ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ Η.Π.Α και ΚΙΝΑΣ.

Γράφει ο Λύκαστρος :

Έχουμε  ξαναγράψει ΕΔΩ  στο άρθρο με τίτλο " Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α" ...ότι στην εποχή μας η μορφή και ο τρόπος διεξαγωγής ενός πολέμου έχει αλλάξει. Ένας πόλεμος δεν διεξάγεται μόνο με σφαίρες, όπλα η βόμβες, υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους προσπαθεί κάποιος να νικήσει έναν αντίπαλο. Για παράδειγμα η Κίνα χτυπάει τις Η.Π.Α με την μαζική αποστολή ενός συνθετικού ναρκωτικού την φαιντανύλη. Και η Η.Π.Α χτυπάει την Κίνα με έναν τεχνητά τροποποιημένο ιό τον κορονοϊό ο οποίος έχει άμεση και αρνητική επίδραση στην οικονομία της Κίνας. Κυρίες και κύριοι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει...απλά δεν γίνεται (ακόμα) με σφαίρες.!!

Μετά από χρόνια αμερικανικής πίεσης, και μετά το χτύπημα που δέχτηκε σαν προειδοποίηση η Κίνα λαμβάνει μέτρα για να διακόψει την παράνομη προμήθεια θανατηφόρων συνθετικών οπιοειδών. Μέχρι πρόσφατα, ένα μεγάλο μέρος της παράνομης φαιντανύλης  έβρισκε τον δρόμο της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες εύκολα , και μπορούσε να διατεθεί απευθείας από μια πηγή στην Κίνα και απρόσκοπτα να αποσταλεί από διεθνείς εταιρείες παράδοσης, συμπεριλαμβανομένης της ταχυδρομικής υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το φαιντανύλιο που προέρχεται από την Κίνα αντιπροσώπευε το 97% του ναρκωτικού που κατασχέθηκε από τις διεθνείς ταχυδρομικές υπηρεσίες μετά από την επιβολή του νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών τόσο στις οικονομικές χρήσεις του 2016 όσο και στο 2017, σύμφωνα με τη διοίκηση επιβολής φαρμάκων.

Τώρα  η κυβέρνηση της Κίνας λαμβάνει μέτρα (μετά από το χτύπημα του ιού που δέχτηκε) για να σταματήσει την πλημμύρα της διάθεσης τους ναρκωτικού στην αγορά της Αμερικής , καθώς ο ηγέτης της χώρας, Xi Jinping, υποσχέθηκε στον Πρόεδρο Trump ότι θα κάνει. Η Κίνα έχει κατηγορηθεί ότι σκόπιμα πλημμύρισε την αγορά των Η.Π.Α με το ναρκωτικό ,ως εκδίκηση για τους πολέμους του οπίου του 19ου αιώνα, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Τον Αύγουστο, ο κ. Trump είχε τιμωρήσει τον κινέζο ηγέτη στο Twitter επειδή δεν τήρησε τις υποσχέσεις του για να πάρει σκληρή στάση για την φαιντανύλη. 
 
....all deliveries of Fentanyl from China (or anywhere else!). Fentanyl kills 100,000 Americans a year. President Xi said this would stop - it didn’t. Our Economy, because of our gains in the last 2 1/2 years, is MUCH larger than that of China. We will keep it that way!

Το μήνυμα Τράμπ...τα έλεγε όλα.! Από εκεί μετά ήταν θέμα χρόνου το πότε θα χτυπηθεί η Κίνα με τον ιό. Η φεντανύλη είναι φθηνή, εύκολα την παρασκευάζει κανείς  σε εργαστήριο και είναι πιο εθιστική από την ηρωίνη. Αυτό σημαίνει ότι τα οικονομικά οφέλη θα παραμείνουν αρκετά υψηλά για να προσελκύσουν όσους επιθυμούν να σπάσουν το νόμο, ειδικά σε μια μεγάλη και κακώς ρυθμισμένη χημική βιομηχανία όπως η Κίνα. Η Κίνα έκανε αυτή τη κίνηση (να λάβει μέτρα) στη μέση του παρατεταμένου εμπορικού της πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορεί να έχει γίνει για να βοηθήσει στην επίλυση της σφοδρής - και συνεχιζόμενης - διαμάχης. Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν μια μείωση των αποστολών από την Κίνα, αλλά όπως και ο Trump, θα συνεχίσουν  να πιέζουν την Κίνα για να κάνει περισσότερα.Υπάρχει ακόμα αφθονία φαιντανύλης στις Ηνωμένες Πολιτείες που αποστέλλεται από την Κίνα πριν τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος. 

Ενώ η καταστολή της Κίνας έχει θέσει σημαντικούς περιορισμούς σε  ένα αχαλίνωτο περιβάλλον εξαγωγής, ο θολός και ακόμη ανεπαρκώς ρυθμιζόμενος χαρακτήρας της χημικής βιομηχανίας καθιστά δύσκολη την παύση της παράνομης παραγωγής εξ ολοκλήρου χωρίς μια πιο σταθερή προσπάθεια από τις κινεζικές αρχές, σύμφωνα με τον κ. Pardo της εταιρείας RAND.
Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο αφανής πόλεμος, έχει ακόμα πολλά επεισόδια και "χτυπήματα" που ίσως δεν φτάσουν σε κοινή θέα .


Δεν υπάρχουν σχόλια: