ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Το πλήρωμα αυτού του M1 Abrams της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ ανεμίζει αναρχική σημαία, στο Κουβέιτ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Εκτός από τη σημαία κανείς άλλος δε παρατήρησε ότι ο εκκεντροφόρος στην DQ είναι ανάποδα;;;!!! Επίσης παλιάς τεχνολογίας ασπίδα προστασίας ACAV σε ένα καινούργιο M113.!! Κατά τα άλλα τα παιδιά βρίσκονται σε κατάσταση πάνκ-ρόκ.

Το σύμβολο προέρχεται από τα αναρχικά πολιτικά κινήματα, αλλά έκτοτε έχει μετοικήσει και σε άλλα λιγότερα πολιτικοποιημένα μέσα, συμπεριλαμβανόμενων των δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών.
Η συνήθεια των πληρωμάτων να βαφτίζουν τα άρματα μάχης ή αλλιώς να τα κοσμούν με έργα τέχνης, γνωμικά και σημαίες, υπάρχει από την εποχή που οι πρώτοι τύποι αρμάτων μάχης εμφανίστηκαν στα πεδία μαχών της Ευρώπης κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (Α’ ΠΠ) και αυτή η συνήθεια συνεχίζεται ως και σήμερα. Σε φωτογραφίες που εμφανίστηκαν πρόσφατα απο την Εθνοφρουρά της Νότιας Καρολίνας, ένα άρμα μάχης M1 Abrams στο Κουβέιτ ανεμίζει μια μαύρη σημαία που διαθέτει ένα κυκλωμένο Α (Ⓐ ) και την φράση “Οχι Αφεντικά”. Αυτά είναι τα σύμβολά και τα συνθήματα που προέρχονται από τα αναρχικά κινήματα για περισσότερο από έναν αιώνα, αλλά έκτοτε έχουν καταφέρει να διεισδύσουν σε πολύ λιγότερο πολιτικοποιημένες υποκουλτούρες. Αξίζει να τονιστεί πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι το πλήρωμα αυτού του άρματος διαθέτει τις όποιες σχετικές πολιτικές πεποιθήσεις.

Το γραφείο δημοσίων σχέσεων της 30ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης αποδέσμευσε τις φωτογραφίες την 4η Φεβρουαρίου. Το αρχηγείο της Ταξιαρχίας είναι τμήμα της Εθνοφρουράς της Βορείου Καρολίνα, αλλά επίσης περιλαμβάνει την 4η Επιλαρχία του 118ου Συντάγματος Πεζικού, ένα στοιχείο της Εθνοφρουράς της Νοτίου Καρολίνας. Το αμφισβητούμενο άρμα μάχης M1, το οποίο πάνω στο αλεξιβόρβορο του έχει τον κωδικό A-112, ανήκει στην Α Ίλη της 4ης Επιλαρχίας του 118 Συντάγματος Πεζικού (4-118). Το μεγαλύτερο μέρος της 30ης παρευρίσκεται στο Κουβέιτ στο πλαίσιο της εκ περιτροπής ανάπτυξης στην Μέση Ανατολή και επίσης διαθέτει παρουσία προσωπικού σε προκεχωρημένη ανάπτυξη στην Συρία. Η 4-118 Συντάγματος Πεζικού ήταν κυρίως η μονάδα που πέρυσι εντός σύντομου χρονικού διαστήματος έστειλε οχήματα Bradley στην Συρία.

Το επίρραμα με το σύνθημα “No Masters (Οχι Αφεντικά) και το Ⓐ , τα οποία επιδεικνύονται επίσης πάνω από την σημαία της Πολιτείας της Νοτίου Καρολίνας.

Το A-112 βάλλει με το κύριο πυροβόλο του κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στις βολές, 4 Φεβ 2020.
Οι φωτογραφίες δείχνουν το A-112 να εκτελεί εκπαίδευση στις βολές μαζί με άλλα άρματα μάχης της Επιλαρχίας.

Νωρίτερα το γραφείο δημοσίων σχέσεων της 30ης είχε αποδεσμεύσει φωτογραφίες που έδειχναν άλλα M1 της 1ης Μοίρας, του 150 Συντάγματος Ιππικού, μιας μονάδας της Εθνοφρουράς Δυτικής Βιρτζίνια, που υπηρετούν επίσης στην Ταξιαρχία, με πιο συνηθισμένα ονόματα, όπως “Αλεξίσφαιρος”, “Διακινητής”, “DINOCAVE” (ακρωνύμιο των τύπων επαφής που υπάρχουν στον Στρατό των ΗΠΑ: Άμεσα πυρά, Έμμεσα πυρά, Μη Εχθρικο-Πολίτης, Κωλύματα, ΧΒΡΠ, Εναέρια, Οπτική, Ηλεκτρονική), “Δον Κιχώτης” και “Πιες Νερό”. Ένα άλλο άρμα απλά έχει ως όνομα πάνω στην κάννη του πυροβόλου του την αλυσίδα ταχυφαγείων και παγωτών Dairy Queen.

Υπάρχει ένα που ονομάζεται “Dracarys”, το οποίο διαθέτει την εικόνα ενός δράκου πάνω στην κάννη του πυροβόλου, όπως επίσης, προφανείς αναφορές στην ολοκληρωμένη πλέον τηλεοπτική σειρά του HBO “Game of Thrones”. Αναφορές σε αυτήν την εξαιρετικά δημοφιλή τηλεοπτική σειρά είχαν εμφανιστεί στο παρελθόν μέσα σε στρατιωτικές καλλιτεχνίες.

Το “αναρχικό” άρμα μάχης της 4-118 δεν φαίνεται να διαθέτει ονομασία, αν και έχει ένα μεγάλο μαύρο τετραγωνάκι πάνω στην κάννη του κύριου όπλου όπου ίσως αυτή να υπήρχε νωρίτερα. Η σημαία εφιστά την σαφή προσοχή στο σχέδιο, το οποίο επίσης, όπως σημειώθηκε, εμφανίζεται στο επίρραμμα που φάνηκε να φοράει ένα από τα μέλη πληρώματος κατά την εκπαίδευση στις βολές. Αυτό το επίρραμα περιλαμβάνει επίσης το κυκλωμένο Α και το σύνθημα “Οχι Αφεντικά” πάνω από την σημαία της πολιτείας της Νοτίου Καρολίνα.
Το κυκλωμένο Α χρονολογείται στα αναρχικά κινήματα του 19ου αιώνα και είναι μια αναφορά σε μια φράση στο βιβλίο “Τι είναι η ιδιοκτησία;” του Γάλλου φιλόσοφου Πιερ-Ζοζέφ Προυντόν, το οποίο εκδόθηκε το 1840. Έγραψε οτι η “κοινωνία ψάχνει για τάξη στην αναρχία”, καταλήγοντας στο “Α” για την “αναρχία” μέσα στο “Ο” για την τάξη (order). Από τότε ο Προυντόν βαφτίστηκε ως ο “πατέρας του αναρχισμού”.
Στο πλαίσιο του κυκλωμένου Α, το “Οχι Αφεντικά” φαίνεται ότι αναφέρεται στο “Ούτε Θεός, ούτε αφέντης”. Είναι ένα σύνθημα που επίσης εμφανίστηκε στην Ευρώπη στα τέλη του 1800 και συνδέεται με τα αναρχικά και εργατικά κινήματα.
Ανεξαρτήτως, το κυκλωμένο Α εξελίχθηκε και μετασχηματίστηκε κατά τους αιώνες, ίσως το πιο αξιοσημείωτο ήταν που έγινε το βασικό σύμβολο ανάμεσα στα πανκ ροκ συγκροτήματα και του αναρχο-πανκ κινήματος που εμφανίστηκε πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970 στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Ουτε Θεός, ούτε Αφέντης”, είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό συνυφασμένο με τα πανκ και πανκ ρόκ κινήματα.
Δεν είναι σαφές σε τι ακριβώς αναφέρονταν το πλήρωμα του άρματος με την σημαία και το επίρραμα “Οχι Αφεντικά”. Ήρθαμε σε επαφή με το γραφείο δημοσίων σχέσεων της 30ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης ζητώντας περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το κυκλωμένο Α και το σύνθημα έχουν εμφανιστεί σε σαφώς λιγότερο πολιτικοποιημένους τομείς, κυρίως στην πολύ δημοφιλής τηλεοπτική σειρά “Sons of Anarchy” η οποία μεταδόθηκε στο FX μεταξύ 2008 και 2014.

Ηθοποιοί της τηλεοπτικής σειράς “Sons of Anarchy’, καθιστοί, υπογράφουν αυτόγραφα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2010 στο πλαίσιο επίσκεψης τους που οργανώθηκε από το United Service Organizations (USO).
Η σειρά επικεντρώνεται σε μια φανταστική συμμορία μοτοσικλετιστών με την ίδια ονομασία, η οποία είχε το σήμα που περιελάμβανε τον Χάρο να κρατάει μια σφαίρα ζωγραφισμένη με το κυκλωμένο Α. Αυτό οδήγησε επίσης στην εκλαΐκευση της φράσης “Οχι Κανόνες, όχι αφεντικά”, η οποία έφτασε να τυπωθεί και σε φανέλες οι οποίες είναι ακόμα διαθέσιμες προς πώληση στο διαδίκτυο.
Εντούτοις, βαφτίζοντας ένα άρμα σύμφωνα με μια τηλεοπτική σειρά, ή ακόμα επιδεικνύοντας μια καλλιτεχνία ή μια σημαία γίνεται αμέσως αναφορά σε αυτού του τύπου το μέσο, αυτό είναι ένα θέμα. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που είδαμε, ανεμίζοντας μια τεράστια αναρχική σημαία χωρίς κάποιο άλλο άμεσο πλαίσιο είναι το άλλο θέμα και σίγουρα ένα μοναδικό θέαμα. Επίσης είναι αξιοσημείωτο το πόσο σοβαρά δίνει σημασία ο Στρατός των ΗΠΑ στον ρόλο του ως μια πολιτικά ουδέτερη οντότητα και τα μέτρα που έχει λάβει για να το κάνει αυτό σαφές κατά τη διάρκεια των ετών.
Ας ελπίσουμε, θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με περί τίνος πρόκειται από το πλήρωμα του A-112. Σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή σήματος, αλλά επίσης συνεχίζει την παγιωμένη παράδοση της ονοματοδοσίας των αρμάτων μάχης, όπως επίσης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων και διαφορετικά την προσθήκη εξατομικευμένων πινελιών με την μορφή της καλλιτεχνίας και συνθημάτων.
Η αντισυνταγματάρχης Σίντι Κίνγκ, διευθύντρια του γραφείου δημοσίων σχέσεων της 30ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης στο Κουβέιτ, παρείχε την παρακάτω ανακοίνωση ώστε να διευκρινιστεί η χρήση της σημαίας. Δεν επρόκειτο για μια πολιτική δήλωση, όπως έχουμε ήδη επισημάνει αυτή η υπόθεση ήταν πολύ πιθανή.
“Ειναι η Α Ίλη – οπότε είναι παράδοση να δίνουν ονόματα στα άρματα του Ουλαμαγού και του Ιλάρχου με κάτι που θα αρχίζει απο Α. Δεν ήταν κάτι που είχε σκοπό για να είναι ασεβές ή πολιτικό.
Δεν θέλουν να είναι αγενείς κάνοντας οποιουδήποτε τύπου δήλωση επειδή είναι η Α Ίλη και αυτό το όνομα ακούγεται μάγκικο. Για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει περαιτέρω παραποίηση ή εμφάνιση να προβούν σε οποιασδήποτε δήλωση – αυτές οι φωτογραφίες διαγράφηκαν και η μονάδα ενημερώθηκε ότι αυτό φαίνεται να αντιπροσωπεύει κάτι που είναι ανεπιθύμητο. Θα συνεχίσουν να ανεμίζουν με περηφάνια την σημαία της πολιτείας τους και των ΗΠΑ και να σκεφτούν κάτι άλλο που θα αρχίζει από Α. Ζητάμε συγγνώμη αν αυτό έστειλε κάποιου τύπου αρνητικό μήνυμα ή φάνηκε ως προσβλητικό ή υβριστικό. Δεν ήθελαν να εκληφθεί ως κάποιου τύπου πολιτική έκφραση – διότι δεν είναι. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε το βήμα για να το αποσαφηνίσουμε”

Joseph Trevithick

Πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να το δωρισουν στην πλατεια εξαρχιδιων να δουμε τοτε αν θα ξαναμπουν τα ΜΑΤ εκει,εκτος και αν δουμε και εδω οχηματα των ΜΑΤ με την ιδια σημαια.
Δεν γαμιομαστε να ασπρισουμε λεω γω με τον μπουρδελοκοσμο που ζουμε,μακαρι να ειχα στα χερια μου την δυναμη να τον καταστρεψω τωρα θα το εκανα με μεγαλη ευχαριστηση και ας πηγαινα και εγω στον αγυριστο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 9 Φεβρουαρίου 2020 - 11:10 π.μ.

Απογοητευμένο σε βρίσκω.!! Α θα σε μαλώσω...μη ανησυχείς τώρα θα αρχίσουν τα ωραία, έχει να πέσει πολύ γαμήσι, και για τα Εξαρχίδια και για τα ΜΑΤ.!! Με 6.000.000 σουίτες μουσουλμάνους εντός της χώρας θα πέσει πολύ LOVE και για τα Εξάρχιδα και για τα Ματόπουλα....διότι όταν αγαπάς κάποιον θέλεις να τον γαμάς.!! χα χα χα χα χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Μία καυτερές πιπεριές στο 14...χαχα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

xα χα χα χα ... Ε μα πια δεν κρατήθηκα.!! Δεν μου αρέσουν οι καυτερές πιπεριές, δεν τις τρώω.

Ανώνυμος είπε...

Λυκαστρε θελω να κανω μια ερωτηση αλλα μην με αρχισεις στις φαπες γιατι θα ειναι πολυ ακραια.
Λοιπον αν καταστραφει τελειως η Ελλαδα και Εξαφανιστουν ολοι οι κανονικοι Ελληνες αλλα και ολοι οι αλλοι ξενοι ανθρωποι οι οποιοι να ειναι ας πουμε Ελληνοφρωνες,και μεινουν μονο η σκατομαζα των πολλων,τα κρονογεννηματα,οι ατλαντοσποροι,οι σκατοοβριοι,και καθε λογης ερπετο με μορφη ανθρωπου εδω στη γη,τι προσδοκιμο ζωης εχει ο πλανητης?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ : ,τι προσδοκιμο ζωης εχει ο πλανητης?

Μην φοβάσαι βρε σήμερα μόνο λέω κακές λέξεις, δεν δέρνω, είσαι τυχερός.! χα χα χα πλάκα κάνω . Στην ερώτηση σου τώρα...θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον πλανήτη. Διότι μοριακά ο πλανήτης δομήθηκε για την ακρίβεια ανακατασκευάστηκε μέ βάση συγκεκριμένο μοριακό D.N.A συγκεκριμένων Ελλήνων. Μιλάμε για Μοριακή Ανακατασκευή απο βιολογικό υλικών Ελλήνων. Διότι υπάρχουν αλλαγές στην συμπεριφορά "ρευστών" όπως ο ΙΧΩΡ και το DNA που εκδηλώνονται σύμφωνα με τους νόμους της μαγνητουδροδυναμικής σε υπερηχητικές και μαγνητικές ταχύτητες. Με λίγα λόγια υπάρχει αλληλεπίδραση στο D.N.A του πλανήτη και στην αύρα του με την αύρα και το D.N.A ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η μοίρα του πλανήτη είναι δεμένη με την δική μας μοίρα.