ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ

Γράφει ο Λύκαστρος :

Σήμερα είναι η επέτειος της μάχης των Οχυρών του Ρούπελ. Όταν η Βουλγαρία προσχώρησε στον Άξονα Συμμαχίας Γερμανίας-Ιταλίας άφησε τα γερμανικά στρατεύματα να περάσουν με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ την Ελληνική περιοχή της Αν.Μακεδονίας και της Δ.Θράκης , απο τον Στρυμώνα μέχρι τον Έβρο.! Εκεί που οι Έλληνες αντιστάθηκαν στις ορδές των Γερμανών και Βουλγάρων στις 6 Απριλίου 1941. Τα Οχυρά ήταν ένα σύνθετο έργο ,με παρατηρητήρια, αντιαρματικούς τάφρους, με διπλά πολυβολεία, με αρκετά ναρκοπέδια εξωτερικά τριγύρω, και με πολλά ενεργητικά εξωτερικά σκέπαστρα τα οποία πολλά από αυτά κατέστρεψαν-ανατίναξαν  οι Βούλγαροι στην διάρκεια της Γερμανοβουλγαρικής Κατοχής.


Τόνοι οπλισμένου σκυροδέματος θωράκιζαν την μακεδονική γη. Τα Οχυρά όμως μπορούσαν να λειτουργήσουν όμως και με διπλό τρόπο.!! Εκτός από τον αμυντικό τους ρόλο τα Οχυρά σχεδιάστηκαν και για ΕΠΙΘΕΣΗ.!!  Κάποιες στοές έβγαζαν-βγάζουν ακριβώς μέσα στην Βουλγαρία...μπορούσε η Ελλάδα αν το ήθελε να βρεθεί πίσω από τα νώτα του εχθρού. Όλη η Μακεδονία είναι σκαμμένη υπόγεια σε ολόκληρη την Ελληνοβουλγαρική μεθόριο.!!

Υ.Γ  Και κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι....για το Οχυρό Ρούπελ που δέχτηκε τον κύριο όγκο επίθεσης των Γερμανών, είχαν φέρει από την Γερμανία  ειδικά για το συγκεκριμένο Οχυρό, ειδικές βόμβες ...των 100 κιλών, 500 και....1000 κιλών.!!  
Υ.Γ1  Καταλαβαίνεται τώρα σε ΤΙ ΑΓΙΟ ΧΩΜΑ έστησαν τηνΔομή=Πόλη Μουσουλμανική στην θέση Κλειδί δίπλα ακριβώς στο Ρούπελ.;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: