ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Ra-Harmachis - Xαρμάχιν - Harmagedon η Har Mage don



Γράφει ο Λύκαστρος : 

Ας προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε την "Αλήθεια" πίσω από όλες αυτές τις λέξεις, και ίσως έτσι δώσουμε μια κάποια απάντηση στην σχολιαστή Δημήτρη στις όποιες απορίες του. Τα λεγόμενα ιερατεία είτε θρησκευτικά , είτε πολιτικά, δεν είναι μια κατάσταση μερικών αιώνων, αλλά δεκάδων αιώνων. Ανά τους αιώνες και σε πολλές περιπτώσεις τόσο τα σύμβολα, όσο και οι λέξεις , έχουν μπερδευτεί τόσο από τους μεν όσο και από τους δε. Με αποτέλεσμα πολλές φορές να ταυτίζονται και να μην βρίσκει κανείς άκρη. Για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει τι εννοεί, η τον τρόπο σκέψης του άλλου.... θα πρέπει ως ακεραιότητα, να βάλει τον εαυτό του στην θέση του άλλου.

Για παράδειγμα τι εννοούσε ο Ιωάννης όταν έγραφε στην Αποκάλυψη ..." καὶ συνήγαγεν αὐτοὺς εἰς τὸν τόπον τὸν καλούμενον Ἑβραϊστὶ Ἁρμαγεδών." ;;

Η λέξη Αρμαγεδών είναι η ελληνική απόδοση του εβραϊκού όρου הַר מְגִדֹּו  Ηar M'giddo, «Όρος της Μεγιδδώ». Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτή η τοποθεσία βρίσκεται στην Μέση Ανατολή, στην πόλη Μεγιδδώ μια αρχαία πόλη της Παλαιστίνης.!! Όμως η τοποθεσία αυτή βρίσκεται σε ΠΕΔΙΑΔΑ και όχι σε Όρος που μας λέει το πρώτο έτυμο της λέξης Har-Mage-Don. Η λέξη Har  σημαίνει Όρος και μάλιστα ιερό όρος. Σε αυτήν την φωτογραφία κάτωθι βλέπουμε την περιοχή Μεγιδδώ στην Παλαιστίνη...καμία σχέση με όρος. Και δεν υπάρχει περίπτωση το Ισραήλ σε αυτήν την μικρή πεδιάδα να επιτρέψει στον οποιανδήποτε να φέρει έστω και μερικές χιλιάδες στρατό.!! Τα πυρηνικά που έχει το εξασφαλίζουν στα σίγουρα αυτό.

Άρα έχουμε μια εσκεμμένη παραπλάνηση των πολλών, από τους λίγους. Ποια περιοχή εννοούσε ο Ιωάννης στην εποχή του, και ποια πραγματικά περιοχή είχε στο μυαλό του όταν έγραφε Harmagedon.;;  Αφού Har το Όρος η λέξη Mage-don  μας δίνει το Mag-Mακ που σημαίνει μεγάλη/ο  και don-Δών-Δωνία-Χθών . Και εδώ αρχίζω να θυμάμαι και να κάνω συνειρμούς...μεγάλη μάχη, Τιτανομαχία....που έγινε σε ποια περιοχή;; Μα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας (Μυγδονίας) και της Θράκης, που εκείνη της εποχή ήταν διοικητικά μια ΕΝΙΑΙΑ περιοχή.!!
Η Μυγδονία ή Μυγδονίς ήταν περιοχή της Μακεδονίας ανάμεσα στον Αξιό και στον Στρυμώνα. Ακριβώς εκεί που δόθηκε η αρχαία μάχη...στο πεδίο της Φλέργας.
Όμως στην εποχή του Ιωάννη , Magedon ονόμαζαν και την μεγάλη χώρα των Μαγώγ....δηλαδή την Φρυγία , την πατρίδα των Ασσυρίων/Τρώων που βρίσκεται σήμερα στην Τουρκία η Καππαδοκία. Και στην Φρυγία μόνο ένα μεγάλο όρος υπάρχει...ο Καύκασσος.

Και ο Καύκασσος όμως και ο Αίμος εκεί που έγινε η αρχαία μάχη, έχουν ένα κοινό σημείο. Και τα δύο βουνά είναι ΚΟΥΦΙΑ και από κάτω υπάρχει Τυφώνειο Άντρο.!! Ο Αίμος....στην πορεία μας ανά τους αιώνες...ΑΙΜΟΣ (από την λέξη αίμα) εκεί που δώσαμε την Αρχαία Μάχη.Ο Τυφών, όταν πολεμούσε στην Θράκη, λένε οι παραδόσεις ότι μέσα από το βουνό ξεχύθηκε πολύ αίμα. Το ίδιο είχε συμβεί και στην πόλη των Αυαριτών Υκσώς, την Αύαριν ή πόλη του Τυφώνος, και εκεί τότε η γη μετά το πόλεμο με τον Τυφώνα άρχισε να αναβλύζει πολύ αίμα. Επιβεβαίωση για το τι γινόταν εκεί κάτω στην Αίγυπτο και εκεί μέσα στο βουνό Δώναξ ή Rila, το οποίο ήταν το στρατηγείο του Τυφώνα.

Τιτανομαχία που έγινε όταν η περιοχή της σημερινής Μακεδονίας/Θράκης ήταν το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Έλεγχε όλον τον πλανήτη..από εδώ Μιλάμε πριν την διάσπαση των δύο ιερατείων, και πριν την Τιτανομαχία. Παλιά η Μακεδονία και οι Μακεδόνες είμασταν γνωστοί ως...Μάκεντ Ντόνια. Ακόμα και οι Πέρσες έτσι μας αποκαλούσαν. Τα δύο "Κέρατα" του Αλέξανδρου αυτό συμβόλιζαν, την εξουσία σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο, ότι του είχε δωθεί η εξουσία και απο τα δύο ιερατεία (Δικέρως). Ίσως τώρα να γίνεται λίγο καλύτερα κατανοητό τι ήθελα να πω όταν έγραφα ΕΔΩ ...." Εάν είναι αλήθεια όλα αυτά που φημολογούνται... τότε όταν ο Άρης που από στάσιμος, θα γυρίσει στο ζώδιο του Κριού, ο Ρωσικός Καύκασος θα πάρει φωτιά... η ιστορία θα επαναληφθεί και κάποιοι σύντομα θα επαναπορευθούν στα Όρη της Μηδίας." Η Μηδία  ήταν μια χώρα στην Ασία μεταξύ Αρμενία, Ασσυρίας και Περσίας... ναι εκεί που βρίσκεται ο Καύκασσος ....ο κούφιος Καύκασσος, εκεί που "δέθηκε" και ο Προμηθέας.  Καύκασσος και Αίμος συνδέονται....στον Αίμο ήταν εκεί που είχε το στρατηγείο του ο Τρικέφαλος Τυφώνας , για αυτό τόση πρεμούρα για να αρπάξουν την Μακεδονία από τους Έλληνες....Αίμος Ροδόπη...Καύκασσος....επικοινωνούντα δοχεία.

Υ.Γ Προβλέπω πάλι να γίνεται της Μακεδονίας το κάγκελο...και αυτήν την φορά  , έχουνε να πέσουνε πολλές ΚΛΩΤΣΙΕΣ.!! 
Υ.Γ 1  Ναι η ολοζώντανη  Χαρμάχιν έχει μυτερά αυτιά...τα βλέπουμε στην κύρια φώτο της ανάρτησης, αυτός είναι ο Γάτος που με ένα χτύπημα σκοτώνει τον Από-Όφι η Τυφώνα. Ο Ra-Harmachis σύμφωνα με τα Αιγυπτιακά μυστήρια γεννήθηκε μέσα από ένα λωτό.


5 σχόλια:

Μμ. είπε...


αυτός είναι ο Γάτος που με ένα χτύπημα τον Από-Όφι η Τυφώνα.
................................................................
(παράλειψι λέξεων; δεν εκβαίνει νόημα.)

* * *
Ο Ra-Harmachis σύμφωνα με τα Αιγυπτιακά μυστήρια γεννήθηκε μέσα από ένα λωτό.
....................................................................

Φίλτατε Λ., Εις κέρματα το συνάλλαγμα παρακαλώ.

Παρεμπιπτόντως:
Αυτή η πονήρω Χαρμάχα, δεν ξέρω τί λέτε εσείς, αλλά εμένα διεγείρει ποσώς τα μάλιστα. Σπινιάρει στην γιαούρτη. Φαίνεται.
Την δε μάχαιραν μεταχειρίζεται κάργα για τα άτακτα οφιοειδή! Χε, χε!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μμ :
αυτός είναι ο Γάτος που με ένα χτύπημα τον Από-Όφι η Τυφώνα.
................................................................
(παράλειψι λέξεων; δεν εκβαίνει νόημα.)

Μου διέφυγε η λέξη .."σκοτώνει"...που με ένα χτύπημα σκοτώνει τον Απο-Όφο η Τυφώνα, έπρεπε να γράψω.!! Ευχαριστώ που το πρόσεξες...συμπλήρωσα και την λέξη στο κείμενο.χα χα χα εμ όταν ξενυχτάει κανείς το βράδυ, την άλλη μέρα γράφει ότι ναναι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μμ : Ο Ra-Harmachis σύμφωνα με τα Αιγυπτιακά μυστήρια γεννήθηκε μέσα από ένα λωτό.
....................................................................

Φίλτατε Λ., Εις κέρματα το συνάλλαγμα παρακαλώ.

Ο λωτός είναι Ηλιακό Σύμβολο φίλε Μμ.Για τους αρχαίους Αιγυπτίους ο λωτός ήταν το σύμβολο των τεσσάρων στοιχείων της φύσης, καθώς και το σύμβολο της μετενσάρκωσης. Θεωρούταν επίσης σύμβολο του ανατέλλοντος Ηλίου. Ο Κάσσιος Ζεύς είχε έναν Ναό ο οποίος στηρίζονταν μόνο σε ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΤΗΛΟΥΣ.

"Τετραβάμονος ...έλιπον ίππον ουράνια..." μας λέει ο Ευρυπίδης στις Τρωάδες. Και εννοεί το άρμα του Ήλιου....που έχει τέσσερα πόδια.

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Jenny Hill, και δεν θέλω αντιρρήσεις γι αυτήν παρακαλώ αφού διαθέτει κοτζάμ ...Certificate in Egyptology from Glasgow University, λέει:


Gods of Ancient Egypt: Horemakhet
Horemakhet
Horemakhet (Harmakhet, Harmachis)

As Horemakhet (Harmakhet, Harmachis) or “Horus in the horizon”, he represented the dawn and the early morning sun. He was often depicted as a sphinx with the head of a man, a lion or a ram (the latter providing a link to the god Khepri, the rising sun). It is often suggested that the Great Sphinx of Giza is a representation of Hor-em-akhet with the face of the fourth dynasty pharaoh Kafre (Chephren). He was also depicted as a falcon or as a man with the head of a falcon wearing a variety of crowns.

The Sphinx @copywright 2005 Daniel Speck FreeStockPhotos.com

He was thought to be a source of wisdom as well as a representation of the sun. According to legend, prince Tuthmosis IV (Eighteenth Dynasty) was hunting in the marsh close to the Sphinx. He took a nap between its paws and dreamt Hor-em-akhet-Atum-Khepri was actually his father and that he was destined to be pharaoh. The god promised Tuthmosis the throne if he would remove the sand which was burying him. Tuthmosis agreed and was true to his word. He became pharaoh and not only cleared the sand but promoted Ra-Hor-em akhet above Amon-Ra (heralding perhaps the rejection of Amun by Akhenaten in favour of the Aten, which was represented as a sun disc).

The pharaoh also dedicated a small temple to Hor-em-akhet on which the Sphinx was described as Hor-em-akhet-Hauron. It is thought that the Syrian and Palestinian workforce working near to the Sphinx associated it with their god of the underworld, Hauron. This link may explain the Sphinx´s epithet, “Father of Terror”.

Horus; main page
Heru-ur (Horus the elder)
Khenty-Khem (foremost of Khem, Khenty-irty, Menkhenty-irty)
Horus of Behedet (Horus of Edfu)
Heru-sa-Aset (Horus the child of Isis)
Horakhty (Horus of the two horizons)
copyright J Hill 2010


-Και λέω εγώ ο αγράμματος:
"Από πότε βρε Τζενάκι η ολέθρια Σφίγξ αντιπροσώπευε τον θεό Ήλιο;"
Το Hor-em-akhet-Hauron, μόνο ο Ησίοδος και ο Ερίωπας μπορεί να στο εξηγήσουν αν θές να ξέρεις.
Και κάτι άλλο, το προσωνύμιο Χαρμάχις το χρησιμοποιούσαν συχνά μόνο οι Έλληνες της Αιγύπτου για να περιγράψουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες της ολέθριας Φίκας ή Σφιγγός.
Αυτά γιατί δεν τα λές βρε Τζενάκι με το Certificate in Egyptology from Glasgow University παρά μόνο γεμίζεις τον κόσμο με πνευματικά σκουπίδια;
Άντε γιατί σήμερα τα πήρα στο κρανίο που λέει και ο Λύκαστρος, με αυτά τα Certificates in Egyptology from Glasgow University.

Ε


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε : Από πότε βρε Τζενάκι η ολέθρια Σφίγξ αντιπροσώπευε τον θεό Ήλιο;"
Το Hor-em-akhet-Hauron, μόνο ο Ησίοδος και ο Ερίωπας μπορεί να στο εξηγήσουν αν θές να ξέρεις.
Και κάτι άλλο, το προσωνύμιο Χαρμάχις το χρησιμοποιούσαν συχνά μόνο οι Έλληνες της Αιγύπτου για να περιγράψουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες της ολέθριας Φίκας ή Σφιγγός.

Τότενες να τραγουδήσεις στο Τζενάκι για να καταλάβει καλύτερα τι είναι ο Χαράμις ,ένα τραγουδάκι που λέει... "Χαράμι σου να σου γενεί η αγάπη απού σου 'χα
γιατί με παραπέταξες σαν τα παλιά σου ρούχα..
τέτοια ΦΩΤΙΑ που μ' άναψες να πέσει να σε κάψει"
http://youtu.be/n42guF1mFBE

Η λέξη Χαράμη/Χαράμις...χαράμησα τα νιάτα μου που λένε , μπορούμε να την πούμε "herem" το οποίο σίγουρα θα μας θυμίζει την τούρκικη λέξη Χαρέμι "harem" η οποία με την σειρά της προέρχεται από την Αραβική λέξη "haram"..και όλα σημαίνουν το ίδιο πράγμα...κάτι το ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ και που κάνει ΤΖΙΖΖΖΖ ναι σίγουρα είναι Πυραμίδα...που έκανε μια συγκεκριμένη εργασία.

Ναι ο Ηράκλειτος ήξερε πολλά για αυτό και έλεγε ότι..." Τα ανθρώπων δοξάσματα παίδων αθύρματα" , δηλαδή...Οι γνώμες των ανθρώπων είναι παιδιάστικα παιχνίδια. Για αυτό και ο Λύκαστρος πλέον ΔΕΝ τα παίρνει κρανίο...μόνο γελάει.