πριν από τον Κορονοϊό. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό μέχρι που όλοι έμαθαν ότι οι ναυτικοί των Κινεζικών πολεμικών πλοίων που μπήκαν με το έτσι θέλω μία μέρα στο λιμάνι του Σύδνεϋ έτρεξαν όλοι στα σουπερμάρκετ και αγόραζαν κουτιά βρεφικού γάλακτος. Είναι κοινό μυστικό ότι οι Κινέζοι που ζουν στην Αυστραλία κυριολεκτικά λεηλατούν διαρκώς αυτά τα προϊόντα από τα ράφια των σουπερμάρκετ και τα στέλνουν στους ενήλικες συγγενείς τους στην Κίνα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Με ένα τέτοιο κουτί μπορεί ένας άνθρωπος να επιβιώσει άνετα σε περίπτωση λιμού.
Η κοινή γνώμη πάντως στις ΗΠΑ δείχνει ότι είναι πλέον αργά για αβρότητες με αναξιόπιστους συνεταίρους και ιδιαίτερα με ένα ληστρικό και ασύστολο Κουμουνιστικό Κόμμα που δεν έχει την παραμικρή ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού που κυβερνά. Είναι η πιο κατάλληλη ώρα να τελειώνουμε λένε με αυτή τη κατάρα του Σοβιετικού Μογγολοχαζαρικού Κουμουνισμού.

Ε

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω ότι ο Τράμπ δήλωσε σήμερα "ότι ενδέχεται να επιβάλλει «τελωνειακούς δασμούς» για να τιμωρήσει την Κίνα, κάτι που είπε ότι προτιμά αντί της ιδέας οι ΗΠΑ να διαγράψουν χρέη τους που εκκρεμούν." Αυτά που ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο.

"Τα χρέη που εκκρεμούν είναι τα ομόλογα που έχουν δώσει οι Αμερικάνοι στους Κινέζους αντί χρημάτων"για τις εισαγωγές προΙόντων. Τζάμπα δούλευε ο δύστυχος λαός στην Κίνα για να πλουτίσουν τελικά τους Όνους και το Κ.Κ.Κ. των Μογγόλων.

Ε

Ανώνυμος είπε...

Και ενώ γράφουμε αυτά τα σχόλια οι ειδήσεις από την Αμερική κάθε άλλο παρά ρόδινες είναι.

30.000.000 Αμερικανοί περνάνε στην ανεργία και στέλνουν χρηματιστήρια και τιμές στα τάρταρα του Άδη.

Ε

Ανώνυμος είπε...

Ο Οικομοϊός, απ'ό,τι φαίνεται και ακούγεται μέχρι στιγμής, πήρε σήμερα την σκυτάλη από τον Κορονοϊό και τρέχει με χίλια.

Η γιγαντιαία μαύρη σκιά του παγκόσμιου κράχ είναι η επέλαση των Ερινυών κατά της ανθρωπότητας για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Όσα τράβηξαν οι Έλληνες δέκα φορές χειρότερα θα περάσουν αυτοί που τους χλεύαζαν, αυτοί που ήθελαν να τους ταπεινώσουν, αυτοί που τους ταλαιπώρησαν για τα άθλια και ψεύτικα ψωροευρώ τους.

Και που είσαστε άπλυτοι Γερμανοί και Ολλανδοί μην τυχόν και σκεφτείτε ξανά Έλλάδα για Τουρισμό. Τέρμα μέχρι εδώ ήταν η φιλοξενία των Ελλήνων.

Και κάτι άλλο παλιοαπατεώνες, κάτι χρωστάτε ακόμα, να μη ξεχνιόμαστε.
Αν δεν δουλεύει το κομπιουτεράκι σας να σας το πω εγώ "283 δισ" είναι η λυπητερή. Εμείς συνεχίζουμε και σας χρεώνουμε τόκους.

Ε

Ανώνυμος είπε...

Μιά μικρή γεύση γαι την μεγάλη απάτη που λέγεται Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης και τα χαρτια μαϊμού τύπου TESLA την στιγμή που οι ΗΠΑ καταγράφουν 30.000.000 ανέργους:

The folks who play Wall Street’s maniacal game of beat-the-number were whipped into a frenzy last night, chasing many stocks obscenely higher, with the poster boy for that insanity being Tesla, which was roughly 10% higher on supposedly better numbers. (However, today it gave up all of its gain and closed 2% lower.)

"TSLA: Follow the Bleeder
You don’t have to know much about accounting to see that a lot of what Tesla reports is a farce, and there are all sorts of other issues there as well. None of that matters for the moment, however. The combination of QE, passive investing, momentum-oriented algos, and a general lack of respect for risk (that still exists) has caused stock bulls to literally lose their minds. Thus, they continue to chase stocks to the upside while we are mired in a depression, with few prospects of dramatic improvement. (Today’s unemployment claims mean that roughly 30 million people are out of work.)"


ΠΗΓΗ:https://kingworldnews.com/fleckenstein-we-are-mired-in-a-depression-here-is-a-look-at-bubble-insanity-plus-gold-miners/

Ε

Μπάμπης είπε...

Πω πω ρε παιδί μου ,τι γίνεται με αυτούς τους Έλληνες!!.
283 δις;;Συν τους τόκους;; Δηλαδή εκεί πού πήγαμε νά σάς τά πάρουμε όλα, θά τά χάσουμε όλα εμείς;;
Πάνω που πέθανε αυτός ο... αντιστασιακός ο μπάρμπα Μανόλης
που μας τα..,. ζητούσε με.. όμορφο τρόπο και νομίζαμε ότι πλέον τά ξεχάσατε, εσείς ρε παιδί μου δεν ξεχνάτε.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μπάμπη όχι μόνο δεν ξεχνάμε, όχι δεν παρακαλάμε, αλλά όπου νάναι κάνουμε και ένα ντού καταδρομικό σε στυλ Αργοναυτών και τους παίρνουμε και κάτι παραπάνω για να μη χρειαστεί να ξαναπάμε. Κάτι κωδικοί μας λείπουν και όπου νάναι θα σπάσουν. Να ετοιμάζονται και οι ευπαθείς ομάδες που φωνάζουν μαμα Μέρκελ, να έθουν και αυτοί τζάμπα στο όχημα και φύγαμε. Σειρά μας τώρα. Ελληνική κατοχή της Γερμανίας, με φρούραρχο του Βερολίνου guess who?

Καλό μήνα.

Ε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε : Σειρά μας τώρα. Ελληνική κατοχή της Γερμανίας, με φρούραρχο του Βερολίνου guess who?

Όντως φίλε Ε παρατράβηξε το κακό με τους Ούννους. Τρεις φορές μέσα σε ένα αιώνα έκαναν την Ευρώπη λαμπόγυαλο...νομίζω αυτή θα είναι η τρίτη και η τελευταία τους. Πες μας ποιος θα είναι ο φρούραρχος;;