ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ.!

Γράφει ο Λύκαστρος :

H υπόθεση της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές προθεσμιακών συμβολαίων αποδεικνύουν ακόμη μια φορά πόσο ευάλωτες είναι οι οικονομίες σε μια παρέα τραπεζικών λαμογιών η όπως τους αποκαλούν άλλοι golden boys τζογαδόρων που είναι ικανές να καταστρέψουν την παγκόσμια οικονομία..Σήμερα στην αγορά εμπορευμάτων το 90% και πλέον των συναλλαγών γίνονται από διάφορα κερδοσκοπικά funds και όχι από αυτούς που πραγματικά παράγουν είτε πετρέλαιο είτε άλλο εμπόρευμα.
Σήμερα μετά από αυτή την στρεβλή εικόνα ζήτησης και προσφοράς στις διεθνείς τιμές πετρελαίου είναι ικανή να οδηγήσει σε μια νέα πετρελαϊκή κρίση όπου θα καταρρέουν εταιρείες και κάποιοι που θα μπορούν να αποθηκεύσουν πετρέλαιο να αποκομίζουν τεράστια κέρδη μέσα σε λίγες μέρες..
Διότι πλέον όλοι οι διαθέσιμοι χώροι αποθήκευσης πετρελαίου φτάνουν στο ανώτερο όριο τους.! Σε λίγο τα προθεσμιακά συμβόλαια του επομένου 4μηνου θα αρχίσουν και αυτά να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση....τα χειρότερα για την αγορά πετρελαίου και ενέργειας τώρα έρχονται.


Οι ελπίδες των παραγωγών πετρελαίου που πιστεύουν ότι αρνητικές τιμές για τα συμβόλαια WTI του Ιουνίου δεν θα υπάρχουν , το επόμενο διάστημα θα εξαφανιστούν.! Η κατάρρευση των τιμών των συμβολαίων του Μαΐου μου έδειξε ότι δεν ήταν κάτι το τυχαίο και το ευκαιριακό. Στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να έχουμε μια επανάληψη ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ τιμών σε ένα μήνα από τώρα.! Και στα τέλη Μαΐου να δούμε να επαναλαμβάνονται παρόμοιες κινήσεις τιμών για τα συμβόλαια του Ιουνίου.!! Και αυτό διότι το πρόβλημα αποθήκευσης ΔΕΝ λύθηκε.!! Για αυτούς που ίσως αναρωτηθούν γιατί δεν κλείνουν κάποιες πετρελαιοπηγές, να σταματήσει η λειτουργία τους, θα πω ότι 7 στις 10 πετρελαιοπηγές η πηγάδια που σταμάτησαν να δουλεύουν, είτε γιατί φαλίρισε η εταιρία , είτε κάτι δεν πήγε καλά με τον εξοπλισμό δεν βρέθηκαν ανταλλακτικά κ.λ.π μετά το πηγάδι καταστράφηκε και δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε ποτέ.!!. Οπότε δεν έτσι εύκολα τα πράγματα για να σταματήσει η παραγωγή.

Η κρίση για τη βιομηχανία πετρελαίου έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, η οποία σίγουρα θα προκαλέσει περισσότερες ανατροπές. Η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να βρει τρόπους διάσωσης του κλάδου, διότι όλη αυτή η κρίση έχει χτυπήσει τη μεγάλη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, και κυρίως τις εταιρείες που κάνουν εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου. Όλες αυτές οι εταιρείες  έχουν πάρει δάνεια , είναι καταχρεωμένες και πάνε για πτώχευση. Για αυτό ο Τράμπ έχει δώσει εντολή στον Γραμματέα Ενέργειας και τον Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών να καταρτίσουν ένα σχέδιο με το οποίο θα διαθέσουν κεφάλαια έτσι ώστε αυτές οι πολύ σημαντικές εταιρείες και θέσεις εργασίας να εξασφαλιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα! Όλο αυτό γίνεται για να χτυπηθούν αυτές οι Τεξανικές εταιρίες. οι οποίες και φυσικά είναι και υποστηρικτές του Τράμπ.

Υ.Γ Δεν είναι τυχαίο που η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου πιέζει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) να χαλαρώσει τη δανειοδοτική της διευκόλυνση ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επιτρέψει στους εκπροσώπους τους να χρησιμοποιούν κεφάλαια για την αποπληρωμή του χρέους

Δεν υπάρχουν σχόλια: