ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΤΡΑΜΠ... “A Great Time To Buy Oil”



 Γράφει ο Λύκαστρος :

Ο Τράμπ σκέφτεται σαν επιχειρηματίας, και πολύ καλά κάνει.!! Έχει ενεργά εγκεφαλικά κύτταρα τα οποία του λένε ότι τώρα είναι η "χρυσή ευκαιρία" για ένα κράτος που έχει πέσει η τιμή του πετρελαίου  να δημιουργήσει τα στρατηγικά του αποθέματα , πριν η τιμή του πετρελαίου θα πάρει πάλι την ανηφόρα, όταν θα αρχίσουν οι οικονομίες παγκόσμια να ανακάμπτουν. Ότι ακριβώς έλεγα χθές ΕΔΩ , ότι τώρα είναι ευκαιρία για τον Ε.Σ να προμηθευτεί με καύσιμα, να γεμίσουμε όλους τους αποθηκευτικούς μας χώρους, διότι δεν θα ξαναβρούμε καλύτερη και φθηνότερη ευκαιρία.

Με την τέλεια παγκόσμια καταιγίδα της παγκόσμιας οικονομικής καταστροφής να πλανάτε , και ενώ αρχίζουν και εξαντλούνται τα μέρη όπου μπορεί να αποθηκευτεί το πετρέλαιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζει το ποτήρι μισό γεμάτο, και ξεδιπλώνει το σχέδιό του για να γεμίσει τα στρατηγικά αποθεματικά πετρελαίου της χώρας.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, η τιμή του δείκτη αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate, μειώθηκε  πάνω από 300 τοις εκατό, διαμορφώνοντας στα - 37,63 δολάρια ανά βαρέλι. Και καθώς η πρωτοφανής συντριβή έστειλε κύματα  στις αγορές, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να προσθέσουν περίπου 75 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου της χώρας, αν και δεν παρείχε λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς η κυβέρνηση θα αγοράσει το αργό χωρίς έγκριση από το Κογκρέσο.


Ο Τραμπ εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας το βράδυ COVID-19: 
«Με βάση την χαμηλή τιμή του πετρελαίου, είναι σε ένα επίπεδο που είναι πολύ ενδιαφέρον για πολλούς ανθρώπους, γεμίζουμε τα εθνικά μας αποθέματα πετρελαίου, τα στρατηγικά αποθέματα και εμείς ψάχνουν να βάλουν έως και 75 εκατομμύρια βαρέλια στα αποθεματικά που θα το ξεπεράσουν, θα ήταν η πρώτη φορά για μεγάλο χρονικό διάστημα που θα ξεπεραστεί και θα το έχουμε στη σωστή τιμή. "Ο Τραμπ πρόσθεσε," Αυτή είναι μια υπέροχη στιγμή για να αγοράσουμε πετρέλαιο.  Κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ για αρνητικές τιμές πετρελαίου."

Τα Strategic Petroleum Reserve είναι ο μεγαλύτερος εφοδιασμός αποθεμάτων πετρελαίου έκτακτης ανάγκης στον κόσμο. Ιδρύθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση τη δεκαετία του 1970 για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο των διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού προϊόντων πετρελαίου.Από την περασμένη Παρασκευή, το SPR κατείχε 635 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου, αποτελούμενο από 384,7 εκατομμύρια βαρέλια sour crude και 250,3 εκατομμύρια βαρέλια sweet crude.

Παρόλο που το σχέδιο αγοράς αργού πετρελαίου σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τις Η.Π.Α δεν θα έχει την στήριξη από τους Δημοκρατικούς που εμπόδισαν την προηγούμενη πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας να αγοράσει αργό πετρέλαιο αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος του μαζικού πακέτου οικονομικών κινήτρων τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: