ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΥ !!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΥ !!!
Οι αλυτρωτικές βλέψεις της Βουλγαρίας για τη Μακεδονία και μέρος της Θράκης χρονολογούνται ήδη από την εποχή της εθνογένεσής της και τη σταδιακή παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Από τις αρχές του 20ού αιώνα μάλιστα, η σύγκρουσή της με την Ελλάδα για τον έλεγχο της περιοχής παίρνει τη μορφή ακήρυχτου πολέμου, με τον Μακεδονικό Αγώνα.
Ωστόσο, οι προσπάθειες της Σόφιας, αποδεικνύονται ατελέσφορες και καταλήγουν σε συντριπτικές ήττες στον Β΄ Βαλκανικό και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 



 Δύο δεκαετίες αργότερα, η ήττα του ελληνικού στρατού από τις γερμανικές δυνάμεις φάνηκε να δίνει την ευκαιρία στη Βουλγαρία, η οποία είχε στο μεταξύ προσχωρήσει στο ναζιστικό στρατόπεδο, την ευκαιρία που τόσο επιζητούσε, καθώς η χώρα μας χωρίζεται σε τρεις ζώνες κατοχής – μία γερμανική, μία ιταλική και μία βουλγαρική.
Το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας τίθεται υπό βουλγαρική διοίκηση.
Από το 1941 έως και το 1944, οι Έλληνες υπέστησαν πρωτοφανείς διώξεις, η αγριότητα των οποίων ξεπερνούσε σε ορισμένες περιπτώσεις τη θηριωδία των Ναζί στην υπόλοιπη Ελλάδα.


 Τέλος δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ατέλειωτες διηγήσεις από τις δύο γιαγιές μου , (που και οι δύο έχασαν τους άντρες τους από τους Βούλγαρους με πολύ άγριο τρόπο),  στην Βουλγαρική κατοχή  πως οι Βούλγαροι κατακτητές επέδειξαν πρωτοφανείς αγριότητες, με καθημερινούς ξυλοδαρμούς και ωμότητες. Κάθε Βούλγαρος στρατιώτης είχε στην τσέπη του χάρτη της "μεγάλης" Βουλγαρίας από την Αλεξανδρούπολη έως την Θεσσαλονίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: