ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για τη φύλαξη των συνόρων - Συναγερμός στις ελληνικές αρχές

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μούσι...ψέμματα λέει. Κόλπο για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια. Ως γνωστόν, όσο πιο παλιό είναι ένα κόλπο, τόσο καλύτερα πιάνει. Για να κάνει τέτοιες λεβέντικες δηλώσεις το Cooli, πα να πει, ότι θα ξαναπαιχτεί από την ανάποδη η μπλόφα της Ειδομένης, όταν πέρασαν εκατοντάδες χιλιάδες στη Β. Ευρώπη. Θα μαζευτούν κάνα δυό χιλ. στην ουδέτερη ζώνη και ενώ όλοι θα ασχολούνται με αυτούς, θα περνάνε μιλιούνια από τα περάσματα. Δεν έχει σκοπό να κάνει τίποτε από αυτά που λέει.

Σαφέστατο μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί παράνομες εισόδους στη χώρα στέλνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που έχει σημάνει συναγερμός από τις νέες απειλές της Άγκυρας ότι δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή προσφύγων από τη Συρία και τις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα και δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους (σ.σ. πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ) να κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.
«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα», τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρωθυπουργός.
Όπως συμπληρώνει, «η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων». «Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση» αναφέρει ο πρωθυπουργός.



Ήδη ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Όπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια της συνομιλίας τους συζητήθηκε «η κατάσταση στην Τουρκία και οι κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα» ενώ ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.
Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ η Ελλάδα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Οι ίδιες πηγές επισήμαναν παράλληλα πως «η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα».
Υπό τις παραπάνω εξελίξεις ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετέβη εκτάκτως στον Έβρο ώστε να αναλάβει τον συντονισμό των διαδικασιών για την ενισχυμένη επιτήρηση των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου διεκόπη λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών- προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.
Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.
Παράλληλα, η κατάσταση στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας βρέθηκε επί τάπητος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Η αποκλιμάκωση παραμένει καθοριστική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων στο έδαφος. Ο ανθρώπινος πόνος και η απώλεια της ζωής πρέπει να σταματήσουν. Ελήφθησαν διαβεβαιώσεις ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας», έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter o ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη χθες στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση αναβαθμίζει στον ανώτερο βαθμό τον έλεγχο των συνόρων, αυξάνοντας τους ελέγχους σε ξηρά και θάλασσα, για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, προτάσσοντας μάλιστα τη νέα διάσταση που - όπως είπε - αποκτά το μεταναστευτικό λόγω και της εξάπλωσης του κοροναϊού.

naftemporiki.gr




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λύκαστρε, προχωρά ακάθεκτη η εβραιοφάρα κι από κοινού με τον Ερντογάν σε δημιουργία θερμού επεισοδίου για την κάμψη της αντίστασης των Ελλήνων μετά τη νίκη των νησιωτών.
Πόσο πιο φανερό πιά;;;
Ενεργοποιούν τον Τυφώνα και προσπαθούν να σύρουν τους Έλληνες σε ήττα για να δεχθούν τα τετελεσμένα. Έχουν φυσικά ως δόλιοι, πολλούς τρόπους για να το πετύχουν...
Τάκης

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή...μην ανησυχούν θα "φάνε" καλά.!!! Τους έχω όλους στην Αιθερική μου διόπτρα....τίποτε δεν θα μου ξεφεύγει. Γνωστό το κόλπο που πάνε να κάνουν....αυτήν την φορά δεν θα έχουμε νέα Ίμια.!! Αν ενεργοποιήσουν αυτοί τον Τυφώνα...εγώ θα ενεργοποιήσω την Αθηνούλα....και τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε.!!