ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΈΚΤΑΚΤΟ: Φήμες για απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία – Εμπρηστικές δηλώσεις και μπαράζ συλλήψεων

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ο εμφύλιος στην Τουρκία είναι επί θύραις και θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη 5ετία. Άλλωστε σας έχουμε μιλήσει τόσες φορές ότι έρχεται αιματηρός και μακροχόνιος εμφύλιος για τα τουρκάκια    ΕΔΩ ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ. Και ότι λέμε γίνεται.!!Το αν θα συμβεί, ως αποτέλεσμα πραξικοπήματος η άλλης αιτίας δεν το ξέρουμε, αλλά θα συμβεί.
Λέγαμε τότε...
Να θυμίσω τι λέγαμε εδώ ...." Ο Έρντογάν εκτελεί με θαυμαστή ακρίβεια και δεξιοτεχνία, το σχέδιο διολίσθησης της χώρας του στον μακροχρόνιο και αιματηρό εμφύλιο, που έχουμε προαναγγείλει εδώ και καιρό" αλλά και εδώ .." Για την οποία έχει δρομολογηθεί ένας αιματηρός και μακροχρόνιος εμφύλιος, ο οποίος θα την οδηγήσει εκούσα άκουσα, στην αναγκαστική ανάληψη του νέου ρόλου της....αλλά και στην διάλυση σε 2 τουλάχιστον κομμάτια.".

Τι συμβαίνει στη γειτονική χώρα;
Φήμες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος κυκλοφορούν στην Τουρκία, τις οποίες μάλιστα σχολίασε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
«Υπάρχουν φήμες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος» τόνισε ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης σε μία δήλωση-«βόμβα» προσθέτοντας:
«Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα μείνει κανένας ζωντανός».
Ο ίδιος προέβη παράλληλα σε μία άκρως εμπρηστική δήλωση :
«αν κάποιος σχεδιάζει πραξικόπημα, αν υπάρχει κάποιος που σκέφτεται να στρέψει τα όπλα κατά του έθνους, να ξέρει ότι δεν θα πετύχει σε αυτή την άτιμη προσπάθειά του χωρίς να χύσει το αίμα των 82 εκατομμυρίων του λαού».
«Παίζεται ένα άγριο παιχνίδι στην πλάτη της Τουρκίας» τόνισε ο Τούρκος πολιτικός, και συνέχισε:
«Σε μια κατά παραγγελία έκθεση ενός think tank, , με χορηγούς το Πεντάγωνο και τη CIA, διατυπώνεται με άθλιο τρόπο το ενδεχόμενο ενός πραξικοπήματος δήθεν εξαιτίας της ανησυχίας που υπάρχει στα μεσαία κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πραξικόπημα σημαίνει σκοτάδι, σημαίνει εμφύλια σύγκρουση. Θα σημάνει την ταφή και το τέλος της Τουρκίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως τις φήμες περί απόπειρας πραξικοπήματος σχολίασε μεταξύ άλλων και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ (AKP), ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως αληθεύουν οι παραπάνω φήμες:
«Οι συζητήσεις περί πραξικοπήματος είναι περιττές για την Τουρκία. Όλα τα δημοκρατικά θεσμικά όργανα βρίσκονται σε επαγρύπνηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία

Οι Τούρκοι εισαγγελείς που διεξάγουν έρευνα στον στρατό και το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσαν σήμερα εντολή για την σύλληψη 228 ανθρώπων,
οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για δεσμούς με το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, κατά το οποίο περίπου 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεν έχουν σταματήσει οι επιχειρήσεις καταστολής φερόμενων υποστηρικτών του Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ. Η αστυνομία συνεχίζει τακτικά να πραγματοποιεί επιδρομές με στόχο υπόπτους.
Οι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα την σύλληψη 157 ανθρώπων, στους οποίους περιλαμβάνονται 101 αξιωματικοί εν υπηρεσία, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, διευκρινίζει το Anadolu. Η επιχείρηση αυτή των αρχών είχε έδρα την επαρχία της Σμύρνης, στη δυτική Τουρκία, και επεκτάθηκε σε 43 επαρχίες.
Σε ξεχωριστή τους έρευνα, οι εισαγγελείς στην πρωτεύουσα Άγκυρα έδωσαν εντολή για την σύλληψη 71 ανθρώπων στο πλαίσιο έρευνας που έχει στόχο φερόμενους υποστηρικτές του Γκιουλέν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι 33 από τους οποίους είναι εν ενεργεία εργαζόμενοι του υπουργείου, σύμφωνα με το Anadolu.

Πηγή

3 σχόλια:

Μμ. είπε...


Τύχη Καντάφι και Λιβύης (όπου ακόμα εμφυλιοτρώγονται) για τα Τουρκάτς.
Ωραία. Κι εμείς εδώ λαθροβουλευτοκάθαρσι για να δέση τέλεια το γλυκό!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΙΔΙΑ....ΑΠΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΠΡΏΤΟΣ ΓΙΑ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ. ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΖΕΥ ΕΛΑΥΝΟΝΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΒΛΈΠΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ "ΚΥΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΩ....ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ


ΜΕΙΔΙΑΣ είπε...


Είσαι πρώτη γειτονιά και πρώτη αγκαλιά του θεοπάτορος ηλίου,
αστρογείτον φίλε, ως εγγύτατα αυτού ηρωικώς γεννηθείς.
Ουδείς αμφέβαλεν επ' αυτού. Δι' ό και εκ των πρώτων συ λαβών
τα πάνσεπτα ουράνια δώρα.
Είης ουν αεί ευλογών και ηυλογημένος!