ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΠΕΡΙ ΧΑΓΗΣ...ΑΟΖ....ΚΑΙ ΤΟ Μ@ΥΝΙ ΤΗΣ ΧΑΙΔΩΣ.

Γράφει ο Λύκαστρος :

Ελπίζω να θυμάστε τι γράφαμε ΕΔΩ με τίτλο με τίτλο " ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ του ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ.". Λέγαμε τότε αναλυτικά ότι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία, είναι μια ιστορία που αρχίζει επίσημα για το ευρύ κοινό από το 1996, με την αλλαγή του δόγματος της Τουρκίας από τον τότε Τούρκο ναύαρχο Γκιουβέν Ερκαγιά με την μυστική διπλωματία για το Αιγαίο. Και ότι ο διαμελισμός του Αιγαίου αποτελούσε ένα τμήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου που αφορούσε όλη την χερσόνησο του Αίμου και την Μέση Ανατολή, και όπου είχε ήδη προταθεί από τις Η.Π.Α. στην άλλοτε ΕΣΣΔ, από την δυσάρεστη επίσκεψη του τότε Πρόεδρου των Η.Π.Α. και του Χ. Κίσινγκερ στην Μόσχα, τον Μάιο του 1972.

Ο εξαίρετος δημοσιογράφος (αείμνηστος πλέον) Παπαντωνίου Λάμπρος, στο βιβλίο του "Χάνουμε το Αιγαίο", είχε αποτυπώσει ήδη από το 1992, με δεκάδες απόρρητα έγραφα του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας από το 1976 – 1981 και πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως υπουργός Εξωτερικών, με το Ελληνοτουρκικό Σύμφωνο Φιλίας, παρέδιδε με πολιτικό τρόπο, το ανατολικό Αιγαίο στην Τουρκία.
Και σήμερα διαβάζω ΕΔΩ..σε άρθρο του Σ.Λυγερού  ότι  :


Η Άγκυρα ουσιαστικά ζητάει από την Αθήνα να συνυπογράψει συνυποσχετικό, το οποίο να προβλέπει ότι θα παρακαμφθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα που παρέχει το διεθνές δίκαιο στην Ελλάδα! Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά των διερευνητικών επαφών."

 Ποιος ο Λυγερός ;;; Που δεν ήθελε ούτε φράχτη στον Έβρο και τόσα χρόνια με τον Καρυώτη δεν μίλησαν ποτέ για  συνορεύουσα ζώνη (αφορά το λαθρομεταναστευτικό)....όταν ο γράφων τα έλεγε και τα φώναζε αυτοί τα έκαναν γαργάρα.!! Ήταν επόμενο ότι ο Coolis θα τελείωνε την προδοσία του Δρακουμέλ , μαζί με την βοήθεια του Ροζάκη ή αλλιώς Ροζενστάιν, άλλωστε στην ίδια φυλή ανήκουν.!! Να γιατί ο Ερντογάν μιλάει για νησιά χωρίς υφαλοκρηπίδα περιορισμένα μόνο στα χωρικά τους ύδατα, δηλαδή μόνο στα 6 νμ....διότι ο Κων. Μητσοτάκης από το 1980 - 1981 που έγινε υπουργός των Εξωτερικών στην κυβέρνηση Γ. Ράλλη..."Συμφώνησε με τους Τούρκους στην μη καθιέρωση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) στα υπερκείμενα ύδατα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο"... α) Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 80 υπάρχει ο όρος Α.Ο.Ζ. β) Η πλάκα είναι ότι περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως Πρωθυπουργό της Ελλάδας, να ανακηρύξει από κοινού, Α.Ο.Ζ. με τον Ν. Αναστασιάδη!!!

Υ.Γ Το βιβλίο του Λάμπρου Παπαντωνίου απο τότε τα έλεγε ΟΛΑ αυτά που ζούμε σήμερα.!! Η προδοσία έχει ονοματεπώνυμο.!! Η παρούσα δημοσίευση (ΞΑΝΑ ) είναι μια μικρή γεύση για αυτά που άργησαν αλλά έρχονται πολύ σύντομα, αλλά και να θυμίσουμε ότι σας τα λέγαμε ΠΡΙΝ σας τα πούνε τελευταία στιγμή άλλοιαφιερώνεται δε, σε όσους στις εκλογές 2019, ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου "Χάνουμε το Αιγαίο", γίνεται σύντομη αναφορά του περιεχομένου των επίσημων εγγράφων από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνεις ένα κατέβασμα του αρχείου φωτογραφίας και βλέπεις τι περιέχει, ανάμεσα σε αυτά περί νήσων Ρόδου - Καστελόριζου και Κρήτης!!! ........"Πρότεινε στην Τουρκία την ανταλλαγή υφαλοκρηπίδων Ν.Α. της Ρόδου η της Κρήτης, με αντίστοιχη του Αιγαίου, που θεωρούν οι Τούρκοι δικό τους"...

Υ.Γ 1  Κατάλαβε τώρα ο αναγνώστης γιατί η Ντοράκλα έλεγε...«Ναι» στη Χάγη, αλλά μπορεί να χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου";;;Στην άνωθεν φωτογραφία απο τις σελίδες του βιβλίου, μόνο ένα όνομα υπάρχει που έχει παραδώσει το μισό Αιγαίο στους Τούρκους και αυτό είναι το...Κων. Μητσοτάκης.!!!


9 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Το εβραιόδουλο, ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, προετοίμαζε το ξεπούλημα σε όλα τα εθνικά θέματα, εδώ και δεκαετίες.Οι Συριζανελαίοι ξεπούλησαν την Μακεδονία , ενώ η δούλα Νουδούλα που έκανε την Ελλάδα αποικία των Αλβαναριών, ετοιμάζεται να δώσει το μισό Αιγαίο. Τόσο τους μεν όσο και τους δε τους κρατάνε στο χέρι οι ξένοι και τους εκβιάζουν με αποκαλύψεις από το αμαρτωλό παρελθόν τους. Ειδικά για το Cooli υπάρχουν κάποια πράγματα που αν βγουν στην απ'έξω..θα γίνει χαμός.!!
Πιο ξεφυτλισμένα τομάρια από τους σημερινούς πολιτικούς, δεν έχουν ξαναπεράσει από αυτή τη χώρα.

ΑΡΡ. είπε...


Κάπου εκεί ίσως είμεθα κοντά εις το προκλητόν τέλος της λευκής φυλής και της ιστορίας. Η μοίρα της Ελλάδος υπήρξεν ανέκαθεν χρησμωδός σηματωρός της ακμής ή της παρακμής της υφηλίου ανθρωπότητος.
Ο υποπολιτισμός των αλητών εμπόρων και γεφυριστών (των εν πορείαις και γεφύραις φερεοίκων και απάτριδων αργυραμοιβών)κατέστρεψε δι' άλλην μίαν φοράν -οριστικά ως φαίνεται τώρα- τον ανθρωπιστικό πατριωτικό πολιτισμό του ελευθέρου άστεως. εν τη ουσία, και δια την ύβριν του κέρδους, τον κλάδον εφ' ού άπαντες καθήμεθα.
Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ο Λυγερός ;;; Που δεν ήθελε ούτε φράχτη στον Έβρο και τόσα χρόνια με τον Καρυώτη δεν μίλησαν ποτέ για συνορεύουσα ζώνη (αφορά το λαθρομεταναστευτικό)...ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ Καθ.ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚ ΓΙΑΠΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 23 Φεβρουαρίου 2020 - 9:10 μ.μ.

Μάλλον ο Ζουγανέλης διαβάζει εμάς.!! Όταν εμείς αυτά τα γράφαμε...ο Ζουγανέλης δεν είχε καν διαβάσει τον Λάμπρο Παπαντωνίου και το βιβλίο του . Και όχι μόνο για τον Λυγερό είχε πει παλαιότερα, αλλά και για τον Στούπα...για τον Κιτσίκη , για τον Τζήμερο και ένα σωρό άλλα "γατόνια" του γλυκού νερού.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΚΑΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ. ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ

Μμ. είπε...


Σήμερα μόνον οι ανόητοι κάνουν δικτατορίες με τανκς
εν όσω υπάρχει η τηλεόρασι.
(Αλμπέρ Καμύ. Γάλλος φιλόσοφος.)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ΜΗΝ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΚΑΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ. ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ"

Δεν εκνευρίζομαι αγαπητέ μου...απλά δεν ξέρω αν αγωνιζόμαστε για το ίδιο με τον κύριο από το Τόκιο.! Ο γράφων δεν έφυγε στο εξωτερικό να κάνει καριέρα.!!! Δεν την κοπάνησα στο εξωτερικό, είτε στην Αμερική είτε στην Αυστραλία, είτε Τόκιο, είτε Αγγλία.!!
Έμεινα εδώ σε αυτά τα ΧΩΜΑΤΑ...εγώ και άλλοι είμαστε αυτά τα ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ. Δεν τα εγκαταλείψαμε...εμείς είμαστε τα χώματα αυτού του τόπου , της πατρίδας. Διότι δίχως το χώμα σου...ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΡΙΖΕΣ.

ΑΡΡ. είπε...


Έμεινα εδώ σε αυτά τα ΧΩΜΑΤΑ...εγώ και άλλοι είμαστε αυτά τα ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ. Δεν τα εγκαταλείψαμε...εμείς είμαστε τα χώματα αυτού του τόπου , της πατρίδας. Διότι δίχως το χώμα σου...ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΡΙΖΕΣ.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Υπάρχει είς λόγος ιερός διότι ο ουρανός εγέννησεν ημάς ως Έλληνας,
αυτόθι και αυτήν την εποχήν,
όπως και εν χρέος ιερόν εξοφλήσαι αγωνισθέντας και αποθνήσκοντας
εις τον γενέθλιον αυτόν τόπον ημών.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομιζω οτι είναι κακό να κάνεις καριερα.Ο συγκεκεριμένος έφυγε πριν 30 χρόνια αν δεν κανω λάθος,τότε που οι αγελάδες ηταν παχιες εδω και ολοι είχαν βουτηξει στο μελι και μας αφησαν τα σκατά τωρα να προσπαθπυμε να βγουμε απο αυτά.Αν έμενε εδώ νομίχω θα κατεληγε σαν τον ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟ με βαση τις γνωσεις του